Wonen aan de Tegernsee (München): Huis, appartement & vastgoed als investering – tips, vierkante meter prijzen & co.

Wonen aan de Tegernsee – De Tegernsee ten zuiden van München is niet alleen populair als excursiebestemming, maar ook als plek om te wonen! Of het nu gaat om een vakantiehuis voor het weekend of een permanente woning met uitzicht op het hele landschap – wilt u investeren in een woning aan de Tegernsee als kapitaalinvestering? Koopt u een flat, een huis of een stuk grond? Hier vindt u alles wat u moet weten over wonen en leven aan de Tegernsee. We presenteren ook de populairste woongebieden rond de Tegernsee, inclusief populaire woningtypes en flattypes, evenals een overzicht van alle vastgoedprijzen – Welkom aan de Tegernsee! Terug naar: Wonen in München.

Wonen aan de Tegernsee: een geliefde plek om te wonen, ver weg van de drukte van de grote stad

Condominium, vakantiehuis of bungalow – de Tegernsee is een van de populairste plaatsen om te wonen in München. Iedereen kan hier iets vinden! Dit kleine stukje ongerepte natuur ligt immers niet ver van de Beierse hoofdstad en bekoort toeristen, pendelaars, gezinnen en alleenstaanden. Wie aan de Tegernsee woont, waardeert de adembenemende omgeving en de vriendelijke en familiaire sfeer van de gemeenten.

Tegernsee: Kaart & Ligging

De Tegernsee ligt ten zuiden van München. De stad draagt dezelfde naam als het plaatselijke meer, dat een van de populairste bestemmingen voor het Duitse en internationale toerisme is. De gemeenten Rottach-Egern, Bad Wiessee, Gmund en Schliersee liggen rond het meer zelf.

Van München naar de Tegernsee: Route

Tegernsee ligt op iets minder dan 54,2 km afstand met de auto. Bij goed verkeer duurt het dus niet langer dan ongeveer 46 minuten om het stadscentrum van München te bereiken. En zelfs wie niet van autorijden houdt, kan met het openbaar vervoer tussen München en de Tegernsee pendelen.

Geliefd woongebied met ongerepte natuur: Waarom naar de Tegernsee verhuizen?

De Tegernsee inspireert met zijn adembenemende natuur. Geen wonder: de Tegernsee en haar omgeving maken immers deel uit van een beschermd landschapsgebied. Betoverende bossen, heuvels met fabelachtige uitzichten en kleine gemeenschappen aan de oever van het meer met typisch Beierse architectuur – niet alleen investeerders, ondernemers en gezinnen hebben dit zelf ontdekt, maar ook Duitse en Europese beroemdheden. Dus als u hier ook een huis wilt kopen, wees er dan op voorbereid af en toe beroemde gezichten uit de wereld van film, televisie, sport en muziek tegen het lijf te lopen.

Hier zijn een paar redenen waarom wonen aan de Tegernsee de moeite waard is:

 • Ontspannen en familiaire sfeer
 • Hoge levenskwaliteit
 • Adembenemende natuur
 • Goede verbindingen naar München
 • Veilige woonwijk met veel privacy

Het uitzicht vanaf de oever van het meer:

Niet alleen de oever van het meer nodigt uit tot een ontspannende wandeling, maar ook de omliggende gemeenschappen:

Populairste plaatsen om te wonen in Tegernsee: woningen & prijzen per vierkante meter

De prijzen per vierkante meter aan de Tegernsee behoren tot de hoogste in Beieren. Hier kunnen dan ook regelmatig topprijzen worden behaald. Momenteel kunt u aan de Tegernsee prijzen verwachten van tussen de 6.000 en 7.500 euro per vierkante meter. Hoewel er in de omgeving van de Tegernsee veel adembenemende herenhuizen en villa’s met traditionele Beierse architectuur te vinden zijn, genieten vooral luxe appartementen nu een grote populariteit. Ruime lofts in Gmund, gemoderniseerde appartementen in oude gebouwen in Rottach of eersteklas maisonnettes in Bad Wiessee – met name rond de Tegernsee zijn appartementen met 150 tot 200 vierkante meter erg in trek. Meer informatie over de afzonderlijke woonlocaties en de prijzen per vierkante meter vindt u hier.

Leeberg: Luxueuze villa’s met uitzicht op het meer

Leerberg werd ooit beschouwd als een van de meest gewilde locaties rond het Tegermeer. De dichtstbijzijnde stad, Rottach-Egern, is gemakkelijk met de auto te bereiken en het uitzicht op het meer van Tegern vanaf de berg wordt beschouwd als een van de mooiste uitzichten in Beieren. De steile weg die naar de exclusieve villawijken van de berg leidt, schrikt potentiële kopers echter al snel af. Dus als u besluit een woning op de Leerberg te kopen, moet u er zeker op voorbereid zijn uw boodschappen met de auto te doen.

Villa am Leerberg: 300 vierkante meter voor een totaal van 3 miljoen euro

Toch behoren de villa’s hier tot de meest luxueuze accommodaties aan de Tegernsee. Ruime garages, de modernste apparatuur, privé fitness studio’s en goed onderhouden zwembaden zijn standaard op de Leerberg. Hier kan makkelijk 3 miljoen euro betaald worden voor 300 vierkante meter.

Terwijl in de valleien vooral flats populair zijn, zijn villa’s en vrijstaande huizen eerder te vinden op de Leerberg:

Rottach: Exclusieve appartementen in het dal

Een van de populairste woongebieden is Rottach – een gemeente ten zuiden van de Tegernsee. In vergelijking met Leerbach hebben de villa’s en appartementen hier niet het mooiste uitzicht op het meer, maar ze inspireren door hun nabijheid tot het centrum van het dorp en de oever van het meer. Vooral mensen die niet graag boven op de berg wonen, vestigen zich hier graag. De gemiddelde prijs voor een woning van 100 vierkante meter is hier 11.000 euro per vierkante meter.

Flat in Rottach: 11.000 euro per vierkante meter

Zie meer in de streamview hier:

Wiessee en Gmund: populaire meerobjecten

In de woonsteden Wiessee en Gmund zijn de prijzen per vierkante meter al jaren stabiel. Het woongebied van Bad Wiessee ligt ten westen van de Tegernsee. Gmund is in het noorden. Ook hier zijn vooral flats erg in trek. De regel hier is: hoe dichter bij de oever, hoe duurder.

Flat in Wiessee & Gmund: 1.500-4.500 euro per vierkante meter

Niet alleen de locatie beïnvloedt de aankoopprijzen, maar ook de inrichting. U kunt prijzen per vierkante meter verwachten van tussen de 1500 en 4500 euro.

Het uitzicht is het allemaal waard:

Tip: Onroerend goed als investering – appartementsgebouwen

Of het nu gaat om Gmund, Wiessee of Rottach – de gemeenten rond de Tegernsee inspireren met hun respectieve voordelen. Terwijl Gmund, Wiessee en Rottach indruk maken door hun nabijheid tot de oever van het meer, is het adembenemende uitzicht over de Tegernsee en de aangrenzende valleien datgene wat Leerberg zo charmant maakt. Uiteindelijk hangt de keuze van de juiste plaats om te wonen af van uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Eén ding is echter zeker: als u een flatgebouw wilt kopen om het lucratief te verhuren, dan is de Tegernsee de perfecte plaats om dat te doen! Door de toenemende vraag zijn de prijzen van met name flats de afgelopen jaren gestegen. Perfect als u wilt investeren in onroerend goed als kapitaal investering!

Meest gevraagd: flatgebouwen en appartementencomplexen

Conclusie: Wonen en leven aan de Tegernsee

De adembenemende natuur, het ontspannen leven en de typisch Beierse huizen en flats dragen bij aan de charme van de Tegernsee. Wonen en verblijven in München – daar dromen velen van! Maar het hoeft niet altijd het stadscentrum te zijn. De Tegernsee heeft immers zoveel te bieden. Als u in de vallei woont, kunt u de belangrijkste winkels, kantoren en de oever van het meer gemakkelijk te voet bereiken. Als u op de berg woont, kunt u genieten van fabelachtige zonsondergangen en een adembenemend uitzicht over het hele landschap. De prijzen per vierkante meter aan en rond de Tegernsee liggen over het algemeen in de hogere prijssegmenten, maar de voordelen van het wonen hier zijn het meer dan waard: hoge levenskwaliteit, privacy en veiligheid maken het wonen hier aantrekkelijk. En terecht, naar onze mening! Een ervaren makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele aankoopproces, maar geeft u ook advies over belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & Co, alsook taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.