De duurste straten van München: Sophienstraße, Elisabethplatz of Königinstraße – Prijzen & Vergelijking

De duurste straten vanMünchen – Als u in München een huis wilt kopen, kunt u niet om deze straten heen. Zuccalistraße, Sophienstraße, Königinstraße of Maria-Theresia Straße: deze adressen zijn absoluut populair in München en behoren dan ook tot de duurste straten voor mensen die een woning willen kopen of huren. Of het nu gaat om een historische villa, een rijtjeshuis of een penthouse, wie hier wil wonen of investeren moet rekenen op forse onroerendgoedprijzen in München. Maar de investering kan de moeite waard zijn: Wonen aan de oever van de Isar of een loft in het centrum van de stad met een panoramisch uitzicht op de Frauenkirche: München is niet alleen de Beierse hoofdstad, maar ook een Duitse metropool en de geliefde woonplaats van veel mensen. München, hier komen we ! Terug naar de lijst: Duurste straten in Duitsland.

Duurste straten in München: Seestraße tot Sophienstraße

Het is niet zonder reden dat de Beierse hoofdstad een van de duurste woongebieden van Duitsland is. Toch is de droom van velen om in München te wonen. De metropool in het zuiden van Duitsland biedt niet alleen fantastische vakantieregio’s voor ski- of strandvakanties in de Alpen of Italië, Zwitserland of Oostenrijk, maar ook een unieke charme. München betovert inwoners en bezoekers met historische gevels, idyllische pleinen en tal van groene parken, met name de Engelse Tuin en het Olympisch Park. Als u een huis in München wilt kopen, moet u rekening houden met hoge prijzen. Wij hebben een aantal van de duurste straten, pleinen en adressen in München voor u op een rijtje gezet.

Overzicht: Dure adressen in München en ligging samengevat

Voordat we het hebben over afzonderlijke straten en pleinen in München met hun respectieve details en prijzen voor onroerend goed, volgt hier een overzicht van de duurste adressen in de Beierse hoofdstad. Hier moet u rekening houden met een aankoopprijs van onroerend goed tussen ca. 10.000 – 20.000 euro per vierkante meter.

 • Elisabethplatz – Maxvorstadt / Schwabing
 • Flemingstraße – Bogenhausen
 • Klenzestraße – Glockenbachviertel
 • Königinstraße, Seestraße, Mandlstraße – Schwabing
 • Maria-Theresia-Straße – Alt-Bogenhausen
 • Müllerstraße – Glockenbachviertel
 • Schellingstraße – Maxvorstadt
 • Sophienstraße – Maxvorstadt
 • Steinstraße – Haidhausen
 • Zuccalistraße – Nymphenburg
 • Auffahrtsallee (Noord & Zuid) – Nymphenburg
 • Titianstrasse, Montenstrasse – Nymphenburg

Elisabethplatz: wonen in Maxvorstadt

Het gebied rond de Elisabethplatz is een van de populairste adressen in München en daarom ook een van de duurste. Kopers van onroerend goed moeten hier rekenen op ongeveer 12.000 euro per vierkante meter. Elisabethplatz ligt in de trendy Maxvorstadt, niet ver van het stadscentrum. De Engelse Tuin met zijn uitgestrekte groene ruimtes nodigt u uit om te ontspannen en tot rust te komen en ligt op slechts 15 minuten lopen van de Elisabethplatz. Je hoeft ook maar twee en een halve kilometer te lopen naar het Olympisch Park. Het is dan ook geen wonder dat dit adres, centraal gelegen en toch omgeven door groen, populair is bij veel inwoners van München.

Tip! Hier vindt u ook verdere informatie als verkoper: Huis verkopen Maxvorstadt

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier op Elisabethplatz vindt u topadressen zoals:

 • Schauburg München (Theater)
 • Hilscher juwelier

Elisabethplatz in München (kaart):

Flemingstraße: Eigendom aan de oever van de rivier de Isar

De Flemingstraße in München Bogenhausen is ruim 1 km lang en ligt in de onmiddellijke nabijheid van de oevers van de Isar. De lommerrijke oever, aan de overkant waarvan zich de beroemde Engelse Tuin uitstrekt, nodigt uit tot lange, idyllische wandelingen langs de rivieroever. Aan de andere kant wordt de Flemingstrasse omzoomd door het Arabellapark. De onmiddellijke nabijheid van vele uitgestrekte groengebieden en de rivier de Isar maken dit adres bijzonder populair. Hier zijn veel vrijstaande huizen en stadsvilla’s te vinden. Als u het geluk hebt een woning in de Flemingstraße te kunnen bemachtigen, moet u rekenen op een koopprijs van ongeveer 15.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 15.000 / m²

Hier in de buurt van de Flemingstraße vindt u topadressen zoals:

 • Diverse consulaten
 • Isarufer & English Garden

Flemingstraße in München (kaart):

Klenzestraße: wonen in het centrum van München

Met een lengte van iets meer dan 200 m is de Klenzestraße in het centrum van München een vrij korte, maar niettemin zeer populaire straat. De onmiddellijke nabijheid van de Gärtnerplatz en de oevers van de rivier de Isar, die in slechts enkele minuten te bereiken zijn, maken deze straat tot een aantrekkelijke plek om te wonen. Het museumeiland van München en de wereldberoemde Viktualienmarkt liggen ook op slechts een paar minuten lopen van hier. Wonen in het centrum van de stad biedt veel korte afstanden en een alledaags leven tussen de populaire historische gebouwen. Ook de infrastructuur is hier opmerkelijk, met supermarkten, cafés, restaurants en nog veel meer in de onmiddellijke omgeving.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier in de Klenzestraße vindt u topadressen zoals:

 • Café 36
 • Gärtnerplatztheater

Klenzestraße in München (kaart):

Müllerstraße: Gärtnerplatz & Viktualienmarkt

De Müllerstraße loopt parallel aan de Klenzestraße en biedt vergelijkbare voordelen, vooral wat de ligging betreft. Voor veel mensen die naar München zijn verhuisd, maar ook voor geboren Münchenaren, is wonen in het centrum van de stad een wens die vaak niet gemakkelijk in vervulling gaat. Iedereen die hier een huis of flat kan bemachtigen, mag zich gelukkig prijzen. De nabijheid van de Viktualienmarkt en het stadscentrum van München is een absoluut pluspunt voor deze locatie; alle winkels waar u regelmatig naartoe moet, liggen op loopafstand.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 25.000 / m²

Hier in de Müllerstraße vind je topadressen zoals:

 • De Zeven Hoogbouw
 • Viktualienmarkt in de directe omgeving

Müllerstraße in München (kaart):

Königinstraße, Seestraße, Mandlstraße: Am Englischen Garten

Deze drie straten behoren tot de populairste en tegelijkertijd duurste adressen in Hamburg. Ze liggen vlak bij elkaar – de Königinstraße gaat zelfs over in de Mandlstraße – en grenzen aan de populaire, reusachtige Engelse Tuin, die elke dag duizenden inwoners van München uitnodigt voor wandelingen, pauzes in het groen of boottochtjes. Gelegen in het noorden van München en aan de westkant van de Engelse Tuin, is het stadscentrum vanuit deze straten zeer gemakkelijk en snel te bereiken. Alleen het autoverkeer kan hier een probleem vormen; tijdens de spitsuren is het beter over te schakelen op het openbaar vervoer of de fiets.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 20.000 / m²

Hier in de Königinstraße vindt u adressen zoals:

 • Engelse tuin
 • Alliantie
 • Burgerlijke Stand Schwabing

Königinstraße in München (kaart):

Maria-Theresia-Straße: wonen met uitzicht op het park

De Maria-Theresia-Straße ligt in het oostelijke stadscentrum van München aan de “andere” kant van de oever van de Isar en loopt parallel aan de Maximiliansanlagen. Het ruime en goed onderhouden parkgebied langs de oevers van de Isar is een absoluut hoogtepunt voor joggers, hondenbezitters of zelfs natuurliefhebbers. De Wiener Platz en het Maximilianeum liggen ook op loopafstand, net als het Praterinsel, dat bereikbaar is via de Maximiliansbrücke-brug. Historische stadsvilla’s en de eenzijdige straat heeft een unieke charme en biedt alle bewoners een vrij, onbebouwd uitzicht op het park.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 18.000 / m²

Hier in de Maria-Theresia-Straße vindt u topadressen zoals:

 • Maximiliansanlagen (Park)
 • Villa Stuck Museum

Maria-Theresia-Straße in München (kaart):

Steinstraße: Het leven op Wiener Platz & Isarstrand

De Steinstraße, die begint bij de Wiener Platz, ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Maria-Theresia-Straße, die langs de Maximiliananlagen loopt. Zo ligt ook de Steinstraße in de nabijheid van dit populaire park aan de oostzijde van de Isar. De nabijheid van de Äußere Ludwigsbrücke-brug biedt toegang tot het museumeiland en een snelle route met de auto of e-scooter naar het centrum van München. In de straat, die ongeveer 350 m lang is, bevinden zich woningen, maar ook een aantal winkels en eetgelegenheden.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier en in de omgeving van de Steinstraße vindt u topadressen zoals:

 • Rue des Halles (Restaurant)
 • Stadsbibliotheek München
 • Isarstrand

Steinstraße in München (kaart):

Schellingstraße: Noord-München met veel gastronomie

De Schellingstraße in de wijk Maxvorstadt van München is een zeer populaire straat in München. De Schellingstraße, gelegen tussen de uitgestrekte Engelse Tuin en het stadscentrum, biedt met een lengte van iets minder dan 2 km veel ruimte voor eigendommen van allerlei aard. De nabijheid van bezienswaardigheden en hoogtepunten in München, zoals de Alte Pinakothek, maakt dit adres bijzonder aantrekkelijk. Talrijke restaurants en horecagelegenheden hebben zich hier gevestigd, nodigen uit om te blijven hangen en maken het voor de bewoners mogelijk om de hele week comfortabel uit eten te gaan zonder lange afstanden te moeten afleggen.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

In de omgeving van Schellingstraße vindt u topadressen zoals:

 • Oude Pinacoteca
 • Residentie München

Schellingstraße in München (kaart):

Sophienstraße: Onroerend goed in de oude botanische tuin

De Sophienstraße in München loopt in twee richtingen langs de oude botanische tuinen van München en is daarom een zeer gewild adres in de Beierse hoofdstad. Het directe uitzicht op de groene idylle maakt wonen op elke verdieping in de Sophienstraße tot een droom, want u bevindt zich midden in het stadscentrum, maar kunt toch genieten van de groene natuur voor uw deur. Het centraal station van München ligt ook in de onmiddellijke omgeving, op wandelafstand, en biedt dus een ideale verbinding als u zich niet met de auto door het stadsverkeer wilt worstelen.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 13.000 / m²

Hier in de Sophienstraße vindt u topadressen zoals:

 • McKinsey & Company
 • Hotel Charles
 • Botanische Tuin

Sophienstraße in München (kaart):

Oprijlaan (noord & zuid): Kasteelpanorama op het platteland

De noordelijke en zuidelijke oprijlanen lopen aan twee kanten langs het Schlossgarten-kanaal van paleis Nymphenburg en liggen dus eerder in het westen van München, boven het centraal station. Met een lengte van meer dan 2 km in beide richtingen, biedt de laan vele dromerige panden langs de lommerrijke kanaaloever. Het panoramisch uitzicht op het paleis van Nymphenburg is gedeeltelijk gratis. De rustige straat, omzoomd door een schilderachtige bomenlaan, herbergt enkele architectonische schatten die hun prijs meer dan waard zijn. Iedereen die de kans krijgt om een eigendom in de oprijlaan op te pikken, moet die kans grijpen.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier in de oprijlaan vindt u topadressen zoals:

 • Paleis Nymphenburg / Park Grünwald
 • Beierse kamer van architecten

Noordelijke oprijlaan in München (kaart):

Hier ziet u het lanenpanorama van het Nymphenburg Paleis in München.

Zuccalistraße: West-München met botanische tuin

De Zuccalistraße ligt net buiten de binnenstad van München in het westen van de stad. Ondanks de fantastische ligging direct aan de Botanische Tuin zijn de prijzen van de panden naar Münchense maatstaven vrij redelijk door de lichte “afgelegenheid” – men kan echter niet spreken van de duurste straat van München als goedkoop. Het grootste deel van de Zuccalistraße ligt direct aan de Botanische Tuin en biedt veel eigenaars van naburige eigendommen een direct uitzicht op het grote, goed onderhouden park. Als je hier woont, heb je de jackpot gewonnen!

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier in Zuccali Street vind je populaire adressen zoals:

 • Paleis Nymphenburg
 • Botanische Tuin

Zuccalistraße in München (kaart):

Tizianstraße, Montenstraße: Wonen in Neuhausen-Nymphenburg

De Tizianstrasse en ook de Montenstrasse liggen in de directe omgeving van de zuidelijke en noordelijke Auffahrtsallee, evenals de Zuccalistraße. De ligging in de buurt van het Nymphenburg Paleis en het aangrenzende paleispark maakt van deze adressen woonwijken met vakantieflair. Een wandeling langs de gracht van de paleistuin geeft u ook het gevoel dat u op vakantie bent. Het enorme paleispark omvat een botanische tuin en een paleiscafé en nodigt uit tot lange wandelingen of gezellige picknicks. Wonen niet ver van de villa-kolonie Neuwittelsbach kan nauwelijks mooier, maar aspirant-kopers moeten er wel voor betalen.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier in de Tizianstraße en omstreken vind je topadressen zoals:

 • Titiaanplein
 • Paleis Nymphenburg

Titiaanstraat in München (kaart):