Wonen in de Speicherstadt (Hamburg): Huis, appartement of grondstuk kopen – Bezichtiging, prijzen per vierkante meter & Co.

Wonen in de Speicherstadt – Bijna geen andere wijk in Hamburg is zo uniek als de Speicherstadt. Het Duitse UNESCO-werelderfgoed geniet niet alleen grote populariteit als vakantiebestemming, maar wordt ook beschouwd als een aantrekkelijke plaats om te wonen voor gezinnen, jonge professionals en investeerders. Dit wordt ook weerspiegeld in de prijzen van onroerend goed in Hamburg. Naast de wijken Winterhude, Uhlenhorst en Harvestehude is de Speicherstadt een van de meest gewilde woonwijken van Hamburg. Wilt u investeren in een woning in de historische Speicherstadt als kapitaal investering? Een flat of een huis kopen? Hier vindt u alles wat u moet weten over wonen in de Speicherstadt. Plus: een rondleiding langs de populairste hoekjes van de wijk en alles wat u moet weten over prijzen per vierkante meter – Welkom in de Speicherstadt! Terug naar: Wonen in Hamburg.

Wonen in de Speicherstadt: uniek stadsgezicht vol historische bakstenen gebouwen

De Speicherstadt is beroemd geworden als het grootste pakhuisensemble ter wereld. De wijk, die aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd, inspireert niet alleen met zijn unieke stadsbeeld dat wordt gekenmerkt door de vele neogotische bakstenen gebouwen van de afgelopen decennia, maar ook door de plaatselijke grachten, die gemakkelijk per boot kunnen worden verkend. Eén ding is zeker: alleen de beste ambachtslieden en architecten van Hamburg waren hier aan het werk.

Hamburg: Internationale Hanzestad in het Noorden

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Speicherstadt: Kaart en ligging

Ten noorden van HafenCity en ten zuiden van Uhlenhorst en Winterhude ligt de Speicherstadt. Het gebied met zijn historische pakhuizencomplex staat sinds 1991 op de monumentenlijst. De zes vloten die door de Speicherstadt lopen zijn de Kehrwiederfleet, de Brooksfleet, de St. Annenfleet, de Holländischbrookfleet, de Kleines Fleet en de Wandrahmsfleet.

Plaatsen van belang: Miniatur Wunderland, Musea & Co.

Als het grootste pakhuisensemble ter wereld heeft de Speicherstadt veel te bieden. Niet alleen de oude bakstenen muren en massieve eiken palen dragen bij tot de flair van de wijk, maar ook de prachtige waterburcht, evenals de vele historische musea. Ook het Miniatur Wunderland, populair bij jong en oud, geniet grote populariteit, net als de Hamburg Dungeon, die uitnodigt om hier eens lekker te griezelen. Ook in de buurt: Het Kontorhausviertel en het Chilehaus.

Hier is een overzicht:

  • Miniatuur Wonderland
  • Hamburg Kerker
  • Duits Douane Museum
  • Internationaal Maritiem Museum
  • Auto Museum Prototype
  • Koffie roosteren
  • Gedempte burcht
  • Traditionsschifffahrten

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door de Speicherstadt

Hamburg’s Speicherstadt is uniek. Terwijl de neogotische baksteenarchitectuur het stadsbeeld kenmerkt, dragen de verschillende grachten bij tot het unieke karakter van de wijk. Terwijl boottochten u uitnodigen om de omgeving per boot te verkennen, kunt u met een kopje koffie in de hand een ontspannen wandeling maken langs de waterburcht. Ga met ons mee op onze tocht door de Speicherstadt en dus door de duurste straten van Hamburg!

Prachtig onroerend goed: neogotische baksteenarchitectuur

Waterburcht: tussen Wandrahmsfleet en Holländischbrookfleet

Traditionsschiffahrten: Op stap met de boot

Vastgoed kopen in de Speicherstadt: Prijzen per vierkante meter

Of het nu gaat om een ruime twee-onder-een-kapwoning, een exclusieve loft of een gerenoveerde flat in een oud gebouw – de prijzen per vierkante meter stijgen al jaren in heel Hamburg. Dit is ook het geval in de Speicherstadt. Terwijl u gemiddelde prijzen per vierkante meter van ongeveer 6.000 euro kunt verwachten, kunnen eigendommen in meer chique gebieden zoals de Speicherstadt, Harvestehude of de Elbe voorsteden gemakkelijk tot 16.000 euro per vierkante meter kosten. En in de Speicherstadt? Er zijn hier zelfs recordprijzen gemeld: Er is hier in het verleden bijna 150.000 euro betaald voor een vierkante meter.

Recordprijzen in Speicherstadt: 150.000 euro per vierkante meter

Lees meer over de duurste wegen in Duitsland.

Conclusie: wonen in Speicherstadt

Wonen in Hamburg! Velen dromen ervan, maar sommigen worden afgeschrikt door de vele verhuisplannen. De Speicherstadt is vooral aantrekkelijk door zijn unieke flair, die wordt gekenmerkt door de vele grachten die door de wijk lopen, en door de neogotische bakstenen gebouwen die de wijk zijn unieke historische charme geven. De aantrekkelijkheid van het woongebied komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Deze zijn al enige tijd sterk aan het stijgen. En terecht, naar onze mening. Wilt u een huis kopen in de Speicherstadt? Neem dan contact op met uw vertrouwde makelaar.

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum met hun historische charme overtuigen, verrukken de woonwijken Blankenese en Rissen met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.