Starnbergmeer: duurste wegen en onroerend goed in het Vijfmerengebied

Starnbergmeer: Het Starnbergmeer maakt deel uit van het “cultuurlandschap Fünfseenland” en ligt in het zuiden van Duitsland in de buurt van de deelstaathoofdstad München. Het Fünf-Seen-Land maakt deel uit van de regio Opper-Beieren en omvat naast de Starbergsee ook de Wörthsee en drie andere meren. De Starnberger See is niet alleen een aantrekkelijke vakantiebestemming, het is ook een van de populairste plaatsen om te wonen in Beieren. De culturele rijkdom, de ongerepte natuur en de rustige en ontspannen sfeer maken de gemeenschappen rond het meer tot een geliefde plaats om te wonen. De rijken en de schonen voelen zich thuis aan het meer van Starnberg. Of het nu gaat om een vakantiehuis aan de oever, een flat, een vrijstaand huis of een exclusieve villa met uitzicht op het meer als permanente verblijfplaats – niet alleen Duitse beroemdheden zijn er te vinden, maar ook niet-Europese aristocratie, succesvolle ondernemers en vermogende erfgenamen.

Hier kunt u alles te weten komen over de duurste wegen aan het Starnbergmeer. Terug naar de lijst: Duurste wegen in Duitsland!

Duurste wegen rond Starnbergmeer

Rondom het Starnberger meer en in het hele “cultuurlandschap van de Fünfseenlandschaft” zijn er talrijke percelen en eigendommen die bijzonder gewild zijn vanwege de nabijheid van het water en de natuur. Hier, te midden van het prachtige landschap, is een eigendom ideaal als hoofdverblijfplaats of als vakantiewoning en is het een perfecte investering. De vastgoedmarkt in dit gebied is zeer populair en wie het geluk heeft een huis te bezitten op een toplocatie hier, kan zichzelf als zeer gelukkig beschouwen en genieten van veel comfort.

Overzicht met de duurste wegen

Voordat we meer in detail treden over de duurste straten in Hamburg met informatie zoals locatie en prijzen per vierkante meter: Hier is een overzicht van de duurste straten met de bijbehorende wijk. De koopprijzen voor onroerend goed liggen hier gemiddeld tussen 11.800 en 25.000 euro per vierkante meter.

 • Voorste meerweg
 • Keltenstraße
 • Lakeside Road
 • South Lake Road

Südliche Seestraße: Onroerend goed met uitzicht op het meer

Terwijl het noorden van het Starnberger meer een kleinstedelijke sfeer heeft en de gemeente Seeshaupt in het zuiden een overtuigende familiesfeer, wordt het oosten van Starnberg beschouwd als een voormalige residentie van de Duitse adel. En precies hier bevindt zich de duurste straat van heel Beieren, met een adembenemend uitzicht over het hele meer. De prijzen van onroerend goed in de zuidelijke straat aan het meer liggen rond de 25.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 25.000 €/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Zeilclub Ammerland
 • Water redding Ammerland

Südliche Seestraße am Starnberger See (Kaart):

Krijg zelf een beeld van de zuidelijke weg langs het meer en verken de omgeving op een virtuele manier!

Vordere Seestraße: Onroerend goed aan de Wörthsee

In tegenstelling tot de andere straten ligt de vordere Seestraße aan de Wörthsee, die samen met de Starnberger See deel uitmaakt van het cultuurlandschap “Fünfseenland”. Hier vindt u talrijke mooie woningen midden in de natuur en direct aan de noordwestelijke oever van de Wörthsee. De meeste eigendommen bieden een ruim stuk grond met een grote tuin. Bovendien hebben velen hun eigen aanlegsteiger met privétoegang tot het meer en het strand. U kunt hier ook een kleine boot aanleggen. Er is een kleine haven in de buurt, inclusief een strandbar.

De prijs per vierkante meter hier is

Maximum prijs tot 11.800 €/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Strandbar “Seaside resort
 • Ross Swamp
 • Wandelgebied PP Wörthsee

Vordere Seestraße bij Wörthsee (kaart):

Het gebied rond het meer van Wörth is prachtig en heeft veel te bieden. Bekijk het zelf en verken het meer op een virtuele manier!

Keltenstraße: grote percelen midden in de natuur

De Keltenberger Straße ligt ten westen van het Starnberger meer en ligt in het district Pöcking. Het strekt zich uit direct naast de sportclub Pöcking-Possenhofen en ligt op ongeveer twee kilometer van het meer. In de Keltenstraße vindt u vooral grote landgoederen met ruime kavels en groene zones. Er is ook een klein stukje bos ten zuidoosten van de weg. Door deze ligging aan het meer en midden in de natuur is de Keltenstraße een van de duurste straten aan het Starnberger meer.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.450 / m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Sportclub Pöcking-Possenhofen eV

Keltenstraße bij de Starnberger See (kaart):

Seeuferstraße: Onroerend goed met privé toegang tot het meer

De weg langs het meer ligt aan de oostelijke oever van het meer van Starnberg en biedt een aantal talrijke eigendommen, die zeer in trek zijn. De grote percelen en landgoederen zijn bijzonder populair en beloven veel luxe. Een ander voordeel is de privé-toegang tot het meer die sommige eigendommen bieden. Veel huizen hebben een eigen aanlegsteiger, zodat u vanuit uw eigen tuin het meer op kunt of zelfs een kleine boot kunt aanmeren.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 22.550 / m²

Hier vindt u topadressen zoals:

 • Vakantiewoning aan de oever van het meer
 • Ambach Kapel
 • Hirn boerderij

Weg langs het meer bij de Starnberg (kaart):

Waarom verkent u het gebied niet zelf en neemt u een virtueel kijkje in de omgeving!

Overzicht: Duurste woonstraten aan het Starnbergmeer

Bronnen: Beeld / Engel und Völkers / Lukinski

Straat Stad / Regio, District Maximale prijs / m²
Keltenstraße Starnbergmeer, Pöcking 12.450 Euro
Lakeside Road Starnbergmeer, oostelijke oever Ammerland 22.550 Euro
South Lake Road Starnbergmeer, oostelijke oever Ammerland 25.000 euro

Duurste straten in Duitsland: eigendommen, wijken & prijzen per vierkante meter

Berlijn, München, Sylt & Co: de metropolen van Duitsland zijn de thuisbasis van enkele van de meest luxueuze eigendommen. Inselstraße in Berlijn, Königinstraße in München en Südliche Seestraße aan de Starnberger See – alleen wie het zich kan veroorloven, woont hier! Wilt u hier een huis kopen? Kom alles te weten over Duitslands meest exclusieve straten, wat ze zo bijzonder maakt en vooral: hoeveel een vierkante meter hier kost.

Wonen aan de Starnberger See: villa, woning, appartement

Met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is München niet alleen de op twee na grootste stad van Duitsland, maar ook een van de sterkste economische centra van het land. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving. Zo is de Starnberger See niet alleen als vakantiebestemming zeer in trek, maar ook als aantrekkelijke plaats om te wonen.