Norderney: De duurste straten – wonen op Weststrand, Kaiserstraße & Co.

Norderney – De droom van het leven op een eiland! De onroerendgoedmarkt op Duitse eilanden zoals Sylt of Norderney is booming. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot de idyllische natuur en de zee, tot woningen zoals een strandhuisje, een vakantiehuis of zelfs een rietgedekte cottage. Maar het leven op het eiland heeft zijn prijs. Terwijl veel dure straten op het vasteland te vinden zijn in Berlijn, München, Hamburg of Frankfurt am Main, kost een vierkante meter op Norderney ruim meer dan 11.000 euro. Wij tonen u de drie mooiste en duurste straten van het eiland. Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina met de duurste wegen in Duitsland.

Wonen aan het strand: Weststrand, Knyphausenstraße, Kaiserstraße

Norderney is een van de Oost-Friese eilanden in de Noordzee. Slechts zeven van de 12 eilanden zijn bewoond. Norderney is met zijn bijna 7.000 inwoners het dichtstbevolkte eiland van allemaal en bekoort door zijn ongerepte natuur, schilderachtige stranden en veelheid aan bezienswaardigheden en monumenten.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten op Norderney nader bekijken, zullen we u nu een overzicht geven van de duurste straten op het eiland. De aankoopprijs per vierkante meter ligt tussen 10.000 en 12.000 euro.

 • Op het weststrand
 • Kaiserstrasse
 • Knyphausenstraße

Op het weststrand

De straat Am Weststrand in Norderney overtuigt door de nabijheid van het strand. Hier bevinden zich ook verschillende bars, restaurants, speeltuinen en groene ruimten. Of het nu gaat om een exclusief vakantieappartement met uitzicht op zee of een permanente verblijfplaats ver weg van het vasteland – iedereen voelt zich hier thuis. Wie een stuk grond wil kopen op Am Weststrand, moet dus rekenen op 11.200 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is 11.200€ /sqm

Maximum prijs tot 11.200€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Noordzee
 • Strandpromenade met bars

Kaart en ligging van de straat Am Weststrand

Kijk zelf en verken de straat Am Weststrand op een virtuele manier.

Streetview op West Beach:

Kaiserstrasse: wonen aan het strand

Wie wil er nu niet direct aan het strand wonen? In de Kaiserstraße is dat mogelijk met het juiste budget. Voor ongeveer 10.000 euro per vierkante meter kunt u een flat, appartement of huis kopen. De onovertroffen ligging op het eiland wordt gecompleteerd door talrijke restaurants en vrijetijdsvoorzieningen.

De prijs per vierkante meter hier is 10.100€ /sqm

Maximum prijs tot 10.100€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Directe ligging aan de Noordzee
 • Strandpromenade met bars
 • Golf Club
 • Hotels
 • Talrijke restaurants

Kaart en ligging van de Kaiserstraße:

Kijk zelf en verken de Kaiserstrasse op een virtuele manier.

Streetview Kaiserstrasse:

Knyphausenstraße: centraal wonen

Norderney kan meer dan alleen stranden! Als u liever centraal in de stad woont en het uitzicht op zee niet wilt missen, vindt u de Knyphausenstraße in de top 3 van duurste straten in Norderney. Naast talrijke vakantiewoningen vindt u hier van tijd tot tijd ook een te koop staande woning. Maar pas op: De vastgoedmarkt van het eiland is, net als op Sylt, overbevolkt en zeer populair.

De prijs per vierkante meter hier is 10.000€ /sqm

Maximum prijs tot 10.000€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Restaurants
 • Veel vakantiewoningen
 • Kleine winkelstraat

Kaart en ligging van de Knyphausenstraße:

Kijk zelf en verken de Knyphausenstraße op een virtuele manier.

Streetview Knyphausenstraße:

Overzicht: Duurste woonstraten in Norderney

Bronnen: Beeld / Engel und Völkers / Lukinski

Straat Stad / Regio, District Maximale prijs / m²
Op het weststrand Norderney, Norderney 11.200 euro
Kaiserstrasse Norderney, Norderney 10.100 euro
Knyphausenstraße Norderney, Norderney 10.000 euro

Duurste straten in Duitsland: eigendommen, wijken & prijzen per vierkante meter

Berlijn, München, Sylt & Co: de metropolen van Duitsland zijn de thuisbasis van enkele van de meest luxueuze eigendommen. Inselstraße in Berlijn, Königinstraße in München en Südliche Seestraße aan de Starnberger See – alleen wie het zich kan veroorloven, woont hier! Wilt u hier een huis kopen? Kom alles te weten over Duitslands meest exclusieve straten, wat ze zo bijzonder maakt en vooral: hoeveel een vierkante meter hier kost.

Tips & Tricks Onroerend goed Norderney: Wonen of kopen

Het vinden van een geschikte woning is niet altijd gemakkelijk. Vooral wanneer u op zoek bent in de bloeiende en meest populaire vastgoedmarkten van Duitsland. Naast het juiste budget zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Op Norderney of Sylt, bijvoorbeeld, staan veel villa’s en grote eigendommen, terwijl in de grote steden van Duitsland de huizenmarkt een hoge vlucht neemt.

Koop een villa: Exclusief eigendom – huis, investering, checklist, procedure

U zult op vastgoedportalen geen exposés vinden van eersteklas eigendommen. Villa’s worden discreet gekocht en verkocht. De aankoop van onroerend goed kent een vaste procedure: Zoeken van onroerend goed, bezichtiging, onderhandelingen, koopcontract, notaris, belastingen & Co. De aankoop van villa’s is natuurlijk een beetje veeleisender. Al was het maar omdat u zeker geen tijd wilt verspillen aan 8, 9 of zelfs 10 bezichtigingen, zoals normale huizenkopers. U wilt uw eerste villa kopen? Hier is een beetje inzicht in de wereld van luxe onroerend goed.

Vakantiewoning & vakantiewoning: Kopen in plaats van huren!

De droom van een vakantiehuis bestaat voor veel stadsbewoners. Of het nu gaat om een huis aan zee op Sylt of Norderney, in het warme zuiden of gewoon een toevluchtsoord op het platteland. Er komt echter heel wat kijken bij het nemen van zo’n grote beslissing en u moet goed plannen voordat u besluit deze grote stap te nemen. In dit artikel kom je alles te weten over belastingen, kosten, tweede huizen en onroerend goed in het buitenland. Als u echter meer geïnteresseerd bent in de voor- en nadelen en de kenmerken van een dergelijke woning, neem dan gerust een kijkje in ons artikel over het kopen van een vakantiehuis.