Los Angeles kopen – Alles wat u moet weten, eenvoudig uitgelegd

USA – Hoe koop je een flat in Hollywood, Bel-Air of Downtown L.A.. We geven je alle tips die je nodig hebt om een flat in Los Angeles te kopen. Een complete uitleg en stap-voor-stap gids over alles wat u moet weten bij het kopen van een appartement in Los Angeles. Van de hypotheek, tot de gebieden in Los Angeles om te kopen, tot al het andere wat je nodig hebt. Vastgoed zoals flats, penthouses en lofts in deze Californische stad betekent dat u op het strand, bij uw zwembad of op uw terras kunt zitten met Hollywood naast de deur.

Dit is onderdeel van onze grotere gids voor het kopen van een huis. Terug naar Kopen van een huis in de VS.

The City of Angels – Het kopen van een appartement L.A.

Los Angeles, waar dromen uitkomen. Thuisbasis van beroemdheden, Hollywood, een uitgestrekt stadslandschap, strand en surfen en al het andere wat je je kunt voorstellen. Van Malibu tot Bel Air, Silver Lake en Venice Beach. Het is het verkeer en de chaos van de metropool waard om de unieke sfeer van deze stad te ervaren. Dus je wilt in Los Angeles wonen, maar je weet niet waar te beginnen? Het is zeker niet gemakkelijk om je hoofd te winden over waar en hoe te leven. Kies je voor Mid City of en winkelparadijs of voor Silver Lake en hang je rond met de jonge studenten? We geven je hieronder een volledig overzicht.

Economie van Los Angeles – Overzicht

Los Angeles heeft een enorme economie, de op twee na grootste ter wereld, na Tokio en New York. Zijn kracht is natuurlijk de creatieve sector. Hollywood is het grootste filmproductiegebied ter wereld, en talloze sterren en sterretjes hebben hun herenhuizen en landhuizen in de stad. Dit geeft echter niet het hele beeld. Het is ook de thuisbasis van een bloeiende hightechindustrie met een golf van startende bedrijven die naar de kuststad trekken. Er is ook een sterke lucht- en ruimtevaartindustrie en, misschien onverwacht, de grootste internationale handelsindustrie van het land.

 • BBP: 941,06 miljard.
 • Creatieve, Hoogwaardige Technologie & Versterkers; Lucht- en Ruimtevaartindustrie

Los Angeles Drone – Hoe mooi het kan zijn

Los Angeles heeft veel visueel genot te bieden. Zonsondergang bij de zee, stranden en wolkenkrabbers. Kijk eens naar de drone beelden van Los Angeles:

Volledige L.A. Gids – Hippe buurten + meer

Kopen of huren? Berekening uitgelegd

Of u nu koopt of huurt, u zult in LA een hoge prijs betalen. Of u koopt of huurt hangt af van het klassieke “break-even point”. Hoe lang je huur zou moeten betalen om het bedrag te bereiken dat je nodig zou hebben om een huis af te betalen. In Los Angeles bijvoorbeeld kost een huis van $630.000 gemiddeld, en de huur kan oplopen tot $2.000. Dit betekent dat als u 6 jaar in uw huis had gewoond, u hetzelfde bedrag aan huur zou hebben betaald om het te kunnen kopen. Kortom, het hangt ervan af of u wilt kopen of huren: Ervan uitgaande dat u ten minste vijf jaar in een woning hebt gewoond, moet uw huur minder dan $ 2.600 bedragen om huren rendabeler te maken.

Bovendien kan het zelfs beter zijn om in Los Angeles te kopen dan in andere plaatsen wanneer u rekening houdt met de beheersbare onroerendgoedbelasting in L.A. Dit betekent dat het bezitten van een eigendom geen hoog recurrente investering is.

 • Koop als je huur > $2,600

Is het een goed moment om een flat in Los Angeles te kopen?

Misschien. Op dit moment betekent grote leegstand lage huren. Dit betekent dat het op dit moment voordeliger kan zijn om te huren. Gezien de groeiende markt kan het echter verstandig zijn om nu te investeren, nu de grote leegstand ertoe kan leiden dat meer verhuurders hun panden tegen hogere tarieven dan gebruikelijk verkopen, waardoor de prijzen dalen. Dit betekent dat wanneer de markt zich onvermijdelijk herstelt, u waarschijnlijk snel winst zult maken.

Welke staat heeft de hoogste onroerendgoedbelasting? De volledige lijst

Los Angeles Vastgoedmarkt – Uitleg

De vastgoedmarkt van Los Angeles doet het, zoals zovele supersteden in de VS, goed. De verkoop van eengezinswoningen is bijvoorbeeld met 23,2% gestegen op jaarbasis. De mediane prijs van een huis is een sterke 630.000 dollar, wat laat zien hoe exclusief onroerend goed hier is. Los Angeles is noch een verkopers-, noch een kopersmarkt. Er zijn evenveel aanbiedingen als er verkopen zijn. In combinatie met de hoge stijging toont dit de sterke verkoop en rijpe investeringsmogelijkheden aan. De prijzen stijgen ook, met eengezinswoningen die met meer dan 16% zijn gestegen.

Onroerend goed prijsontwikkeling

De huizenprijzen in de regio Los Angeles stijgen met ongeveer 13% per jaar, en ook het aantal verkopen is vorig jaar gestegen. De mediane prijs voor een flat is nu $667.000. Bovendien zijn de huurprijzen de afgelopen jaren stabiel gebleven als we kijken naar de gemiddelde huurprijs.

 • 2017: 2,281 $/m²
 • 2018: 2,385 $/m²
 • 2019: 2,516 $/m²
 • 2020: 2,524 $/m²

Wat je moet weten over de L.A. gebieden

Los Angeles is een enorme stad die zich over verschillende districten uitstrekt. Het is bijna onmogelijk om te kiezen waar je gaat wonen. Over het algemeen zijn er mensen die in de beroemde woonwijken Bel-Air of Beverly Hills willen wonen, er zijn ook mensen die de drukte van downtown LA willen of jongere mensen, en degenen die op zoek zijn naar een meer gezellige sfeer gaan bijvoorbeeld naar Silver Lake of Mid City. In het algemeen is huren in plaats van kopen een goede keuze voor Los Angeles. De aankoopprijzen zijn relatief hoog.

 • Laagste huurprijs: Jefferson Park $1,355
 • Hoogste huur: Ten noorden van Montana $4,690

Hoe koop ik een flat?

Een huis kopen is natuurlijk een lang en moeizaam proces dat veel tijd en financiële investeringen vergt. Van begin tot eind zijn er onvervangbare stappen die, als ze worden overgeslagen, duur kunnen uitvallen. Als u niet zeker weet in welke eigendommen u moet investeren, begin dan hier:

Checklist – Dingen die je moet doen voor je koopt

Hoe bereid je je voor om een huis te kopen. Voordat je een huis koopt, moet je deze 5 dingen doen:

 • Informeer u over uw financiën
 • Verzamel documenten over uw financiën
 • Praat met uw potentiële hypotheekmakelaar
 • Beslis over het type financiering
 • Zoek een advocaat, makelaar en huis inspecteur

Als u een huis koopt, moet u een aanbetaling doen op uw hypotheek. In L.A., met relatief hoge prijzen voor onroerend goed, moet uw aanbetaling ten minste 20% bedragen om de hypotheekrente, die waarschijnlijk zeer hoog zal zijn, te vermijden.

Platte koop – proces van onderhandeling tot sluiting

Om uiteindelijk de flat te kopen, zult u willen beginnen met onderhandelen.

Doe een bod – Hoe te onderhandelen over de verkoopprijs

Dus je besluit dat dit je droomflat is. Wat nu? Wel, nu is het tijd om een bod te doen. Dat betekent dat je de verkoper moet benaderen met een bod. Er zijn twee kanten om over te onderhandelen, en je moet de ene of de andere kiezen. Ofwel probeer je de verkoopprijs te verlagen. Ik bedoel, koop een eigendom voor $800.000 in tegenstelling tot $850.000. De andere optie is te onderhandelen over de afsluitkosten, bijvoorbeeld door overeenstemming te bereiken over de verkoopprijs, maar de verkoper te vragen een deel van de extra kosten te betalen, waaronder de aankoopbelasting. Deze tactiek houdt natuurlijk in dat er op dat moment meer geld op de bankrekening staat of dat het bedrag van de maandelijkse kosten in de toekomst wordt verlaagd. Als regel kunt u verwachten dat u 5%-10% van de verkoopprijs kunt bedingen.

Volgende stappen – Gebouwinspecties

Uw geldschieter zal zeker eisen dat u een inspectie uitvoert van zowel het flatgebouw als de flat zelf. Hieruit blijken meestal kleine gebreken, zoals onderhoudswerkzaamheden die in de toekomst nodig zullen zijn of bijvoorbeeld structurele gebreken.

Verlaging van de verkoopprijs voor onroerend goed

Nu kun je opnieuw onderhandelen. U hebt gebreken aan het gebouw vastgesteld en hebt nu een sterke onderhandelingspositie. Maak uw zorgen kenbaar aan de verkoper en hij zal waarschijnlijk toegeeflijker zijn bij de onderhandelingen.

Er is ook een ton die u kunt besparen op de vele eenvoudige extra kosten die komen met het kopen van een woning, geven wij u de complete gids

 • Alle bijkomende kosten bij het kopen van een huis

Eindelijk, een belangrijke stap! Passage

Vergeet de walk-in niet! Dit is een van de meest voorkomende beginnersfouten. Dingen kunnen veranderen nadat u verhuisd bent, de vorige eigenaar kan iets gebroken hebben, of een kast kan een fout verdoezeld hebben. Als u de laatste doorloop niet doet, kan dat later uw grootste spijt worden. Het duurt niet zo lang en is zeker de moeite waard, althans voor uw gemoedsrust.

Wat is er anders in Los Angeles?

Er zijn natuurlijk wel enkele kanttekeningen te plaatsen bij het kopen van een flat in L.A. in tegenstelling tot elders in de VS. Natuurlijk, het normale proces vindt plaats: Je koopt een flat met een aanbetaling als deel van je hypotheek, betaalt afsluitkosten, dan belastingen, en dan trek je erin.

Populaire soorten onroerend goed in L.A.

In L.A. zijn er een paar verschillende soorten populaire eigendommen. De meest populaire, zoals in de meeste andere voorstedelijke gebieden, zijn vrijstaande huizen, twee-onder-een-kap huizen en condominiums. Deze zijn populair omdat ze een vrij private ruimte bieden zonder het gedoe van buren die van deur tot deur met u gaan. Opgemerkt zij dat duplexen (of zelfs triplexen) meestal moeilijk te bezitten zijn voor de bewoner, aangezien investeerders ze meestal kopen en verhuren. Andere soorten eigendommen zijn rijtjeshuizen, kleine herenhuizen (voordeel: geen vereniging van eigenaren!), coöperaties (“building coops”), vergelijkbaar met de huizenmarkt in New York, TIC’s (Tenancy in Common), en natuurlijk de beruchte Vacant Lots, waarbij u gewoon een stuk leeg land koopt.

 • Vrijstaand huis
 • Duplex
 • Flat
 • Townhome
 • Klein wonen
 • TIC’s
 • Leegstaande kavels

Voor – Het kopen van een appartement Voorbereiding & Planning

In L.A. is het net zo belangrijk, zo niet belangrijker, om vooraf goedkeuring te krijgen. In het Engels, dit is een Hypotheek Pre-Approval. Dit betekent dat uw geldschieter moet bewijzen dat u in staat zult zijn de hypotheek op uw huis te financieren.

 • Krijg een hypotheek goedgekeurd!

Onderhandelen – te veel betalen voor je huis

In L.A. zijn scherpe prijswijzigingen als gevolg van onderhandelingen zeldzaam. De overgrote meerderheid van de eigendommen verkoopt tegen of rond de catalogusprijs. Dit betekent dat er weinig of niet wordt onderhandeld, en als er wordt onderhandeld, gebeurt dat op kleine schaal.

Belastingen – Bijkomende onroerende goederen kosten

Natuurlijk, Los Angeles heeft andere belastingen dan waar ook in het land. Het is belangrijk om te weten over de unieke belastingen van onroerendgoedbelasting tot overdrachtsbelasting in Californië als u eigenaar wilt worden van onroerend goed in Los Angeles.

Vrijwel iedereen betaalt te veel belasting. Het is bijzonder gemakkelijk om te besparen op onroerendgoedbelasting. Leer hoe:

Verzekering – Dure extra kosten

Vergeet niet dat u een verzekering voor uw huis moet afsluiten. Los Angeles heeft een breed scala aan verzekeringsbedragen voor huiseigenaren. In sommige delen kun je maar $837 betalen, met een gemiddelde in L.A. van $1,116.

 • $1,116/jaar Verzekering huiseigenaren

Tips om te besparen – Verlaag uw huiseigenaren verzekering!

Dit zijn de belangrijkste tips om het bedrag dat u moet uitgeven aan opstalverzekering te verminderen.

 • Installeer een huisbeveiligingssysteem met brand-, rook- en koolmonoxidemelders
 • Pas uw oudere woning aan om te voldoen aan de aardbevingsvoorschriften
 • Vervang uw dak door brandveilige materialen
 • Neem contact op met uw verzekeringsagent om te zien of u in aanmerking komt voor kortingsprogramma’s
 • Reparatie en vervanging van bedrading en loodgieterswerk om het in overeenstemming te brengen met de huidige bouwvoorschriften.

Waar te wonen in L.A. – Beste buurten

U heeft vast wel eens gehoord van Compton, Inglewood, Hollywood en dergelijke. U hebt waarschijnlijk ook enkele vooroordelen over hoe gevaarlijk of veilig het is om hier te wonen of niet. Wij geven u een volledig onderzochte lijst van de slechtste gebieden om te wonen in Los Angeles.

Huizen voor de ultra-rijken

Natuurlijk hebben sommige van de superrijken in de VS ultra-luxe huizen in L.A. Onder hen zijn supersterren uit alle hoeken van de wereld, en zowat elke filmster heeft minstens één verblijfplaats in Los Angeles. Hieronder hebben we een van deze ultra-high-end eigendommen ter waarde van $ 50 miljoen. Natuurlijk, je vindt het in het legendarische Bel-Air district.

Slechtste buurten in Los Angeles – gevaar, misdaad, lage levensstandaard

U heeft vast wel eens gehoord van Compton, Inglewood, Hollywood en dergelijke. U hebt waarschijnlijk ook enkele vooroordelen over hoe gevaarlijk of veilig het is om hier te wonen of niet. Wij geven u een volledig onderzochte lijst van de slechtste gebieden om te wonen in Los Angeles. Het is het beste om te onthouden dat L.A. gevaarlijker is ongeveer overal ten oosten van Broadway.

 • Skid Row
 • Modewijk
 • South Central L.A.
 • Compton
 • Central City
 • Jefferson Park

De plaatsen om te zijn in Los Angeles

Er zijn een paar buurten die je niet mag missen. Dit zijn de klassiekers zoals Hollywood of Bel Air. De topbuurten in Los Angeles om in te investeren zijn natuurlijk de bekende buurten, maar er zijn er een paar om in het oog te houden als u op de juiste plaats wilt zijn. Hippe buurten in overvloed in LA, zoals Culver City of Silver Lake. Sommige heb je misschien gemist, zoals Echo Park, Frogtown en Tujunga.

Klassiekers: Hollywood, Beverly Hills/Bel-Air, Downtown

Hip: Fairfax, El Segundo, Chinatown, Culver City

Toekomst: Echo Park, Frogtown, Tujunga

U wilt meer informatie. Waar kan je een flat kopen in Los Angeles? We vertellen je alles wat je moet weten

Beste schooldistricten Los Angeles

Denk je erover om naar LA te verhuizen? Dit zijn de beste schooldistricten als je kijkt naar de kwaliteit van het onderwijs, veiligheid en meer.

 • Hermosa Beach City Elementary
 • Newhall
 • South Pasadena Unified
 • Palos Verdes Unified
 • San Marino Unified
 • Walnut Valley Unified
 • LA Canada Unified
 • Temple City Unified
 • Manhattan Beach Unified
 • Arcadia Unified

Moet ik een flat huren?

Co-ops zijn waarschijnlijk bekender en populairder in New York dan elders. Toch zul je ze van tijd tot tijd in Los Angeles tegenkomen. Co-ops zijn iets moeilijker te krijgen, met een ingewikkeld en tijdrovend proces, maar de tijdsinvestering is de beloning waard, met meestal lagere onroerendgoedbelasting, de mogelijkheid om eigen vermogen op te bouwen, en nog veel meer.

Wat is een Co-op flat? Onroerend goed bedrijf

Een coöperatieve flat is een flat die wordt beheerd door een woningbouwcoöperatie. Wanneer u een coöperatief appartement koopt, koopt u in feite niet het onroerend goed, d.w.z. de vier muren waarin u wilt gaan wonen. U koopt veeleer een aandeel in een rechtspersoon. De aandelen die u koopt, geven u het recht om een bepaald deel van het gebouw te gebruiken. U bent dus geen eigenaar van een woning, maar een lidmaatschapslid dat u in staat stelt gebruik te maken van de flat waarin u woont. Dit betekent natuurlijk ook dat u geen hypotheek afsluit, maar een gemeenschappelijke lening, d.w.z. een lening om de aandelen te betalen.

 • U koopt aandelen, geen vastgoed

Waarom u voor een coöperatie zou moeten kiezen – Uitleg

Aangezien u niet de eigenaar bent van het onroerend goed zelf, hoeft u geen onroerendgoedbelasting te betalen. In plaats daarvan betaalt de coöperatie de onroerendgoedbelasting voor het gehele gebouw, en deze wordt verdeeld onder de leden, d.w.z. de bewoners. Het belangrijkste voordeel van een coöperatie is dat zij goedkoper is. De onroerendgoedbelasting die elke bewoner betaalt is lager, en ook de extra kosten zijn lager omdat de coöperatie geen winstoogmerk heeft. Ten slotte hebben bewoners van coöperaties, ook al zijn ze geen eigenaar van het onroerend goed, recht op veel belastingaftrek waarop eigenaren van onroerend goed aanspraak kunnen maken.

 • Goedkoper

Hoe koop je een Co-op appartement in Los Angeles – stap voor stap

Voordat u zich in de coöperatie kunt inkopen, moet u een paar stappen doorlopen. Voordat u een coöperatie benadert of een flat identificeert waarin u geïnteresseerd bent, zult u een advocaat, een hypotheekmakelaar en een ingenieur moeten raadplegen. Hoewel dit niet noodzakelijk is, vergroot het uw kansen om de flat te krijgen die u wilt. Dat komt omdat zodra je de flat die je wilt hebt gevonden, je solliciteert. Het bestuur beslist over uw aanvraag. Dit bestuur wil natuurlijk de best mogelijke bewoners, dus het is belangrijk dat u zich presenteert als een serieuze koper. Alle coöperaties hebben een specifieke lijst van vereisten, waaronder hoeveel aanbetaling je moet doen en hoeveel je aan financiële reserves hebt. U neemt dan contact op met de verkoper, begint het titelonderzoek en de hypotheekaanvraag, en rondt de koop af.

Een appartement kopen in Los Angeles – Checklist

Als je een flat in L.A. wilt kopen, zijn dit de belangrijkste dingen die je moet doen en overwegen.

 1. Neem een beslissing! Huren of kopen?
 2. Bereid je voor! Bezoek de stad, verken de markt
 3. Advocaat! Vind uw advocaat
 4. Kies betaalbaar! Promoten van eenheden, coöperaties of opkomende buurten