Frankfurt am Main: De duurste straten – villa’s, luxe flats, prijzen per vierkante meter

Duurste straten in Frankfurt am Main – Als je denkt dat Frankfurt am Main alleen maar hoogbouw, banken en industrie is, dan heb je het mis. De Hessische stad telt een aantal straten die de gemiddelde prijs per vierkante meter ver overstijgen. De duurste straten in Duitsland liggen in Berlijn, Hamburg, München en ook in Frankfurt am Main. Wilt u hier een stuk grond kopen en investeren in een woning als kapitaalbelegging – bijvoorbeeld in een vrijstaande woning, een twee-onder-een-kapwoning met een omaflat of een flat in een oud gebouw? Kom alles te weten over Duitslands meest exclusieve straten, wat ze zo bijzonder maakt en vooral: hoeveel een vierkante meter hier kost. Terug naar het overzicht: Duurste straten in Duitsland.

Villa’s en hoogbouw: Wonen aan de Main, Annastrasse & Co.

Met ongeveer 750.000 inwoners en een oppervlakte van iets minder dan 750 vierkante kilometer is Frankfurt am Main een van de belangrijkste metropolen van Duitsland. Als een van de indrukwekkendste Duitse steden doet de Hessische metropool Frankfurt geenszins onder voor de andere steden Berlijn, Hamburg en München. De levensstandaard is hoog en de economie stabiel. Terwijl studenten het kleurrijke nachtleven waarderen, trekt de sterke bank- en financiële sector hier vooral ondernemers en investeerders aan. Zo zijn hier niet alleen flats in het stadscentrum in trek, maar ook villa’s en vrijstaande huizen aan de rand van de stad. Wie een flat of een huis wil kopen, moet diep in de buidel tasten.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten in Frankfurt am Main nader bekijken, geven we u nu een overzicht van de duurste straten in de metropool Main. De aankoopprijs per vierkante meter varieert tussen 10.000 en 14.000 euro.

 • Annastrasse
 • Siesmayerstraße
 • Holzhausenstraße
 • Deutschherrnufer

Annastrasse

Annastrasse is een van de duurste straten in Frankfurt am Main. Met een prijs van ongeveer 11.000 euro per vierkante meter, behoort het tot de top 20 van Duitse straten. De populaire straat ligt in het stadsdeel Nordend-West van de Hessische metropool. Direct aan het Holzhausenpark gelegen, is de ene villa nog mooier dan de andere. Met slechts 25 huisnummers, maakt de straat indruk met zijn rustige en toch centrale ligging.

De prijs per vierkante meter hier is 11.000€ /sqm

Maximum prijs tot 11.000€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Adolph von Holzhausen Park
 • Golfclub (dichtbij)

Kaart en ligging van de Annastrasse (Frankfurt am Main)

Kijk zelf en verken Annastrasse op een virtuele manier.

Streetview Annastraße

Siesmayerstraße

Siesmayerstraße ligt in de populaire wijk Westend van Hamburg. De palmentuin van de stad Frankfurt am Main strekt zich bijna over de hele lengte van de straat uit. De botanische tuin omvat een bloeiende natuur, een tropicarium, het palmenhuis, een medicinaal plantenhuis en talrijke ontspannings- en speelmogelijkheden voor kinderen. Dit maakt de Siesmayerstraße bijzonder geschikt voor gezinnen.

De prijs per vierkante meter hier is 10.000 Euro€ /sqm

Maximum prijs tot 10.000 Euro€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Palmtuin
 • Tropicarium
 • Botanische Tuin

Kaart en ligging van de Siesmayerstraße (Frankfurt am Main)

Kijk zelf en verken de Siesmayerstrasse op een virtuele manier.

Streetview Siesmayerstraße:

Holzhausenstraße

De Holzhausenstraße ligt in de wijk Nordend en wordt beschouwd als een van de topadressen als het gaat om mooi wonen in Frankfurt. Hier vindt u talrijke beschermde gebouwen en grote villa’s.

De prijs per vierkante meter hier is 12.500€ /sqm

Maximum prijs tot 12.500€/ m²

Kaart en ligging van Holzhausenstraße (Frankfurt am Main)

Kijk zelf en verken de Holzhausenstrasse op een virtuele manier.

Streetview Holzhausenstraße (Frankfurt am Main)

Deutschherrnufer

Deutschherrnufer ligt in het district Sachsenhausen-Nord in Frankfurt. Het ligt direct aan de zuidelijke oever van de Main en is een populaire en vooral moderne woonlocatie met een geweldig uitzicht waarvoor veel geld wordt betaald.

De prijs per vierkante meter hier is 13.850€ /sqm

Maximum prijs tot 13.850€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Main Plaza: Hotel en appartementen
 • Europese Centrale Bank
 • Frankfurter Rundschau

Kaart en ligging van Deutschlandherrnufer (Frankfurt am Main)

Kijk zelf en verken de Deutschlandherrnufer op een virtuele manier.

Streetview Deutschlandherrnufer:

Frankfurt am Main: Onroerend goed in de financiële metropool

Frankfurt is zeker de meest indrukwekkende Duitse stad. Als je in het centrum van Frankfurt staat, als je hier binnenrijdt, zijn de wolkenkrabbers iets heel indrukwekkends. Hierdoor lijkt de stad twee keer zo groot als Berlijn, drie keer zo groot als München en vier keer zo groot als Keulen. De aantrekkelijke ligging direct aan de Main en in het centrum van Midden-Europa blijft mensen uit heel Duitsland en de hele wereld naar de stad lokken. Frankfurt a.M. staat bekend om zijn unieke skyline, wolkenkrabbers en een bloeiende financiële markt. Maar de stad biedt zoveel meer. Musea, groenzones, de opera, kunstzalen. Cultuur zo ver als het oog kan zien.

Onroerend goed in Frankfurt

Met zijn opera, theaters en museummijllen heeft Frankfurt alles wat hoge cultuur nodig heeft. Bovendien is er een goede gastronomische scène die zijn gelijke in de wereld niet kent als het op internationaliteit aankomt. Er zijn prachtige parken in de stad, evenals de dierentuin en de palmentuin, zodat u de stad niet hoeft te verlaten voor een korte vakantie. De Main is een uitnodigende plek om te flaneren, samen met chique winkelgalerijen. De wolkenkrabbers zijn ook een attractie op zich. En als u in de zomer een van de vele festivals bezoekt, is het moeilijk om u los te rukken van het uitzicht op de skyline.

Wonen in Frankfurt am Main: Populaire wijken en buurten

Met minder dan een miljoen inwoners is de metropool in het Rijn-Maingebied wereldwijd bekend en de thuishaven van de op één na grootste luchthaven van Duitsland. Geen wonder, per slot van rekening wordt Frankfurt beschouwd als een aantrekkelijke plaats om te wonen. Terwijl het opkomende Gallus overtuigt met zijn hippe flair en uitstekende locatie, inspireren het Westend en Nordend met hun elegante charme gekoppeld aan historische flair. Kom hier alles te weten over de populairste wijken van Frankfurt, hun ligging en prijzen per vierkante meter.

Verkopen, kopen en wonen in Frankfurt am Main

Of het nu gaat om het moderne Nordend, het opkomende Gallus, het internationale Westend of de populaire naburige stad Offenbach, de huidige prijstrend maakt het de moeite waard om uw woning in Frankfurt te verkopen! U wilt uw appartement, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in Frankfurt verkopen? Ontdek hier waar u rekening mee moet houden bij de verkoop van uw woning in Frankfurt. Ook: Onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen taxatie van onroerend goed, off market en alle prijzen per vierkante meter in Frankfurt – Welkom in Frankfurt!