Wonen aan de Starnberger See: villa, woning, appartement in Starnberg, Seeshaupt & Co – vierkante meter prijzen en tips

Wonen aan de Starnberger See – Ten zuiden van de Beierse hoofdstad München wordt de idyllisch gelegen Starnberger See beschouwd als een van de aantrekkelijkste plekken om te wonen in Duitsland. De hoge levenskwaliteit, de goede verbindingen met München en de ongestoorde privacy ver weg van de grote stad inspireren niet alleen ondernemers en investeerders, maar ook beroemdheden en de adel. Wilt u investeren in een woning aan het Starnberger meer als kapitaalinvestering? Een flat, een meergezinswoning of een stuk grond kopen? Hier vindt u alles wat u moet weten over wonen en leven aan het Starnberger meer, van de gemeenten rond het meer tot de bekendste bezienswaardigheden en meest gewilde woningtypes en flattypes. Ook: Alle prijzen van onroerend goed in een oogopslag – Welkom aan de Starnberger See! Terug naar: Wonen in München.

Wonen aan de Starnberger See: Historische gemeenschappen te midden van Beierse idylles

Met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is München niet alleen de op twee na grootste stad van Duitsland, maar ook een van de sterkste economische centra van het land. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving. Zo is de Starnberger See niet alleen als vakantiebestemming zeer in trek, maar ook als aantrekkelijke plaats om te wonen.

Meer van Starnberg: Kaart & Ligging

De Starnbergsee ligt ten zuiden van München en wordt beschouwd als een van de grootste meren van Duitsland. Het ligt in het gelijknamige gemeentevrije gebied en wordt dus ingedeeld bij het district Starnberg. Het is ook de thuisbasis van de duurste straten in München.

In totaal grenzen er acht gemeenten aan:

 1. Starnberg
 2. Berg
 3. Münsing
 4. Seeshaupt
 5. Bernried
 6. Tutzing
 7. Feldafing
 8. Pöcking

Hier is de kaart en de locatie van het meer:

Van München naar de Starnberger See: Route

De Starnberger See ligt op iets minder dan 40 km van het centrum van München en houdt daarmee het midden tussen de Beierse hoofdstad en het populaire woon- en vakantieoord Tegernsee. Grünwald is ook niet ver weg met de auto.

Plaatsen van belang: Roseninsel, Possenhofen Castle & Co.

Waarom verhuizen naar het meer van Starnberg? De Starnberger See is niet alleen een aantrekkelijke vakantiebestemming, het is ook een van de populairste plaatsen in München om te wonen. De culturele rijkdom, de ongerepte natuur en de rustige en ontspannen sfeer maken de gemeenschappen rond het meer tot een geliefde plaats om te wonen. Ook al is het bruisende stadsleven van München een eindje weg, het verveelt hier nooit. Terwijl het meer perfect is om te roeien, te zwemmen en te zonnebaden, nodigen de talrijke bezienswaardigheden en monumenten uit tot verwondering. Niet alleen zijn hier verschillende kastelen te vinden, maar ook kastelen, musea, kloosters en grotten!

Hier zijn enkele van de bekendste bezienswaardigheden rond het Starnberger meer

 • Ilka Hoogten
 • Andechs Klooster
 • König-Ludwig-Weg
 • Lake Maising
 • Paasmeren
 • Rose Eiland
 • Kasteel Berg
 • Kasteel Garatshausen
 • Kasteel Possenhofen
 • Votief Kapel
 • Bernried Park

Een boottocht op het Starnbergmeer is ook altijd een goed idee. Veel van de huizen aan de kust hebben hun eigen aanlegsteiger:

Beroemde bewoners: Peter Maffay, Jens Lehmann & Carsten Maschmeyer

De rijken en de schonen voelen zich thuis aan het meer van Starnberg. Of het nu gaat om een vakantiehuis aan de oever of een exclusieve villa met uitzicht op het meer als permanente residentie – de Starnberger See is niet alleen de thuishaven van Duitse beroemdheden, maar ook van niet-Europese adel, succesvolle ondernemers en vermogende erfgenamen.

Hier zijn de bekendste bewoners van het Starnbergmeer:

 • Peter Maffay
 • Jens Lehmann
 • Carsten Maschmeyer
 • Veronica Ferres
 • Rama X (Thaise koning)
 • Michael Ballack
 • Lothar Matthew

Populairste plaatsen om te wonen aan het Starnbergmeer: woningen & prijzen per vierkante meter

Of het nu gaat om een exclusief vrijstaand huis aan de oever, een ruime loft op de berg of een luxueuze twee-onder-een-kapwoning in het dal – de woongebieden rond de Starnberger See inspireren door hun nabijheid tot het meer en de individuele flair die de charme van elke gemeenschap uitmaakt. Wilt u een woning kopen of huren aan het Starnbergmeer? Ontdek dan hier welke woonlocaties tot de populairste behoren en in welke gemeente huurflats het meest gewild zijn.

Starnberg in het noorden: Klein dorpsgevoel met de nabijheid van het meer

Starnberg is een stad aan de oevers van het meer en ligt in het noorden. De populaire bestemming voor uitstapjes en vakanties is aantrekkelijk vanwege de goede verbindingen met München, de verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten en het gevarieerde vastgoedlandschap. Of het nu gaat om een pas gerenoveerd oud gebouw of om moderne nieuwbouw – in Starnberg vindt iedereen wat hij zoekt. Gemiddeld betaalt u hier €7.800 per vierkante meter voor een huis. Als u een flat wilt kopen, kost dat iets minder dan 6.150 euro per vierkante meter.

Hier zijn de prijzen in een oogopslag:

 • Een huis kopen: 7.800 €/m²
 • Flat kopen: 6.150 €/m²

Zie meer van de kust in Starnberg hier in Streetview:

Seeshaupt in het zuiden: gezellige woonwijk met familiaire sfeer

De gemeente Seeshaupt aan de zuidelijke oever van het Starnberger meer wordt beschouwd als een aantrekkelijke woonplaats voor jong en oud. Binnen een kilometer vind je hier alles wat je nodig hebt: Culinaire specialiteiten, culturele voorzieningen, kleding- en kruidenierswinkels en vrijetijdsvoorzieningen. Als u hier een huis wilt kopen, kunt u rekenen op iets minder dan 6.100 euro per vierkante meter. Voor flats, die hier veel minder gebruikelijk zijn, 5.350 euro per vierkante meter. Terwijl in Seeshaupt vooral huizen en villa’s te koop zijn, zijn de meeste flats alleen te huur. Hier kunt u rekenen op 30 euro per vierkante meter.

Alle prijzen per vierkante meter samengevat:

 • Een huis kopen: 6.100 €/m²
 • Flat kopen: 5.350 €/m²
 • Huur flat: 30 €/m²

Of bent u van plan in onroerend goed te investeren als kapitaalbelegging? In bijna geen enkele andere gemeente is het de moeite waard een flatgebouw te kopen dan in Seeshaupt. Er is veel vraag naar huurappartementen op toplocaties, en de gestage waardestijging van lokale eigendommen betekent dat u als langetermijnbelegger kunt speculeren op goede winsten en zeer goede rendementen.

Berg in het Oosten: Voormalige residentie van de adel

Het kerkdorp Berg aan de oostelijke oever van het meer bestaat uit 14 wijken en kan terugblikken op een lange geschiedenis. Immers, niet alleen keurvorst Ferdinand Maria was hier thuis, maar ook koning Ludwig II. Tegenwoordig is de residentie een lust voor het oog met zijn vele aristocratische bezienswaardigheden en zijn toplocatie. De snelweg naar München, bijvoorbeeld, is van hieruit het snelst te bereiken, terwijl de plaatselijke bossen het lawaai van de snelweg dempen. En het onroerend goed behoort ook tot de meest exclusieve eigendommen aan het Starnbergmeer. Villa’s met stevige bakstenen, goed onderhouden tuinen en gerenoveerde oude flats van een klasse apart zijn hier te vinden.

Woningen met uitzicht op de omliggende gemeenschappen zijn bijzonder populair:

Conclusie: wonen en leven aan het Starnbergmeer

U wilt in München wonen, maar het centrum van de stad is niet de juiste plaats voor u? Woonruimte in München is schaars. Dit komt ook tot uiting in de vastgoedprijzen in München. Maar de bewoners van de Starnberger See laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en behoren nog steeds tot de gelukkigste mensen van Duitsland. De frisse lucht van het meer, de hoge levenskwaliteit en de zeer goede verbindingen met de Beierse hoofdstad München maken de steden en gemeenten rond het Starnberger meer tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Duitsland. Hier wonen niet alleen Duitse beroemdheden, maar ook succesvolle ondernemers en rijke erfgenamen, alsmede niet-Europese aristocratie. Met meer dan 7.000 euro per vierkante meter liggen de villa’s, percelen en appartementsgebouwen hier in de hogere prijsklassen, maar de exclusieve ligging, het adembenemende landschap en de ongestoorde privacy die deze plek met zich meebrengt, zijn het meer dan waard! Een ervaren makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele aankoopproces, maar geeft u ook advies over belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & Co. alsook taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.