Wonen in Harvestehude (Hamburg): Villa en appartement kopen aan de oever van de Alster – Bezichtiging, prijzen per vierkante meter & Co.

Wonen in Harvestehude – De exclusieve villawijk tussen het Isebekanaal en het Außenalstermeer inspireert met zijn adembenemende stadsbeeld, dat wordt gekenmerkt door elegante herenhuizen in Art Nouveau-stijl, die bijdragen aan de elegante charme van de wijk. Sinds de 19e eeuw is Harvestehude een van de populairste woonwijken van Hamburg, samen met de buitenwijken aan de Elbe, Uhlenhorst en Speicherstadt. Geen wonder: alleen de beste ambachtslieden en architecten van Hamburg waren hier aan het werk toen het werd gebouwd. Wilt u investeren in een pand als kapitaalbelegging in het chique Harvestehude? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in Harvestehude. Ook: Een rondleiding door de duurste straten van Hamburg, een blik op de oevers van de Alster, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en kavels – Welkom in Harvestehude! Terug naar: Wonen in Hamburg.

Wonen in Harvestehude: historische wijk met chique flair

Historische oude gebouwen, pompeuze statige huizen uit vervlogen tijden en exclusieve Art Nouveau villa’s kenmerken het adembenemende stadsbeeld van Harvestehude. De ligging tussen de Outer Alster en het Isebek Canal is eersteklas, de groene ruimten zijn goed onderhouden en de charme van de wijk doet denken aan de elegantie van de 19e eeuwse high society. Intussen is Harvestehude uitgegroeid tot een van de belangrijkste medialocaties: Harvestehude is nu ook de thuisbasis van de Noordduitse omroep (NDR).

Welkom in Hamburg: Internationale Hanzestad in het Noorden

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Harvestehude: Kaart & Ligging

Het rustige Harvestehude ligt in het noorden van Hamburg en biedt een eersteklas uitzicht op het meer Außenalster. De populaire wijken HafenCity en Rotherbaum zijn ook niet ver weg. Uhlenhorst ligt aan de overkant van de straat, net als Winterhude, dat grenst aan het Stadtpark.

Plaatsen van belang: St. Nicolai, Außenalster & Co.

Harvestehude is de thuisbasis van verschillende monumenten, bezienswaardigheden, groene ruimten en parken. Terwijl de goed onderhouden groene ruimten uitnodigen tot een ontspannende middag in de buitenlucht, dragen de vele kerken en het plaatselijke klooster met hun historische flair bij tot de unieke charme van de wijk.

Deze bezienswaardigheden in Harvestehude moet u dus zeker even bekijken:

 • Kerk van St. Nicolai
 • Bolivar Park
 • Innocentiapark
 • Banken van de Außenalster
 • Tennis Stadion bij Rotherbaum
 • Harvestehude Klooster

Beroemde buren: Vicki Leandros, Stephan Luca & Dagmar Berghoff

Harvestehude doet dan ook niet onder voor de buitenwijken van de Elbe, HafenCity en Winterhude als een aantrekkelijke plaats om te wonen. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer prominente gezichten uit de wereld van film, televisie, muziek en sport hiernaartoe trekken.

Een overzicht van Harvestehude’s beroemdste bewoners:

 • Dagmar Berghoff
 • Karl Dall
 • Vicki Leandros
 • Stephan Luca
 • Michael Stich
 • Ulrich Wickert

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Harvestehude

De goed onderhouden lanen, de nabijheid van de Alster en de luxueuze herenhuizen maken Harvestehude tot een van de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Hamburg. Overtuig uzelf van de charme van de wijk en begeleid ons door de straten van Harvestehude.

Harvestehuder Weg: de duurste straat van Hamburg

Aan de oever van de Außenalster: geniet van een ontspannen middag

Centrum van de wijk: schitterende herenhuizen

Eigendom kopen in Harvestehude: Prijzen per vierkante meter

Wilt u een woning kopen in Harvestehude? Of het nu gaat om een exclusieve loft, een ruime villa of een gerenoveerd appartement in een oud gebouw – alle soorten onroerend goed zijn te vinden in Harvestehude. Vooral luxe woningen met iets minder vierkante meters zijn erg in trek. Als u een huis wilt kopen in Harvestehude, kunt u verwachten iets minder dan 8.750 euro per vierkante meter te betalen. Als u liever in een condominium investeert, kost een vierkante meter hier al gauw 9.250 euro.

Hier zijn de prijzen per vierkante meter voor huis en flat:

 • Een huis kopen: 8.750 €/m²
 • Flat kopen: 9.250 €/m²

Conclusie: Leven in Harvestehude

Het leven en wonen in Hamburg is luxueus en exclusief. Als u wilt profiteren van een toplocatie, is Harvestehude de perfecte plek om te wonen. Niet alleen dat, maar de nabijheid van het Alstermeer en luxueuze eigendommen dragen bij tot de charme van de wijk. Het trekt niet alleen een groot aantal professionals, investeerders en gezinnen aan, maar ook een groot aantal prominente gezichten uit de wereld van film, televisie, muziek en sport. De vraag naar woonruimte is groot. Dit wordt ook bewezen door de stijgende vastgoedprijzen in Hamburg. Harvestehuder Weg, bijvoorbeeld, is een van de duurste straten in Hamburg. Vooral luxueuze villa’s en moderne nieuwbouwflats aan de oever van de Alster behoren tot de meest gezochte eigendommen.

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum indruk maken met hun historische charme, zijn de woonwijken Blankenese en Rissen verrukt met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, zult u goed voorbereid zijn. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.