De duurste straten van Hamburg: Am Kaiserkai, Bellevue, Elbchaussee en meer – vergelijking

Hamburg duurste straten – Hamburg heeft enkele van de duurste straten van Duitsland, waaronder straten als de Elbchaussee of de Große Elbstraße. Eén ding wordt al snel duidelijk: de ligging van straten en panden direct aan de Hamburgse Alster of Elbe lijken bijzonder populair en daardoor erg duur. Vooral voor investeerders die een woning willen kopen of een woning willen verkopen is de hoofdstad een opwindende plek, ongeacht het type woning of flat dat u zoekt. De hoofdstad van de Hanzestad heeft veel te bieden, van vismarkten tot het Elbe-strand tot de Elbe Philharmonic Hall en musicals. Maar Hamburg heeft veel meer te bieden dan de gebruikelijke attracties die elk jaar duizenden toeristen uit de hele wereld aantrekken. Hier vindt u meer informatie over de duurste straten in Hamburg, de exacte locaties van de straten en de verwachte vastgoedprijzen! Ook spannend: wonen in Hamburg! Terug naar de lijst: Duurste straten in Duitsland.

Hamburg duurste straten: Große Elbstraße naar Schöne Aussicht

Sterke economie, zeelucht, internationale oriëntatie – dit alles maakt Hamburg in het noorden van Duitsland. Hamburg heeft een heel eigen charme, gevormd door zijn unieke geschiedenis, de zeevaart en de vele internationale inwoners uit alle hoeken van Europa. Hier wonen niet alleen gezinnen, studenten en ondernemers, maar ook beroemde gezichten uit de wereld van film, televisie, muziek en sport. Dit maakt de vastgoedmarkt van de Hanzestad natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. Dus iedereen die een huis bezit in Hamburg mag zich zeer gelukkig prijzen.

Overzicht: Duurste straten in Hamburg en locatie samengevat

Voordat we meer in detail treden over de duurste straten in Hamburg met informatie zoals locatie en prijzen per vierkante meter: Hier is een overzicht van de duurste straten met de bijbehorende wijk. De koopprijzen voor onroerend goed liggen hier gemiddeld tussen 10.000 en 16.000 euro per vierkante meter.

 • Am Kaiserkai – HafenCity
 • Mittelweg – Harvestehude
 • Strandkai – HafenCity
 • Bellevue – Winterhude
 • Elbchaussee – Elbvororte
 • Große Elbstraße – havenrand
 • Harvestehuder Weg – Harvestehude
 • Prachtig uitzicht – Uhlenhorst

Am Kaiserkai: HafenCity Hamburg

Zoals de meeste dure straten in Hamburg, ligt Am Kaiserkai in de onmiddellijke nabijheid van de Elbe. Kaiserkai ligt in de moderne HafenCity en grenst direct aan de even dure wijk Strandkai. De straat, die ruim 500 meter lang is, wordt aan beide zijden omzoomd door innovatieve moderne panden, en onmiddellijk achter de gebouwen stapt u aan beide zijden op de oevers van de Elbe. Met Gradbrookhafen aan de ene kant en Sandtorhafen aan de andere, wordt de straat aan de Kaiserkai aan beide kanten omgeven door de Elbe.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier in de straat Am Kaiserkai vind je topadressen zoals:

 • McKinsey
 • Elbphilharmonie

Am Kaiserkai in Hamburg (kaart):

Mittelweg: eigendom kopen in Harvestehude

De Mittelweg in Hamburg strekt zich uit over iets minder dan 2 km parallel aan het meer Außenalster in de populaire Hamburgse wijk Harvestehude. De nabijheid van de oevers van de Alster en het Alsterpark, alsook de onmiddellijke nabijheid van de universiteitscampus in Rotherbaum, maken van de Mittelweg een bijzonder populair gebied. Ook het Eichenpark en het Bolivarpark, evenals het tennisstadion, zijn vanaf de Mittelweg in zeer korte tijd te bereiken. Wie hier wil wonen of een woning wil kopen, moet rekenen op een koopprijs van ongeveer 10.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 10.000 / m²

Hier in Mittelweg vindt u topadressen zoals:

 • Universiteit voor Muziek en Theater
 • Park Planten en Blomen

Mittelweg in Hamburg (kaart):

Strandkai: Wonen bij Elbphilharmonie & HafenCity

Strandkai is meer een kleine wijk dan een echte straat en ligt direct in de moderne en hippe wijk HafenCity in Hamburg. In de directe omgeving vindt u architectonische hoogtepunten zoals de concertzaal Elbphilharmonie en de unieke luxe woontoren The Crown. Strandkai, direct gelegen aan de Noord-Elbe, is een absolute toplocatie die zeer in trek is bij particuliere en zakelijke investeerders. Vandaar de hoge prijzen: Voor onroerend goed op Strandkai moet je rekening houden met een koopprijs van rond de 12.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier bij Strandkai vind je topadressen zoals:

 • Strand haven Hamburg
 • Unilever
 • Marco Polo toren

Strandkai in Hamburg (kaart):

Bellevue: Exclusief wonen direct aan de Alster

De Bellevue Street ligt in de populaire Hamburgse wijk Winterhude en ligt, net als veel van de duurste straten in Hamburg, direct aan de Outer Alster. De straat, die iets minder dan 1 km lang is in het noorden van Hamburg, ligt in de directe nabijheid van andere uitgelezen Hanzesteden, zoals de Schöne Aussicht straat of zelfs de Harvestehuder Weg aan de andere kant van de Alster. De rustige eigendommen die direct aan de oevers van de Alster liggen, bieden extreme nabijheid tot natuur en water en zijn daarom vrij duur. Wanneer men hier een eigendom koopt, moet men rekenen op een aankoopprijs van ongeveer 12.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier in Bellevue Street vind je topadressen zoals:

 • Remote View Brug
 • Sylt Bohemen

Bellevue in Hamburg (kaart):

Elbchaussee: Elbe-voorsteden met droomhuizen

Met een lengte van ca. 9 km is de Elbchaussee een van de langste straten van Hamburg. Het loopt voor een groot deel langs de oevers van de Elbe, bijvoorbeeld ook langs het Elbstrand. De route loopt ook langs het Hirschpark, de Rosengarten en het Heinepark en eindigt aan één uiteinde bij de vismarkt van Altona. De Elbchaussee loopt door de districten Altona, Othmarschen, Nienstedten en Dockenhuden en grenst aan het Blankenese. Door zijn ligging is de Elbchaussee een van de populairste en daarom ook duurste straten van Hamburg. Wie in Hamburg een woning wil verkopen of kopen, kan rekenen op ongeveer 12.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier in Elbchaussee vindt u topadressen zoals:

 • Elbe-strand
 • Altona Park
 • Strandparel Hamburg
 • Museum haven

Elbchaussee in Hamburg (kaart):

Große Elbstraße: Onroerend goed gelegen aan de rand van de haven

De Große Elbstraße is een echte toplocatie in de Hanzestad. De onmiddellijke nabijheid van het Alstermeer en de Altona-vismarkt maken de Große Elbstraße tot een van de populairste en vooral duurste straten van Hamburg. De Große Elbstraße, gelegen in de populaire wijken Ottensen en Altona-Altstadt, strekt zich uit over bijna 2 km langs de Elbe. De Große Elbstraße wordt aan de ene kant omzoomd door veel parkeerplaatsen en aan de andere kant door de oevers van de Elbe en loopt door woonhuizen, kantoren en restaurants. Hier bevindt zich ook het uitkijkpunt Dockland, evenals de veerbootterminal “Altona (Fischmarkt)”. De prijzen van onroerend goed liggen hier rond de 15.000 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 15.000 / m²

Hier in de Große Elbstraße vindt u topadressen zoals:

 • Hamburg Cruise Center
 • Vismarkt
 • Opera loft in de Oude Veerboot Terminal

Große Elbstraße in Hamburg (kaart):

Harvestehuder Weg: de duurste straat van Hamburg

De wijk Harvestehude, omsloten door het Aussen-Alster en het Isebekanal, ligt in het district Eimsbüttel. Hier ligt ook de Harvestehuder Weg, die over een afstand van ca. 1,5 km langs de oevers van de Alster en het Alsterpark loopt. De prijzen van onroerend goed lopen hier op tot ongeveer 16.000 euro per vierkante meter. Daarmee is de Harvestehuder Weg momenteel de duurste straat van heel Hamburg. Dit is een van de populairste gebieden in Hamburg, omdat een andere dure straat – Mittelweg – direct parallel loopt aan de Harvestehuder Weg.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 16.000 / m²

Hier in Harvestehuder Weg vindt u topadressen zoals:

 • Universiteit voor Muziek en Theater
 • JOOP! showroom Hamburg

Harvestehuder Weg in Hamburg (kaart):

Prachtig uitzicht: Exclusieve woonwijk

Schöne Aussicht is ook een van de duurste straten in Hamburg en loopt direct langs de oever van de Außenalster – de naam zegt het dus al! Groene oevers van de Alster en een panorama op de overkant van de Alster maken deze straat bijzonder idyllisch, en naast evenementenlocaties zijn hier ook exclusieve panden te vinden. Moderne en historische huizen met grote tuinpercelen en uitzicht op de Outer Alster strekken zich uit over bijna 1 km. U moet rekenen met een aankoopprijs van ongeveer 12.000 euro per vierkante meter,

Overigens lopen twee andere zeer exclusieve locaties in Hamburg, de Mittelweg en de Harvestehuder Weg, langs de tegenoverliggende oever van de Außenalster in de onmiddellijke nabijheid. Uhlenhorst en Harvestehude behoren daarmee tot de duurste en populairste wijken van Hamburg.

De prijs per vierkante meter hier is tot:

Maximum prijzen tot € 12.000 / m²

Hier in de straat Schöne Aussicht vind je topadressen zoals:

 • Gasthuis van de Senaat
 • Alsterpark

Mooi uitzicht in Hamburg (kaart):

Tips & Tricks Onroerend goed Hamburg: Wonen of verkopen

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe woning of uw eigen woning wilt verkopen, de Hamburgse vastgoedmarkt is zeer concurrerend en vergt van alle partijen voorzichtigheid en voorzichtigheid. In de volgende artikelen vindt u meer informatie over populaire wijken, wonen in Hamburg en het verkopen van onroerend goed in Hamburg.

Onroerend goed verkopen Hamburg: onroerend goed markt, levensstandaard & Co.

Steeds meer mensen willen in de Noordse metropool Hamburg wonen. De hoge levensstandaard, de bloeiende economie en de gevarieerde vastgoedmarkt maken van de stad een aantrekkelijke plaats om te wonen. En de afzonderlijke districten hebben ook veel te bieden. Terwijl Othmarschen en Rotherbaum indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken Blankensee en Rissen met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, zult u goed voorbereid zijn. Plus: alles wat u moet weten over taxatie, makelaars en het proces – Welkom in Hamburg! Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Onroerend goed Hamburg.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken, verzorgingsgebieden en meer

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Dit trekt mensen aan, zoals onlangs is gebleken, want Hamburg heeft in 6 jaar tijd een bevolkingsgroei van meer dan 7% gekend. Meer mensen vragen natuurlijk ook om meer woonruimte, en daarom laten wij u hier kennismaken met de meest exclusieve en mooiste woonwijken, zodat u zeker een woning kunt vinden die aan uw eisen voldoet. U vindt ook een overzicht hier: Real Estate Hamburg.