In welk onroerend goed moet men beleggen?

Investeren in onroerend goed – Wij geven u een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen gids voor iedereen over wat voor soort onroerend goed om te investeren in. Iedereen moet worden betrokken bij en geïnformeerd over de beslissing waar hij of zij gaat wonen. De voordelen van appartementen, huizen, flats en herenhuizen. Alles wat u moet weten over onroerend goed, inclusief wanneer te kopen of te huren. Is het beter om een huis of appartement te kopen of te huren? Wij beantwoorden al deze vragen en meer in eenvoudige taal en begrijpelijke bewoordingen.

Condominium? Plat? Huis? – Beslissingen

Dus u heeft besloten een huis te kopen. Moet u investeren in een huis of een appartement? Wat heeft een betere doorverkoopwaarde? Er zijn duizenden vragen, dus hieronder vatten we de belangrijkste feiten samen die u moet weten over het type onroerend goed waarin u moet investeren. Er zijn echter enkele belangrijke vragen die wij hieronder beantwoorden.

Koopt u een huis? Vergeet niet de…

<

Wil ik in mijn onroerend goed investering wonen?

Of in vaktaal: beleggings- of koopwoning? Wanneer u in onroerend goed investeert, weet u of u het wilt gebruiken om er winst mee te maken (bv. door het te verhuren, te flippen, te upgraden, enz.) of dat u er zelf in wilt gaan wonen (d.w.z. als onroerend goed voor eigen gebruik). Dit onderscheid is belangrijk om te bepalen in wat voor soort onroerend goed u wilt investeren. Als u bijvoorbeeld een huis koopt om het te verkopen, betekent dit andere belastingen dan wanneer u het als hoofdverblijfplaats gebruikt. Dit is een belangrijke factor en zal daarom later vaak worden vermeld. Het belangrijkste verschil voor beleggers is dat tussen eengezinswoningen (bv. één huis) of meergezinswoningen (bv. één appartementsgebouw). Opgemerkt zij dat financiering met bijvoorbeeld hypotheken minder lucratief is en moeilijker te verwezenlijken voor vastgoedbeleggingen.

Financiering is moeilijker voor vastgoedbeleggingen!

Welke soorten onroerend goed zijn er?

Er zijn 4 verschillende soorten onroerend goed: residentieel, commercieel, industrieel en land. Wij richten ons hier alleen op residentieel onroerend goed. Dit omvat vele soorten gebouwen, die in verschillende regio’s vaak verschillende namen hebben. Onze lijst zal de 4 belangrijkste types doorlopen:

  1. Huis
  2. Afdeling
  3. Flat
  4. Huis van de stad

Wanneer u een woonplaats kiest, weet u natuurlijk of u in een flat in de stad wilt wonen of in een huis in de buitenwijken. Hieronder concentreren we ons op welk type onroerend goed het meest winstgevend is.

Moet ik mijn eigendom verhuren?

Dit is een vraag waar je misschien niet zeker van bent. Nadat u een woning hebt gekocht, hebt u twee belangrijke opties: Verkoop het door, of verhuur het. Natuurlijk kunt u het pand leeg laten staan om reparatiekosten te vermijden en later de vruchten te plukken van de waardestijging of andere zaken, maar we zullen ons hier richten op de verkoop- of huuropties, omdat die het populairst zijn. Beide zijden hebben voor- en nadelen en het antwoord op de vraag hangt van een aantal factoren af.

Financiering

Het kopen van een woning om te verhuren heeft verschillende fiscale gevolgen en ook verschillende effecten op uw hypotheek. Bijna overal worden vastgoedbeleggingen gesubsidieerd en komen zij in aanmerking voor belastingaftrek. Dit betekent dat de belastingen op de inkomsten die u uit verhuurde eigendommen haalt, lager zijn dan wanneer u ze verkoopt. Met huurwoningen hebt u het recht om de meeste uitgaven voor onroerend goed af te trekken van uw belastingaangifte. Reparaties, kosten van het kantoor aan huis, verzekeringen en hypotheekverzekeringen zijn allemaal aftrekbaar. Het grootste voordeel is echter de afschrijving, waarbij u de steeds dalende waarde van een eigendom kunt afschrijven op uw belastingen.

  • Grootste voordeel: afschrijving!

Deelname

De droom om een vastgoedmagnaat te worden impliceert passief inkomen. Dit betekent dat u van uw investering kunt profiteren zonder de druk van een bedrijf te moeten runnen of zelf naar kantoor te moeten gaan. Dit wordt passief inkomen genoemd en het klinkt heel comfortabel (comfortabeler dan het in werkelijkheid is, natuurlijk). Dit is het soort inkomen dat u hebt met huren, waar u, afgezien van reparaties (die uw vastgoedbeheerder voor zijn rekening neemt), weinig tot niets zelf hoeft te doen. Actief inkomen, het tegenovergestelde van passief, is wat de meeste mensen doen in hun dagelijks werk, werken voor elke cent die je ontvangt. Als u van plan bent uw eigendom te verkopen, zult u waarschijnlijk veel actiever zijn in het proces. Als u van plan bent uw huis te verkopen, d.w.z. te kopen, te renoveren en weer te verkopen, kunt u dit als een dagtaak beschouwen, aangezien het veel meer consequent werk vereist.

Risico’s

Als u een woning wilt verhuren, is er natuurlijk het risico dat u geen huurders vindt. Anderzijds is er een vergelijkbaar risico indien u het huis niet kunt verkopen voor de aankoopprijs (d.w.z. de kosten van de aankoop en de renovatie van het onroerend goed). Hoe dan ook, een investering in onroerend goed is alleen riskant als de beslissing om te kopen wordt genomen zonder uitgebreide informatie in te winnen.

In wat voor soort onroerend goed moet ik investeren?

Nu we dat allemaal hebben opgehelderd, gaan we over op de verschillende soorten onroerend goed en de voordelen van elk.

Huis

De zogenaamde eengezinswoning. Dit is iets wat iedereen kent en geen introductie nodig heeft. Wanneer u een huis koopt, betaalt u gewoonlijk een percentage van de totale prijs vooruit (aanbetaling) en betaalt u vervolgens elke maand de rest van de prijs af (de hypotheek).

Voordelen

Lagere aanloopkosten betekenen dat u bij aankoop minder geld hoeft te investeren dan bij andere soorten onroerend goed. Daar komt nog bij dat u vrij kunt inrichten of renoveren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een bouwcoöperatie die in uw nek hijgt. Een ander groot voordeel is dat u tegelijk met uw huis ook een stuk grond koopt. Zelfs zonder het huis, stijgt de waarde van de grond. En natuurlijk kun je het huis aan het eind met winst verkopen.

  • Vrijheid en privacy

Nadelen

U bent de verantwoordelijke persoon. Net zoals het pad dat voordelen brengt, heeft het ook nadelen. Je moet reparaties doen, onderhoud, enzovoort. Natuurlijk is er ook de prijs. Huizen zijn natuurlijk veel duurder dan flats, zelfs als je een goede hypotheek kunt vinden. Locatie – aangezien huizen vaak in buitenwijken liggen – betekent afstand tot belangrijke evenementen of het leven in het stadscentrum. Dit is natuurlijk wenselijk voor sommigen, zoals jonge gezinnen.

  • Verantwoordelijkheid en werk

Afdeling

Voor kopers van een eerste huis zijn appartementen vaak de eerste stap. Een flat is een woonvorm die deel uitmaakt van een groter flatgebouw. Hoewel ze niet altijd de ruimste zijn, zijn ze relatief goedkoop en bieden ze een goede keuze voor mensen die liever in de stad dan in de buitenwijken willen wonen. Mensen denken vaak dat het alleen mogelijk is om flats te huren, en hoewel dit zeker de meest voorkomende keuze is, is het ook mogelijk om een flat te kopen en een flat te verkopen.

De hierboven opgesomde voordelen zijn uiteraard de meest overtuigende. Voeg daarbij mensen zoals de beheerder die zorgen voor dingen zoals het loodgieterswerk. Dit betekent minder verantwoordelijkheid voor u, de bewoner. Plus, het moderne appartementengebouw heeft voorzieningen zoals een zwembad of een fitnessruimte. Tot slot is het veel minder eenzaam omdat de gemeenschappelijke ruimtes u de ruimte bieden om met uw buren om te gaan. Financieel gezien zal uw appartement echter minder in waarde stijgen, wat betekent dat u geen winst zult maken wanneer u het verkoopt.

Flat

Voor velen is een condominium de tussenoplossing tussen een flat en een huis. Het biedt de grootte en relatieve privacy van een huis zonder de verantwoordelijkheid van het bezit van een vrijstaand huis. Condominiums hebben vaak zaken als conciërges en beveiliging. Ook hier is het mogelijk om een flat te huren, maar het is ook mogelijk om een condominium te kopen.

Net als bij flats houdt deze vorm van onroerend goed minder risico’s en verplichtingen in dan het kopen van een huis. Vaak wordt over het hoofd gezien dat u (net als bij flats) kosten moet betalen voor reparaties of de beheerders daarvan. Deze “condo fees” variëren overal van $100 tot $700 per maand. Een ander nadeel is ook de nabijheid van buren.

  • Condo vergoedingen: $100-$700 /maand

Huis van de stad

Een herenhuis is de vaak vergeten vierde optie. Net als bij een huis bent u eigenaar van het onroerend goed, d.w.z. zowel de grond als het gebouw waarin u woont. Dit is voordelig omdat u zo in de loop van de tijd eigen vermogen kunt opbouwen. Dus wat is het verschil tussen dit en een normaal huis? Herenhuizen staan meestal in een rij, muur aan muur met de buurhuizen. Dit betekent minder privacy en veel voorkomende problemen. Maar om deze reden – en omdat ze meestal kleiner zijn dan het gemiddelde huis – kunnen herenhuizen goedkoper zijn om te financieren. Bovendien zijn ze een goede optie voor meer ruimte in meer bevolkte gebieden zoals stadscentra.

Als u overweegt een condominium te kopen, controleer dan eerst de andere condominiums in de vereniging/het project. Ten minste 90% moet worden bezet door de respectieve eigenaar. Zelfs als u huurt, moet u rondvragen en nagaan hoe de andere eigenaars het financieel doen. Een vereniging betekent dat u de lasten moet dragen als een aanzienlijk deel van de huurders niet kan betalen of gewoon niet betaalt. Dus als ze niet betalen, kan jij eronder lijden.

  • > 90% van de condominiums moeten door de eigenaar bewoond worden

Investeringen, vroeg of laat

Het maakt niet uit wanneer je besluit te investeren. Onroerend goed is vaak de juiste keuze, omdat het nodige voorwerk vooraf is gedaan. Dit betekent dat men zich moet informeren, de mogelijkheden en de voor- en nadelen van al deze opties moet leren kennen.

Overweegt u onroerend goed in de VS? Onze uitgebreide artikelen leggen het u allemaal uit: