Wonen in Haidhausen (München): Huizen kopen en verhuren – Populaire straten, prijzen per vierkante meter, bezichtigingen & co.

Wonen in Haidhausen – Als cultuur- en concertcentrum van München is de trendy wijk Haidhausen zeer geliefd als woonplaats. De charmante flair van een klein stadje, het kleurrijke nachtleven en de eersteklas cafécultuur inspireren niet alleen toeristen, maar ook jonge kunstenaars, studenten en werkende stellen. Haidhausen staat dan ook, samen met de wijken Neuhausen-Nymphenburg, Schwabing, Maxvorstadt en het Glockenbachviertel, bovenaan de lijst van populairste woongebieden van München. De duurste straat in Haidhausen, de bekendste bezienswaardigheden en de meest gewilde woningtypes en appartementtypes – dat vindt u hier allemaal! Plus: informatie over vastgoedprijzen, huuropbrengsten & Co. Welkom in Haidhausen! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in Haidhausen: gewilde trendy wijk

De wooncomplexen in Haidhausen behoren tot de meest gewilde van München. Terwijl Haidhausen in de jaren 1970 nog als een probleemwijk werd beschouwd, heeft de woonwijk in het oosten van de Beierse hoofdstad zich nu ontwikkeld tot het cultuur- en concertcentrum van de stad. Zo inspireert de wijk niet alleen met zijn unieke cafécultuur, maar ook met zijn kleurrijke nachtleven, ruime keuze aan chique winkels en charmante kleinstedelijke flair.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. Wonen in de Zuid-Duitse metropool betekent dure huren en hoge kosten voor levensonderhoud. De stad biedt echter een breed scala aan culturele activiteiten, prachtige architectuur, een historische oude stad, groene ruimten om te ontsnappen aan de stress van de grote stad en schilderachtige landschappen.

Haidhausen: Kaart en ligging

Au-Haidhausen ligt in het oosten van de Beierse hoofdstad. De exclusieve luxewijk grenst aan de rivier de Isar en is daarom gemakkelijk bereikbaar vanuit het Glockenbachviertel. Het stadscentrum is ook niet ver weg.

Plaatsen van belang: Auer Dult, Gasteig & Nockherberg

Haidhausen is niet alleen aantrekkelijk door zijn uitstekende ligging en de nabijheid van de Isar, maar ook door zijn vele bezienswaardigheden, monumenten, groene ruimten en musea. Het Muffatwerk of Muffathalle is een van de belangrijkste culturele ontmoetingsplaatsen van München, het Müllerisches Volksbad was het grootste en duurste overdekte zwembad ter wereld toen het in 1901 werd voltooid, en het Maximilianeum, de zetel van het Beierse parlement, trekt elk jaar veel toeristen. Ook de duurste straten van München liggen hier en nodigen uit tot een wandeling met hun exclusieve onroerend goed. Of het nu gaat om een ontspannen middag in het weekend of een ontspannen avond met vrienden: Haidhausen is nooit saai.

Hier zijn nog enkele bezienswaardigheden van Haidhausen:

  • Muellersche Volksbad
  • Auer Dult
  • Muffatwerk
  • Gasteig
  • Maximilianeum
  • Ludwigsbrücke
  • Nockherberg

Tour: Sightseeing door Haidhausen

Ga met ons mee op onze tocht door het adembenemende Haidhausen!

Duurste straat: Steinstraße

Hippe wijk: architecturale schatten aan de Gesteig

Ludwisgbrücke: Uitzicht op de Isar

Eigendom kopen in Haidhausen: Prijzen per vierkante meter & huurrendementen

U wilt een huis kopen in Haidhausen? Dan raden wij de districten Grünwald, Tegernsee of Starnberger See aan. Wat grotere woningen, zoals villa’s, bungalows en dergelijke, zijn een echte zeldzaamheid in het dichtbevolkte Haidhausen en zijn meestal wat ver van de drukte van de stad te vinden. In plaats daarvan is er hier veel vraag naar flats. En ook hier mag je jezelf tot de gelukkigen rekenen als je een nieuwe flat met terras te pakken krijgt.

Meest populaire type woning: Appartementen

Dus u wilt investeren in een woning in Haidhausen als kapitaalinvestering? Wilt u een flat huren, of misschien zelfs een flatgebouw kopen om het vervolgens lucratief te verhuren? Hier vindt u alle informatie over prijzen per vierkante meter en huurrendementen!

Een flat kopen: Oud gebouw en nieuwbouw in vergelijking

Als begeerde woonplaats van de hogere middenklasse zijn flats in Haidhausen bijzonder populair. Hier zijn de prijzen de laatste jaren enorm gestegen. Ter vergelijking: terwijl flats tien jaar geleden iets minder dan 2.900 euro per vierkante meter kostten, was de prijs per vierkante meter vijf jaar later al gestegen tot 5.700 euro. Dat is een prijsstijging van 50%! Afhankelijk van de locatie en het bouwjaar, kunt u momenteel prijzen per vierkante meter verwachten tussen bijna 7.000 euro en 12.000 euro.

Prijsstijging van 50% binnen 5 jaar

Exacte prijzen per vierkante meter, afhankelijk van locatie en bouwjaar, vindt u hier:

  • Bestaande flat in het noorden: 8.100 euro per vierkante meter
  • Bestaande flat in het zuiden: 6.600 euro per vierkante meter
  • Nieuwbouwflat in Noord en Zuid: 12.300 euro per vierkante meter

Het is opvallend: Hoewel de koopprijzen in de afgelopen jaren bijna zijn verdubbeld, geldt dat niet voor de huurprijzen. Dus in termen van huurrendement, kunt u slechts uitgaan van een bruto huurrendement van 3 procent. In het noorden van het district is het zelfs maar twee procent.

Conclusie: wonen in Haidhausen

Leven en wonen in München! Veel mensen dromen hiervan. Haidhausen in het bijzonder wordt beschouwd als een absolute trendy wijk van München – en terecht! Haidhausen is niet alleen het cultuur- en concertcentrum van de Beierse hoofdstad, maar ook een cultureel bolwerk en een mekka van het kleurrijke stadsleven. Als u hier een woning wilt kopen of huren, moet u dus rekening houden met hoge prijzen per vierkante meter. Een ervaren makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele aankoopproces, maar geeft u ook advies over belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & co. alsook taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.