Bouwfinanciering: Rentetarieven, voorwaarden in vergelijking, tips & rekenmachines

Bouwfinanciering – De weg naar het bezitten van een huis of een condominium gaat meestal via bouwfinanciering. Naast de klassieke annuïteitenlening met grondrente zijn er nog andere aantrekkelijke en individueel berekenbare bouwleningen. U vindt het gunstigste aanbod via een uitgebreide opzoeking en vergelijking op basis van uw persoonlijke voorwaarden.

Bereken geschikte bouwleningen met bovengemiddelde voorwaarden

U hebt waarschijnlijk al de online leningscalculator gebruikt en ontdekt tegen welke voorwaarden u uw bouwlening kunt krijgen. Deze berekening is een eerste voorproefje van de mogelijkheden die we u bij Lukinski bieden met een bouwfinanciering op maat. Dankzij de huidige lage rentevoeten kunt u zeer voordelig financieren en er zeker van zijn dat u, met ondersteuning, de goedkoopste en veiligste weg naar uw eigen vier muren vindt.

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om bouwleningen.

De annuïtaire lening is slechts één voorbeeld, ook al is deze bouwfinanciering het meest gebruikte aanbod. U kunt ook opteren voor een termijnlening of, indien u een condominium wenst te financieren, kunt u financieren met een woonlening. Uw kredietwaardigheid en het eigen vermogen dat u inbrengt, hebben een doorslaggevend effect op de debetrente en de effectieve rentevoet voor het bouwkrediet.

Als u wilt bouwen, kan een andere financiering in het oog springen dan wanneer u wilt kopen. Vertel ons uw persoonlijke wensen en geef ons inzicht in hoeveel onroerend goed u wilt financieren en hoe lang u wilt aflossen. Op basis van de tarieven die u voor ogen hebt, zullen wij de beste voorwaarden bepalen en u een voorstel doen dat u zal overtuigen en de weg zal banen naar uw eigen woning tegen een gunstige prijs.

Verschil met de klassieke lening?

Bouwfinanciering verschilt van het klassieke consumentenkrediet doordat de rentevoeten gunstiger zijn en de looptijd langer is. Bij de financiering dient het onroerend goed als onderpand. De schuld wordt ingeschreven in het kadaster. Indien de aflossingen niet op tijd kunnen worden betaald, heeft de bank het recht de vastgoedlening te beëindigen en tot executie over te gaan. In dat geval krijgt zij haar geld terug of een groot deel daarvan. Dankzij dit onderpand kan de bank voor de financiering van onroerend goed gunstiger voorwaarden toekennen dan voor een consumentenkrediet dat zonder onderpand wordt toegekend.

Extra fooi! Kent u onze gids al, 9 tips voor bouwfinanciering? Lees het allemaal hier:

Vergelijking van de verschillende aanbieders is belangrijk

Als u zich wilt informeren over de mogelijkheden en details van bouwfinanciering, bieden makelaars u individueel advies. Als u uw eigendom wilt verkopen, staan makelaars u bij met een pakket diensten. Makelaars kennen de weg op de markt en brengen ervaring mee in het werk. U profiteert van individuele begeleiding en een stressvrije verkoop van uw eigendom.

Een makelaar kan u ook ondersteunen bij uw planning op het gebied van bouwfinanciering.

Individuele bouwfinanciering uit verschillende componenten

Veel kopers van onroerend goed sluiten een bouwfinanciering af omdat de som niet in één keer kan worden betaald. De financiering van een onroerend goed moet van tevoren goed worden gepland. Profiteer van individueel advies, want een financieringsplan wordt altijd aangepast aan de situatie van de bouwer.

Het staat op verschillende pijlers. Dit betekent dat een onroerend goed gewoonlijk niet met slechts één lening wordt gefinancierd. Een combinatie van bestaand eigen vermogen, een gesubsidieerde lening, een bouwspaarcontract en de klassieke banklening zijn de componenten van de financiering. Het is belangrijk om tijdens de planningsfase de verschillende aanbieders te vergelijken.

Financiering van de bouw: rentevoeten en hun invloed (rentevoet van de lening)

Bouwfinanciering wordt gekenmerkt door lange looptijden. Als de rentevoet slechts enkele procentpunten achter de komma bedraagt, kan dit een besparing van vier cijfers opleveren voor de gehele looptijd.

De maandelijkse aflossingen zijn lager en de rentebetalingen zijn minder hoog. De aanbiedingen op het gebied van gesubsidieerde leningen moeten eveneens worden vergeleken alvorens de contracten te sluiten. Een bouwspaarcontract dat klaar is voor toewijzing kan de maandelijkse termijnen verlagen, evenals eigen vermogen of het voorzien in eigen bijdragen. Uiteindelijk is het van belang dat de bouwfinanciering zo wordt opgezet dat zij gedurende de gehele looptijd kan worden gedragen. Naast het vergelijken van de verschillende aanbiedingen, is advies zeer belangrijk.

Bijkomende kosten voor het bouwen van en verhuizen naar uw eigen huis

De financiering wordt niet aangevuld met de aankoopprijs van het onroerend goed. Je moet rekening houden met verdere kosten.

Bij de aankoop van een huis zijn er kosten verschuldigd voor de notaris en voor de makelaar. Als bouwer betaalt u de verzekering en moet u ervan uitgaan dat de eerste afbetalingen voor het nieuwe huis en de huur gelijktijdig worden betaald. Voordat u er intrekt, moet u misschien stookolie kopen. Afhankelijk van de grootte van de tanks en de huidige marktprijs, kan dit in de vier cijfers lopen. Houd ook rekening met de kosten van de verhuizing bij de financiering. Dit geldt vooral wanneer u naar een andere stad verhuist en de verhuizing niet zelf kunt organiseren.

De financiering kan ook componenten omvatten die niet rechtstreeks verband houden met de bouw van het huis. Het is voordelig indien u eigen vermogen inbrengt en een geldbelegging of een deposito kunt liquideren om de kosten van de lening te verminderen. Het vergelijken van de aanbiedingen op de markt zal u een extra besparing opleveren op de kosten van uw bouwfinanciering.

Calculator: Exacte planning van bouwfinanciering

Calculators zijn noodzakelijk in verband met bouwfinanciering om de kosten van de aankoop of renovatie van een onroerend goed nauwkeurig te kunnen bepalen. Er wordt ook een rekenmachine gebruikt om de kosten van de lening te bepalen.

Financieringskosten: rente en aflossing

De kosten van de lening bestaan uit de rente en het aflossingsgedeelte voor het lopende leenbedrag. Rente speelt hier een belangrijke rol. Aangezien de looptijd van een lening voor onroerend goed gewoonlijk tien jaar is, wordt de rentebetaling over een lange periode gespreid. Als een aanbod van een bank maar een half procentpunt goedkoper is in rente, kunt u al enkele honderden euro’s per jaar besparen. Dit is ook te wijten aan de hoge leningsbedragen, die voor de meeste bouwfinancieringen neerkomen op een bedrag van zes cijfers. Alvorens een lening aan te gaan, is individueel advies belangrijk.

Bouwfinanciering bestaat vaak uit verschillende pijlers en niet slechts uit één lening. Een bouwspaarcontract, aandelenkapitaal en ontwikkelingsleningen komen vóór de klassieke banklening. De reden hiervoor is dat deze financieringsvormen qua kosten aanzienlijk goedkoper zijn dan een banklening. De calculator helpt u de financiering in verschillende elementen op te splitsen en zo de kosten met zekerheid te bepalen.

Gratis online calculator voor huis & appartement

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van alle online rekentips:

Lees hier meer over de afzonderlijke onderwerpen:

Wij willen erop wijzen dat de laagste rentevoeten alleen geen uitsluitsel geven over een echt goed bouwkrediet dat aan uw behoeften beantwoordt. Alleen als de volledige voorwaarden aan uw eisen voldoen, de flexibiliteit van de kadervoorwaarden en de aflossingsperiode kloppen op basis van het door u gekozen aflossingsbedrag, zult u het beste bouwkrediet voor u kiezen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.