Wonen in Winterhude (Hamburg): Kopen en huren van onroerend goed in de Hamburgse villawijk – populaire straten, prijzen per vierkante meter & Co.

Wonen in Winterhude – De elegante villawijk inspireert met zijn hoge levenskwaliteit, verzorgde groenzones en exclusieve eigendommen. Naast de buitenwijken van de Elbe, Uhlenhorst en de moderne HafenCity, is Winterhude een van de populairste woonwijken van Hamburg. Wilt u investeren in een woning als kapitaalbelegging in het elegante Winterhude? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in Winterhude. Ook: Een rondleiding door de duurste straten van de wijk, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en kavels – Welkom in Winterhude! Terug naar: Wonen in Hamburg.

Wonen in Winterhude: gewilde villawijk met bourgeois charme

Winterhude ligt in het noorden van Hamburg – een van de meest pompeuze villawijken van de stad. Terwijl de vele groene ruimtes en het nabijgelegen Alstermeer uitnodigen tot een wandeling, dragen de vele exclusieve boetieks, historische koffiehuizen en heerlijke restaurants bij tot de flair van de stad. Winterhude is geschoold, burgerlijk en elegant.

Welkom in Hamburg: Internationale Hanzestad in het Noorden

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Winterhude: Kaart & Ligging

Winterhude ligt in het noorden van Hamburg en in de buurt van Eppendorf, Uhlenhorst, Harvestehude en Bamek-Nord. Het district heeft een totale oppervlakte van 7,6 km² en telt meer dan 55.651 inwoners.

Plaatsen van belang: Park, cultureel centrum, museum & co.

Terwijl de Alter zich ten zuiden van de wijk uitstrekt, nodigt het goed onderhouden stadspark in het centrum van de wijk uit tot een wandeling. Hier bevindt zich ook het planetarium. Ook in de buurt zijn het bekende natuurzwembad en het meer Stadtparksee. Winterhude inspireert niet alleen met zijn vele goed onderhouden groene ruimtes, maar ook met een verscheidenheid aan musea, theaters en regelmatige culturele evenementen.

Een van de beroemdste bezienswaardigheden samengevat:

 • Stadspark
 • Planetarium
 • Natuurlijk bad
 • Cultureel Centrum Kampnagel
 • Politiemuseum
 • Tijdschrift Film Kunst Theater
 • Goldbekhaus
 • Denkbeeldige goederenwagon

Beroemde buren: Achim Reichel, Marcell Jansen en Johannes B. Kerner

De chique villawijk inspireert niet alleen gezinnen met kinderen, jonge professionals en ondernemers, maar ook bekende gezichten uit de film-, televisie-, muziek- en sportwereld. Hier woont niet alleen televisie-icoon Johannes B. Kerner, maar ook oud-voetballer Marcell Jansen, tv-presentator Reinhold Beckmann en musicus Achim Reichel.

U kunt dus rekenen op deze prominente buren in Winterhude:

 • Reinhold Beckmann
 • Giovanni DiLorenzo
 • Jenny Falckenberg
 • Thomas Helmer
 • Marcell Jansen
 • Johannes B. Kerner
 • Achim Reichel

Populaire woonwijken: Een rondleiding door Winterhude

Winterhude wordt beschouwd als een van de meest gewilde villawijken van de stad. Terwijl in Bellevue vooral luxe villa’s en huizen met uitzicht op de Alster te vinden zijn, worden in de buurt van de Rondeel-vijver en tussen de afzonderlijke kanalen van de Alster vooral condominiums en twee-onder-een-kapwoningen te koop aangeboden. Ga met ons mee op onze tour langs de meest gewilde hoekjes van Winterhude.

Exclusieve eigendommen bij de Rondeelvijver

Goerne Brug: Wonen aan het water

Bellevue: Uitzicht op de oevers van de Alster

Onroerend goed in Winterhude: Prijzen per vierkante meter

Of het nu gaat om een ruime bungalow in de buurt van de Alster, een gerenoveerd vrijstaand huis met uitzicht op een van de vele grachten of een gemoderniseerd appartement in een oud gebouw in de straten rond de Rondeelvijver – Winterhude wordt beschouwd als een aantrekkelijke plek om te wonen. Dit komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter, die al tientallen jaren ver boven het Hamburgse gemiddelde liggen.

Onroerend goed kopen: Land in vergelijking

U bent dus geïnteresseerd in vastgoed als investering en u zou nu graag een huis kopen of een flat kopen? Zowel huizen als appartementen zijn populair in Winterhude. De prijzen per vierkante meter variëren niet alleen naar gelang van het type woning, maar ook naar gelang van het bouwjaar. Een huis dat meer dan drie jaar oud is, is bijvoorbeeld meer dan twee keer zo duur als een nieuw gebouwd huis. Een bestaande flat kost iets minder dan 6.500 euro per vierkante meter en een nieuwbouwflat bijna 8.000 euro per vierkante meter.

Hier zijn de prijzen per vierkante meter in een oogopslag:

 • Een huis kopen (bestaand): 7.464 €/m²
 • Een huis kopen (Nieuw): 3.375 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 6.591 €/m²
 • Appartement kopen (nieuw): 7.966 €/m²

Huis en flat huren/verhuren: Bestaand onroerend goed & nieuwbouw

U wilt een appartementsgebouw kopen? De prijzen van onroerend goed in Hamburg stijgen. De vraag naar woonruimte is groot. Onze tip: Verhoog de waarde van uw woning met een renovatie en geniet van een hoger huurrendement. De beste manier om dit te doen is het uw vertrouwde vakman en architect te vragen. Terwijl huizen tussen 11 en 13 euro per vierkante meter kosten, kosten flats tussen 15 en 17 euro per vierkante meter.

U kunt de prijzen per vierkante meter voor huurwoningen hier vinden:

 • Huur van een huis (bestaand): 11,40 €/m²
 • Huur een huis (Nieuw): 12,23 €/m²
 • Huur flat (bestaand): 15,36 €/m²
 • Huur flat (Nieuw): 16,44 €/m²

Conclusie: wonen in Winterhude

Wonen in Hamburg! Velen dromen ervan, maar sommigen worden afgeschrikt door alle planning die bij een verhuizing komt kijken. Toch heeft Hamburg enkele van de mooiste hoekjes van Duitsland te bieden. Bovenaan de lijst van de meest begeerde plaatsen om te wonen: Winterhude, in het noorden, met zijn goed onderhouden groene ruimten, talrijke culturele instellingen en lokale villa’s. Ook de Rondeelvijver en de grachten die door de wijk stromen, dragen bij tot de charmante flair. De aantrekkelijkheid van Winterhude als woonplaats komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Deze liggen al tientallen jaren boven het Hamburgse gemiddelde.

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum indruk maken met hun historische charme, zijn de woonwijken Blankenese en Rissen verrukt met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.