Wonen in Uhlenhorst (Hamburg): koop & huur villa en appartement aan de oevers van de Alster – bezichtiging, prijzen per vierkante meter en co.

Wonen in Uhlenhorst – Uhlenhorst ten oosten van de Alster staat bekend als een van de meest cultureel rijke wijken van Hamburg en is een van de aantrekkelijkste woonwijken van de stad. Uhlenhorst doet in niets onder voor de nabijgelegen wijken Winterhude, HafenCity en Harvestehude! Wilt u investeren in een woning als kapitaalbelegging in het culturele bolwerk Uhlenhorst? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Zoek alles uit wat je moet weten over wonen en leven hier. Ook: een rondleiding door de mooiste en duurste straat van Hamburg, een blik op de oevers van de Alster, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en kavels – welkom in Uhlenhorst! Terug naar: Wonen in Hamburg.

Wonen in Uhlenhorst: cultuurbolwerk aan de oever van de Alster

Literatuur. Cultuur. Art. Uhlenhorst staat voor dit alles. De wijk in het centrum van de stad wordt niet alleen gewaardeerd om zijn uitstekende ligging, maar ook om zijn veelzijdige culturele karakter. Tussen de adembenemende herenhuizen en elegante flats zijn hier dus ook tal van musea, theaters en literaire huizen te vinden.

Welkom in Hamburg: Internationale Hanzestad in het Noorden

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Uhlenhorst: Kaart en ligging

Het centraal gelegen stadsdeel Uhlenhorst ligt ten oosten van het meer Außenalster en ligt tegenover Harvestehude. Ook de wijken Rotherbaum, Winterhude en Hohenfelde zijn niet ver weg.

Plaatsen van belang: Theater, Literatuur Huis, Church & Co.

Uhlenhorst wordt beschouwd als een van Hamburgs cultureel rijkste districten. Niet alleen zijn hier veel monumenten en kerken te vinden, maar ook tal van culturele attracties zoals theaters en musea. In Uhlenhorst bevindt zich niet alleen het oudste Engelstalige theater van Duitsland, maar ook een van de oudste stoombootdokken. Hier, aan de oever van Uhlenhorst, begonnen meer dan tien jaar geleden de ook nu nog populaire stoomboottochten over de Alster.

Deze bezienswaardigheden maken Uhlenhorst zo bijzonder:

 • Ernst Deutsch Theater
 • Het Engels Theater van Hamburg
 • Literatuurhuis Hamburg
 • TV Toren
 • St. Gertrude Kerk

Celebrity buren: Steffen Henssler, Siegfried W. Kernen & Ulrich Pleitgen

De nabijheid van het water, het culturele karakter en het adembenemende stadsgezicht inspireren niet alleen gezinnen met kinderen, jonge professionals en ondernemers, maar ook bekende gezichten uit de film-, televisie-, muziek- en sportwereld. Zo is niet alleen sterrenkok Steffen Henssler hier thuis, maar ook de Duits-Zwitserse acteur Siegfried W. Kernen en de Duitse acteur Ulrich Pleitgen.

Hier is een korte samenvatting:

 • Steffen Henssler
 • Siegfried W. Kernen
 • Ulrich Pleitgen

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Uhlenhorst

Uhlenhorst is uniek. Terwijl historische herenhuizen en kerktorens het stadsbeeld karakteriseren, verlenen de Alster en het Uhlenhorstkanaal de wijk een charmante flair. Ga met ons mee op onze tour door Hamburgs centrum van kunst en cultuur.

Begeerd onroerend goed aan de rivier: villa, appartementsgebouw & Co.

De oevers van de Alster: een populaire plek om te wandelen

Papenhuder Straße: promenade vol boetiekjes en cafés

Onroerend goed in Uhlenhorst: Prijzen per vierkante meter

Leven en wonen in Hamburg! Velen dromen ervan, maar sommigen worden afgeschrikt door de prijs per vierkante meter. Maar met een beetje geluk en geduld, kan iedereen hier het juiste huis vinden. Wilt u een huis kopen in Uhlenhorst? Terwijl ruime villa’s vooral populair zijn aan de oevers van de Alster, zijn gerenoveerde flats in oude gebouwen en lofts erg populair in het centrum van het district. Onze tip: Als u al een wat oudere woning in Uhlenhorst bezit, kunt u de waarde van uw woning verhogen door deze te renoveren en op te knappen. Het is de moeite waard uw vertrouwde vakman of architect te vragen alvorens door te verkopen of te verhuren.

Onroerend goed kopen: Land in vergelijking

U bent dus geïnteresseerd in vastgoed als investering en u zou nu graag een huis kopen of een flat kopen? In Uhlenhorst zijn appartementen bijzonder populair. Met meer dan 7.000 euro per vierkante meter is een bestaande flat twee keer zo duur als een huis. Vooral de prijzen per vierkante meter van nieuwe flats zijn de afgelopen jaren omhooggeschoten. Hier kunt u verwachten meer dan 11.000 euro per vierkante meter te betalen.

Hier zijn de prijzen per vierkante meter in een oogopslag:

 • Een huis kopen (Nieuw): 3.375 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 7.637 €/m²
 • Flat kopen (nieuw): 11.261 €/m²

Huur een huis of appartement: Bestaand onroerend goed & nieuwbouw

Wil je een appartementsgebouw kopen en het dan verhuren? De huurprijzen in Uhlenhorst zijn ook respectabel. Hier zijn de prijsverschillen tussen huizen en flats niet zo groot als bij de aankoop van onroerend goed. Terwijl huizen tussen 11 en 13 euro per vierkante meter kosten, kosten flats tussen 16 en 19 euro per vierkante meter.

U kunt de prijzen per vierkante meter voor huurwoningen hier vinden:

 • Huur van een huis (bestaand): 11,40 €/m²
 • Huur een huis (Nieuw): 12,23 €/m²
 • Huur flat (bestaand): 16,01 €/m²
 • Huur flat (Nieuw): 18,88 €/m²

Conclusie: wonen in Uhlenhorst

Uhlenhorst biedt een hoge levensstandaard. Het historische stadsbeeld, de nabijheid van het Alstermeer en de vele culturele bezienswaardigheden dragen bij tot de flair van het district. Terwijl de Alster in het weekend uitnodigt tot een tochtje met de stoomboot, kunt u ’s middags met een kopje koffie in de hand een ontspannen wandeling maken door de Papenhuder Straße. Als u een woning wilt kopen of huren in Uhlenhorst, moet u rekening houden met zeer hoge prijzen per vierkante meter (vooral voor nieuwe flats), maar het is het zeker waard!

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum overtuigen met hun historische charme, inspireren de woonwijken Blankenese en Rissen met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.