Wonen in Keulen: Luxe woningen in Südstadt, Marienburg en Hahnwald – Prijzen per vierkante meter & tips voor huizen, flats en grond

Wonen in Keulen – De mediastad aan de Rijn biedt een veelzijdig stadsbeeld en garandeert zo de perfecte woonoplossing voor iedereen. Van luxe flats tot villa’s, er is werkelijk van alles. Met de hulp van de juiste makelaar kunt u ongetwijfeld uw droomhuis vinden – of het nu Südstadt, Marienburg of Hahnwald is – een woning als investering in Keulen loont altijd! Een van de grootste universiteiten van Duitsland zorgt voor een jong stadsbeeld en geeft de “Veedeln” hun onnavolgbare frisheid. Wilt u investeren in een woning als kapitaal investering in het charmante Keulen? Ontdek alles wat u moet weten over de meest gewilde woonwijken van de stad, inclusief tips over locatie, prijzen per vierkante meter & co! Terug naar overzicht: Onroerend goed Keulen.

Wonen in Keulen: Wat is de beste plek om te wonen in Keulen?

De mediastad Keulen is jong, stedelijk en cool. De universiteiten zijn populair in heel Duitsland en lokken elk jaar enkele duizenden studenten naar de stad aan de Rijn. Ook de vastgoedprijzen in Keulen hebben zich dienovereenkomstig ontwikkeld. Niet alleen locaties dicht bij het stadscentrum zijn populair, maar vooral de gebieden waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de grote stad.

Hier volgt een overzicht van de populairste woonwijken in Keulen:

Keulen: Kaart en ligging

In Keulen staat de tijd nooit stil. De miljoenenstad aan de Rijn bruist 24 uur per dag. Buurten zoals het Quartier Latin of het Quartier belge zijn bezaaid met bars, trendy nachtclubs en restaurants met delicatessen uit de hele wereld. Als u het liever wat rustiger aan doet, kunt u een rustige plek vinden om te ontspannen in een van de twee groene gordels die de stad omringen.

Eén keer per jaar wordt de hele stad in een noodtoestand gegooid. Je moet gewoon in Keulen zijn tijdens het carnavalsseizoen. Het Kölsch-bier vloeit massaal en de stad is in een uitgelaten stemming, zoals die alleen in München tijdens het Oktoberfest te vinden is, en daar zijn de Keulenaars bijzonder trots op!

Populaire wijken om in te wonen: Südstadt, Marienburg & Hahnwald

Voelt u zich aangetrokken tot de grote amusements- en mediametropool Keulen? Of het nu gaat om een rustig vrijstaand huis in een idyllische woonwijk voor gezin en kinderen of een ruime loft in de buurt van het stadscentrum, elk van de wijken van de stad inspireert met zijn unieke en individuele flair. Meer details zo dadelijk, maar hier is een overzicht voor nu:

Südstadt: levendige wijk in het hart van de stad

Südstadt is niet alleen de plaats bij uitstek voor wie op zoek is naar een centrale, gerevitaliseerde woonoplossing. Condominiums in de luxe sector zijn hier bijzonder beschikbaar. Penthouse flats en lofts zijn hier de gemakkelijkste optie om een high-end eigendom te bemachtigen. Als dat precies is wat u zoekt, kijk dan eens rond in het populaire Südstadt. De avonden hier zijn nooit saai en de straten slapen nooit.

Marienburg: Groene wijk aan de Rijn

In Marienburg is het iets rustiger en de eigendommen zijn er des te groter door. U vindt herenhuizen en villa’s in Marienburg, en dicht bij het centrum van de stad. Bovendien nodigen de straten en groene ruimten hier uit tot flaneren. Brede paden bieden ruimte voor auto’s, geven kinderen een plek om te spelen en dragen bij aan de flair van de buurt. De vele goed onderhouden groenzones en tuinen maken van Marienburg ook een van de meest gezinsvriendelijke wijken van Keulen.

Hahnwald: Exclusieve villawijk aan de rand van de stad

Wie op zoek is naar echt luxe onroerend goed, vindt in Hahnwald wat hij zoekt. Door de uitgestrekte eigendomsgebieden is de bevolkingsdichtheid in Hahnwald niet bijzonder hoog. Dit betekent echter ook dat u voldoende ruimte en vooral veel discretie wordt geboden. Hekken en hoge heggen bieden privacy en maken het mogelijk privé te wonen, ver weg van de blikken van nieuwsgierigen.

Südstadt: nieuwe en oude stad als aantrekkelijk woongebied

Naar muziek luisteren in het Eierplätzchen, zonnebaden in het Volkspark of schaatsen langs de Rijn – in Südstadt is er altijd wel een mogelijkheid om de tijd te doden. Cafés en restaurants nodigen uit tot smullen en laten u tot rust komen. Dat is precies de reden waarom woningen in de Südstadt van Keulen zo populair zijn, want iedereen wil hier wonen. Als u overweegt een huis in Keulen te kopen, kijk dan eens naar Südstadt.

Südstadt: Kaart en ligging

Jong en stedelijk, zo kan Südstadt heel kort en bondig worden omschreven. De tramstations Chlodwigstadt en Bonner Wall verbinden Südstadt met de rest van Keulen. De Bonner Straße loopt door het midden van Südstadt en is links en rechts omzoomd met restaurants en cafés. Als u op zoek bent naar een plek om ’s avonds uit te gaan, is dit de plek om te komen. Südstadt heeft ook een aantal eersteklas centrale woonmogelijkheden te bieden.

Bezienswaardigheden: Ontspannen cultuur en studentikoze flair

Liefhebbers van straatkunst en straatmuziek komen hier aan hun trekken, net als liefhebbers van culinaire hoogstandjes. Vooral studenten zijn overdag vaak in deze wijk te vinden, omdat hier ook de Technische Universiteit van de stad Keulen is gevestigd. Ook groen hoeft niet te ontbreken, want het Friedenspark, gelegen aan de Rijn, biedt picknickplaatsen voor de zwoele zomeravonden.

Bekijk de architectuur en het straatbeeld hier:

Marienburg: Luxe woonwijk aan de zuidrand

Wie van echte luxe houdt, vindt die in Marienburg. De villawijk met de golfclub en de oevers van de Rijn is de absolute toplocatie in Keulen. Als u over het nodige kleingeld beschikt en zelfrespect hebt, zult u deel uitmaken van de exclusieve bewoners van deze Keulse wijk. Naast luxe villa’s vindt u hier natuurlijk ook vrijstaande huizen met tuin te koop. Wie in Keulen op zoek is naar een rijke voorstedelijke sfeer, vindt die zeker in Marienburg.

De gemiddelde aankoopprijs voor een woning in Marienburg bedraagt 4.500 – 6.000 €/m². Eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en villa’s zijn hier bijzonder in trek.

Vierkante meter prijzen: 4.500 – 6.000 €/m²

Marienburg: Kaart en ligging

Marienburg is een woonwijk waar vooral mensen die zich permanent in Keulen willen vestigen, graag een woning kopen. De reden hiervoor is dat de wijk, ondanks zijn ligging dicht bij de stad, rustige straten en toegang tot groene ruimten biedt. Perfect voor een ontspannende wandeling na een stressvolle dag op het werk! Scholen, supermarkten en kleinere restaurants vormen verdere voordelen van deze luxueuze wijk. In slechts een paar minuten bent u vanuit Marienburg in het centrum van de stad en dus midden in de actie.

Bezienswaardigheden: Architectenhuizen aan de Rijn in Keulen

Vooral mensen die op zoek zijn naar een woonoplossing van hoge kwaliteit zullen in deze chique wijk aan hun trekken komen. Villa’s en architectenhuizen kenmerken het straatbeeld. Brede straten bieden ook parkeerplaatsen aan de kant van de weg. Wie op zoek is naar een exclusieve woning met een tuin heeft de meeste kans om het perfecte huis in Marienburg te vinden.

Tip: U wilt uw woning in Marienburg verkopen? Hier vindt u meer informatie: Een huis verkopen in Marienburg

Bekijk hier de mooie straten van de wijk:

Hahnwald: ontspannen en luxueus wonen op een exclusieve locatie

Deze wijk is absoluut de underdog van Keulen. Door zijn ligging iets buiten de stad, wordt Hahnwald vaak vergeten. Onterecht, vinden wij, want hier zijn enkele echte schatten van de Keulse vastgoedmarkt. Het gerucht doet de ronde dat ook Keulse beroemdheden zich hier graag vestigen. Met buren als Oliver Pocher, weet je hoe exclusief de buurt is.

De gemiddelde aankoopprijs voor een woning in Hahnwald bedraagt 1,5 – 3,6 miljoen euro. Maar dat is het zeker waard. De eigendommen hier behoren immers tot de meest lucratieve van de hele stad.

Prijzen per vierkante meter: 4.800 – 9.000 €/m²

Hahnwald: Kaart en ligging

De bevolkingsdichtheid van Hahnwald is niet bijzonder hoog. De reden hiervoor is dat de aangeboden percelen een comfortabele oppervlakte hebben die niet alleen ruimte biedt voor een luxe villa, maar ook voor een grote tuin met vijver, fontein, terras. Klinkt dat precies als wat u zoekt? Neem dan gerust een kijkje in de buurt en bij uw potentiële nieuwe buurman.

E

Bezoek: Hoge discretie en veel privacy

Het is interessant om de woonwijk eens nader te bekijken, want het wordt al snel duidelijk dat de bewoners van deze Keulse wijk veel waarde hechten aan privacy.

Bekijk de exclusieve straten zelf hier:

Conclusie en vergelijking: Waar is de kapitaalinvestering de moeite waard?

Nu we de meest uiteenlopende woonwijken van Keulen hebben gepresenteerd, die verschillende mogelijkheden bieden op het gebied van woningbezit en kapitaalinvesteringen, willen we de kenmerken van elke wijk nader bekijken en vooral ook hoe deze zich verhoudt tot de andere wijken.

Südstadt biedt wat je van het stadsleven mag verwachten: Gastronomie, veel winkels en levendige straten. Het nadeel hier kan het lawaai zijn en soms het gebrek aan privacy in de flats, maar u zit wel midden in de actie.

Zowel Marienburg als Hahnwald bieden veel meer rust en stilte. De weg naar de stad kan langer zijn, maar er zijn andere, veel luxueuzere woonmogelijkheden en percelen voor de bouw van uw droomhuis.

Welke wijk u ook kiest, neem contact op met de makelaar die u vertrouwt om u te helpen een woning te vinden. Zij zullen u niet alleen adviseren over de aankoop van onroerend goed, belastingen en financiën, maar ook over het onderwerp “off-market”.

Keulen: vastgoed in de mediastad aan de Rijn

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Onroerend goed in Keulen

Vrijwel geen enkele andere grote stad in Duitsland biedt zoveel “ruimte voor verbetering”. Van de aankoopprijs tot de architectuur van het bestaande pand. Of het nu gaat om een flatgebouw, appartementencomplex of luxueuze loft met uitzicht op de Rijn. Keulen geniet al jaren een gestaag groeiende populariteit. De mooiste stad aan de Rijn heeft werkelijk voor elk wat wils. Vooral de statige oude gebouwen in Südstadt en het beroemde gebied rond Rheinauhafen zijn indrukwekkend.

Wonen in Keulen: Populaire wijken en buurten

De mediastad aan de Rijn biedt een gevarieerd stadsbeeld, dat voor iedereen de perfecte woonoplossing garandeert. Van luxe flat tot villa, er is werkelijk van alles. Met de hulp van de juiste makelaar vindt u ongetwijfeld uw droomhuis – of het nu Südstadt, Marienburg of Hahnwald is – een woning als investering in Keulen loont altijd! Een van de grootste universiteiten van Duitsland zorgt voor een jong stadsbeeld en geeft de “Veedeln” hun onnavolgbare frisheid. Wilt u investeren in een woning als kapitaal investering in het charmante Keulen? Ontdek alles wat u moet weten over de meest gewilde woonwijken van de stad, inclusief tips over locatie, prijzen per vierkante meter & co! Naar het overzicht: Wonen in Keulen.

Huis, appartement en grond verkopen in Keulen

De verkoop van een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom. De kleurrijke mediametropool Keulen heeft veel te bieden: Terwijl Marienburg en Rodenkirchen verrukken door hun nabijheid tot de Rijn, bruist Neustadt van het stadsleven. Lindenthal, in het westen, maakt indruk met zijn rustige sfeer, en wie de voorkeur geeft aan exclusiviteit en prominentie kan zich vestigen in Hahnwald. U wilt uw woning in Keulen verkopen? Alles over het verkoopproces, de belangrijkste documenten en of u particulier of via een makelaar moet verkopen. Naar het overzicht: verkoop van onroerend goed in Keulen.