Koop Bitcoin (BTC): Prijs, waarde en prijsontwikkeling

Bitcoin (BTC) kopen – Geldbeleggingen moeten gediversifieerd zijn. Velen gaan in vastgoed als investering, sommigen investeren in vastgoedaandelen en meer en meer ook in cryptocurrency. Bitcoin, kortweg BTC, is nu niet alleen de bekendste cryptocurrency ter wereld, maar wordt ook beschouwd als de eerste cryptocurrency ooit. Wilt u ook toetreden tot de wereld van de handel in digitale valuta? Hier vindt u antwoorden op alle belangrijke vragen over de revolutionaire munt van de moderne tijd – van zijn geschiedenis tot de huidige wisselkoers. Welkom in de wereld van Bitcoin!

Bitcoin (BTC): Feiten, cijfers en prijs

De cryptocurrency Bitcoin is niets meer dan digitaal geld. Net als bij traditionele betaalmethoden kunt u Bitcoin gebruiken om online hotels te boeken, uw ochtendkoffie te betalen of geld te beleggen voor uw pensioen. Het grote verschil? De digitale munt wordt niet gereguleerd, geregeld of zelfs maar gemanipuleerd door de staat en de centrale bank. Het is dus een gedecentraliseerde munt waarvan de prijs uitsluitend wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Dit wordt mogelijk gemaakt door de moderne blockchain-technologie.

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

BitCoin, cryptocurrency & blockchain? Wat betekent het? Leer hier meer over BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain!

Hier zijn alle feiten en cijfers over Bitcoin (BTC):

  • Cryptocurrency: Bitcoin
  • Uitvinder: Satoshi Nakamoto
  • Publicatie: 2009
  • Consensus Algoritme: Bewijs van Werk
  • Maximum aantal: 21.000.000
  • Gemiddelde blokgrootte: 1,29 MB

Intraday (dagkoers in de loop van de dag)

Hier kunt u de huidige koers van de Bitcoin in de loop van de dag zien.

Maand: 30 dagen overzicht op BTC

Hier ziet u de Bitcoin koers van de laatste 30 dagen.

Jaar in uitvoering: 12 maanden

Hier ziet u de Bitcoin-koers van de afgelopen 12 maanden.

Totale looptijd

Hier ziet u de Bitcoin-koers voor de hele looptijd.

Blockchain uitgelegd: blokken, transacties & beveiligingsmechanismen

Voordat ik uitleg wat u nodig hebt om Bitcoin te kopen, verkopen en bezitten, gaan we eerst in op de basistechnologie – de blockchaintechnologie.

Blockchain-technologie is een decentraal georganiseerde databank waarin alle transacties worden vastgelegd in de vorm van aan elkaar geregen blokken. Een blok bevat dus gegevens. Om wat voor gegevens het gaat, verschilt van blockchain tot blockchain. Terwijl de Ethereum-blockchain ook de creatie en het gebruik van dApps en slimme contracten opslaat, zijn op de Bitcoin-blockchain alleen transacties te vinden.

Hashfunctie: inhoud van elk Bitcoin-blok

Elk blok heeft een individuele hash – vergelijkbaar met een vingerafdruk. Het identificeert niet alleen het blok, maar staat ook geen manipulatie toe. Als het blok en de transacties daarna worden gemanipuleerd, verandert ook de hash, waardoor fraudepogingen worden voorkomen. Naast hashes en transactiegegevens bevat elk blok ook de hash van het vorige blok – een ander beschermingsmechanisme van de blockchain.

Dus de drie elementen van elk blok op de Bitcoin-blockchain zijn:

  1. Hash
  2. Transactiegegevens
  3. Hash van het vorige blok

Bewijs van werk: consensusalgoritme en beveiligingsmechanisme

De hashfunctie dient dus voor de beveiliging van de blockchain. Dit wordt aangevuld met een tweede mechanisme: Bewijs van Werk. Dit vertraagt de creatie van nieuwe blokken. In Bitcoin duurt het 10 minuten om het bewijs van werk te berekenen dat nodig is om een nieuw blok te maken. De combinatie van beide beveiligingsmechanismen zorgt voor de hoge veiligheid van Bitcoin.

Beveiligingsmechanismen van de BTC Blockchain: Hashing & Proof-of-Work

Peer-to-peer-netwerk: decentralisatie & mijnbouw

Ten slotte draagt ook de decentralisatie van de Bitcoin-blockchain bij tot de veiligheid. De enige centrale instantie hier is het peer-to-peer netwerk, dat iedereen in staat stelt deel uit te maken van de Bitcoin-blockchain. Iedereen die toetreedt tot het netwerk krijgt een kopie van alle blokken en kan dus op elk moment de blockchain controleren op fraude en manipulatie. Wanneer een transactie plaatsvindt en een nieuw blok wordt gecreëerd, moeten alle deelnemers aan de blockchain eerst de transactie en de weergave op juistheid controleren, en pas daarna wordt het blok aan de blockchain gehecht.

Elk nieuw blok moet door alle deelnemers van het netwerk worden gecontroleerd en bevestigd

Degenen die actief deelnemen aan het peer-to-peer netwerk worden miners genoemd. Zij zijn degenen die de individuele hashes tegen elkaar wegstrepen. Als beloning ontvangen zij een bepaald aantal bitcoins, die zij kunnen houden of verkopen zoals zij willen. Dit proces gaat door tot het maximum aantal van 21.000.0000 BTC is bereikt.

Bitcoin Handel: Basis, Portemonnees & Ruilhandel

Dus u hebt nu kennis gemaakt met de geschiedenis van Bitcoin en de Blockchain-technologie en nu wilt u investeren in Bitcoin? Heel goed. Om Bitcoin te kopen, verkopen, bezitten en verhandelen, heeft u twee belangrijke elementen nodig: een portemonnee en een beurs. Hier worden alle basisprincipes van de Bitcoin handel uitgelegd!

Laten we het eerst over de Bitcoin-portemonnee hebben.

Wat is een Bitcoin Portemonnee: Overzicht en Vergelijking

Wat is een Bitcoin-portemonnee? Een portefeuille is zoiets als je portemonnee, je digitale handtas. U verzamelt er uw geld in en kunt het uitgeven, omwisselen of overmaken zoals u wilt. Aangezien het een digitale en gedecentraliseerde munt is, is het aan u om te zorgen voor de veiligheid van uw Bitcoins.

Het belangrijkste van de portemonnee:

Alle sleutels en adressen voor uw cryptocurrencies worden hier opgeslagen.

Je hebt je private sleutel nodig om toegang te krijgen tot je cryptocurrencies. Of het nu Bitcoin, Dash, Tether of Ripple is – je mag je sleutel nooit verliezen! Geen sleutel, geen munt!

Er zijn nu veel verschillende portefeuilles om uit te kiezen. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Terwijl mobiele portefeuilles als beginnersvriendelijk worden beschouwd, bieden hardware-portefeuilles de meeste veiligheid. Papieren portefeuilles behoren ook tot de veiligste vormen van opslag, maar ze zijn niet zo praktisch in het gebruik als online portefeuilles.

U kunt dus kiezen tussen de volgende portefeuilles:

  • Papieren portemonnee
  • Mobiele portemonnee
  • Online portemonnee
  • Desktop Portemonnee
  • Hardware Portemonnee

Als u voor het eerst in cryptocurrency investeert, raad ik u aan een online en mobiele portemonnee te gebruiken.

Portemonnee adres, prive sleutel en publieke sleutel: Definitie en uitleg

Wanneer u uw portemonnee installeert, zult u al snel de termen portemonnee-adres, privésleutel en publieke sleutel tegenkomen. Om de verwarring weg te nemen, zal ik nu alle drie de termen kort en bondig uitleggen.

Openbare sleutel

De openbare sleutel is vergelijkbaar met uw IBAN. Als u bijvoorbeeld cryptocurrencies of tokens van iemand verwacht, moet u hem uw publieke sleutel geven, zodat hij u deze coins, tokens en activa kan sturen.

Private Sleutel

De private sleutel is in feite uw PIN-code voor toegang tot uw transacties en cryptocurrencies. Dit is heel belangrijk:

U mag de private sleutel nooit aan derden doorgeven.

Als u uw privésleutel aan anderen bekendmaakt, hebben zij toegang tot uw hele portemonnee en kunnen zij transacties ontvangen en initiëren. Aangezien de Bitcoin-blockchain gedecentraliseerd is en niet door een bank of staat wordt gecontroleerd, zal niemand u in dergelijke gevallen kunnen helpen.

Portemonnee adres

Het adres van de portemonnee is een synoniem voor uw publieke sleutel. Vergeleken met de publieke sleutel wordt uw portefeuille-adres echter ingekort. Een publieke sleutel is gewoonlijk 256 bits lang, een portefeuille-adres 160 bits.

Bitcoin kopen op beurzen: Binance, Kraken & Bitfinex

Je hebt nu besloten over een portemonnee? Perfect! Nu moet je alleen nog je portemonnee vullen! Om dit te doen, ga naar een zogenaamde wisselaar. Dit is een beurs waar u digitaal geld kunt kopen met FIAT-valuta’s. Als je hier je munten hebt gekocht, gaan ze uiteindelijk in je portemonnee.

Om officieel aan de platforms deel te nemen, moet u zich eerst registreren en authentificeren. Hiervoor hebt u uw e-mailadres en telefoonnummer nodig. Deze zullen dan worden geverifieerd.

  1. Voer e-mail adres & telefoonnummer in
  2. Verificatie van het e-mail adres
  3. Verificatie van het telefoonnummer

De volgende stap is dat u zich identificeert met een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Voor deze verificatiestap neemt u een geldig identiteitsbewijs mee en begint u de verificatie online. Meestal krijg je een kleine pop-up die je vraagt om je webcam te starten. In de volgende stap toont u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aan de camera, duidelijk leesbaar met voor- en achterkant. Een kleine tip: zorg ervoor dat u in een goed daglicht staat, aangezien de identiteitsdocumenten elektronisch worden beoordeeld. Na een paar seconden heeft de software uw identiteitsbewijs gescand en bent u geverifieerd.

Ten slotte, legitimeer jezelf met een identiteitsbewijs

Maak je geen zorgen als het een paar keer niet lukt, toen ik me voor de eerste keer registreerde kostte het me ongeveer 7 pogingen voordat ik eindelijk mijn identiteitsbewijs goed in de camera kreeg. In het begin probeerde ik het met mijn rijbewijs, het werkte niet zo goed, dan later opnieuw met mijn identiteitskaart.

Bitcoin verhandelen: Bitcoin-transacties uitgelegd

Als u een transactie wilt uitvoeren via de Bitcoin Blockchain, hebt u verschillende onderdelen nodig. Net als bij een normale transactie bij de bank, hebt u het adres van de ontvanger nodig. Normaal zou dit het rekeningnummer zijn. In het geval van Bitcoin is dit het openbare adres van de ontvanger. Dan hebt u natuurlijk het over te maken bedrag nodig en het openbare adres van de rekening van de afzender, d.w.z. de rekening vanwaar u het geld verstuurt. Tenslotte hebt u uw private sleutel nodig om toegang te krijgen tot uw portefeuille en de transactie te autoriseren.

Dus voor een Bitcoin transactie heb je nodig:

  • Openbaar adres van de rekening van de ontvanger
  • Overdrachtsbedrag
  • Openbaar adres van de afzenderrekening
  • Privésleutel voor dit openbare adres

Bitcoin-transactie vs. transnationale overdracht – vergelijking

In principe verschilt een Bitcoin-transactie niet veel van een normale bankoverschrijving. Een overdracht met Bitcoin is echter aanzienlijk sneller, efficiënter en goedkoper, zoals de onderstaande grafiek laat zien. Hier worden transnationale transfers vergeleken met cryptocurrencies wat hun efficiëntie betreft.

Terwijl internationale bankoverschrijvingen tussen de 2 en 5 dagen duren en tot 12,5% aan kosten met zich meebrengen, duren Bitcoin-overschrijvingen slechts 10 minuten en brengen ze nauwelijks extra kosten met zich mee:

  • Duur transnationale bankoverschrijving: 2-5 dagen
  • Bitcoin overdrachtsduur: 10 minuten

Infografik: Bitcoin ist günstiger und schneller | Statista

Een vergelijking tussen beleggen in Bitcoin en traditionele beleggingsvehikels

Bitcoin vergeleken met traditionele beleggingen: wie presteert beter? De wereld biedt immers een veelheid van manieren om uw zuurverdiende geld te investeren: Van zeldzame juwelen en luxe horloges tot onroerend goed, EFT’s en auto’s. Maar hoe verhoudt bitcoin zich tot traditionele activa? Wat is veiliger – beleggen in goud of beleggen in Bitcoin? En is het de moeite waard om iemands aandelenportefeuille aan te vullen met cryptocurrencies?

Bitcoin of goud?

Bitcoin is daarom niet alleen zeer populair als modern betaalmiddel, maar ook als financiële investering om vermogen op te bouwen. Onder de voorstanders van de digitale munt heeft Bitcoin zich al gevestigd als alternatief voor goud – ook al werd het edelmetaal de afgelopen decennia beschouwd als een veilige investering!

Bitcoin vestigt zich als populair alternatief voor goud

Toegegeven: Bitcoin en goud hebben evenveel overeenkomsten als verschillen. Beide zijn slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar en brengen geen rente op, maar zij verschillen zowel in hun fysieke beschikbaarheid als in hun aanvaarding als officieel betaalmiddel.

Dus nu is de vraag: is goud of Bitcoin de betere opslagplaats van waarde? Hier is het gelijkspel. Goud is beschermd tegen waardeverlies en sterke schommelingen in de waarde zijn onwaarschijnlijk, maar de prognoses voor Bitcoin laten een steeds rooskleuriger toekomst zien. Ondanks tegenslagen op korte termijn blijft de waarde stijgen en accepteren steeds meer landen cryptocurrencies als betaalmiddel. Bitcoin is dus duidelijk een zeer goed alternatief voor het traditionele beleggingsmedium goud.

Bitcoin of onroerend goed?

Of het nu Mallorca, Los Angeles of Sjanghai is – naast goud is ook onroerend goed als belegging al tientallen jaren zeer populair. Ook hier rijst natuurlijk de vraag: is Bitcoin een betere belegging dan onroerend goed? De vraag naar onroerend goed tijdens de Corona-pandemie en de waardestijging van Bitcoins ondanks de beurskrach hebben aangetoond hoe crisisbestendig cryptocurrencies zijn.

En dat is nog niet alles: er is nauwelijks een andere activaklasse waar in zo’n korte tijd zoveel rendement kan worden veiliggesteld als met Bitcoin, Ethereum & Co. Natuurlijk gaat dit ook gepaard met een hoog risico op verlies, maar als je niet betrokken wilt raken bij zeer speculatieve investeringen, raad ik je aan om met weinig geld in te stappen. In vergelijking met onroerend goed loont het ook de moeite om met kleine investeringen te beginnen!

Hier volgt een overzicht van de voordelen van Bitcoin ten opzichte van onroerend goed als investering:

  • Hoger rendement in minder tijd
  • Praktische instap, zelfs met weinig eigen vermogen
  • Hoge crisisbestendigheid
  • Kopen en verkopen minder duur dan onroerend goed

Bitcoin of aandelen?

Tot slot is er natuurlijk de vraag: Bitcoin of aandelen? Terwijl aandelen en effecten lange tijd werden beschouwd als populaire beleggingen voor vermogensbescherming en -opbouw en vandaag de dag nog steeds grote populariteit genieten (neem Gamestop als voorbeeld), worden ze steeds meer voorbijgestreefd door de populaire crypto-activa Bitcoin. Het grootste verschil hier zijn de marktschommelingen. Deze zijn aanzienlijk groter voor cryptocurrencies dan voor aandelen en effecten.

Voeg toe aan uw portefeuille en profiteer van beide

Als u al aandelen hebt, heeft het geen zin om die te liquideren en volledig in cryptocurrencies te beleggen. In plaats daarvan raad ik aan om cryptocurrencies aan je beleggingsportefeuille toe te voegen. Op die manier profiteert u van de voordelen van beide activaklassen.

Dus in mijn bedrijf heb ik de volgende strategie:

In normale tijden investeer ik maximaal 20% in cryptocurrency.

Toekomstige Bitcoins: Hoogste prijs en voorspelling

Heeft Bitcoin een toekomst? Nadat cryptocurrencies in 2017 voor het eerst het gesprek van de dag werden en een wereldwijde Bitcoin-hausse veroorzaakten, waren velen er zeker van dat de crypto-bubbel snel zou barsten. De laatste paar maanden hebben dat aangetoond: Verkeerd gedacht. De cryptocurrency boom was nooit een zeepbel die dreigde te barsten. Integendeel, het was het begin van een nieuw tijdperk! Deskundigen zijn er zeker van dat de waarde van Bitcoin de komende jaren zal stijgen.

Bitcoin zal rond de 400.000 dollar zijn in 2030

Er zijn veel redenen voor de prijsstijging, waaronder de groeiende acceptatie van de cryptocurrency en de gemakkelijkere hanteerbaarheid ervan. Er worden steeds meer Bitcoin-automaten geplaatst en Bitcoin wordt steeds populairder als betaalmiddel – zowel nationaal als internationaal. De deskundigen noemen ook politieke redenen. Door de onstabiele situatie in sommige landen zullen steeds meer mensen vertrouwen op de snelle, veilige en anonieme overdracht van Bitcoin.

Je gelooft het niet helemaal? Laten we dus nog eens kijken naar de hoge koers vlak voor / na Corona:

  • Hoge prijs (begin 2020): 10.200
  • Hoogste prijs (begin 2021): 46.300
  • Verschil: +36.100
  • Prijsniveau: 453,9%
  • Meer over: Bitcoin

BitCoin (BTC) / USD

BitCoin (BTC) / EUR

Bitcoin-alternatieven: Ethereum, Dash en Litecoin

Iedereen is nu wel bekend met de cryptocurrency Bitcoin. Het is de meest populaire, maar zeker niet de enige. Intussen zijn er verschillende nieuwe creaties ontstaan. Sommige van de anderen zijn Bitcoin-verbeteringen. Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Dat klinkt als veel, maar slechts ongeveer 100 van hen halen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire cryptocurrencies zijn Ether, Dash en Litecoin.

Ethereum (ETH): cryptocurrency van de tweede generatie

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten. Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH.

  • Ethereum

Dash: voortzetting van de Bitcoin

Bijna geen enkele munt is erin geslaagd om zo snel te groeien als Dash! De cryptocurrency wordt beschouwd als het vervolg op de legendarische Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin heeft Dash het voordeel dat de hash-algoritmen energie- en tijdsefficiënter zijn. Net als bij zijn voorganger blijven transacties ook hier veilig, snel en efficiënt.

  • Dash

Litecoin (LTC): snelle hashing dankzij Skrypt

Als digitale valuta kun je Litecoin gebruiken om te betalen voor diensten en goederen. De cryptocurrency is ook erg populair als investering en in de valutahandel. Het speciale kenmerk van Litecoin: het hash-algoritme Scrypt maakt een verhoogde transactiesnelheid mogelijk – terwijl de integriteit van de blockchain nog steeds gegarandeerd is!

  • Litecoin

Trading: Leestips

  1. Cryptocurrencies: Lijst
  2. Trading App: Aanbeveling
  3. Handelsstrategieën

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.

Trading App: Aanbeveling

eToro App – Handel in aandelen, ETF’s, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over handelen in mijn blog. Veel vragen natuurlijk: Met welke app handel je, wat raad ik aan? Dus vandaag wil ik mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. 29,88% vermogensgroei in 12 maanden, met laag risico via “Copy People” en “Copy Portfolios” of tot 127,35% via actieve handel en handelsstrategieën. Leer hier stap voor stap de app, de tarieven en nog veel meer kennen.

  • Handel app

Handelsstrategieën

Of het nu gaat om crytocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edelmetalen, deze 3 strategieën zullen u helpen het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en beginnelingen te helpen de mechanica in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin in plaats van met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar digitale valuta in het bijzonder. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingstypes: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. Ik zou ETF’s en indexfondsen hier buiten beschouwing laten, omdat de risico’s en de koersschommelingen hier aanzienlijk geringer zijn.

  • Handelsstrategieën