Koop Bitcoin Cash (BCH): Prijs, waarde en prijsontwikkeling

Bitcoin Cash (BCH) kopen – Bitcoin Cash is ontstaan als antwoord op de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin. De twee blockchains lijken op elkaar, maar hebben belangrijke verschillen op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en mijnbouw. De opvolger van Bitcoin doet echter in niets onder voor de pionier van alle cryptocurrencies: Ook vandaag nog is BHC een van de munten met de hoogste marktkapitalisatie. Wilt u ook investeren in BitCoin, cryptocurrency & blockchain? U wilt gaan handelen in valuta met Bitcoin Cash en Co. Dan kunt u hier alles te weten komen over zijn oorsprong, prijs en prognose! Ook: Bitcoin en Bitcoin Cash in vergelijking.

Bitcoin Cash (BCH): Feiten, cijfers & prijs

Net als Litecoin, Ripple & Co, is Bitcoin Cash ook een digitale valuta. Het werd in 2017 gecreëerd als een antwoord op de schaalproblemen van Bitcoin en maakt dus nu snellere en goedkopere transacties mogelijk van zijn voorgangers, waardoor het sinds zijn lancering wereldwijd een van de populairste cryptocurrencies is.

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met moderne apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in GErmany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

Laten we gaan!

Bitcoin Cash als antwoord op de schalingsproblemen van Bitcoin

Voordat we direct ingaan op de oorsprong van Bitcoin Cash en de voordelen ervan ten opzichte van Bitcoin, volgen hier enkele feiten en cijfers over Bitcoin Cash (BCH):

  • Cryptocurrency: Bitcoin Cash (BCH)
  • Publicatie: 2017
  • Consensus Algoritme: Bewijs van Werk
  • Maximum aantal: 21.000.000
  • Gemiddelde blokgrootte: 32 MB

Bitcoin (BTC): pionier onder de cryptocurrencies

Bitcoin Cash is dus een opvolger van Bitcoin, kortweg BTC. Dit is nu niet alleen de bekendste cryptocurrency ter wereld, maar wordt ook beschouwd als de eerste cryptocurrency ooit. De eerste digitale munt werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Wie erachter zit is tot op de dag van vandaag een raadsel. Eén ding is echter duidelijk: Bitcoin heeft voorgoed een revolutie teweeggebracht in de financiële wereld en daarmee de basis gelegd voor toekomstige, gedecentraliseerde transacties.

  • Lees hier meer over ’s werelds eerste cryptocurrency: Bitcoin (BTC).

Als Bitcoin bekend staat om zijn snelle en anonieme transacties, rijst de vraag: waarom is Bitcoin Cash uitgevonden?

Probleem: lage transactiecapaciteit van Bitcoin-blokken

Hoewel de cryptocurrency Bitcoin zich kenmerkt door zijn snelle, goedkope en anonieme transacties, heeft de schaalbaarheid van de munt in het recente verleden steeds meer problemen veroorzaakt. Met de groeiende populariteit groeide niet alleen het Bitcoin-fanaat, maar ook het aantal transacties. Het groeiende aantal transacties leidde uiteindelijk tot langere en langere afwikkelingstermijnen.

Probleem: te veel transacties, te kleine blokken

Ontstaan van BCH: spin-off door harde vork

Met andere woorden, de transactieblokken die destijds door Satoshi Nakamoto werden ontwikkeld, waren nu te klein met hun 1MB. In 2017 kwam het er eindelijk van: gebruikers van de Bitcoin-blockchain moesten tot wel vier dagen wachten op hun transacties. Er was een snelle oplossing nodig.

Hard fork: nieuwe blockchain met nieuw basisprincipe wordt gecreëerd door het netwerk te splitsen

Het antwoord? Bitcoin Cash. Er werd een harde vork aangekondigd om een nieuwe cryptocurrency te creëren (nog steeds gebaseerd op de Bitcoin-blockchain) en om de schaalproblemen op te lossen. De blokgrootte van het nieuwe Bitcoin Cash-protocol werd dus verhoogd tot 8 MB. Ook hierdoor konden transacties snel, efficiënt en goedkoop worden uitgevoerd.

BCH prijstrend: Totale termijn

Hier ziet u de koers van Bitcoin Cash voor de hele termijn.

Bitcoin of Bitcoin Cash – Vergelijking

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash? Wat is beter Bitcoin of Bitcoin Cash? Heeft Bitcoin Cash een betere toekomst dan Bitcoin? De twee munteenheden lijken in veel opzichten op elkaar. Bitcoin Cash is immers ontstaan als een harde vork van Bitcoin! Maar welke digitale munt komt als beste uit de bus? Hier is de ultieme vergelijking tussen Bitcoin en Bitcoin Cash.

Veiligheid: weerstand tegen aanvallen en veerkracht bij BTC

Wat is veiliger Bitcoin of Bitcoin Cash? Vergeleken met Bitcoin Cash zijn de transactieblokken slechts beperkt tot 1MB, maar de pionier onder de cryptocurrencies ligt ver voor op het gebied van beveiliging en weerstand tegen aanvallen. Bitcoin dankt dit aan zijn immense hashingkracht, die bijdraagt aan de veiligheid en veerkracht van het netwerk.

Schaalvergroting: snellere en goedkopere transacties

Is Bitcoin Cash goedkoper en sneller dan Bitcoin? Ja. Het schalingsprobleem van Bitcoin werd tegengegaan met Bitcoin Cash. Maar door de toenemende populariteit hebben beide blockchains nu hun blokgroottes uitgebreid. Bitcoin heeft nu een blokgrootte van 2MB, terwijl Bitcoin Cash zijn transactieblokken heeft uitgebreid tot 32MB.

  • Bitcoin (BTC): Van 1MB naar 2MB
  • Bitcoin Cash (BCH): van 8MB naar 32MB

Met andere woorden, Bitcoin kan ongeveer 10 transacties per seconde verwerken, terwijl Bitcoin Cash 213 transacties kan verwerken.

Mijnbouw: minder rekenkracht voor BCH

Is Bitcoin Cash gemakkelijker te ontginnen dan Bitcoin? Hier doet Bitcoin Cash het duidelijk beter dan zijn voorloper. Beide munteenheden zijn gebaseerd op hetzelfde mijnbouwprincipe, maar Bitcoin Cash is veel efficiënter, sneller en gemakkelijker te mijnen dan Bitcoin. Dit is natuurlijk prettig voor de miners, want zij hebben minder rekenkracht nodig dan bij Bitcoin.

Voorspelling: Bitcoin blijft populairste munt

Hoewel BCH sneller en goedkoper blijkt te zijn dan Bitcoin, vertraagt de populariteit van Bitcoin de prijsontwikkeling van BCH. Als de pionier van alle cryptocurrencies, en een van de meest stabiele, dure en aanvalsbestendige digitale valuta’s ter wereld sinds zijn lancering, is het hoogst onwaarschijnlijk dat BCH ooit de bekende Bitcoin zal overtreffen.

Crypto-alternatieven: Ethereum, Dash en Tether

Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Hoewel dit klinkt als een groot bedrag, halen slechts iets minder dan 100 van hen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire crypto-alternatieven voor Bitcoin Cash zijn Ethereum, Dash en Tether! U kunt hier meer te weten komen over de afzonderlijke cryptocurrencies.

Ethereum (ETH): cryptocurrency van de tweede generatie

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten. Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH.

Dash: voortzetting van de Bitcoin

Bijna geen enkele munt is erin geslaagd om zo snel te groeien als Dash! De cryptocurrency wordt beschouwd als het vervolg op de legendarische Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin heeft Dash het voordeel dat de hash-algoritmen energie- en tijdsefficiënter zijn. Net als bij zijn voorganger blijven transacties ook hier veilig, snel en efficiënt.

Tether (USDT): Stabielecoin trotseert marktschommelingen

Een van de top tien meest populaire cryptocurrencies is Tether. En niet zonder reden! Vergeleken met Bitcoin, Ethereum en co. is dit een stabielecoin. De waarde van Tether is dus gebonden aan een fiatvaluta en weerspiegelt dus de waarde van fiatgeld 1:1. Terwijl crypto beginners de lage prijsschommelingen waarderen, gebruiken degenen die de industrie kennen Tether als een teken van dreigende marktschommelingen.

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.

Trading App: Aanbeveling

eToro App – Handel in aandelen, ETF’s, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over handelen in mijn blog. Veel vragen natuurlijk: Met welke app handel je, wat raad ik aan? Dus vandaag wil ik mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. 29,88% vermogensgroei in 12 maanden, met laag risico via “Copy People” en “Copy Portfolios” of tot 127,35% via actieve handel en handelsstrategieën. Leer hier stap voor stap de app, de tarieven en nog veel meer kennen.

Handelsstrategieën

Of het nu gaat om crytocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edelmetalen, deze 3 strategieën zullen u helpen het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en beginnelingen te helpen de mechanica in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin en niet met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar digitale valuta in het bijzonder. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingstypes: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. Ik zou ETF’s en indexfondsen hier buiten beschouwing laten, omdat de risico’s en de koersschommelingen hier aanzienlijk geringer zijn.