Appartement en huis te koop Hamburg-Othmarschen: Onroerend goed, onroerend goed, procedure

Eenflat of huis verkopen in Hamburg-Othmarschen – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. U wilt uw woning verkopen in het chique Othmarschen in Hamburg? Hier vindt u alles wat u moet weten voor een succesvolle verkoop van onroerend goed. Ook: Welke documenten je nodig hebt, hoe een verkoop van onroerend goed verloopt en alles over de onderwerpen van de taxatie van onroerend goed en off market – Welkom in Hamburg-Orthmarschen! Terug naar: Onroerend goed verkopen in Hamburg.

Appartement en huis te koop in Hamburg-Othmarschen

De Hanzestad Hamburg wordt ook wel de Parel van het Noorden genoemd. Vooral de nabijheid van de zee en omliggende steden zoals Lübeck, Bremen en Kiel maken van de stad een populaire plaats om te wonen. De tweede grootste stad van Duitsland is ook een van de belangrijkste logistieke locaties in Europa. Geen wonder: de Hanzestad herbergt immers niet alleen de grootste haven van het land, maar ook een van de grootste internationale luchthavens. De metropool in het noorden trekt niet alleen gezinnen, koppels, ondernemers en studenten aan, maar ook bekende persoonlijkheden uit de wereld van sport, muziek, film en televisie.

Meer tips vindt u hier: Eigendom verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van uw woning in Othmarschen:

 • Belangrijke logistieke locatie in Europa
 • Groot aantal omliggende metropolen
 • Internationale luchthaven

Exclusieve Elbe buitenwijk tussen Ottensen en Nienstedten

Hamburg-Othmaschnen ligt in het midden tussen de exclusieve Blankensee en de rustige Rotherbaum. Hier barst het van de bezienswaardigheden, restaurants en cafés die niet alleen in de wijk, maar direct in de hele stad zeer bekend en geliefd zijn. De nabijheid van de vismarkt van Alton en het unieke uitzicht op de Elbe dragen ook bij tot de unieke flair van de wijk. U vindt hier ook de duurste straten van Hamburg, evenals de hoogste prijzen per vierkante meter in de Hanzestad.

Hier is de mesolage van Othmarschen:

Er is ook veel cultuur te vinden in de wijk. Er is een grote tentoonstelling van antieke meubelen in het Jenisch Haus, evenals het gelijknamige Jenischpark, dat direct aan het Elbe-strand ligt. Het Elbe-strand is zeer populair bij de Hamburgers, vooral in de zomer, en velen brengen hier lange avonden door. De beroemde Elbchaussee ligt ook in de exclusieve wijk Othmarschen voor leuke shopping trips.

Maak een reis door de straten van Othmaschen op Streetview:

Historische villa’s op de hoge oevers van de Elbe: tips

Bezit u een van de luxueuze villa’s aan de hoge oevers van de Elbe in Othmarschen of een exclusief appartementencomplex met uitzicht op het Jenischpark? Hoge prijzen voor onroerend goed en lage rentetarieven voor leningen zijn de beste voorwaarden om uw eigendom zo snel mogelijk een goede prijs te laten bereiken en kopers te vinden. Deskundigen waarschuwen nu al: de prijzen van onroerend goed kunnen binnenkort dalen – niet in de laatste plaats vanwege de crisis in Corona. Want de tekenen van economische ontwikkeling wijzen van geel naar rood. Dit betekent minder koopkracht en dalende prijzen. Dit betekent dat het nu de beste tijd is om uw eigendom te verkopen!

Of het nu gaat om een historisch vakwerkhuis, een luxueuze villa, een romantische loft of een ruime vrijstaande woning – hier vindt u een overzicht, met verdere informatie en tips:

Zodra u besloten hebt uw eigendom te verkopen, is de eerste stap het te laten taxeren:

Onroerend goed prijzen op de Elbchaussee, Waitzstraße & Co.

Tijdens de taxatie wordt de waarde van het onroerend goed geschat en aldus de aankoopprijs bepaald. Een ervaren makelaar is bijzonder vertrouwd met de taxatie van luxueuze eigendommen, zoals die in Elbchaussee of Waitzstraße. Het zijn immers niet alleen de verschillende soorten huizen en flats die de koopprijs beïnvloeden, maar ook de ligging, de inrichting en de respectieve vraag op de plaats van het onroerend goed.

Leer hier meer over het onderwerp taxatie van onroerend goed:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Gids: Procedure, Aankoopprijs & Belastingen

Wonen in Hamburg-Othmarschen is rustig en exclusief. De eengezinswoningwijk in het centrum van de stad overtuigt met een geweldige ligging, goede verbindingen naar het stadscentrum en bekende cafés zoals Café Strandperle. Er staan geweldige huizen in de hele buurt en de buurten zijn hecht en vertrouwd. Veel aspirant-kopers zijn gezinnen die naar Othmarschen willen verhuizen en op zoek zijn naar geluk in hun eerste en stijlvolle woning op een geweldige locatie, die ze hier zeker kunnen vinden.

Verkopen van onroerend goed in Othmarschen: Checklist

De beste manier om uw huis te verkopen is met een expert aan uw zijde. Kent u alle punten die hier moeten worden overwogen? Hoe verloopt de verkoop van een huis? Exclusief Othmarschen, luxueus Blankensee of chique Rissen: Het verkoopproces van een woning blijft in alle districten hetzelfde.

Lees meer over: Onroerend goed verkopen in Hamburg

Hier is een overzicht van alle belangrijke stappen:

 1. Afspraak met makelaar
 2. Verstrekking van documenten
 3. Bepaal de aankoopprijs
 4. Maak een exposé
 5. Eenrondleiding uitvoeren
 6. Controleerkredietwaardigheid
 7. Opstellen en waarmerken van het koopcontract
 8. Overdrachtskosten aan makelaar en notaris
 9. Afwikkeling van de aangewezen belasting op de overdracht van onroerend goed

Of u nu een gezin, alleenstaande of stel bent, Hamburg heeft voor iedereen wat te bieden:

Bepaal de marktwaarde

Het bepalen van demarktwaarde van een huis, een appartement of een stuk grond is een zaak voor deskundigen. Omdat een taxateur de waarde bepaalt zonder persoonlijke gevoelens voor het huis. Alleen de feiten tellen! Vooral nu de prijzen voor huizen, flats of grondstukken in het populaire district Hamburg-Othmarschen een recordhoogte hebben bereikt, is het belangrijk het hoofd koel te houden.

Materiaalwaarde bepalen

Naast de materiële waarde van uw onroerend goed zijn er nog een aantal andere factoren die de koopprijs beïnvloeden. In beginsel geldt het volgende:

Locatie, locatie, locatie

Naast de locatie is natuurlijk ook de omgeving zelf van belang. Hoe ver weg is de dichtstbijzijnde school? Zijn er genoeg bussen en treinen? Wat is het culturele aanbod in de omgeving? Ook de inrichting en het bouwjaar van het pand spelen een belangrijke rol. Als voor een renovatie of verbouwing een beroep is gedaan op een ambachtsman en een architect, heeft dit ook een effect op de koopprijs – en wel in positieve zin!

Hier zijn alle beïnvloedende factoren die de aankoopprijs bepalen:

 • Type onroerend goed
 • Grootte van het perceel (m²)
 • Indeling van het perceel
 • Woonoppervlak (m²)
 • Aantal verdiepingen (zonder keuken, badkamer)
 • Leeftijd van de woning
 • Geplande verkoop (datum)
 • Plaats (postcode, straat, huisnummer)

Conclusie: eigendom verkopen in Othmarschen

Niet elke kandidaat-koper is een goede koper! Wanneer u een huis verkoopt, moet u met een groot aantal grote en kleine dingen rekening houden. Het begint met de correcte bepaling van de waarde van het onroerend goed, gaat verder met de voorbereiding van informatieve koopdocumenten, de organisatie van bezichtigingsafspraken en eindigt met het sluiten van het notariële contract. Er is veel kennis en ervaring nodig!

Leestip: Onroerend goed belastingvrij verkopen!

Wie van plan is zijn woning in Hamburg-Othmarschen te verkopen, krijgt te maken met een groot aantal belangstellenden. Daarom is het des te belangrijker dat dit verkoopproces van bij het begin op het juiste spoor zit. Verkopers willen immers de beste prijs voor hun huis krijgen. Dit is vanaf het begin een zaak voor deskundigen. Immers, bij de verkoop van onroerend goed, mag niets aan het toeval worden overgelaten.

Hier zijn alle tips weer:

 1. Opstellen van informatieve aankoopdocumenten
 2. Organisatie van de bezichtigingsafspraken
 3. Opstelling van het koopcontract
 4. Raadpleeg de expertise van een makelaar

Verkopen in de Hanzestad: XL Gids

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de concertzaal van de Elbphilharmonie met zijn unieke architectuur voor Hamburg. Hier zijn onze XL gidsen: