Wonen in Grünwald (München): villa, woning, flat kopen en huren – tips, prijs per vierkante meter & Co.

Wonen in Grünwald – Bijna geen enkel ander stadsdeel heeft zo’n hoge dichtheid aan miljonairs en beroemdheden als Grünwald. De ligging is uitstekend, de eigendommen exclusief en de levensstandaard hoog. Deze woonwijk doet niet onder voor de populaire wijken Bogenhausen, Tegernsee en Maxvorstadt. Of het nu gaat om een villa in de wijk Brunnhaus, een appartement in een oud gebouw in het centrum of een vrijstaand huis met uitzicht op de Isar – u wilt investeren in een woning in Grünwald als kapitaalbelegging? Ontdek hier alles wat je moet weten over wonen in Grünwald. Ook: De populairste panden, de duurste straten en alle prijzen voor flats, huizen en grond – Welkom in Grünwald! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in Grünwald: Exclusieve woonwijk met hoge dichtheid van beroemdheden

Grünwald inspireert met een hoge levenskwaliteit, een hoge veiligheid en een goed onderhouden stadsbeeld vol gezellige koffiehuizen, historische monumenten en verzorgde groene ruimten. Niet alleen ondernemers en investeerders voelen zich hier thuis, maar ook welgestelde alleenstaanden, gezinnen met kinderen en prominente gezichten uit de film-, televisie-, muziek- en sportwereld die de drukte van het grote stadsleven liever achter zich laten.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is niet alleen beroemd om zijn unieke flair, maar ook om de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden. Vandaag de dag is München de op twee na grootste stad van Duitsland met ongeveer 1,7 miljoen inwoners.

Grünwald: Kaart en ligging

De Opper-Beierse gemeente Grünwald ligt ten zuiden van München, enigszins weg van de drukte van de stad. Het kan worden onderverdeeld in zes gemeentelijke districten en sluit aan op de buurgemeenten München, Pullach en Straßlach-Dingharting.

Hier is de gemeentelijke indeling van Grünwald in een oogopslag:

 • Brunnhaus
 • Geiselgasteig
 • Grünwald
 • Oberdill
 • Sauschütt
 • Wörnbrunn

Kaart en ligging van Grünwald:

Plaatsen van belang: Bavaria Film Studios, Kasteel Grünwald & Co.

Sinds zijn stichting in 1919 wordt het district Geiselgasteig beschouwd als het Hollywood van Duitsland. Hier worden niet alleen grote speelfilms geproduceerd, maar ook televisieprogramma’s en -series. De beroemde “Bavaria Film Studios” liggen niet ver van Grünwald en ook Kasteel Grünwald draagt bij tot de aantrekkelijkheid van de woonwijk.

Hier is een overzicht van de bezienswaardigheden:

 • Bavaria Film Studios
 • Green Forest Kasteel
 • Oorlogsmonumenten voor de gesneuvelden van de Frans-Pruisische oorlog
 • St. Peter & Paul
 • Villa Larisch
 • Voormalig jachtslot van de Koningin

Beroemde buren: Oliver Kahn, Miroslav Klose & Kai Pflaume

Grünwald is de thuisbasis van Duitse beroemdheden. Prominente voetballers en musici, bekende acteurs en populaire tv-coaches – allemaal waarderen ze de goede locatie, de nabijheid van de tv-studio’s en de privacy die deze verblijfplaats met zich meebrengt. Tot de beroemdste inwoners van Grünwald behoren de Duits-Oostenrijkse actrice Senta Berger en de sportlegende Oliver Kahn. Uschi Glas, Miroslav Klose, Kai Pflaume en Jimi Blue Ochsenknecht worden ook in verband gebracht met Grünwald.

Hier is een overzicht van de prominente bewoners van Grünwald:

 • Senta Berger
 • Oliver Kahn
 • Uschi Glass
 • Miroslav Klose
 • Kai Plum
 • Jimi Blue Ochsenknecht
 • Wilson Gonzalez Ochsenknecht

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Grünwald

Historische kastelen, gezellige koffiehuizen, goed onderhouden groene ruimten en een adembenemend stadsgezicht – dat is waar Grünwald bekend om staat. Als u hier woont, kunt u zich verheugen op een breed scala aan culturele activiteiten, ver weg van de altijd drukke stad München. We nemen u mee op een exclusieve reis door het prachtige Grünwald.

Ontspannende middag aan de oevers van de Isar

De Isar strekt zich uit van Oostenrijk tot Beieren. In het verleden werd het beschouwd als een van de belangrijkste handelsroutes voor schepen, maar tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan spoorwegen en motorvoertuigen voor het vervoer van goederen. De rivier geniet vandaag de dag een grote populariteit bij zowel toeristen als bewoners en nodigt altijd uit tot een ontspannende wandeling langs de oevers. De zonsondergangen in de zomer kunnen van hieruit ook perfect worden genoten.

Kasteel Grünwald: herkenningspunt boven het Isardal

Duitsland is het land van de kastelen. Volgens de huidige schattingen zijn er ongeveer 25.000 kastelen in Duitsland. Kasteel Grünwald is er een van. De bouw ervan gaat terug tot het jaar 1200 en vandaag kan de bezienswaardigheid van Grünwald terugblikken op een lange en bewogen geschiedenis.

Elegante parken, verzorgde groene ruimtes en Co.

Het stadsbeeld van Grünwald wordt gekenmerkt door typisch Beierse architectuur, historische monumenten en vakwerkhuizen, evenals een groot aantal goed onderhouden groene ruimten en parken. Deze dragen bij tot de ontspannen sfeer en de hoge levenskwaliteit van de woonplaats.

Unieke eigendommen: exclusieve villa’s en historische herenhuizen

De lange geschiedenis van Grünwald wordt ook weerspiegeld in de eigendommen hier. Tot de bekendste gebouwen behoren de Villa Larisch in de Gabriel-von-Siedel-Straße, de Villa Melbach in de Robert-Koch-Straße en het voormalige jachtslot van koningin Marie van Beieren in Sauschütt.

Prijzen per vierkante meter in Grünwald

Grünwald inspireert niet alleen ondernemers, welgestelden en Europese beroemdheden. Ook gezinnen met kinderen komen hier vaak. Of het nu gaat om een villa, een vrijstaand huis of een twee-onder-een-kapwoning – het onroerendgoedlandschap en de infrastructuur van Grünwald zijn absoluut gezinsvriendelijk. Terwijl in andere districten, zoals Bogenhausen, veel vraag is naar flats, zijn het in Grünwald vooral huizen die in trek zijn. Wilt u een huis kopen in Grünwald? Of bent u van plan in onroerend goed te investeren als kapitaalbelegging en wilt u nu een appartementsgebouw kopen? In Grünwald kunt u rekenen op hoge rendementen en huuropbrengsten – zeker na een geslaagde renovatie met vakman, architect & Co! Kom hier meer te weten!

Eigendom kopen: Huis, Villa & Bungalow

Woningen ten zuiden van de Oberhachinger Straße in de buurt van het nieuwe gymnasium van Grünwald zijn bijzonder populair. Ook hier kunt u rekenen op een bedrag tussen 900.000 en 1,2 miljoen euro. Niet alleen nieuwe gebouwen zijn hier te vinden, maar ook tal van oude gebouwen in de klassieke neobarokke stijl van München. Flats zijn hier ook goed geprijsd. Voor iets minder dan 800.000 euro, kun je een flat je eigendom noemen.

 • Aankoopprijs huis: 900.000 tot 1,2 miljoen euro
 • Aankoopprijs flat: 800.000 euro

Dus per vierkante meter kunt u rekenen op iets minder dan 9.000 euro voor een huis, en iets minder dan 8.000 euro voor een flat.

Huur flat en land: Oud gebouw & nieuwbouw

Huurflats in Grünwald bevinden zich ook in de hogere prijsklassen. Als u wilt investeren in een huurflat van iets minder dan 100 vierkante meter, kan dat u gemakkelijk 2.000 euro per maand kosten.

Appartement te huur: 2.000 euro per maand

Sterker nog: als verhuurder van een appartement in een oud gebouw kunt u in Grünwald rekenen op een rendement van 2,50%.

Conclusie: wonen in Grünwald

Zou je in München willen wonen? Als u kiest voor een woning in Grünwald, woont u in een van de woonwijken met de hoogste dichtheid aan beroemdheden en miljonairs in Duitsland, deze kleine wijk ten zuiden van München geniet een grote populariteit. Grünwald bekoort niet alleen door zijn vele groene ruimten, gevarieerde fauna, de nabijheid van de Isar en het adembenemende stadsbeeld, maar ook door een veelheid aan bezienswaardigheden en monumenten. De hoge veiligheid van de woonwijk draagt ook bij tot de hoge levenskwaliteit in Grünwald. Hoewel de vastgoedprijzen in München in de hogere prijsklassen liggen, is er nauwelijks een wijk in de stad die zoveel exclusieve eigendommen heeft als Grünwald. Het is dus de moeite waard om hier als kapitaalinvestering in een woning te investeren. Als u van plan bent om naar Grünwald te verhuizen, raden wij u aan om contact op te nemen met een makelaar die u kunt vertrouwen. Een bekwame makelaar is niet alleen vertrouwd met de verschillende soorten huizen, maar zal u ook door het hele verkoopproces loodsen – van de taxatie tot de bezichtigingen en het koopcontract.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.