The Line (Saudi-Arabië): Locatie, foto’s + video’s van het bouwproject

Een 170 kilometer lange, 500 meter hoge spiegellijn zal binnenkort de Saoedi-Arabische woestijn doorkruisen. Mensen zullen er wonen en werken. Nog een prachtig project, na de recente ingebruikname van de spiegelende concertzaal. “The Line” wordt de naam van de stad met meer dan 9 miljoen inwoners. Onder de titel “Wat als we opnieuw konden beginnen” worden alleen de ideeën gepresenteerd.

Bouwproject van de toekomst met 0 emissies

De Saudi-Arabische regering heeft de eerste beelden onthuld van de 500 meter hoge lineaire stad genaamd “The Line”, die gebouwd zal worden als onderdeel van Neom, nabij de Rode Zee. “The Line” wordt een autovrije en even koolstofvrije (CO²) stad ter grootte van België.

Spectaculair! The Line ontmoet Rode Zee

Zo spectaculair ontmoet “The Line” de rode zee. Met exclusieve ligplaatsen voor jachten en heel veel zand.

Waarom bouwt Saoedi-Arabië “The Line”?

Zoals reeds vermeld zal “The Line” een autovrije en eveneens koolstofvrije (CO²) stad zijn ter grootte van het land België. Tot zover het grote plan. Zal het XL bouwproject slagen? Andrew England van de FT onderzoekt het troetelproject van de Saudische kroonprins.

Visualisatie: Video door Neom

Neom is een door de regering geplande stad, met een bijbehorend technologiepark, in het noordwesten van het land, niet ver van de Golf van Akaba en aan de Rode Zeekust.

Grote stad heroverwogen: Transformatie

Wat als je een grote stad als Londen, met 9 miljoen inwoners, helemaal opnieuw zou bekijken?

Locatie van “The Line”: Satellietbeeld

“The Line” van het uitzicht vanuit de ruimte.

Hier iets dichterbij, met een verbinding naar de Rode Zee.

Foto’s: Eerste visualisaties van The Line

Het interieur van de 150 kilometer lange spiegelende Line wolkenkrabber van Saoedi-Arabië:

Wolkenkrabbers en tropisch bos

Het project combineert stad en “tropisch bos”.

Sportstadion in het midden van de Linie

Van bovenaf gezien: Woestijn ontmoet tropisch bos

Op deze gepubliceerde foto is nog eens heel mooi te zien hoe het contrast van woestijn en tropisch bos er van bovenaf uitziet.

Kroonprins Mohammed bin Salman aan de lijn

Saudi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman over “The Line” project. Hier zijn 3 korte fragmenten en verklaringen.

Bron: Neom.

Zijne Koninklijke Hoogheid kroonprins Mohammed bin Salman zei: “Bij de lancering van ‘The Line’ vorig jaar hebben we ons verbonden tot een burgerlijke revolutie waarin mensen centraal staan en die gebaseerd is op een radicale verschuiving in de stadsplanning. De vandaag onthulde ontwerpen voor de verticaal gelaagde gemeenschappen van de stad zullen de traditionele platte, horizontale steden uitdagen en een model creëren voor de bescherming van de natuur en de verbetering van de levenskwaliteit van de mensen. ‘The Line’ zal ingaan op de uitdagingen waarmee de mensheid in het hedendaagse stadsleven wordt geconfronteerd en zal alternatieve manieren van leven demonstreren.”

Hij voegde daaraan toe: “We kunnen niet voorbijgaan aan de crises op het gebied van levenskwaliteit en milieu waarmee de steden in de wereld worden geconfronteerd, en ‘Neom’ loopt voorop bij het vinden van nieuwe en vindingrijke oplossingen voor deze problemen. ‘Neom’ leidt een team van de knapste koppen in architectuur, techniek en bouw om het idee van omhoog bouwen werkelijkheid te laten worden.”

Hij vervolgde: “De ‘Neom’ zal een plaats zijn waar alle mensen uit de hele wereld op creatieve en innovatieve manieren hun stempel op de wereld kunnen drukken. De NEOM blijft een van de belangrijkste projecten van de Saudische Visie 2030, en we zijn vastbesloten om ‘The Line’ namens de natie te realiseren.”

Grootste gespiegelde gebouw

Grootste gespiegelde gebouw – Ik moet u de Maraya Concert Hall in Saoedi-Arabië laten zien! Een echt architectonisch hoogtepunt en zeker een hotspot van deze wereld in de toekomst. Al-Ula is een unieke regio in Saoedi-Arabië die tot september 2019 verborgen bleef voor toeristen. Nu heeft de hele wereld de kans om oude plaatsen te ontdekken die meer dan 6000 jaar oud zijn.

Architectuur is één ding. Ideeën zijn iets anders. Dit is… wow. De Maraya Concert Hall.