Gedeeltelijke verkoop van een appartement: nadelen, voordelen, kosten – Gedeeltelijke aankoop van een condominium

Gedeeltelijke verkoop van flat [jaar] – Oude bouwflat, zolderflat of flat met terras en grondstuk, velen hebben een probleem, vooral op oudere leeftijd, de flat wordt “te groot” en het geld op de een of andere manier “minder en minder”. Voor velen lijkt de gedeeltelijke verkoop van hun condominium zinvol. Een blik op de voordelen, nadelen en kosten (incl. alternatieve hypothecaire leningen). Hier vindt u ook een overzicht van aanbieders van gedeeltelijke verkoop. Terug naar Gedeeltelijke verkoop van eigendom.

“De helft van de flat verkopen”

Snel verkopen, snel geld krijgen – dat is wat steeds meer mensen willen als ze op oudere leeftijd beseffen dat hun eigen vier muren te groot worden. Of het nu gaat om een 3-kamer flat, een 4-kamer flat of zelfs een comfortabele 5-kamer flat en meer.

Wie snel geld wil voor zijn flatgebouw, gaat steeds vaker op zoek naar “gedeeltelijke verkoop flat”. Omdat men hoort over vele voordelen: Snel, ongecompliceerd, geen krediet check. Dat is waar, maar er is ook een nadeel, de gebruikskosten die u achteraf maandelijks betaalt.

Snel 10-50% aandelen van een flat verkopen

De verschillende verkopers kopen flat shares tussen 20% – 50%. Als de marktwaarde van uw flatgebouw in de buurt van de 7 cijfers ligt, kunt u soms “slechts” 10% van de flat verkopen.

  • Tot 1 miljoen waarde = 10-50
  • Meer dan 1 miljoen waarde = 10-50

Hier schematisch weergegeven met 20% verkocht aandeel, een 3-kamer flat:

Gedeeltelijke verkoop van condominium: Wat is het?

Laten we beginnen met de definitie van de gedeeltelijke verkoop van een flat.

Wat is de gedeeltelijke verkoop van een flat?

Zoals in het begin beschreven, verkoopt u aandelen van tussen de 20% en 50%. U verkoopt de aandelen aan een financiële onderneming. Zo wordt u een vereniging van eigenaars van een condominium, bestaande uit twee partijen. In ruil daarvoor ontvangt u snel de evenredige aankoopprijs, onafhankelijk van banken / leningen.

Snel geld, klinkt geweldig, nietwaar?

Of u nu verkoopt in Berlijn, Hamburg, München, Keulen of zelfs in “kleinere” steden, het heeft voordelen om de koopprijs snel te betalen zonder kredietcontrole (vergelijk krediet bij de bank). Maar er zijn ook nadelen: De gebruiksvergoeding en ook voor de totale verkoop.

Gebruiksvergoeding = huur voor uw flat

Na gedeeltelijke verkoop = u moet gebruiksvergoeding betalen

De financiële vennootschap wordt gedeeltelijk eigenaar van uw flat. U blijft echter de enige gebruiker van het appartement. Daarom betaalt u voortaan een maandelijkse gebruiksvergoeding, quasi “huur” voor het deel van uw condominium dat u niet langer toebehoort.

Afhankelijk van de provider bedraagt deze gebruiksvergoeding ongeveer ~ 3% per jaar. (per jaar). Een eenvoudige, snelle berekening van de gebruiksvergoeding.

  • Gebruiksvergoeding (ETW): 3% per jaar.

Formule Gebruikskosten (afhankelijk van provider) per maand:

  • Maandelijkse gebruiksvergoeding = 3% * aankoopprijs (aandeel) / 12
  • = 3% * 100.000 / 12

Dat betekent dat je 250 euro per maand betaalt.

Gebruikersvergoeding bij 100.000 euro = 250 euro / maand

Zoals altijd, afhankelijk van de provider. U kunt alle aanbieders hier vinden in de Gedeeltelijke Aankoop Appartement: Vergelijking.

Dit is hoe de financiële onderneming zichzelf herfinanciert.

Nadeel? Gebruikersvergoeding vs. krediet

Ongecompliceerd en snel geld voor het condominium, dat is echt een verleidelijk aanbod. Daarom moet u nog eens goed kijken naar de verschillende gedeeltelijke aankoopaanbiedingen voor flat.

Als je terugvalt op het echt eenvoudige verkoopaanbod, krijg je snel geld. Daarvoor betaalt u echter – zoals geleerd – de maandelijkse gebruiksvergoeding. Velen maken gebruik van het aanbod omdat u denkt, ik kan geen woningkrediet krijgen, vooral niet op oudere leeftijd.

Toch is een lening voor onroerend goed veel goedkoper! Vooral met de huidige rentetarieven. Momenteel betaalt u hier slechts 1% p.a., in plaats van 3% of meer, zoals bij een gedeeltelijke verkoop.

Vergelijking gedeeltelijke verkoop / lening:

  • Gedeeltelijke verkoop / maand = 250 euro
  • Hypothecaire lening / maand = 85 euro

Dus onthoud, simpel gezegd:

Leningen voor onroerend goed zijn (momenteel) 66% goedkoper!

Het is dus de moeite waard om met uw huisbank te praten en misschien met 2 of 3 alternatieven.

Gedeeltelijke verkoop van onroerend goed: voordelen, nadelen, belasting & Co.

Lees hier meer over de gedeeltelijke verkoop – een blik op de gebruikskosten, de voordelen, de nadelen, de totale verkoop, de berekende waardestijging onder inflatie en een vergelijking van wat “goedkoper” is: de gedeeltelijke aankoop of de alternatieve vastgoedlening, meer bepaald de hypothecaire lening? Daarnaast belastingen, verkoop uit gemeenschap van erfgenamen, echtscheiding en nog veel meer. Mijn aanbevelingen voor verkopers!

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.