Leven op Formentera: strand, vakantiehuis, zee – de parel van Spanje

Leven op Formentera: Formentera wordt vaak de Caraïben van de Balearen genoemd en daar is een reden voor. Het mooie, kleine eiland in de Middellandse Zee is de parel van Spanje en heeft een aantal indrukwekkende plaatsen en landschappen. De bijzonderheden van het eiland zijn de witte zandstranden met helder zeewater. Als u op dit moment op zoek bent naar een woning zoals een villa, moet u zeker eens kijken naar Formentera. Er is hier geen massatoerisme en u kunt hier heerlijk tot rust komen. Als het te rustig voor u is, kunt u in ongeveer 30 minuten op het levendige eiland Ibiza zijn, waar er geen grenzen zijn aan feesten, luxe en exclusiviteit.

Tip: Kom meer te weten over onroerend goed in Spanje!

Ligging en reizen naar Formentera: Leven op de Balearen

Formentera wordt beschouwd als het juweel van de Balearen, en terecht. Het kleine eiland in de Middellandse Zee valt op door zijn droomstranden, helder water en veel natuur. Het feit dat Formentera alleen over zee te bereiken is vanaf Ibiza spreekt ook voor de rust, de idylle en de bijzondere sfeer die op het eiland heerst. De vegetatie en de biodiversiteit op Formentera zijn bijzonder uitgesproken. Er is veel ongerepte natuur, talrijke vogelsoorten en vooral veel groene gebieden op het Spaanse eiland.

Ligging van Formentera: klein eiland in de Middellandse Zee

Formentera behoort tot de Balearen en is zeer klein en overzichtelijk in vergelijking met Mallorca of Ibiza. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en bevindt zich ten zuiden van Ibiza. Met een oppervlakte van 83,2 km² en een bevolking van 12.200 inwoners is het zeer overzichtelijk. De hoofdstad van het eiland is Sant Francesc, de grootste stad, waarover u in de loop van dit artikel meer te weten zult komen. Formentera kan alleen over zee worden bereikt en heeft in totaal een kustlijn van ongeveer 70 kilometer.

 • Bevolking: 12.200
 • Oppervlakte: 83,2 km²
 • Kustkilometers: 70
 • Eiland hoofdstad: Sant Francesc

Naar Formentera: over zee via Ibiza

Formentera is een zeer klein en bijzonder rustig eiland. Daarom is er helaas geen luchthaven en kunt u het eiland alleen over zee bereiken. Dit gaat via Ibiza. Dit Balearen-eiland is veel groter, heeft een eigen luchthaven en is ook over zee bereikbaar. Van daaruit vertrekt dagelijks een veerboot naar het eiland Formentera. De enige aanleg- en vertrekplaats op het eiland is de haven van “La Savina”. Verscheidene rederijen varen er meerdere malen per dag heen en brengen toeristen, plaatselijke bewoners of arbeiders naar Formentera of Ibiza. De overtocht duurt ongeveer 25 minuten en onderweg passeert u tal van kleine eilandjes en geniet u van het adembenemende uitzicht.

La Savina: haven van Formentera

La Savina is de plaats op het eiland Formentera waar men aankomt of het eiland verlaat. Vooral in de zomermaanden en in het hoogseizoen is het een komen en gaan van mensen en is er veel bedrijvigheid rond de haven. Als u echter verder het eiland intrekt, zult u de bijzondere charme en de rustige sfeer voelen die Formentera uitstraalt. Investeer in een woning op dit kleine en bijzondere eiland en vergeet uw alledaagse leven in de prachtige omgeving. U hebt ook de mogelijkheid om een jacht te parkeren in de plaatselijke jachthaven, zodat u altijd naar zee of Ibiza kunt.

Huizenprijzen op Formentera: 1 miljoen tot 5 miljoen euro

Ligging van La Savina: ten noordwesten van het eiland

De haven van La Savina ligt in het noordwesten van het eiland Formentera en telt 761 inwoners. Alleen via deze haven kunnen toeristen of de plaatselijke bevolking het eiland over zee bereiken of verlaten en per boot naar Ibiza reizen. De belangrijkste bevoorradingsroute van het eiland loopt er ook doorheen. Naast de toeristische haven beschikt La Savina ook over een grote jachthaven met particuliere boten of boten die te huur zijn. U vindt er ook een ruime keuze aan restaurants, bars, boetieks en natuurgebieden.

 • Bevolking: 761

Stadsgezicht: meeste drukte op het eiland

Zodra u het eiland en de haven van Formentera bereikt, zult u de bijzondere charme en ontspannen sfeer van het eiland voelen. Vanuit La Savina heeft u de mogelijkheid om het hele eiland te bereiken en alles te bezoeken. Slenter over het marktplein, dat wordt omringd door kleine winkeltjes, eethuisjes en kraampjes met handgemaakte souvenirs. Voel de exclusieve sfeer tussen de duurste jachten en ontspan op het rustige eiland.

Bekijk de idylle en schoonheid zelf, verken de stranden en slenter door de kleine straatjes.

Sant Francesc, La Mola & Sant Ferran: Plaatsen op Formentera

Naast La Savina biedt Formentera ook verschillende kleinere stadjes op het eiland, elk met zijn eigen geschiedenis en charme. Sant Francesc is de hoofdstad van het eiland, waar u de regering van het eiland vindt, evenals belangrijke diensten, een bioscoop en een bibliotheek. El Pilar de la Mola is een tamelijk geïsoleerd dorp op het meest oostelijke punt van het eiland. Van hieruit hebt u echter een indrukwekkend uitzicht over het eiland, de zee en de kliffen. Sant Ferran wordt beschouwd als een dorp van creativiteit, vrijheid en feestvieren. Wie hier vakantie viert of onroerend goed bezit, kan deelnemen aan tentoonstellingen of concerten op het marktplein.

Luxeappartementen: van 600.000 tot 850.000 euro

Sant Francesc: Eiland hoofdstad en regering

De stad Sant Francesc is de hoofdstad van Formentere en het is hier dat u de regering van het eiland en belangrijke diensten vindt. Sant Francesc ligt in het midden van het eiland en is daarom een ideaal vertrekpunt. De haven van La Savina ligt op slechts 5 minuten rijden met de auto of 40 minuten te voet. Het centrum van het dorp is de oude parochiekerk en het dorpsplein. Van daaruit kunt u een bioscoop, een bibliotheek, een sportcentrum of een sociaal centrum bereiken. Bovendien zijn er in Sant Francesc vele modeboetieks en showrooms.

 • Eiland hoofdstad
 • Bioscoop, bibliotheek, sportcentrum

El Pilar de la Mola: beroemde vuurtoren met indrukwekkend uitzicht

Het kleine dorpje La Mola ligt op het meest oostelijke punt van het eiland Formentera en is zeer rustig in vergelijking met de andere dorpen. De haven van La Savina is met de auto in ongeveer 20 minuten te bereiken. La Mola ligt op het hoogste punt van het eiland, waardoor je op deze plek nogal geïsoleerd bent. Desondanks is er elke woensdag en zondag van mei tot oktober een ambachtsmarkt voor inwoners en toeristen. De beroemde vuurtoren wordt beschouwd als het vlaggenschip van El Pilar de la Mola en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland, de maar en de spectaculaire kliffen.

 • Hoogste plaats
 • Kunst- en ambachtsmarkt
 • Beroemde vuurtoren

Sant Ferran: plaats van vrijheid, kunst en feest

Het dorp Sant Ferran ligt ten oosten van de hoofdstad van het eiland, Sant Francesc, en de haven van La Savina is met de auto in 7 minuten te bereiken. Dit dorp in het binnenland staat vooral synoniem voor creativiteit, vrijheid en feestvieren, en daarom kunt u er genieten van kunstmarkten, concerten en opwindende zomeravonden op het marktplein.

 • Kunstmarkten
 • Concerten

La Savina, La Mola, Sant Ferran & Sant Francesc: Onroerend goed op Formentera

Formentera is een prachtig eiland van de Balearen en biedt een aantal interessante plaatsen met hun eigen charme. Het is zeker de moeite waard om te investeren in een vakantiehuis en hier een paar dagen, weken of maanden door te brengen. Degenen die willen ontsnappen aan hun stressvolle dagelijkse leven zullen de perfecte locatie vinden voor een woning op Formentera. Het is hier rustig en ontspannen. Geniet van uw tijd op de prachtige witte zandstranden met turkooisblauw water en laat uw ziel bungelen. Als u toch af en toe behoefte hebt aan wat actie, kunt u snel over zee naar Ibiza voor een avondje feesten tussen de beroemdheden.

Conclusie & vergelijking: Waar kan ik het beste wonen?

La Savina is de eerste aanloophaven op Formentera. Vanaf daar, kom je aan of vertrek je. Naast de drukte van het toerisme vindt u in deze plaats ook veel luxe. Verken de exclusieve jachthaven, de boetieks of een restaurant. Als u de voorkeur geeft aan het binnenland, is Sant Francesc, de hoofdstad van het eiland, ook een uitstekende keuze. Hier vindt u een bioscoop, een sportcentrum en een bibliotheek. Met andere woorden, alles wat je nodig hebt.

La Mola, daarentegen, ligt nogal geïsoleerd van de drukte en het is er erg rustig. Hier staat de beroemde vuurtoren, vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft op het eiland en de zee. Als je meer actie en avontuur nodig hebt, moet je eens een kijkje nemen in Sant Ferran. Hier kunt u meerdere keren per week kunsttentoonstellingen of concerten vinden.