Kelder van het huis: afwerkings- of opslagruimte

Kelder – Een kelder kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het kan worden omgebouwd tot een woonkamer, logeerkamer of kantoor, of gebruikt worden als opslagruimte. Als de kelder toegang heeft tot buiten, kunnen fietsen of tuingereedschap in de kamers worden gestald. Bij de bouw van een nieuw huis moeten kelderruimtes worden gepland. De kosten zijn hoog. Afhankelijk van de grootte van de kelder, kunnen ze in de vijf cijfers lopen. Een kelder kan op de begane grond of gedeeltelijk boven de grond worden aangebracht. Beide constructiemethoden hebben voor- en nadelen.

Natuurlijk daglicht in kelderruimtes

Als de kelder gedeeltelijk boven de grond ligt, is het mogelijk ramen te plaatsen om natuurlijk daglicht binnen te laten. Als de kelder gelijkvloers is, hebben de ramen een lichtput nodig. De lichtinval wordt verminderd. Als u tijdens de planningsfase invloed kunt uitoefenen op de constructie, is het raadzaam te zorgen voor een natuurlijke lichtinval in de kelder. De gebruiksmogelijkheden zijn flexibeler als de kelderruimten zijn voorzien van een raam. In het geval van een kelder op de begane grond, moet u ervoor zorgen dat de lichtputten groot genoeg zijn om een natuurlijke lichtinval te garanderen.

Kelder grootte

Veel bouwers kiezen voor een volledige kelder. Deze variant heeft de beste prijs-prestatieverhouding en biedt de meeste ruimte. Het is ook mogelijk om slechts een deel van het huis met een kelder te laten bouwen. Voor een kelder zijn grondwerken nodig, die een hoge kostenfactor vertegenwoordigen. De keldermuren zijn gebouwd op een vloerplaat. Als u de kosten van een volledige kelder en een gedeeltelijke kelder vergelijkt, is de volledige kelder vaak goedkoper. Zelfs bij een gedeeltelijke kelder zijn er kosten voor het uitgraven en de vloerplaat. De extra kosten van een volledige kelder zijn vaak lager dan verwacht. Maar je wint waardevolle ruimte.

Mogelijk gebruik van de kelderruimten

Het gebruik van de kelder wordt bepaald door de inrichting. Indien de ruimten moeten worden ingericht als woon- of kantoorruimten, moeten de buitenmuren en de ramen worden geïsoleerd. Sluit de kamers aan op het centrale verwarmingssysteem. Dit is goedkoper dan te kiezen voor elektrische verwarming in de kelderruimten. Het elektrische systeem wordt in de meeste kelders tijdens de bouwfase geïnstalleerd. Als de kelder niet geïsoleerd is, kan hij als opslagruimte worden gebruikt. In oudere huizen is er vaak een garage in de kelder. De kamer heeft een brede deur en kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Aangezien moderne auto’s groter zijn dan vroeger, is de ruimte vaak te klein om het voertuig te parkeren. Gebruik als kantoor, werkplaats of hobbykelder is niettemin mogelijk. Als de toegang naar buiten gehandhaafd blijft en er voldoende ruimte in het huis is, kunt u ook denken aan een herinrichting als oma- of vakantiewoning.

Uitbreiding van de kelder als onderdeel van een renovatie

Als er kelderruimten beschikbaar zijn, kunnen die te allen tijde worden gerenoveerd of nieuw gebouwd. Isolatie, het leggen van elektrische kabels en de aansluiting op het verwarmingssysteem kunnen ook in oudere huizen worden gerealiseerd. Dit maakt het mogelijk het gebruik van de kelder aan nieuwe behoeften aan te passen.

Kelder verhoogt wederverkoopwaarde

Woningen met kelders zijn erg populair bij potentiële kopers. Onze ervaring is dat huizen met een kelder meer waard zijn dan huizen die op een vloerplaat zijn gebouwd. Een kelder kan een woning een meerwaarde van vijf cijfers geven en is erg populair, niet in het minst omdat veel bouwers ervoor kiezen geen kelder in nieuwe woningen aan te brengen.

Verdere informatie over het bouwen en verkopen van een huis

Hier vindt u nog meer belangrijke informatie over het bouwen van een huis en het verkopen van een huis, alsmede tips en adviezen die u absoluut moet opvolgen.

Planning en financiering: kosten, leningen, tips

In de meeste gevallen gaat de aankoop van een onroerend goed gepaard met een financiering. Zeer weinig kopers van onroerend goed zijn in staat om hun eigendom contant te betalen. De financiering van een onroerend goed strekt zich gewoonlijk uit over een periode van tien tot 30 jaar. Zorgvuldige planning is daarom van groot belang. Een stabiel inkomen is een van de essentiële voorwaarden voor een veilige financiering. De inkomsten moeten voor de financieringsperiode worden veiliggesteld. U moet rekening houden met veranderingen in de levensplanning en met de mogelijkheid van inkomstenderving ten gevolge van ziekte of werkloosheid. Jonge paren kunnen kinderen willen, wat ook van invloed is op het inkomen.

Welke soorten huizen zijn er? Onroerend goed gids

Je hebt gewoon een beetje meer ruimte nodig? De keuze aan onroerend goed is tegenwoordig echter zeer groot. Vooral bij de aankoop van een woning zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, en is de keuze van het juiste type woning van essentieel belang. In dit artikel willen wij u laten zien welke woningtypes er zijn en wat elk van hen anders maakt. Leer de kenmerken en bijzonderheden van de verschillende woningtypes kennen, en laat ons u de voor- en nadelen tonen. Met behulp van deze gids zou het voor u gemakkelijker moeten zijn om de woning te kiezen die perfect bij u past. Krijg een overzicht en leer meer over de wereld van bungalows, rijtjeshuizen en villa’s!

  • Klik hier voor de huistypes.

Garage en carport: architectuur, weerbestendigheid, verschillen

Een garage of carport voor één of twee auto’s is erg populair bij huiseigenaren. Als een carport of garage in het exposé is opgenomen, zijn potentiële kopers meer geïnteresseerd dan wanneer het voertuig op straat of onbeschermd voor het huis geparkeerd staat. De installatie van een carport of garage biedt niet alleen meer gemak bij het gebruik van de eigen woning. Deze toevoegingen hebben ook een positief effect op de doorverkoopwaarde.

Dak: Planning, bouw en renovatie van dakspanten en dakbedekkingen

Moderne daken kunnen verschillende vormen hebben. Eeuwenlang was het klassieke zadeldak de meest voorkomende dakvorm in Duitsland. Het werd vaak gewijzigd in een schilddak en voorzien van dakkapellen om de ruimte onder de dakhellingen efficiënt te benutten. Tentdaken worden gebruikt in nieuwe stadsvilla’s met een constructie van twee verdiepingen. In het kader van een renovatie kan de vorm van het dak slechts in onbeduidende mate worden gewijzigd. Als je dat van plan bent, zul je het huis fundamenteel moeten herinrichten. Dakbedekking, daarentegen, is vaak het onderwerp van renovatie. Er worden tegels gebruikt, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, vormen en ontwerpen. Een nieuwe dakbedekking gaat vaak hand in hand met een renovatie van de dakstructuur. Als de constructie fundamenteel nieuw en van hoge kwaliteit is, kan een dak minstens 50 jaar meegaan zonder dat nieuwe renovatie nodig is.

Buitenfaciliteiten: waar u rekening mee moet houden voor de voortuin, het terras en de tuin

Veel kopers die een huis met een stuk grond willen kopen, hechten belang aan een mooi ontwerp van de buitenfaciliteiten. Als u een woning te koop aanbiedt met aantrekkelijke buitenfaciliteiten, leert de ervaring dat u snel geïnteresseerde kopers zult vinden. Als u besluit de verkoop van het huis aan een professionele partner over te laten, zult u veel tijd besparen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het contacteren van potentiële belangstellenden en kunt gewoon doorgaan met uw werk en het dagelijkse leven.

  • Klik hier voor het artikel Buitenfaciliteiten.