Behoud van een huis in geval van scheiding

Voor gezinnen met kinderen staat het huishouden bij een echtscheiding vaak bovenaan de agenda. In veel gevallen blijft de partner bij wie de kinderen blijven, in het huis wonen. Opdat de kinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven en niet extra worden belast door de echtscheiding, blijkt deze optie de beste oplossing te zijn. Maar de wens om het huis te behouden hangt natuurlijk samen met de respectieve financiële situatie en met de gemaakte afspraken.

Welke kosten ontstaan er als u na een scheiding uw huis wilt behouden?

U moet zich ervan bewust zijn dat u uw huis alleen kunt behouden als u de lopende kosten voor uw woning kunt terugbetalen. Afhankelijk van de uitgangssituatie kan ook de terugbetaling van de lening een belangrijke rol spelen en beslissen of u uw huis kunt behouden of dat een verkoop de betere oplossing is.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheid om ondanks de echtscheiding beiden eigenaar te blijven van het onroerend goed en om duidelijke afspraken te maken over het beheer en de financiën. Naast mede-eigendom is er natuurlijk ook de mogelijkheid dat de ene partner het huis houdt en de andere afbetaalt. Om de kosten in het oog te houden en de moeilijkheden die in het verschiet liggen te vermijden, dient u de permanente kosten, alsmede de eventuele financierings- en betalingskosten te berekenen en deze te vergelijken met uw inkomen.

Lees meer over:

Probleem van gedeeltelijke veiling – als slechts één partner het huis wil houden

Een groot probleem ontstaat als de ene partner het huis wil houden en de andere partner het pand wil verkopen. Als u uw aandeel in het huis wilt verkopen op een veiling zonder de toestemming van de andere partner, is alleen een gedeeltelijke veiling van uw eigen aandeel mogelijk. U kunt van deze methode gebruik maken als u al gescheiden bent en het niet eens bent over uw gezamenlijk gekochte huis.

In geval van een echtscheiding moet u in het algemeen risico’s uitsluiten en besluiten onze ervaren vastgoedmakelaars in te schakelen. Zoek samen en op basis van uw ideeën naar een oplossing, zodat onnodige geschillen worden vermeden en u een oplossing vindt die voor beide partijen bevredigend is.

Meer informatie over het onderwerp echtscheiding:

Echtscheidingsprocedure

Van alle gemeenschappelijke aanwinsten is het huis het grootste goed in uw bezit. Alleen al om deze reden zal een tijdens de huwelijksperiode gezamenlijk verworven onroerend goed ook het grootste “twistpunt” zijn bij de verdeling van het vermogen in de loop van de echtscheiding. Leer alles over het scheidingsproces.

Onroerend goed te koop

Er zijn verschillende redenen die u aan het denken zetten om een eigendom te verkopen. Velen bezitten reeds een eigen huis of appartement wanneer zij het huis van hun ouders erven en weten niet hoe zij nu met de erfenis moeten omgaan. Zit u met deze vraag of heeft u een andere reden om uw huis te verkopen? Terwijl u als enige eigenaar privé kunt verkopen, stelt een huis of appartement dat eigendom is van een gemeenschap van erfgenamen u voor grotere uitdagingen. Alles over verkopen.

Scheiding en huis

Scheiden van je partner is een trauma. Om ervoor te zorgen dat de beslissing over uw gezamenlijk aangekochte en gefinancierde woning geen traumatische wordt, moet u beslist kiezen voor professioneel advies over de verschillende mogelijke oplossingen. Wilt u ondanks de scheiding uw huis behouden en uw ex-partner afbetalen? Of bent u geïnteresseerd in verkoop en wilt u een realistische opbrengst bij verkoop? Meer informatie over het onderwerp scheiding en huis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.