Gedeeltelijke verkoop van huis: Verkopen op oudere leeftijd?! Nadelen, voordelen, ervaringen

Gedeeltelijke verkoop van huis [jaar] – Eengezinswoning, rijtjeshuis, twee-onder-een-kapwoning, een heel huis en elk ander type huis – voor velen wordt het huis op een bepaald moment “te groot” en het geld “te weinig”. Een snelle, ongecompliceerde oplossing is de gedeeltelijke verkoop van het huis. Heeft een gedeeltelijke verkoop zin? Of u nu in Berlijn, Hamburg, München, Keulen of zelfs in “kleinere” steden verkoopt, u moet een paar dingen weten voordat u besluit een deel van uw huis te verkopen. Hier volgt een overzicht van de voordelen, nadelen en kosten (inclusief alternatieve hypothecaire leningen). Hier vindt u ook een overzicht van aanbieders van gedeeltelijke verkoop. Terug naar Gedeeltelijke Verkoop Eigendom.

“De helft van het huis verkopen”

Veel mensen stellen de vraag of ik de helft van mijn huis kan verkopen en toch de enige bewoner kan zijn. Het eenvoudige antwoord is: Ja!

Ten laatste wanneer de kinderen het huis uit zijn, soms ook de partner, wordt het eigen huis snel groot, soms te groot. Je wilt niet scheiden, maar je hebt toch snel geld nodig. De oplossing voor velen: Gedeeltelijke verkoop.

In deze gids leert u alles wat u moet weten om de eerste stap te zetten in een gedeeltelijke verkoop.

 • Wat is gedeeltelijke verkoop?
 • Hoeveel krijg ik voor mijn huis?
 • Wat zijn de follow-up kosten?
 • Kan ik later ook alles verkopen?

Gedeeltelijke verkoop van het huis: Wat is het?

Laten we beginnen met de definitie van de gedeeltelijke verkoop van een huis.

Wat betekent gedeeltelijke verkoop van het huis?

Zoals reeds beschreven in het artikel over de gedeeltelijke verkoop provider vergelijking, met een gedeeltelijke verkoop of gedeeltelijke aankoop verkoopt u een deel van uw huis aan een financiële onderneming. In ruil daarvoor ontvangt u snel de evenredige koopprijs, onafhankelijk van banken / leningen.

Dit maakt u tot een gemeenschap van eigenaars bestaande uit twee partijen.

Verkoop 10%, 20%, 50% van het huis

De verschillende verkopers kopen aandelen van huizen tussen 20% – 50%. Voor hogere vastgoedwaarden (7-cijferig) kan soms slechts 10% van het huis worden verkocht.

 • Tot 1 miljoen huiswaarde = 10-50%.
 • Meer dan 1 miljoen huiswaarde = 10-50%.

Optioneel kunt u ook direct de totale verkoop in X jaar plannen. Hierover later meer.

Gebruikersvergoeding = huur voor uw huis

Na gedeeltelijke verkoop = u moet gebruiksvergoeding betalen

De financieringsmaatschappij wordt mede-eigenaar. In ruil daarvoor betaalt u een maandelijkse gebruiksvergoeding, “huur” zogezegd, voor het deel van uw huis dat u hebt verkocht. Afhankelijk van de aanbieder bedraagt deze vergoeding ongeveer 3% per jaar. (per jaar). Een eenvoudige, snelle berekening van de gebruikersvergoeding.

 • Gebruikersheffing (huis): 3% per jaar.

Formule Gebruikskosten (afhankelijk van provider) per maand:

 • Maandelijkse gebruiksvergoeding = 3% * aankoopprijs (aandeel) / 12
 • = 3% * 100.000 / 12

Dat betekent dat je 250 euro per maand betaalt.

Gebruikersvergoeding bij 100.000 euro = 250 euro / maand

Zoals altijd, afhankelijk van de provider. U vindt alle aanbieders hier in het Huis van de Gedeeltelijke Aankoop: Vergelijking.

Dit is hoe de financiële onderneming zichzelf herfinanciert.

Nadeel? Gebruikersvergoeding vs. lening onroerend goed

Makkelijk en snel geld voor je eigen huis, dat is echt een verleidelijk aanbod. Daarom moet u nog eens goed kijken naar de verschillende aanbiedingen voor deelaankopen van huizen. Waarom?

Als je gebruik maakt van het eenvoudige aanbod, krijg je snel geld. In ruil daarvoor betaalt u vanaf nu de maandelijkse gebruiksvergoeding. Veel mensen maken gebruik van dit aanbod omdat ze denken, ik kan geen onroerend goed lening krijgen. Maar ze zijn veel goedkoper! Momenteel betaalt u hier slechts 1% p.a., in plaats van 3% of meer, zoals bij een gedeeltelijke aankoop.

Vergelijking Gedeeltelijke Aankoop / Onroerend Goed Lening:

 • Gedeeltelijke verkoop / maand = 250 euro
 • Hypothecaire lening / maand = 85 euro

Dus onthoud, simpel gezegd:

Onroerend goed lening 66% goedkoper!

Het is dus de moeite waard om met uw huisbank te praten en misschien met 2 of 3 alternatieven.

Moet u belasting betalen over de gedeeltelijke verkoop?

Voor de rechtstreekse verkoop van een onroerend goed hoeft u slechts met één belasting rekening te houden, namelijk de speculatiebelasting. In het algemeen is er sprake van speculatiebelasting als u binnen 10 jaar een eigendom koopt en verkoopt. Bijgevolg is het tijdstip waarop uw eigendom wordt doorverkocht belangrijk, zelfs indien het om een gedeeltelijke verkoop gaat.

 • Speculatiebelasting

Gedeeltelijke verkoop van onroerend goed: voordelen, nadelen, belasting & Co.

Lees hier meer over de gedeeltelijke verkoop – een blik op de gebruikskosten, de voordelen, de nadelen, de totale verkoop, de berekende waardestijging onder inflatie en een vergelijking van wat “goedkoper” is: de gedeeltelijke aankoop of de alternatieve vastgoedlening, meer bepaald de hypothecaire lening? Daarnaast belastingen, verkoop uit gemeenschap van erfgenamen, echtscheiding en nog veel meer. Mijn aanbevelingen voor verkopers!

 • Gedeeltelijke verkoop van onroerend goed
 • Vergelijking aanbieders gedeeltelijke verkoop

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.