Koop Litecoin (LTC): Prijs, waarde en prijsgeschiedenis

Litecoin (LTC) kopen – Sommigen beleggen in vastgoedaandelen, anderen in cryptocurrencies. Naast de klassieke Bitcoin of Ethereum zijn er nu ook modernere cryptocurrencies, zoals Dash en Litecoin. Met name deze laatste wordt gekenmerkt door een hogere transactiesnelheid en lage transactiekosten. Wil je investeren in Litecoin? Bent u geïnteresseerd in blockchain en valutahandel? U kunt ook alle feiten en cijfers te weten komen – van de geschiedenis van Litecoin tot de huidige prijstrend!

Litecoin (LTC): Feiten, cijfers & prijs

Dus je wilt investeren in Litecoin? Niets is makkelijker! Als digitale valuta kun je Litecoin gebruiken om te betalen voor diensten en goederen. De cryptocurrency is ook erg populair als investering en in de valutahandel. Net als Bitcoin & Co. is het ook gebaseerd op moderne blockchain-technologie.

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

BitCoin, cryptocurrency & blockchain? Wat betekent het? Leer hier meer over BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain!

Het bijzondere aan Litecoin: het hash-algoritme Scrypt maakt een verhoogde transactiesnelheid mogelijk – en dat terwijl de integriteit van de blockchain nog steeds gewaarborgd is! Wat betekent dit? Heel eenvoudig: terwijl de verwerkingstijd voor een blok in Bitcoin ongeveer 10 minuten is, duurt dit in Litecoin slechts 2 minuten en 30 seconden! Dus het delven van de blokken gebeurt sneller en uw transactie is snel en ongecompliceerd.

Hier zijn alle feiten en cijfers over Litecoin (LTC):

  • Valuta: Litecoin (LTC)
  • Uitvinder: Charlie Lee
  • Publicatie: 2011
  • Consensus Algoritme: Bewijs van Werk
  • Grootte van de Blockchain: 33 GB

Intraday (dagkoers tijdens de koers)

De huidige Litecoin koers in de loop van de dag.

Maand: 30 dagen herziening van LTC

Hier ziet u de Litecoine-koers van de afgelopen 30 dagen.

Jaar in uitvoering: 12 maanden

Hier kunt u de Litecoin koers van de laatste 12 maanden zien.

Totale looptijd

Hier ziet u de Litecoin koers voor de gehele looptijd.

Crypto-alternatieven: Bitcoin, Ethereum en Ripple

Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Hoewel dit klinkt als een groot bedrag, halen slechts iets minder dan 100 van hen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire crypto-alternatieven voor Litecoin zijn Bitcoin, Ethereum en Ripple! U kunt hier meer te weten komen over de afzonderlijke cryptocurrencies.

Bitcoin (BTC): pionier onder de cryptocurrencies

Bitcoin, of kortweg BTC, is nu niet alleen de bekendste cryptocurrency ter wereld, maar wordt ook beschouwd als de eerste cryptocurrency ooit. De eerste digitale munt werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Wie erachter zit is tot op de dag van vandaag een raadsel. Eén ding is echter duidelijk: Bitcoin heeft de financiële wereld voorgoed gerevolutioneerd.

Ethereum (ETH): cryptocurrency van de tweede generatie

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten. Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH.

Ripple (RXP): Open-source protocol voor internationale betalingstransacties

Met de XRP-munt wordt Ripple ook beschouwd als een digitale munt, maar in vergelijking met andere cryptocurrencies is ze niet gebaseerd op de blockchain. Ripple ziet zichzelf meer als een open-source protocol voor een betalingsnetwerk. Het doel is internationale betalingen goedkoper, sneller en efficiënter te maken.

  • Ripple

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.