Hamburg HafenCity: Luxe woontoren “The Crown” – nieuwbouw in aanbouw

The Crown in Hamburg – The Crown Plaza aan de HafenCity luidt niet alleen een collectie van luxe flats direct aan Strandkai in, maar samen met het nieuwe onroerend goed presenteert DC Developments ook nieuwe, virtuele oplossingen voor het bekijken van flats, die niet alleen enscenering mogelijk maken, maar ook de flat direct in 3 verschillende gedaanten onderdompelen. Wij zullen u alles vertellen over de moderne flats, de architectuur van het gebouw en de prijzen.

De Kroon: moderne architectuur in de buurt van de Elbe Philharmoniehal

Zelfs van buitenaf is gemakkelijk te zien dat het gebouw een geraffineerd, modern pand is dat een glimp probeert op te vangen van wat de toekomstige kopers binnen te wachten staat. Luxe en hoogwaardige dienstverlening zijn hier benadrukt. Het gebouw wordt omringd door een verscheidenheid aan eigendommen, wat de woningmarkt hier divers maakt, aangezien flats met prijsbuffers en flats op de vrije markt ook te vinden zijn op Strandkai.

Een typische huurder van de flats in de Crown is, volgens Dahler, een kosmopoliet die zich vooral richt op privégebruik. Slechts iets minder dan 25% van de flats is gekocht door kapitaalinvesteerders. Afgezien daarvan zijn de wooneenheden gekocht door eigenaar-bewoners die echter vaak niet hun eerste woning in “The Crown” hebben.

Huurdersverdeling: 25% kapitaalinvesteerders + 75% eigenaar-bewoners

Foto: DC Developments

Ligging: In het midden van de meest populaire huurflats

Samen met zijn bijna-buurman FiftyNine steekt het Crown Plaza indrukwekkend uit boven de stromen van de Nordelbe bij Strandkai. Bouwterreinen aan de haven zijn niet gemakkelijk te krijgen, want tussen universiteiten en handelsgebieden eist de haven van Hamburg natuurlijk ook ruimte om te functioneren. Vooral de wetenschap dat de bouwruimte aan de haven beperkt is, leidt tot hoge huizenprijzen. Andere factoren, zoals kwaliteit en nabijheid van het stadscentrum, spelen ook een rol bij de prijsstelling.

  • Luxueus
  • Centraal
  • Urban

Bekijk de omgeving zelf:

Foto: DC Developments

Data en prijzen van Hamburgs nieuwste luxe woning

Bent u al geïntrigeerd door de locatie en de eerste informatie? Dan kunt u meer te weten komen over het gebouw voor gemengd gebruik, dat is ontworpen door sterarchitect Christoph Ingenhoven en wordt gebouwd door DC Developments. Omdat zo’n groot project tijd kost. Niettemin zijn niet veel van de exclusieve wooneenheden meer beschikbaar. U kunt hierover meer lezen in het volgende.

Voltooiing en beschikbaarheid, inclusief vaste prijzen

Hoewel de toren naar verwachting pas in 2023 klaar zal zijn, zijn veel van de wooneenheden al uitverkocht. Zoals hierboven reeds is aangegeven, hebben vooral particuliere kopers de voorkeur gegeven aan de woningen en zo is 75% van de flats naar particuliere kopers gegaan, voornamelijk Duitsers.

De flats variëren in grootte en omvatten vele soorten flats, van middenklasse flats tot penthouses. Zoals zo vaak het geval is, zijn met name de appartementen in het middensegment van de prijsklasse al goed opgepikt. Wie echter naar een penthouse verlangt, kan nog geluk hebben, want van de twee luxeappartementen is er slechts één bezet.

Als u een van de flats kiest, kan dit binnenkort uw uitzicht zijn.

Foto: DC Developments

De belangrijkste feiten over ‘The Crown Strandkai’ op een rijtje

Voordat wij ons al te zeer in de details verliezen, willen wij in het kort de belangrijkste en meest relevante feiten op een rijtje zetten. Hier hebben we de prijs, de grootte van de flat en de indeling van het gebouw samengevat:

  • Gemiddelde prijs per vierkante meter: € 17.700
  • 1e verdieping 1 – 11: 2 – 3 kamer appartementen
  • 12e verdieping: 3 3-4 kamer appartementen
  • 13de verdieping: 2 4-6 kamer appartementen
  • Bovenste verdieping 2 5 en 7 kamer maisonnette penthouses

Tip! Lees hier meer over de prijzen van onroerend goed in Hamburg.

Concurrentie op de woningmarkt: grote flats impopulair?

Nu wij u een overzicht hebben gegeven van de bouw van het luxe gebouw, willen wij u een nadere blik gunnen op de appartementen. De openbare verkoop loopt sinds 01.03.2021 en is, zoals reeds gezegd, nu al een groot succes. Zelfs een van de penthouses met een prijs van 11 miljoen euro kon worden verkocht.

De vraag of The Crown concurreert met de andere luxe woontorens in de omgeving kon door DC Developments alleen maar ontkennend worden beantwoord. Hoewel men eventueel zou kunnen spreken van concurrentie voor individuele wooneenheden, zijn de flats te uniek qua vorm, inrichting en ligging om te kunnen uitgaan van concurrentie louter op basis van een naburig adres.

Flatconfigurator: de toekomst is nu

DC Developments heeft iets heel bijzonders bedacht voor de marketing van dit unieke bouwproject. Om de visualisatie nog vóór de voltooiing van de bouwwerkzaamheden te vereenvoudigen, werden enkele duizenden euro’s geïnvesteerd om potentiële kopers vooraf een grondig inzicht in de nieuwe woonomgeving te geven.

Wij vinden dit bijzonder goed gedaan, want er wordt niet alleen een standaard uitzicht geboden, maar de flats kunnen ook in drie verschillende stijlen worden ingericht, waarbij onder andere het uitzicht op de Elbphilharmonie tot in detail is nagebouwd. Dit is een echt hoogtepunt dat de flats voor iedereen een beetje toegankelijker maakt.

Natuurlijk heeft elke interieurstijl zijn eigen charme en vooral grotere elementen van de binnenhuisarchitectuur kunnen het best kort worden gevisualiseerd voordat men er intrekt, maar één ding was ons al wel duidelijk: De flatconfigurator was erg populair bij de belangstellenden en de populairste stijl was Coco.

Inzicht: Zo zien de flats er van binnen uit

Natuurlijk is het uiterlijk niet irrelevant, maar wat echt telt zijn de innerlijke waarden. Om deze reden presenteren wij ook de binnenste eenheden van de flat. Hier kunt u zich al voorstellen hoe u gasten zult ontvangen op het balkon of hoe u de avond ontspannen zult afsluiten op de bank met uitzicht op de haven van Hamburg.

Woonkamer: buitenruimte en bankstel

Vooral de penthouse appartementen hebben een ongelooflijke charme. De open wenteltrap naar de galerij maakt de kamer licht en open. Het is moeilijk om je ogen van het uitzicht af te houden.

Foto: DC Developments

Hier dezelfde kamer vanuit een ander perspectief

Foto: DC Developments

En hier nogmaals de buitenruimte met het groen in volle glorie

Foto: DC Developments

Eethoek: Diner met uitzicht op de haven

Elk luxe restaurant droomt van deze locatie en veel restaurants in HafenCity leven niet alleen van de goede keuken, maar ook van de locatie met uitzicht over de haven. Nu kun je dit binnen je eigen vier muren ervaren en het ziet er zo uit:

Foto: DC Developments

Architectuur en duurzaamheid: groen mag het zijn

Het alomtegenwoordige thema duurzaamheid, dat een steeds belangrijkere rol speelt in de financiële wereld en in vele industrieën en vooral in ons persoonlijk leven, wordt natuurlijk ook in de architectuur niet verwaarloosd. In het verleden hebben we niet alleen een beweging gezien in de richting van duurzaam bouwen in de zin van het terugdringen van het energieverbruik van huizen, maar vooral van huizen die deels zelfvoorzienend zijn met duurzaam opgewekte energie. U kunt hier meer over lezen in onze artikelen over nul-energie huizen en lage-energie huizen.

Uiteraard werd ook bij de Kroon erop gelet de energiekosten voor de bewoners van het gebouw laag te houden en vooral te zorgen voor een duurzaam energieverbruik. Voor nieuwe gebouwen in Duitsland zijn sowieso wetten van kracht die een energienorm opleggen, die DC Developments uiteraard in acht heeft genomen. Bovendien streven zij er zelfs naar een groen certificaat voor het pand te verkrijgen.

De architect Christoph Ingenhoven is ook bekend om zijn ontwerpen met groen op het dak en binnenin. Daarom kon de Kroon niet zonder een paar groene planten. Het was belangrijk dat vooral de penthouse-flats beplant werden en er werd gekozen voor bomen die bijzonder windbestendig zijn en niet te veel onderhoud vergen.

The Crown” dankt zijn naam aan het stalen geraamte, dat in een hoekige vorm op het dak van het gebouw samenkomt en op een kroon lijkt.

FiftyNine vs. The Crown

In de onmiddellijke nabijheid van de Crown, vindt u de FiftyNine. Het gebouw is ook voor gemengd gebruik, biedt 76 wooneenheden en is ook gebouwd door DC Developments. De vraag rijst natuurlijk: wat is het verschil tussen de twee gebouwen en waar kan ik het beste een nieuw appartement kopen? De vraag is eigenlijk vrij eenvoudig, want hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof de gebouwen erg op elkaar lijken, zijn er in de fijnere details verschillen tussen de twee woontorens.

Bij de FiftyNine zijn er ook wooneenheden die geschikt zijn voor de wat smallere beurs. Het gaat hier nog steeds om luxeflats en niet om standaardflats, die u eerder in de onmiddellijke omgeving dan rechtstreeks in de twee woontorens zult vinden, maar niettemin zijn sommige flats van FiftyNine niet uitgerust met een al te mooi uitzicht. In de Crown Strandkai heb je altijd uitzicht op het water, aan welke kant je ook bent. Dit blijkt ook uit de eerder besproken vlakke simulatie. Dus het is echt de moeite waard om even binnen te kijken.

Dat elk appartement uitzicht op het water heeft, wordt gegarandeerd door een slimme draaiing van de as, die het effect via een helling creëert. Maar bijna alle flats in FiftyNine zijn al bezet. Slechts drie appartementen op de bovenste verdiepingen zijn nog te koop.

Nieuwe projecten: Luxe appartementen met uitzicht op de stad?

Een ander onderwerp op de persconferentie was een korte blik op de toekomst met DC Developments. De platte generator mag niet de laatste innovatie zijn die het bedrijf onderneemt, ook op het gebied van de bouwtechnologie, specifiek in Hamburg, wil men onbekende wateren proberen te verkennen. Zij overwegen verder te gaan dan het topsegment en, vooral, iets nieuws en ongekends te creëren. De projectontwikkelaars vinden een project met uitzicht op de stad ook zeer interessant voor investeerders en kopers en sluiten niet uit dat er in de toekomst iets in die zin komt.

Wij kunnen nieuwsgierig blijven naar wat de toekomst zal brengen!