Crypto Handel: Koop, investeer en handel in cryptocurrency

Crypto Handel – Verdien snel geld met cryptocurrencies! De wereld is niet zo simpel! Of niet? Met de belangrijke handelsstrategieën is het mogelijk om met cryptocurrencies even sterke rendementen te behalen als met aandelen, uiteraard met een hoger risico. Maar hoe werkt de handel in crypto’s? Zijn er verschillen in handel en risico? Aandelen zijn speculatiever dan ETF’s, cryptocurrency is speculatiever dan aandelenhandel. Veilige vermogensopbouw betekent dus meestal beleggen in ETF’s of aandelen. Speculatie betekent een hoger risico, maar tegelijkertijd potentieel hogere winsten. Als handelaar moet je beslissen wat voor jou belangrijker is. Dit is een uitgebreid inzicht voor u in crypto trading, met veel links naar verdere crypto onderwerpen van mij. Veel succes met leren! Kopen, investeren, houden en verkopen: Crypto handel.

Cryptocurrency: wat is het? Uitleg

Het belangrijkste om te weten: cryptocurrency wordt eenvoudigweg verklaard met de term “digitale valuta”. U verhandelt cryptocurrency of digitale valuta zoals aandelen met brokers of online brokers(apps).

De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Net als in de echte wereld is er een hoeveelheid X van product Y. Hoe meer mensen product Y willen, hoe schaarser het is. Hoe meer mensen product Y willen hebben, hoe schaarser de hoeveelheid X. Vraag, aanbod. Hoe meer mensen een aandeel of een (crypto)munt kopen, hoe duurder de prijs wordt.

Munten zijn beperkt. Nieuwe worden geproduceerd door “mijnbouw”, waarover later meer.

Handelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

Alle apps in één oogopslag: Trading App Vergelijking.

Cryptocurrency: vergelijking met beleggingsvormen

Maar aandelen hebben het voordeel dat er een reële waarde achter zit. Maar achter bitcoin (en andere munten) zit geen bedrijf, geen economie, er zit psychologie achter digitale valuta. Vergelijkbaar met goud. Theoretisch heeft goud geen waarde, maar omdat wij mensen aan goud een waarde toekennen, kunnen wij ermee handelen. Hoe schaarser het goed, hoe meer vraag, hoe hoger de prijs.

In feite kun je cryptocurrency meer vergelijken met edele metalen zoals goud of zilver. Mogelijk ook diamanten. Niemand heeft ze echt nodig, maar iedereen wil ze.

Cryptocurrency zijn als diamanten

Ik vind het voorbeeld van de diamant nog mooier. Objectief gezien, is het gewoon een steen. Maar omdat iedereen diamanten wil, krijgen ze een waarde. Maar diamanten zijn eigenlijk gewoon een stukje koolstof, een beter stukje steenkool.

Munten delven via grafische kaarten:

Is cryptocurrency een munteenheid zoals de dollar en de euro?!

Nee.

Cryptocurrency worden, in tegenstelling tot klassieke FIAT-valuta’s (Amerikaanse dollar, euro, enz.), niet bepaald door centrale banken, maar door het marktmechanisme van vraag en aanbod.

Verschil met FIAT-valuta’s:

 • Crypto prijs bepaalt vraag / aanbod
 • Geen centrale bank / comités
 • Ergo, geen centrale controle door rentetarieven, geld drukken, enz.
 • Geen “geld drukken” mogelijk (mijnbouw zeer kostbaar)

Beperking van munten en blockchain-technologie

Blockchain-technologie – Zodra je in cryptocurrency handelt, hoor je automatisch over blockchain-technologie. De hoeveelheid cryptocurrency is gereguleerd. Eenvoudig uitgelegd moeten nieuwe muntblokken worden berekend.

Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins zijn (voorbeeld). Elk blok (elke rekentaak) wordt complexer. Er komen dus steeds minder nieuwe Bitcoins op de markt. Dit maken van blokken wordt “delven” genoemd. Mijnbouw is een complex proces, dus het produceren van nieuwe munten kost veel tijd (rekenkracht, elektriciteit). Dit zorgt voor een “beperkte geldhoeveelheid”.

Beperkte geldhoeveelheid – Door de geldhoeveelheid te beperken, heerst hier het typische concept van schaarste van het aanbod. Terwijl cryptocurrencies in het begin nog zeer speculatief waren, zijn ze nu midden in de samenleving terechtgekomen. Zelfs internationale bedrijven als Paypal of Tesla willen in de toekomst bitcoin als betaalmiddel accepteren.

Bitcoin is momenteel als het ware de reservemunt onder de cryptocurrencies.

Onveilig, onserieus, … ! Bitcoin geschiedenis en toekomst

Veel “oude” beleggers zijn nog steeds bang voor cryptocurrency: onveilig, dubieus, … maar laten we eerlijk zijn:

Bitcoin werd uitgevonden in 2009. In die tijd was de munt verkrijgbaar voor een paar cent. Weinigen voorspelden toen de toekomst van cryptocurrency. Bitcoin was een absoluut “nerd ding”.

Ik herinner me zelf de eerste sprong boven de $1.000, de $8.000 herinner ik me nog, evenals de $14.000. Vorige week stond hij nog op 45.000 dollar en zojuist is bitcoin naar 54.000 dollar gesprongen.

Vanavond zullen we zeker de $55.000 halen en dit jaar de $100.000.

Daarnaast is er nieuws uit de economie, zoals van Tesla of Paypal, dat Bitcoin binnenkort als betaalmiddel zal worden geaccepteerd. Nieuws uit de politiek dat afzonderlijke landen overwegen hun eigen digitale munteenheden in te voeren.

Intussen ligt de digitale valuta op ieders lippen. Iedereen praat erover en velen verhandelen ze, net als aandelen. Er zijn momenteel ongeveer 1400 verschillende cryptocurrencies. Slechts een fractie van hen bereikt echter een handelsvolume van meer dan $1.000 per dag.

Wil je alle BTC / ETH transacties zien?

Trouwens, blockchain technologie maakt het mogelijk om alle transacties op te zoeken. In feite worden alle transacties live opgeslagen in de blockchain.

Hier kunt u kijken naar de bewegingen van Bitcoin en Ethereum, bijvoorbeeld.

Alles is opgezet als een P2P-netwerk (peer-to-peer). De gegevens worden dus decentraal opgeslagen. Alle gegevensblokken zijn gekoppeld aan die van de voorganger. Binnen deze gedistribueerde database zijn alle transacties daadwerkelijk bekend!

Het geheel is dus een netwerk waarin cryptografisch ondertekende berichten worden gepubliceerd – technische term: blockchain. Wil je deze transacties eens bekijken? Hier kunt u live zien hoe individuele transacties soms tot 100 bitcoins verkopen en miljoenen dollars over de tafel gaan:

Digitale valuta als toekomst?

Vanwege de pure vraag/aanbod situatie is het goed dat we nog geen digitale munt hebben, want die zou theoretisch in een paar seconden bijna volledig naar 0 kunnen gaan. Voorbeeld: er is een schandaal of een veiligheidslek, een groot deel verkoopt, zodat de prijs instort (geen regelgeving), meer beleggers verlaten de munt. Het zou een economische crisis van ongekende proporties zijn.

Maar terug naar het investeren in cryptocurrencies!

Is er een insider tip?

Ik zou vragen, Stephan wat is de geheime tip? De grote geheime tip is om te oefenen, te leren, kennis op te bouwen. Hou je bezig met de financiële producten en met het nieuws.

Crypto handel? Leren en oefenen

Tip! In alle goede trading apps kunt u ook een “virtuele rekening” aanmaken. Hier krijg je $100.000 aan speelgeld om mee te oefenen. Zo’n virtuele rekening is geweldig, want hier kun je ervaring opdoen, fouten maken en leren zonder geld te verliezen. Het gaat tenslotte allemaal om het opbouwen van rijkdom!

Leer, oefen, ga verder:

Voor- en nadelen van de handel

De centrale voor- en nadelen van cryptocurrencies liggen in het hogere risico dat gepaard gaat met de gelijktijdige mogelijkheid van hogere winsten.

Openingstijden van de beurs: 24 / 7 kopen en verkopen

Een groot voordeel dat ik als ondernemer erg waardeer bij het handelen in cryptocurrency, is dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt handelen in crypto. Perfect voor vrije uren, ochtenden, nachten en zelfs tijd in het weekend. Daarom stappen steeds meer particulieren in de cryptohandel, om passief inkomen te verdienen.

In de aandelenhandel, ook met ETF’s en andere financiële producten, moet u de openingsuren van de afzonderlijke beurzen volgen, van Hongkong tot New York.

Gevaar: Geen echte tegenwaarde

Tegelijkertijd heeft cryptocurrency het grote gevaar dat de prijsdaling zeer groot kan zijn. Terwijl financiële producten, zoals aandelen, een reële tegenwaarde hebben, het bedrijf, de ideeën en octrooien, de logistiek, de producten. Digitale valuta daarentegen, wordt voor 100% bepaald door vraag en aanbod. Dus de prijs kan soms met 50% of 60% en meer kelderen.

Voordelen van cryptocurrency:

 • Hoge winsten mogelijk
 • Geen beursopeningstijden, zeven dagen per week handel mogelijk

Nadelen van cryptocurrency:

 • Hoge verliezen mogelijk
 • Geen reële tegenwaarde, prijsverliezen hoger dan voor aandelen

Hier, bijvoorbeeld, kunt u de NYSE (New York) zien. Alle hier verhandelde aandelen kunnen alleen gedurende de dag worden gekocht en verkocht. De beurs is ook gesloten in het weekend en op Amerikaanse feestdagen.

NYSE (New York, Wallstreet):

Koop cryptocurrency

Hoe koop ik cryptocurrency? Hoe investeer ik in cryptocurrency?

Cryptocurrency kopen is niet moeilijk. De enige hindernis is de registratie in een app. Zodra u een handelsapp (online broker) hebt geïnstalleerd, kunt u onmiddellijk cryptocurrency kopen. Het is belangrijk om altijd makelaars te kiezen zonder bijkomende kosten!

Normaal is de marge. Zoals u in de handelsstrategieën kunt lezen, betaalt u altijd een kleine toeslag aan de effectenmakelaar, waar het platform van leeft. Als je cryptocurrency koopt, is deze marge 3%.

 • Verkoopprijs = Huidige prijs
 • Aankoopprijs = Huidige prijs + Marge (3%)

U kent toch het gezegde: “In de koop schuilt de winst”. Het is hetzelfde met de handel in cryptocurrencies. Welke strategieën er zijn, waar de verschillen zitten en hoe groot het risico is, kunt u hier lezen in het gratis artikel over handelsstrategieën.

Cryptocurrency verkopen

Het verkopen van cryptocurrency is net zo makkelijk als het kopen ervan. In de regel hoeft u maar twee keer te klikken of te tikken op uw smartphone. Je verkoopt cryptocurrency altijd tegen de marktprijs.

Bij het verkopen van cryptocurrencies zullen twee functies die u bij elke online makelaar kunt vinden u ook helpen. Om precies te zijn, de Take Profit (TP), dat wil zeggen een gerichte winstneming bij een bepaalde, positieve koers en Stop Loss (SL), de automatische verkoop bij een bepaalde negatieve koerswaarde.

 • Take Profit (TP): Neem winst vanaf koers XY $ / %.
 • Stop Loss (SL): Stop verliezen onder prijs XY $ / %.

Met Take Profit, kunt u gerichte winsten nemen net voor psychologische koerslimieten.

Een typisch voorbeeld zou zijn elke 10.000 stappen in bitcoin. Zodra bitcoin een niveau van 40.000, 50.000 bereikt, nemen veel handelaren winst. Bijgevolg daalt de prijs. Als u echt actief wilt handelen, moet u zich zeker bezighouden met TP / SL.

Hoe kan ik kopen / verkopen? Voorbeeld

Hier is een klein voorbeeld van hoe ik handel in cryptocurrency. Ik handel actief, dus ik gebruik TP / SL in de handel, zodat ik prijssprongen of winsten kan nemen.

Ik heb voor mezelf een eenvoudige tabel gemaakt, zodat ik snel verkoop en aankoop kan berekenen. Het berekent automatisch op welk punt ik opnieuw moet of wil kopen nadat de prijs aan een bepaalde psychologische limiet is gezakt. U kunt de tabel hier ook gratis downloaden en dan gebruiken om te handelen!

Tip: Ik heb ook aandelen in de tabel opgenomen. Bij traders als eToro betaalt u meestal een marge van 0,2% (dus aanzienlijk minder dan voor cryptocurrency).

De tabel bevat:

 • Berekening Marge Verkoop / Aankoop voor Cryptocurrency (% op eToro)
 • Berekening Marge verkoop / aankoop voor aandelen
 • Berekening van het hefboomeffect (spreadsheet 2)

Hoe werkt de berekening? Voer gewoon de doelwaarde (marktwaarde) voor uw verkoop in de regel “Verkopen” in. De tabel berekent automatisch tegen welke prijs u opnieuw moet invoeren. De marktwaarde is hier realistisch, ca. 6 % onder het hoogtepunt. Dat betekent 2x marge.

Bovendien stel ik in de trading app een koersalarm in, zodat ik kort van tevoren weet waar ik aan toe ben en actief kan ingrijpen als ik dat wil. Zodra de hoogste prijs is bereikt, daalt de prijs en plaats ik een nieuwe order tegen een specifieke, lagere prijswaarde. Ik haal de waarde van mijn tafel.

Voordeel van deze crypto trading strategie

Het voordeel van deze handelsstrategie is dat ik profiteer van de dalende prijs, verkoop en dan weer koop tegen een lagere prijs. Op deze manier neem ik de prijssprong naar de vorige koershoogte als winst. Handelaren die “slechts” aanhouden, nemen dit hiaat niet: “Kwantumrente”.

Nogmaals, hier is een tip: je kunt hier meer leren over het verkopen van cryptocurrency:

Cryptocurrency Trading Platform Duitsland

Waar kan ik handelen in cryptocurrencies? De beste manier om dit punt samen te vatten is snel. Na veel oefening, training en tijd met echte trades in alle vormen, zou ik de markt van handelsplatformen op dit moment samenvatten:

 • Klassieke banken, ook met online broker en app met kosten
 • Online makelaars met kosten
 • Online makelaar zonder kosten (mijn aanbeveling!)

Traditionele banken: bewaarloon, orderkosten, …

Traditionele banken – huisbanken beschikken niet over de modernste systemen. Sommige hebben niet eens een app. Nog belangrijker is dat het registreren voor een effectenrekening veel tijd in beslag neemt en dat de kosten vaak zeer hoog zijn. U betaalt bijvoorbeeld bewaarloon, maar ook orderkosten voor elke afzonderlijke aankoop van financiële producten. Natuurlijk zijn velen nog traditioneel bij hun bank en krijgen hier aandelen of ETF-spaarplannen. Maar ik zou duidelijk online makelaars aanraden, voor degenen zonder kosten.

Nadelen:

 • Registratie duurt lang, vooral contract, verificatie, alles via de post
 • Bewaringskosten voor rekeningbeheer
 • Orderkosten per transactie

Tip! Handel met een online makelaar (browser / app)

Online makelaars / apps met kosten

Online makelaars met kosten – De meeste online makelaars hebben kosten, net als banken. De kosten zijn gewoonlijk echter veel lager. De onderhoudskosten voor een rekening bedragen hier meestal niet de driedubbele cijfers, maar misschien slechts $10 of $20 per jaar. Velen rekenen ook orderkosten, gewoonlijk $5, voor elke afzonderlijke aankoop van effecten. Let er daarom bij de keuze van uw handelsplatform op dat er geen andere kosten zijn dan de margin (uitleg hierboven).

Tip, let hier altijd op:

 • Geen bewaarloon
 • Geen orderkosten

Online Broker Apps / zonder kosten (aanbeveling)

Online Broker zonder kosten (mijn aanbeveling) – De beste trading app? De beste trading app is degene die niets kost! Wanneer u uw handelsplatform voor cryptocurrencies kiest, zorg er dan voor dat u geen bewaarlonen en geen orderkosten betaalt. Vooral als u strategieën toepast zoals de hoog/laag-trades die hierboven zijn beschreven. Dus je zou een extra + $5 moeten betalen bij elke ruil. Met 20, 30 transacties per dag al 100 $, 150 $. Alleen de marge is wat de online makelaar moet verdienen op de handel.

Waarmee verhandel ik mijn cryptocurrency? Lees hier meer over mijn cryptocurrency:

Cryptocurrencies en wisselkoersen

Zoals in het begin al werd gezegd, zijn er nu meer dan 1400 verschillende digitale munten. Het is niet makkelijk om ze allemaal bij te houden! Om u een overzicht te geven van welke digitale munten op dit moment interessant zijn, heb ik hier een grote lijst en overzicht voor u samengesteld:

Wanneer u cryptocurrency koopt en verkoopt, handelt u dus niet langer alleen in bitcoin. U hebt de keuze tussen verschillende beleggingsvormen. Op die manier kunt u uw beleggingsportefeuille diversifiëren, net zoals bij de aandelenhandel. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op nieuwe munten die minder dan $1 kosten! U kunt ook inzetten op de gevestigde munten, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Dash.

Populaire cryptocurrencies zijn momenteel bijvoorbeeld:

Hoe zo’n diversificatie van uw crypto investeringsportefeuille eruit kan zien, ziet u in dit artikel:

Trading strategieën: kopen, houden en verkopen

Wanneer beleggen in cryptocurrency? In welke cryptocurrency moet ik investeren? Het kopen en bezitten van cryptocurrency is de grote uitdaging voor veel beginners en nieuwelingen.

De fout die ik maakte was korte termijn denken. De prijs daalt, in plaats van winst te maken, maak je verlies en verkoop je! Fout!

Tip: Lees hier meer over mijn handelservaringen en -fouten.

Als u al weet hoe u aandelen moet verhandelen, hebt u veel voordelen bij de handel in crypto’s. Omdat je al de gemoedsrust hebt om waarden vast te houden. Koersschommelingen op de aandelenmarkt zijn heel normaal en doen zich elke handelsdag voor. Soms schommelen de prijzen meer, soms minder. Belangrijk, geduld houden.

Net zoals de koers vandaag met 13% kan dalen, kan hij morgen ook met 13% stijgen, of misschien zelfs met 26%, en uw verlies is al omgeslagen in een winst van 100%.

Handelen in cryptocurrency is als handelen in aandelen, maar dan in de lucht.

Het nadeel van crypto trading is dat u uw informatie niet kunt baseren op economisch, financieel en politiek nieuws. De markt en psychologie spelen een grote rol. Als de prijs plotseling met 10% daalt, worden velen zwak in de knieën en verkopen, de prijs daalt verder en verder. Dit gebeurt veel sneller in de handel met cryptocurrencies dan in de gewone handel met aandelen. Hier worden de strategieën voor de lange termijn bepaald. Wil je meer leren over handelsstrategieën? Dan moet je zeker deze gratis gids van mij eens bekijken.

ETF Cryptocurrencies: Bitcoin naar ZCash

Veel mensen vragen zich dan af: is er niet ook een ETF voor cryptocurrencies? Als u nog nooit van een “ETF” hebt gehoord, volgt hier een korte uitleg!

Zogenaamde ETF’s (Exchange Traded Funds) bundelen verschillende individuele aandelen in één financieel product.

ETF-voorbeeld: Tesla of e-autosector

In plaats van 1 product met 100% risico, hebt u 1 product dat vele individuele aandelen bevat die het risico van uw belegging tot een minimum beperken. In plaats van “Tesla”, in het voorbeeld van de aandelenhandel, koopt u een ETF dat zich bezighoudt met elektrische automobiliteit en bijvoorbeeld naast Tesla ook aandelen als Nio (elektrische auto’s uit China) en Niu (scooters) bevat. Het risico is verdeeld.

Op de aandelenmarkt worden ETF’s daarom zelfs ETF-spaarplannen genoemd. Handelen met ETF’s gaat dus over solide vermogensopbouw met weinig risico. Individuele aandelen, maar ook aandelen en cryptocurrencies, kunnen sterke koersschommelingen ondergaan als gevolg van effecten en nieuws. Als je niet voor je trading app zit en het nieuws hebt gehoord, zul je snel geld verliezen.

Risicominimalisatie door diversificatie

Zoals beschreven bundelen ETF’s verschillende individuele aandelen in één financieel product. Dit heeft het voordeel dat u in bijvoorbeeld 30, 40 of 50 aandelen tegelijk belegt. Als een enkel aandeel een sterk koersverlies lijdt, maakt het slechts een deel van uw portefeuille uit. Op die manier wordt een koersverlies van 30% slechts een verlies van 1,2% in de portefeuille. Deze weinig riskante vorm van aandelenhandel maakt ETF’s zo interessant voor vermogensbeheerders en particuliere vermogensopbouw.

Nu terug naar de vraag:

Is er een ETF voor cryptocurrency?

Ik zou deze vraag met een ja en een nee willen beantwoorden. Er zijn crypto portefeuilles die lijken op een ETF. Maar ik wil u ook zeggen dat het risico van cryptoportefeuilles, of ze nu in de volksmond “ETF” worden genoemd of niet, hoog blijft.

Lees hier meer, met vergelijking Bitcoin / Crypto portfolio van mijn huidige investeringen:

 • ETF Cryptocurrencies

Koop crypto voor kleine en middelgrote ondernemingen

Nu we het toch over ETF’s en relatief veilige beleggingen hebben: Is investeren in cryptocurrency dan niet ook steeds zinvoller voor bedrijven?

 • Paypal nieuws: Bitcoin wordt aanvaard als betaalmiddel
 • Tesla nieuws: Tesla investeert 1,5 miljard dollar in Bitcoin

Net zoals dit artikel ook voor beginners en beginnelingen is, nogmaals genoemd:

Investeer alleen “speelgeld” in speculatieve zaken!

Vooral als ondernemers is een kerncompetentie hoogstwaarschijnlijk niet financiële producten, maar andere gebieden. Als ondernemer handel ik zelf meestal ’s morgens, ’s avonds of in het weekend – geloof me, je hebt geen tijd voor daytrading! Tussen nieuwe zaken, werknemers, belastingen, investeer alleen het geld dat je over hebt. Maar als u winst te over hebt, is de handel in crypto’s een interessante optie voor uw vermogensopbouw.

Als u kijkt naar de ontwikkeling van de aandelenkoersen, van de aandelenmarkten in het algemeen, in de afgelopen decennia, dan zult u zien dat er op lange termijn winst te behalen valt.

Cryptocurrency bestaat nu al sinds 2009, meer dan een decennium. De prijzen zijn gestaag gestegen, van een paar centen naar $1, $10, $100, duizend en misschien binnenkort $100.000. Digitaal geld is de toekomst. Dus waarom zou je niet een deel van je winst investeren in cryptocurrency?

 • Koop crypto voor kleine en middelgrote ondernemingen

Cryptocurrency of aandelen

Cryptocurrency of aandelen? Zoals eerder beschreven, gaan aandelen gepaard met een aanzienlijk lager wanbetalingsrisico. Aandelen zijn niet alleen onderworpen aan de zuivere marktmechanismen van vraag en aanbod, zij hebben ook een aanzienlijke goodwill achter zich.

In mijn bedrijf heb ik de volgende strategie:

In normale tijden investeer ik maximaal 20% in cryptocurrency.

Bij nieuws en verwachte prijsstijgingen stijgen mijn beleggingen in de cryptocurrency-portefeuille soms met wel 40%. Dergelijk nieuws is bijvoorbeeld het nieuws van PayPal dat bitcoin binnenkort als betaalmiddel zal worden aanvaard. Dergelijk nieuws komt ook van Tesla, dat onlangs zelf 1,5 miljard dollar in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Cryptocurrency toekomst

Welke cryptocurrency is de toekomst? Hier vindt u een andere analyse, terugblikkend op de laatste 12 maanden en de cryptocurrency lijst. Met alle digitale valuta die u op uw radar moet hebben als u cryptocurrency wilt kopen, houden en verkopen. Hoe hebben digitale valuta het de afgelopen 12 maanden gedaan? Een analyse:

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.