Sylt: De duurste straten – Hobokenweg, Heideweg, prijs per vierkante meter

Sylt – Sylt is en blijft een eiland van superlatieven. En dat in vele opzichten. De nabijheid van de Noordzee en de ongerepte natuur doen de klokken hier anders tikken. Terwijl een groot aantal Europese vakantiegangers van het vasteland hier in de zomer naartoe wordt getrokken om de warme maanden door te brengen in hun vakantiehuis of zelfs strandhuisje, staan de herfst- en wintermaanden in het teken van rust en ontspanning. Dit komt ook tot uiting in de koop- en huurprijzen. Nergens in Duitsland wordt zo duur onderhandeld over onroerend goed als hier, zelfs voor een oma- of souterrainflat moet je diep in de buidel tasten. Als u denkt dat de duurste straat in Duitsland in München, Berlijn of Hamburg ligt, hebt u het mis. De duurste straat in Duitsland is de Hobokenweg in het oosten van het eiland Sylt. Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina met de duurste wegen van Duitsland.

De duurste straat in Duitsland: Hobokenweg & Co.

Het kleine dorp Kampen, met iets minder dan 700 inwoners, ligt ten noorden van Westerland en is aan beide zijden omgeven door de zee. Het dorp heeft zich gevestigd als een hotspot voor beroemdheden en een populaire vakantiebestemming voor Duitse toeristen, vooral in de afgelopen jaren. Hier vindt u de elite en de hoge kringen, vooral in het hoogseizoen. Op de exclusieve feesten is het motto: zien en gezien worden. Naast de samenleving biedt Kampen ook een prachtige en pittoreske natuur met witte zandstranden en de legendarische rode klif. Als u geïnteresseerd bent in onroerend goed op het eiland en een flat of een huis wilt kopen, zult u diep in de buidel moeten tasten.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten op Sylt nader bekijken, krijgt u nu een overzicht van de duurste straten op het eiland. De aankoopprijs per vierkante meter varieert van €28.000 tot €35.000.

  • Hobokenweg
  • Heideweg / Heidewinkel
  • Weidepad
  • Osterheideweg

Hobokenweg (Kampen)

De Hobokenweg, ook wel de “straat van de superrijken” genoemd, overtreft alle andere straten in Duitsland in termen van vierkante meter prijzen. Alleen zij die het zich kunnen veroorloven wonen hier: Van rijke erfgenamen tot succesvolle bedrijfsleiders. Nergens in de hele Bondsrepubliek is het zo duur: de prijzen van onroerend goed bedragen hier namelijk 35.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is 35.000€ /sqm

Maximum prijs tot 35.000€/ m²

Kaart en ligging van de Hoboken Trail:

Heideweg/ Heidewinkel (Kampen)

Naast de Hobokenweg is de Heideweg of Heidewinkel het topadres op Sylt. De centrale ligging in Kampen en de uitgestrekte percelen drijven de prijzen per vierkante meter op. Wie hier een woning wil verkopen of verhuren, zal snel geschikte kopers vinden.

De prijs per vierkante meter hier is €28.000/sqm.

Maximum prijs tot 28.000€/ m²

Kaart en ligging van de Heideweg/ Heidewinkel:

Wiesenweg (Kampen)

Zoals alle duurste straten van Sylt ligt de Wiesenweg in het stadje Kampen op de noordpunt van het eiland. Huizen hier worden verhandeld tot 28.000 euro per vierkante meter. De rustige ligging en de nabijheid van de zee hebben over het algemeen een prijs.

De prijs per vierkante meter hier is 28.000€ /sqm

Maximum prijs tot 28.000€/ m²

Kaart en ligging van het weidepad:

Osterheideweg (Kampen)

De Osterheideweg ligt op slechts een paar meter afstand van de luxestraat Hobokenweg. Hier in de aangrenzende straten Osterheideweg, Heideweg, Heidewinkel of ook Wiesenweg, wordt tot 30.000 euro betaald.

De prijs per vierkante meter hier is 30.000€ /sqm

Maximum prijs tot 30.000€/ m²

Kaart en ligging van de Osterheideweg:

Overzicht: Duurste wegen op Sylt

Hier ziet u in één oogopslag de 3 duurste straten van Sylt.

Bronnen: Beeld / Engel und Völkers / Lukinski

Straat Stad / Regio, District Maximale prijs / m²
Heideweg / Heidewinkel, Wiesenweg Sylt, Kampen 28.000 euro
Hobokenweg Sylt, Kampen 35.000 euro
Osterheideweg Sylt, Kampen 30.000 euro

Duurste straten in Duitsland: eigendommen, wijken & prijzen per vierkante meter

Berlijn, München, Sylt & Co: de metropolen van Duitsland zijn de thuisbasis van enkele van de meest luxueuze eigendommen. Inselstraße in Berlijn, Königinstraße in München en Südliche Seestraße aan de Starnberger See – alleen wie het zich kan veroorloven, woont hier! Wilt u hier een huis kopen? Kom alles te weten over Duitslands meest exclusieve straten, wat ze zo bijzonder maakt en vooral: hoeveel een vierkante meter hier kost.

Tips & Tricks Onroerend goed Sylt: wonen of kopen

Het vinden van een geschikte woning is niet altijd gemakkelijk. Vooral wanneer u op zoek bent in de bloeiende en meest populaire vastgoedmarkten van Duitsland. Naast het juiste budget zijn er nog andere factoren die in aanmerking moeten worden genomen. Op Sylt vindt u bijvoorbeeld vooral villa’s en grote eigendommen, terwijl in de grote steden van Duitsland de huizenmarkt booming is.

Koop een villa: Exclusief eigendom – huis, investering, checklist, procedure

U zult op vastgoedportalen geen exposés vinden van eersteklas eigendommen. Villa’s worden discreet gekocht en verkocht. De aankoop van onroerend goed kent een vaste procedure: Zoeken van onroerend goed, bezichtiging, onderhandelingen, koopcontract, notaris, belastingen & Co. De aankoop van villa’s is natuurlijk een beetje veeleisender. Al was het maar omdat u zeker geen tijd wilt verspillen aan 8, 9 of zelfs 10 bezichtigingen, zoals normale huizenkopers. U wilt uw eerste villa kopen? Hier is een beetje inzicht in de wereld van luxe onroerend goed.

Vakantiewoning & vakantiewoning: Kopen in plaats van huren!

De droom van een vakantiehuis bestaat voor veel stadsbewoners. Of het nu gaat om een huis aan zee op Sylt of Norderney, in het warme zuiden of gewoon een toevluchtsoord op het platteland. Er komt echter heel wat kijken bij het nemen van zo’n grote beslissing en u moet goed plannen voordat u besluit deze grote stap te nemen. In dit artikel kom je alles te weten over belastingen, kosten, tweede huizen en onroerend goed in het buitenland. Als u echter meer geïnteresseerd bent in de voor- en nadelen en de kenmerken van een dergelijke woning, neem dan gerust een kijkje in ons artikel over het kopen van een vakantiehuis.