Düsseldorf: De duurste straten – flats, huizen in de oude stad & aan de Rijn

Dure straten in Düsseldorf – Düsseldorf heeft een fascinerende aantrekkingskracht. Hoewel de Rijnmetropool Keulen op slechts enkele minuten afstand ligt, vindt u hier de grote luxe boetieks, internationale bedrijven, reclamebureaus en vele andere interessante bedrijfssectoren. Met name de mode-industrie heeft Düsseldorf tot een zeer internationale locatie gemaakt. Als u hier mooi vastgoed zoekt, of het nu gaat om een loft, een omaflat, een flat of zelfs iets met meer ruimte zoals een rijtjeshuis of een vrijstaand huis, u zult het vinden. Net als veel andere grote steden heeft Düsseldorf veel te bieden op het gebied van vastgoeddiversiteit. Huizen op goede locaties en appartementen in het centrum zijn bijzonder gewild. De duurste straten zijn echter Altestadt in de oude stad en Kaiser-Wilhelm-Ring in Oberkassel. Vooral voor investeerders die een onroerend goed willen kopen of verkopen, is de hoofdstad een spannende plek om te zijn. Terug naar de lijst: Duurste straten in Duitsland.

Altstadt & Oberkassel: Luxe appartementen

De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen inspireert met zijn luxueuze wijken, exclusieve villawijken en zijn adembenemende skyline. Ook de goede infrastructuur, de veelzijdige winkelmogelijkheden en de internationaal gepositioneerde lokale economie maken Düsseldorf tot een stad van superlatieven. De aantrekkingskracht van Düsseldorf wordt ook weerspiegeld in de plaatselijke vastgoedmarkt: vooral de straten in de oude binnenstad en Oberkassel behoren tot de meest exclusieve woongebieden. Hierdoor stijgen ook de vastgoedprijzen in Düsseldorf. Wie hier een exclusief pand wil bemachtigen – particulier verkocht, buiten de markt om & Co. – moet contact opnemen met een van de luxe makelaars in Düsseldorf.

Lijst: De duurste plaatsen en straten

Voordat we de afzonderlijke straten in Düsseldorf nader bekijken, geven we u nu een overzicht van de duurste straten in de Noordrijn-Westfaalse metropool. De aankoopprijs per vierkante meter varieert tussen 10.000 en 14.000 euro.

  • Oude stad (Altestadt)
  • Kaiser-Wilhelm-Ring, Kaiser-Friedrich-Ring (Oberkassel)

Oude stad (Altestadt)

De Altestadt in Düsseldorf is niet alleen de duurste straat van de hele stad, maar ook de mooiste. Hier vindt u veel villa’s in Art Nouveau-stijl of ook appartementen in oude gebouwen, die zelfs als zolderappartementen nog historische charme uitstralen. De oevers van de Rijn zijn te voet bereikbaar, de historische Burgenplatz ligt op slechts een paar minuten rijden met de auto en ook het stadhuis van Düsseldorf is hier te vinden. Ook een van de beroemdste winkelstraten van Europa ligt vlakbij: Königsallee. De prijzen van onroerend goed liggen hier rond de 13.500 euro per vierkante meter.

De prijs per vierkante meter hier is 13.500€ /sqm

Maximum prijs tot 13.500€/ m²

Hier vindt u topadressen zoals:

  • Stadhuis van Düsseldorf
  • Königsallee (In de buurt)

Kaart en ligging van de oude stad:

Kijk zelf en verken de oude stad op een virtuele manier.

Streetview Oude Stad:

Kaiser-Wilhelm-Ring, Kaiser-Friedrich-Ring (Oberkassel)

Kaiser-Wilhelm-Ring en Kaiser-Friedrich-Ring liggen in de populaire wijk Oberkassel van Düsseldorf. Iedereen die hier een huis bezit, mag zich gelukkig prijzen. Want de flats en huizen bekoren door hun rustige maar centrale ligging direct aan de Rijn.

De prijs per vierkante meter hier is 10.000€ /sqm

Maximum prijs tot 10.000€/ m²

Kaart en ligging van Kaiser-Wilhelm-Ring, Kaiser-Friedrich-Ring:

Kijk zelf en verken de Kaiser-Wilhelm-Ring, Kaiser-Friedrich-Ring op een virtuele manier.

Streetview Kaiser-Wilhelm-Ring, Kaiser-Friedrich-Ring:

Tips & Tricks Onroerend goed Düsseldorf: Wonen of kopen

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Wonen in Düsseldorf

Met iets minder dan 640.000 inwoners is Düsseldorf een van de grootste steden in het Rijnland en de thuishaven van de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, na München en Frankfurt. Met haar authentieke charme trekt de stad bedrijven uit de hele wereld aan. Dit internationale publiek eist niet alleen uitgaansmogelijkheden en banen, maar is ook altijd op zoek naar de juiste flats.

Düsseldorf in Noordrijn-Westfalen is de stad van de kunst en heeft veel te bieden. Van luxe winkelen tot cultureel aanbod, er zijn veel mogelijkheden om de tijd door te brengen in de stad aan de Rijn. Maar de arbeidsmarkt is ook divers en aantrekkelijk. De inwoners van Düsseldorf zijn galant en goed opgeleid, en daarom komen velen hier om professionele redenen wonen. Anderen komen naar Düsseldorf omdat de historische charme van de stad hen aanspreekt. Wat uw redenen ook zijn, wij vertellen u waar u de beste eigendommen kunt vinden om in te wonen of in te investeren.

Wonen in Königsallee: Aantrekkelijke plek om te wonen in Düsseldorf

Edele boetieks, goed onderhouden parken, gastronomische diversiteit en eersteklas cafés – dat is waar een van de meest exclusieve luxe straten van Duitsland bekend om staat. Berlijn heeft de Kurfürstendamm, Düsseldorf heeft de Königsallee. De Königsallee, gelegen in het centrum van de mode- en mediametropool, wordt gekenmerkt door een hoge levenskwaliteit en veiligheid. Ook de gerenommeerde universiteiten van Düsseldorf, de beroemdste hotspots en het zakencentrum van de stad zijn hier niet ver vandaan. Dit wordt gewaardeerd door investeerders en ondernemers, maar ook door gezinnen en alleenstaanden.

U wenst te investeren in een onroerend goed als kapitaalbelegging? Dan kunt u een stuk grond of een appartementsgebouw kopen en het vervolgens lucratief verhuren. Of woont u liever in een huurhuis? Huren of kopen – er is plaats voor iedereen in de Kö! Huizen worden momenteel verkocht voor een gemiddelde van 4.350 euro per vierkante meter. Afhankelijk van het type flat, kunt u verwachten ongeveer 3.900 euro per vierkante meter te betalen voor een condominium.

Kopen of huren in Düsseldorf

Wij tonen u de actuele vraagprijzen voor condominiums, maar ook de prijsontwikkeling van Düsseldorfs onroerend goed over de laatste 5 en 15 jaar. Wij hebben alle nieuwe gegevens en statistieken voor u opgesteld. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is zeer gewild, zoals u later zult zien, Düsseldorf is momenteel de stad met het grootste potentieel voor investeerders, gevolgd door Frankfurt en Keulen. Bovenal wint NRW aan populariteit bij kopers. De centrale, Europese ligging, mode, cultuur en architectuur. Onze blik op de Düsseldorfse vastgoedmarkt rond percelen, koopflats en eengezinswoningen. Leestip! Gratis gids en checklist over het verkopen van een huis of appartement.

Onroerend goed verkopen in Düsseldorf: procedure & prijzen

Düsseldorf ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn. Een verscheidenheid aan winkelmogelijkheden, een breed scala aan restaurants en de moderne infrastructuur maken Düsseldorf tot een permanent gewilde stad voor kopers van onroerend goed. Wilt u uw flat, uw eigendom of uw appartementsgebouw hier verkopen? Of het nu gaat om de historische oude binnenstad, luxueus Pempelfort, exclusief Carlstadt, schitterend Oberkassel of gewild Golzheim – met onze gidsen voor het verkoopproces, de taxatie van onroerend goed en de belangrijkste documenten, bent u uitstekend voorbereid op de verkoop van uw onroerend goed.