Koop Tezos (XTZ): Prijs, waarde en prijsgeschiedenis

Koop Tezos (XTZ): Velen beleggen in vastgoed als kapitaalbelegging (Tip: Beleggen, waar moet je op letten? Interview), maar een blik op Tezos – ook bekend als XTZ – laat zien: cryptocurrencies leggen het steeds vaker af tegen vastgoedaandelen & co. Tezos wordt gekenmerkt door zijn unieke on-chain governance en netwerkschilstructuur en is daarom zeer populair bij zowel waarde-investeerders als ontwikkelaars. Wil je ook in Tezos investeren? Dan vindt u hier alles wat u moet weten over de unieke blockchain!

Tezos (XTZ): Feiten, cijfers en koers

Tezos is zowel een open source platform als een digitaal token. Terwijl het platform is gemaakt voor de creatie en het gebruik van dApps en slimme contracten, werkt de XTZ Toekn met het Proof of Stake consensus protocol. BitCoin, cryptocurrency & blockchain? Wat betekent het? Leer hier meer over BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain!

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met moderne apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in GErmany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

Naast de netwerkschilstructuur waarop het blockchain-netwerk is gebouwd, wordt Tezos ook gekenmerkt door zijn on-chain governance, die het mogelijk maakt om zonder hard forks veranderingen in de blockchain aan te brengen.

Voordat we overgaan tot de huidige waarde en de prestaties van de aandelenkoers, zijn hier alle feiten en cijfers over Tezos (XTZ):

  • Cryptocurrency: Tezos (XTZ)
  • Uitvinders: Kathleen & Arthur Breitman
  • Publicatie: 2018
  • Consensus Algoritme: Bewijs van Inzet

Totale looptijd

Hier zie je de Tezos koers voor de hele termijn.

Crypto-alternatieven: Ethereum, EOS en NEO

Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Hoewel dit klinkt als een groot bedrag, halen slechts iets minder dan 100 van hen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire crypto-alternatieven voor Tezos zijn Ethereum, NEO en Stellar! U kunt hier meer te weten komen over de afzonderlijke cryptocurrencies.

Ethereum (ETH): cryptocurrency van de tweede generatie

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten. Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH.

EOS: De verbeterde Ethereum 2.0

EOS geniet terecht van zijn populariteit. Het is immers niet alleen een cryptocurrency, maar ook een compleet platform voor op blockchain gebaseerde toepassingen. Met EOS kunnen dus ook slimme contracten en dApps worden gecreëerd. Vergeleken met Ethereum zijn transacties gratis en in het geval van een hackeraanval wordt de blockchain hersteld in zijn vorige intacte staat. De makers van EOS.IO zijn ook afgestapt van het voorheen populaire Proof of Work consensus algoritme.

NEO

NEO is een Chinese cryptocurrency waarvan het protocol kan worden gebruikt om slimme contracten en gedistribueerde apps (dApps) te ontwikkelen en uit te voeren. Het lijkt in veel opzichten op de blockchain-ecologie van Ethereum, maar gebruikt Java en C# in plaats van de programmeertaal Solidity.

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.