Berlijn: De duurste straten – luxe penthouses, villa’s & hoge vierkante meter prijzen

Berlijn – is niet alleen de hoofdstad van Duitsland, maar ook een aantrekkelijke locatie voor internationale bedrijven, een bolwerk van de Duitse cultuur en een populaire plek om te wonen voor koppels, singles en studenten. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad, met woonruimte variërend van flats en lofts tot luxueuze penthouses of appartementen in oude gebouwen. Geen wonder, per slot van rekening wonen hier bijna 4 miljoen mensen. De metropool bekoort dan ook met zijn levendig en divers stadsbeeld, zijn hoge historische waarde, zijn turbulent nachtleven en zijn stabiele economie. Terwijl de Kurfürstendamm een van de meest luxueuze winkelstraten van Europa is, bevinden de meest exclusieve eigendommen van de stad zich in en rond Berlin-Mitte, Tiergarten en Charlottenburg. Wilt u een woning kopen of huren in Berlijn? Dan kom je alles te weten over de duurste straten en meest exclusieve wijken. Hier kunt u terugkeren naar de hoofdpagina met de duurste straten in Duitsland.

Brandenburger Tor, grote dierentuin & Co.

Berlijn wordt steeds populairder en vooral jongeren voelen zich aangetrokken tot de Duitse hoofdstad. Met talrijke woonwijken, winkelstraten, bezienswaardigheden en monumenten is Berlijn bijzonder divers en daarom zo gewild. Het is niet alleen de thuisbasis van jonge studenten, gezinnen en koppels, maar ook van talrijke grote bedrijven en ondernemingen. Steeds meer mensen trekken naar de megastad om privé-redenen, maar ook om beroepsredenen, waardoor de woonruimte zeer gewild en vooral beperkt is. Dus iedereen die een huis bezit in Berlijn mag zich gelukkig prijzen.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten en pleinen in Berlijn nader bekijken, geven we u nu een overzicht van de duurste straten en pleinen in Berlijn. De aankoopprijs per vierkante meter varieert van € 9.100 tot € 23.000.

 • In het Circus, Werderscher Markt
 • Breitscheidplatz
 • Gendarmenmarkt
 • Inselstraße
 • Klopstockstraße
 • Kurfürstendamm
 • Parijs Plein
 • Savignyplatz

Werderscher Markt

Werderscher Markt ligt in het district Berlin Mitte en is ideaal gelegen in de buurt van de Kupfergraben en de Spree. Op de Werderscher Markt bevinden zich verschillende wooncomplexen met woonmogelijkheden, evenals talrijke kantoren. Dus als u zeer centraal en in het midden van de stad wilt wonen, zult u hier zeker het juiste condominium vinden. Of wilt u een flat kopen en die verhuren? Het gebied rond de Werderscher Markt is hier ook perfect voor. Huurflats zijn hier altijd in trek.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 15.000€/ m²

Hier bij Werde’s Market vindt u topadressen zoals:

 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Berenfontein
 • Arcotel John F. Berlin

Werderscher Markt in Berlijn (kaart):

Kijk zelf en verken de Werderscher Markt op een virtuele manier.

Breitscheidplatz

Breitscheidplatz in Berlijn is gelegen in het centrum van de hoofdstad en ligt ten zuidwesten van de grote Tiergarten. Talrijke winkels, mogelijkheden om te winkelen, restaurants en de beroemde KaDeWe warenhuizen’ zijn te vinden in de directe omgeving. Dus als u op een zeer centrale locatie wilt wonen of wilt investeren in een woning in een dergelijk gebied, moet u zeker eens kijken naar de eigendommen op dit plein. Als u hier een woning wilt kopen, kunt u hier meer te weten komen over luxe makelaars in Berlijn.

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
 • KaDeWe
 • Talrijke mogelijkheden om te winkelen

Breitscheidplatz in Berlijn (kaart):

Verken het prachtige plein zelf en neem een virtueel kijkje in de omgeving.

Gendarmenmarkt

Woningen aan de Gendarmenmarkt zijn erg populair en gewild, vooral vanwege hun locatie. Het plein bevindt zich in Berlin Mitte en ligt dicht bij de grote Tiergarten. U woont hier dus niet alleen te midden van een grote verscheidenheid aan winkels, maar ook dicht bij de natuur en een groot groengebied. De prijzen van onroerend goed zijn hier maximaal 9.750 euro per vierkante meter. Voor een driekamerflat van ongeveer 70 vierkante meter moet u rekenen op een koopprijs van maximaal 700.000 euro.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 9.750€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Franse kathedraal
 • Duitse Kathedraal
 • Hanns Eisler Muziekuniversiteit Berlijn

Gendarmenmarkt in Berlijn (kaart):

Inselstraße

De Inselstraße in Berlin-Mitte bekoort door zijn exclusieve ligging. De oevers van de rivier de Spree liggen op loopafstand, de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van de stad zijn slechts een metrorit verwijderd, en voor degenen die een pauze nodig hebben van de kleurrijke drukte van de stad, bieden de vele groene ruimten en parken een ontspannende verandering van omgeving. Woningen in dit gebied zijn ideaal als kapitaalinvestering en zijn, in deze omgeving, geprijsd op 23.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 23.000€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Spree kanaal
 • Eilandbrug

Inselstraße in Berlijn (kaart):

Wil je het gebied eens bekijken? Hier vindt u bijvoorbeeld de eilandbrug:

Klopstockstraße

De Klopstockstraße aan de Berlijnse Tiergarten ligt op een ideale locatie en is bijzonder populair vanwege de nabijheid van de grote Tiergarten. Degenen die hier wonen zijn centraal gelegen en hebben desondanks een groot groengebied voor de deur. Hier vindt u vooral appartementsgebouwen en dus talrijke woon- of investeringsmogelijkheden. De prijzen van onroerend goed zijn hier maximaal € 9.100 per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 9.100€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Dierentuin
 • Bij Lazy Lake

Klopstockstraße in Berlijn (kaart):

Kurfürstendamm

De Kurfürstdamm in Berlin Mitte is een bijzonder populaire woonwijk en is ideaal gelegen in het midden van het stadscentrum. Aan de beroemde hoofdwinkelstraat vindt u naast talrijke mogelijkheden om te winkelen ook interessante en mooie panden in de populaire wijk Charlottenburg-Wilmersdorf. Als u hier een woning zoekt, moet u rekenen op een maximumprijs van 9.800 euro per vierkante meter. Dus als u op zoek bent naar een mooie flat met drie slaapkamers en een oppervlakte van ongeveer 90 m², moet u rekenen op iets minder dan 900.000 euro. Ontdek hier meer over wonen op de Kurfürstendamm.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 9.800€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Winkelmogelijkheden zoals Gucci, Louis Vuitton, Zara
 • Hard Rock Café

Kurfürstendamm in Berlijn (kaart):

Verken de omgeving zelf en loop virtueel door de winkelstraat.

Parijs Plein

De Pariser Platz in Berlijn ligt direct aan de Brandenburger Tor en is bijzonder aantrekkelijk door de ideale ligging in Berlin Mitte. Als u hier een woning bezit, hebt u zeker een indrukwekkend uitzicht op het herkenningspunt van de Duitse hoofdstad of op de grote Tiergarten. Hier woont u midden in het stadscentrum en toch dicht bij een zeer grote en uitgestrekte groene zone. Woningen op deze locatie zijn zeer gewild en kosten ongeveer 10.200 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 10.200€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Brandenburger Tor
 • Starbucks
 • Madame Tussauds Berlijn
 • Gedenkteken voor de Vermoorde Joden

Pariser Platz in Berlijn (kaart):

Bekijk het zelf en verken Pariser Platz, de Brandenburger Tor en de grote Tiergarten virtueel!

Savignyplatz

Savignyplatz ligt in Berlin Mitte in Charlottenburg, midden in de natuur en omgeven door talrijke kleine cafés. Hier, in het westen van Berlijn, is een ideale plek om te wonen en te investeren in onroerend goed. Savignyplatz is een ideale woonlocatie en leidt naar verschillende levendige straten. Hier kunt u restaurants, boetiekjes of het park bezoeken.

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Park met bloemen en beeldhouwwerken
 • L’Osteria Berlijn

Savignyplatz in Berlijn (kaart):

Duurste woonstraten in Berlijn

Bronnen: Beeld / Engel und Völkers / Lukinski

Straat Stad / Regio, District Maximale prijs / m²
In het Circus, Werderscher Markt Berlijn, Mitte 15.000 euro
Breitscheidplatz Berlijn, Mitte – Euro
Gendarmenmarkt Berlijn, Mitte 9.750 euro
Inselstraße Berlijn, Schwanenwerder 23.000 euro
Klopstockstraße Berlijn, Tiergarten 9.100 Euro
Kurfürstendamm Berlijn, Mitte 9.800 euro
Parijs Plein Berlijn, Mitte 10.200 euro
Savignyplatz Berlijn, Mitte – Euro
Schiffbauerdamm Berlijn, Mitte 9.300 Euro

Meer over Berlijn: Onroerend goed

Kopen, huren en verkopen van onroerend goed in Berlijn – Berlijn is niet alleen de “place to be” in Duitsland als het gaat om onroerend goed, Berlijn is bekend in heel Europa en wereldwijd. Naast Londen en Parijs is Berlijn de hotspot in Europa voor Europeanen zelf, toeristen en investeerders in onroerend goed.

Berlijnse vastgoedmarkt: Overzicht

Miljoenen toeristen, plus bijna 4 miljoen inwoners die in de stad wonen, gerenoveerde oude flats in Kreuzberg, chique condominiums in Berlin-Mitte, grote en imposante villa’s in Berlin Grunewald en exclusieve koopwoningen.

De Berlijnse vastgoedmarkt is, door de verschillende wijken, de grote schommelingen van de bevolking, de wetten van de deelstaatregering en ook de internationale investeerders, een vastgoedmarkt waarin u als koper en vooral als investeerder met een portefeuille tijd nodig hebt.

Hier vindt u het grote overzicht, over het onderwerp kopen, verkopen, huren, kapitaalinvesteringen en al het andere wat u moet weten over de Berlijnse onroerend goed markt.

Onroerend goed verkopen in Berlijn

Verkopen van onroerend goed Berlijn – Berlijn is bekend als hoofdstad, als universiteitsstad en als historisch bolwerk. Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw appartement, uw appartementsgebouw of uw eigendom in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de verkoop van onroerend goed en de taxatie van onroerend goed zult u goed voorbereid zijn. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen Berlijn.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wonen in Berlijn – Wij laten u kennismaken met de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om er als investering in een pand te investeren. Wij presenteren hier de populairste woonwijken – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg.