Mukaab Inside: 800 miljard bouwproject in Riyad – Kaart, Foto’s, Video’s

Een nieuw deel uit mijn kleine serie “Saoedi-Arabië”! Na Maraya (grootste gespiegelde concertzaal) en The Line (170 km lange woestijnstad) neem ik jullie vandaag mee naar Riyad, meer precies naar Riyad en New Murabba. Hier wordt de Mukaab gebouwd. Simpel gezegd, het duurste verrassingsei ter wereld! Het kostte 800 miljard om te bouwen en heeft ruimte voor 20 Empire State Buildings. Maar, kijk zelf maar!

Mukaab Inside: 800 miljard project in Riyadh

Nieuw Murabba, het grootste stadscentrum van Saoedi-Arabië, heeft een indrukwekkende architectuur en een levendige sfeer. Oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 20e eeuw om overheidsfunctionarissen en hun gezinnen te huisvesten, is het nu een belangrijk knooppunt in Saoedi-Arabië. Er zijn veel voorbeelden van islamitische architectuur te zien, waaronder het iconische King Abdulaziz Historical Center. Naast winkels en restaurants zijn er veel culturele evenementen zoals muziek en kunstinstallaties.

Nu is er nog een gigantische attractie.

“De Mukaab” wordt gepresenteerd: 2030 voltooiing

De kroonprins van Saoedi-Arabië heeft “The Mukaab” onthuld, een 400 meter hoge, brede en lange overdekte superstad in het centrum van Riyad. Het project, met genoeg ruimte voor 20 Empire State Buildings, wordt gefinancierd door de PIF en wordt een nieuw wereldwijd symbool voor technologie, duurzaamheid, mobiliteit en Saudische innovatie.

“The Mukaab” staat centraal in het bredere New Murabba Development Project dat is gelanceerd door kroonprins Mohammad bin Salman bin Abdulaziz, de premier en voorzitter van de New Murabba Development Company (NMDC). De opening van het Riyad Giga Project is gepland voor 2030.

Hier vindt u de website van het project: New Murabba.

New Murabba / Riyad: Binnenstad

Waar ligt New Murabba?

Video: Tour van New Murabba

Deze preview foto onthult het geheim van de Mukaab!

Saoedi-Arabië bouwt! Superlatieven

Lees hier meer over de bouwprojecten in Saoedi-Arabië.

Maraya – Grootste gespiegelde concertzaal

De grootste gespiegelde concertzaal ter wereld.

The Line – 170 kilometer woestijnstad

De 170 kilometer lange woestijnstad.