ETF Cryptocurrencies: Crypto Portefeuille (ETF) van BitCoin, DASH, Ethereum & Co.

ETF Cryptocurrencies – Een cryptoportefeuille (ETF) van BitCoin, DASH, Ethereum & Co. bestaat er zoiets? Zoals reeds beschreven in Crypto Trading, is het antwoord ja / nee! s zijn er crypto portefeuilles die lijken op een ETF. Maar ik wil u ook zeggen dat het risico met cryptoportefeuilles, of ze nu in de volksmond “ETF” worden genoemd of niet, hoog blijft.

ETF uitgelegd: gebundelde waarden

Zogenaamde ETF’s (Exchange Traded Funds) bundelen verschillende individuele aandelen in één financieel product. In plaats van 1 product met 100% risico, hebt u 1 product dat vele individuele aandelen bevat die het risico van uw belegging tot een minimum beperken. In plaats van “Tesla”, in het voorbeeld van de aandelenhandel, koopt u een ETF die zich bezighoudt met elektrische automobiliteit en bijvoorbeeld naast Tesla ook aandelen bevat als Nio (elektrische auto’s uit China) en Niu (scooters). Het risico is verdeeld.

“Kant-en-klare” portefeuille of uw eigen crypto portefeuille ontwerpen?

In principe, heb je twee opties. Optie nummer 1: U investeert in een kant-en-klare cryptoportefeuille die wordt gecreëerd en beheerd door een online broker. Dit betekent dat u eigen vermogen investeert en dan wacht om te zien wat er gebeurt. Optie nummer 2: U creëert uw eigen cryptoportefeuille en beslist zelf hoeveel u wilt investeren in verschillende digitale munten.

Laten we eerst eens kijken naar de eerste, eenvoudige optie.

PS: Handelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

Koop “kant-en-klare” Crypto Portefeuille

Ik handel zelf met eToro. Ik heb de voordelen van de trading app al vele malen beschreven. Snelle registratie, geen bewaarloon, geen orderkosten.

In trading apps zoals eToro, bijvoorbeeld, kan je verschillende “crypto portefeuilles” krijgen of er in beleggen.

Het voordeel: De handel, d.w.z. het kopen, houden en verkopen van de individuele posities, wordt door een andere persoon gedaan, net als bij typische ETF’s die uit aandelen bestaan en door een bedrijf of uw effectenmakelaar worden beheerd. Het is hier net zo. In mijn voorbeeld, eToro biedt verschillende “Crypto Portefeuilles”. Ik kan dan investeren met 2 klikken.

Een ander voordeel is dat u met dergelijke beheerde portefeuilles weinig werk hebt.

Deze cryptoportefeuilles bevatten dan een bepaald aantal cryptocurrencies. U kunt bijvoorbeeld beleggen in de twee meest succesvolle cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum, of in een mix van 15 cryptocurrencies.

Vergelijking: Bitcoin (enkel) en Crypto Portefeuille

Hier heb ik twee screenshots voor je gemaakt. In screenshot 1 ziet u Bitcoin afzonderlijk. In screenshot 2 ziet u een afgewerkt product van de makelaar genaamd “Crypto Portfolio”.

Bitcoin single (investering afhankelijk van BTC)

Hier zie je mijn aankopen van 17.02. tot 19.02. – Het voordeel: ik heb die ene cryptocurrency precies in beeld. Met tools als Google Alert kan ik op elk moment op de hoogte blijven van nieuws. De trading app zelf biedt ook een “koerswaarschuwing” zodat ik snel kan reageren op veranderingen. Het nadeel – “al mijn geld” zit in één belegging.

Het belangrijkste is, denk altijd aan risico! Dit is slechts een momentopname en geen automatisme

Cryptoportefeuille (verdeling over 10+ crypto’s)

Hier zie je mijn crypto portefeuille op precies hetzelfde moment. Het voordeel – Mijn beleggingen zijn gespreid over verschillende digitale valuta’s. Als een van de activa in waarde daalt, heeft dat hopelijk alleen gevolgen voor dit ene activum en blijft de rest van de belegging onaangetast. Het nadeel – het in de gaten houden van alle prijzen is tijdrovend. Daarom is het de moeite waard om zo’n “cryptocurrency ETF” te overwegen. Hier worden, zoals gezegd, aan- en verkopen gedaan door de makelaar.

 

Het risico van deze crypto portefeuilles is hoog, maar de potentiële winst ook. De waarden die u hierboven ziet, werden in minder dan 48 uur gegenereerd. Een grote aanjager in deze trend is natuurlijk altijd Bitcoin, maar ook andere waarden zoals Ethereum, Neo, Dash en vele anderen stijgen in waarde. Net in het afgelopen jaar zijn de waarden van cryptocurrency’s weer door het dak geschoten. Bekijk hier een overzicht met een voorspelling, of het overzicht van de laatste, opwindende 12 maanden in crypto trading:

Een kleine herinnering aan het risico: een crypto ETF biedt natuurlijk niet dezelfde zekerheid als een gewone aandelen ETF. Dit komt doordat de individuele aandelen zelf aan zulke grote schommelingen onderhevig zijn.

Crypto ETF: creëer uw eigen beleggingsportefeuille

Zodra u een beetje ervaring heeft opgedaan met crypto trading, kunt u ook uw eigen cryptocurrency portfolio opbouwen.

Opgelet: Koerscorrelaties met Crypto

Maar dan is het belangrijk dat je het volhoudt. In tegenstelling tot aandelen liggen de koersen van cryptocurrencies nog steeds heel dicht bij elkaar. Als bijvoorbeeld de bitcoin daalt, gaan veel andere cryptocurrencies meestal mee naar beneden. Dat is niet altijd het geval, maar het is wel vaak het geval. Met aandelen is het heel anders, stel je voor dat Mercedes in waarde daalt, dat zou geen effect hebben op McDonald’s aandelen. Maar als een centrale munt weer Bitcoin of Ethereum valt, dalen veel van de kleinere waarden mee. Indien een waarde vaak wordt verkocht (door actieve handelaren), kan dit ook een negatief effect hebben op de algemene psychologie op de markt (particulieren).

Zoals reeds beschreven in het artikel over het kopen van cryptocurrency, is cryptocurrency onderhevig aan het pure marktprincipe van vraag en aanbod. Er is dus geen overkoepelend, regulerend orgaan dat de prijs bepaalt of kan bijsturen, b.v. door het drukken van geld, rentetarieven en andere instrumenten.

Creëer uw eigen crypto portfolio

Afgezien daarvan is het creëren van je eigen “crypto ETF”, als je het zo wilt noemen, relatief eenvoudig. U moet naar de verschillende aandelen kijken en vervolgens overwegen welke aandelen u in uw portefeuille wilt opnemen. Bovendien moet u zich afvragen welke aandelen relevant zijn en welk deel van de portefeuille moeten uitmaken.

  1. Welke waarden wilt u in uw portefeuille opnemen?
  2. Welke waarden zijn relevant en moeten welk deel van de portefeuille uitmaken?

Stap 1: Belangrijke cryptocurrencies

De eerste stap is om zelf een overzicht van de markt te krijgen. Wat zijn de belangrijke cryptocurrencies? Opdat u geen dagen op het internet hoeft door te brengen, heb ik hier de belangrijkste cryptocurrencies voor u op een rijtje gezet.

Hier vindt u verschillende belangrijke digitale munteenheden. De populaire cryptocurrencies zijn momenteel bijv:

Doe je onderzoek, praat met vrienden en kennissen die zelf in cryptocurrencies handelen en virtuele rekeningen hebben bij online brokers. Zoek uit welk mengsel momenteel de beste prestaties levert.

Stap 2: Cryptocurrencies en hun aandeel

Als u wilt dat uw eigen gecreëerde ETF eindigt met 15 valuta’s, moet u nadenken over de verdeling van uw investering. In mijn portefeuille heb ik 3 cryptocurrencies geïdentificeerd, waarvan ik elk een percentage met dubbele cijfers heb gekocht. De overige 12 valuta’s zitten in de enkele cijfers.

  • A Cryptocurrencies: 3x tegen 10-20%
  • B Cryptocurrencies:

Onder “B cryptocurrencies” zie ik meestal nieuwe en goedkope munten, momenteel bijvoorbeeld Neo. De portefeuille ziet er dan uit zoals op de schermafdruk hierboven, ook hier:

Crypto Handel: Leer te handelen

Crypto Handel: Verdien snel geld met cryptocurrencies! De wereld is niet zo simpel! Of niet? Met de belangrijke handelsstrategieën is het mogelijk om met cryptocurrencies even sterke rendementen te behalen als met aandelen, uiteraard met een hoger risico. Maar hoe werkt de handel in crypto’s? Zijn er verschillen in handel en risico? Aandelen zijn speculatiever dan ETF’s, cryptocurrency is speculatiever dan aandelenhandel. Veilige vermogensopbouw betekent dus meestal beleggen in ETF’s of aandelen. Speculatie betekent een hoger risico, maar tegelijkertijd potentieel hogere winsten. Als handelaar moet je beslissen wat voor jou belangrijker is. Dit is een uitgebreid inzicht voor u in crypto trading, met veel links naar verdere crypto onderwerpen van mij. Veel succes met leren! Kopen, investeren, houden en verkopen: