Tegernsee: De duurste straten – Bad Wiessee, Gmund, Rottach-Egern

Tegernsee – Als u denkt dat de duurste straten alleen in de grote steden of op de eilanden van Duitsland te vinden zijn, hebt u het mis. Samen met de Starnberger See behoren de gemeenten rond de Tegernsee tot de duurste woonplaatsen van Duitsland. Hier streven veel mensen naar een vakantiehuis of een eigen villa om in de weekenden en vrije dagen te kunnen genieten van de idyllische omgeving van de Tegernsee. De duurste straten aan het Tegermeer liggen in de gemeente Rottach-Egern. De nabijheid van de hoofdstad München en de prachtige natuur en het uitzicht op het meer maken de Tegernsee tot een van de aantrekkelijkste plaatsen in Duitsland. Bekijk hier de mooiste en duurste straten en plaatsen in Tegernsee. Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina met de duurste wegen in Duitsland.

Wonen met uitzicht op het meer in Beieren

Wie af en toe behoefte heeft aan een onderbreking van de bonte drukte van de grote stad, vindt die aan de Tegernsee. Het meer ligt ten zuiden van München en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Zo inspireren de gemeenten rond de Tegernsee met hun idyllische landschap, de hoge mate van discretie en de adembenemende natuur. Terwijl het adembenemende uitzicht over de Tegernsee en de aangrenzende dalen de charme van Leerberg is, overtuigen de gemeenten Gmund, Wiessee en Rottach met hun nabijheid tot de oever van het meer. De prijzen per vierkante meter aan de Tegernsee behoren tot de hoogste in Beieren. Hier kunnen dan ook regelmatig topprijzen worden behaald.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten in Tegernsee nader bekijken, geven we u nu een overzicht van de duurste straten en locaties rond het meer. De aankoopprijs per vierkante meter ligt tussen 12.500 en 15.000 euro.

  • Bad-Wiessee
  • Gmund
  • Rottach-Egern

Rottach-Egern

Een van de populairste woongebieden is Rottach – een gemeente ten zuiden van de Tegernsee. In vergelijking met Leerbach hebben de villa’s, appartementencomplexen en eengezinswoningen hier niet het beste uitzicht op het meer, maar ze inspireren door hun nabijheid tot het dorpscentrum en de oever van het meer. Mensen die niet graag hoog op de berg wonen, vestigen zich bijzonder graag in Rottach. De prijzen van onroerend goed liggen hier rond de 15.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is € /sqm

Maximum prijs tot €/ m²

Kaart en ligging van Rottach-Egern:

Kijk zelf en verken Rottach-Egern op een virtuele manier.

Streetview Rottach-Egern:

Bad-Wiessee

Bad Wiessee is een gemeente in het Opper-Beierse district Miesbach en ligt aan de westelijke oever van de Tegernsee. Naast een adembenemend uitzicht op de Tegernsee bekoort de gemeente door haar typisch Beierse charme. Als u hier een gewoon type huis of flat wilt kopen, zult u diep in de buidel moeten tasten. Grote percelen, mooie uitzichten en veel groen maken de straten van de gemeente tot een van de duurste van Duitsland.

De prijs per vierkante meter hier is 15.000€ /sqm

Maximum prijs tot 15.000€/ m²

Kaart en ligging van de gemeente Bad-Wiessee :

Kijk zelf en verken Bad-Wiessee op een virtuele manier.

Streetview Bad-Wiessee:

Gmund

De gemeente Gmund ligt aan de noordelijke oever van de Tegernsee in Opper-Beieren, op slechts 46 km afstand van de deelstaathoofdstad München. De directe toegang tot de Tegernsee, de prachtige natuur en de typisch Beierse architectuur maken van Gmund een dure en populaire plaats om te wonen. Woningen direct aan de kust of rond het centrum kosten tot 12.500 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is 12.500€ /sqm

Maximum prijs tot 12.500€/ m²

Kaart en ligging van de Beierse gemeente Gmund:

Kijk zelf en verken Gmund op een virtuele manier.

Streetview Gmund:

Duurste woonstraten in Duitsland: Per stad

Bronnen: Beeld / Engel und Völkers / Lukinski

Straat Stad / Regio, District Maximale prijs / m²
Bad-Wiessee Tegernsee, Abwinkel 15.000 euro
Gmund Tegernsee, meer Tegern 12.500 euro
Rottach-Egern Tegernsee, Rottach-Egern 15.000 euro

Duurste straten in Duitsland: eigendommen, wijken & prijzen per vierkante meter

Berlijn, München, Sylt & Co: de metropolen van Duitsland zijn de thuisbasis van enkele van de meest luxueuze eigendommen. Inselstraße in Berlijn, Königinstraße in München en Südliche Seestraße aan de Starnberger See – alleen wie het zich kan veroorloven, woont hier! Wilt u hier een huis kopen? Kom alles te weten over Duitslands meest exclusieve straten, wat ze zo bijzonder maakt en vooral: hoeveel een vierkante meter hier kost.