Een villa kopen op Ibiza: Waar kopen?! Exclusieve eilandtour, villawijken + tips van makelaars

Villa in Ibiza – U wilt een villa kopen in Ibiza? Villa met zwembad, dicht bij het strand en/of vliegveld, rustig bij de baai of dicht bij de stad met alle shopping hotspots. Hier leert u de juiste en belangrijke delen van het eiland in Spanje / Ballearen kennen. Welke locatie is het waard om te kopen volgens mijn ervaring? Welke delen van het eiland beveel ik aan klanten aan? Zodat u een snel overzicht heeft in Ibiza, onderverdeeld in A-, B- en C-locatie. Misschien kent u onze Lukinski vastgoedrating al, waarin we steden in Duitsland met meer dan 50.000 inwoners beoordelen, in 3 categorieën: Van goede A-locaties naar goedkopere C-locaties. Van Eivissa en de gated community in Es Cubells, tot Cala Vadella, tot Sant Antoni.

U wilt een villa kopen op Ibiza?

Ik was weer op tournee. Deze keer 3 dagen op Ibiza om een villa te vinden voor een vriend. Tijd genoeg om ook voor jou een paar Ibiza tips op te schrijven. PS: U wilt kopen in Ibiza en zoekt een adviseur voor het kopen (en opwaarderen)?

Bel me gewoon of schrijf me:

Waarom Ibiza? Klimaat en weer

Voor wie naar Ibiza verhuist, is er vooral één reden: het altijd mooie, warme klimaat en het zonnige weer van het Balearen-eiland. Met name overwinteren en verhuren in de zomer, tijdens het hoogseizoen, is een populair model, ook voor villa-eigenaars op Mallorca. Een snelle blik op de statistieken:

Ø Laagste temperatuur / Ø Hoogste temperatuur in ° C:

 • Winter (januari): 7 ° / 15 °
 • Zomer (augustus): 31 ° / 21 °

Dan de belangrijkste vraag van klanten:

Hoeveel kost een villa op Ibiza?

Onroerend goed beleggers en makelaars weten: De vraagprijs is niet de verkoopprijs.

Ik bereken graag voor mijn cliënten, in een eerste beoordeling, als volgt: Elke vierkante meter (met uitzicht op het strand) kost 10.000 euro. Indien onlangs gerenoveerd of nieuw, 15.000 euro. Dan is er “het uitzicht”. Hoe beter het uitzicht, hoe exclusiever, hoe duurder. Afhankelijk van de grootte van de villa, 100.000, 200.000, 500.000. Zoals altijd, zijn er geen bovengrenzen.

Een “mooie” villa op een “goede” locatie (alles is relatief en hangt af van uw individuele doelen en wensen) met 200 m² dus 2.000.000 + “Uitzicht”.

Net als in Duitsland is het ook hier de moeite waard te kijken naar bestaand onroerend goed waarin u iets meer kunt investeren om een aantrekkelijker aankoopprijs te krijgen. U kunt verwachten ongeveer 1.800 euro per vierkante meter te betalen, op een geschikt niveau.

Kopen in de Bellearen, lees hier meer kopers tips (koopprijs, bouwsubstantie, etc.):

De meest exclusieve locaties, de duurste plaatsen: laten we beginnen in de A-locaties van Ibiza.

Tip! Alle plaatsen zijn met een kaart aangegeven, zodat u gemakkelijk uw weg kunt vinden, zelfs als u het eiland nog niet kent of er slechts kort bent geweest.

Ibiza: A-locatie voor uw villa

Laten we beginnen met (mijn persoonlijke) A-locaties op het eiland. Te beginnen met Eivissa, de “eilandhoofdstad” met directe toegang tot de luchthaven, winkels, maar ook stranden, jachthaven, enz. Dan neem ik je mee naar Es Cubells, een van de meest exclusieve en dure plaatsen op Ibiza.

 1. Eivissa (Ibiza Stad)
 2. Es Cubells
 3. Roca Llisa
 4. Sant Jesús
 5. Santa Eulària des Riu
 6. Cala Salda

A-locatie betekent vooral op het zuiden en uitzicht op zee, het meest populair natuurlijk:

 • Villa bij de zee, of op zijn minst
 • Villa met zeezicht
 • Villa met zwembad

Eivissa: Ibiza-stad met vliegveld, winkels, enz.

Eivissa is de grootste stad van het eiland en overal in de stad vindt u villa’s in alle soorten en maten. Van de bijna historische, ruime finca met 350 jaar geschiedenis, tot de ultra-moderne nieuwbouwvilla’s. Vanaf de luchthaven bent u binnen enkele minuten in alle delen van de stad.

Voordelen van Eivissa:

 • Stad en winkelen
 • Stadsleven en cultuur
 • Luchthaven
 • Jachthaven

Een kleine selectie van mijn eigendommen in Eivissa: Ibiza Villa.

Es Cubells: Meest exclusieve locatie & omheinde gemeenschap

Es Cubells is een dorp in het zuidwesten van het eiland, met een aangrenzende gated community op de kliffen richting Afrika.

Wil je naast voetbalsterren uit Barcelona en Madrid wonen? Een van de weinige omheinde gemeenschappen gebouwd op de kliffen. Er is dus maar één weg naar deze gemeenschap met villa’s van 6 miljoen tot ~ 25 miljoen. Natuurlijk zijn er geen grenzen aan individuele wensen naar boven. In een korte tijd, zullen er geen eigendommen meer zijn onder de 10 miljoen.

Ik had nu een van de weinige parels die nog op de markt waren voor maar 3,7 miljoen. Een ongelooflijke villa gebouwd in de kliffen op verschillende niveaus.

De reistijd vanaf de luchthaven is ongeveer 30 minuten, in een rustig tempo.

Voordelen van Es Cubells:

 • Afgelegen, voor wie echt rust en stilte wil
 • Een van de meest exclusieve locaties
 • Onmiddellijke nabijheid van bekende voetballers
 • Gated Gemeenschap (optioneel)

De meeste eigendommen liggen op veel steilere kliffen dan deze:

Roca Llisa: een van de meest exclusieve adressen

Roca Llisa is ook een gated community en kan alleen worden betreden met een korte veiligheidscontrole. Het grote voordeel van Ruca Llisa is de nabijheid van Eivissa (luchthaven, winkels, enz.), de hoofdstad van het eiland. Van hier naar het stadscentrum is het nauwelijks 15 minuten met de auto. Hier in Roca Llisa zijn er niet alleen villa’s die miljoenen waard zijn, maar je kunt er ook condominiums kopen voor 500.000 euro.

Vergeleken met de gated community in Es Cubells, is dit een groot voordeel als u van de stad en het stadsleven houdt. In ruil daarvoor heb je absolute afzondering in Es Cubells als je dit zoekt in Ibiza.

Natuurlijk, alleen de beste makelaars van Ibiza verkopen hier. Als u op zoek bent naar zo’n exclusieve locatie, neem dan gerust contact met me op.

Sant Jesús: ten noorden van Eivissa

Sant Jesús heeft één groot voordeel: de nabijheid van de stad. De gemeente zelf is klein, maar met de korte rit naar Eivissa, is deze gezellige sfeer precies wat Sant Jesús, zo dicht bij het centrum, zo aantrekkelijk maakt voor kopers.

Voordelen van Sant Jesús:

 • Nabijheid van Eivissa (stad, winkels, …)
 • Nabijheid van de luchthaven
 • Toch een eigen gemeenschap met rust
 • Prachtig uitzicht op Eivissa

Santa Eulària des Riu: 15 minuten van Eivissa

Iets rustiger, zij het met enige rijtijd (voor wie vaker naar het vliegveld moet), is Santa Eulària des Riu. Vlakbij is ook de Nikki Beach Club, bekend van Miami & Co.

Voordelen van Santa Eulària:

 • Rustig en afgelegen
 • Veel natuur rondom de gemeenschap
 • Slechts 15 / 20 minuten naar Eivissa

Cala Salda: baai en afzondering

Last but not least in de lijst van A-locaties op Ibiza is de baai rond Cala Salda, boven Sant Antoni.

 • Mooie baai
 • Afgelegen locatie
 • Klein stadje in de buurt (Sant Antoni)

B-locaties op Ibiza: leven in de hoogste klasse op het eiland

Mijn aanbeveling voor goede B-locaties in Ibiza.

 1. Cala Vadella
 2. Santa Gertrudis
 3. Sant Josep
 4. Sant Agusti

Cala Vadella: Eersteklas baai met rust

Een droomachtige baai die op 30 minuten van de luchthaven ligt, maar precies dit comfort biedt: Afzondering. Met kleine restaurantjes, een strandbar, maar vooral rust en dit unieke uitzicht op de baai.

Ik schrijf ook deze kleine Ibiza eigendomsgids van hieruit: Cala Vadella.

Voordelen van Cala Vadella:

 • Echt afgelegen
 • Dromerige baai en zonsondergangen

Santa Gertrudis: het “echte” Ibiza

Santa Gertrudis, of beter gezegd Santa Gertrudis de Fruitera, is een absolute parel in het centrum van het eiland. Terwijl veel van Ibiza natuurlijk gericht is op het strand, vindt u hier het echte Ibiza. Nog een reden voor het authentieke karakter van de plaats, dit is de residentie van de Spaanse koning. Je komt er zelfs iedere keer langs als je de snelweg van Eivissa naar Santa Gertrudis verlaat.

Geen uitzicht op het strand, geen zee voor het huis, maar in plaats daarvan het absoluut echte leven op Ibiza, tussen citroenbomen en kleine huisjes van twee verdiepingen.

Sant Josep: Centrum Eiland

Sant Josep ligt op de weg naar Cala Vadella. Het is een van de meest centrale steden en ligt dicht bij de hippiemarkt, waar u ook een enkele beroemdheid kunt tegenkomen. U vindt alles wat u nodig hebt in het centrum van de stad en de route naar Eivissa is eenvoudig: rechtdoor. In slechts 20 minuten bent u op de luchthaven.

Populair, bekend en altijd een bezoek waard, de “Hippie Markets”.

Sant Agusti: weids uitzicht over land en zee

Sant Augusti ligt naast Sant Antoni, een nogal eenvoudige plaats. Maar: het uitzicht vanaf Sant Augusti is prachtig. Hier bevindt zich ook een van de hoogste rotseilanden die uit de zee oprijzen. Tussen de Middellandse Zee en de woning kijk je ook naar Ibiza zoals het is. Met kleine velden en sinaasappelbomen zo ver als het oog kan zien.

Spectaculair en fabelachtig verlicht ’s nachts door de lichtjes van Sant Antoni – en beter dan een uitzicht op de inktzwarte zee ’s nachts.

C-locaties in Ibiza: Goed, maar eenvoudig

C-locatie betekent niet risico, zoals in Duitsland. C-locatie betekent eerder iets “eenvoudigers” in termen van het stadsbeeld. U dient zich ook bewust te zijn van deze locaties en ze zo nodig rechtstreeks uit uw eigendomsverwerving weg te laten.

 1. Sant Antoni de Portmany
 2. Formentera

Sant Antoni de Portmany: de stad van de Britten

Een van de grote plaatsen op Ibiza, maar meer bij Britse toeristen op zoek naar een goedkoper alternatief. In geen geval een vergelijking met Mallorca en Palma de Mallorca, maar naar Ibiza normen, niet de eerste keuze voor kopers.

Formentera: eiland voor de kust met veerbootverbinding

Een prachtig eiland, maar echt alleen voor wie echt afgezonderd wil blijven.

Te ontdekken

Binnenkort meer over:

 • Port de Sant
 • Portinatx
 • Cala de Sant Vincent
 • Cala Llonga

Financiering van een villa: Financiering op Ibiza

Financiering van een buitenlands onroerend goed – Dit aspect kan niet voor de hele wereld worden samengevat. Hier is echter een klein inzicht voor Spaans onroerend goed.

Eigen vermogen: aandeel in de financiering van leningen

In Spanje kunt u echter verwachten dat u in de regel tussen (40 tot) 60% eigen vermogen moet verschaffen.

~ 60% eigen vermogen

In Duitsland hebt u voor vastgoedfinanciering meestal slechts 15% eigen vermogen nodig.

Bankgarantie voor buitenlands eigendom

Waarom is dat? Een voorbeeld: U woont in Duitsland, uw eigendom is in Ibiza. Plotseling gaat er iets mis met de lopende financiering, een of twee termijnen komen te laat bij de bank. De inspanning, eenvoudig gezegd, om het eigendom te krijgen zou voor de bank enorm hoog zijn in vergelijking met een eigendom dat zich in Duitsland bevindt.

De bank eist dan ook veel meer onderpand van u voor een dergelijk onroerend goed in het buitenland, zelfs als miljonair. Uw gewone huisbank zal u waarschijnlijk ook doorverwijzen naar een Spaanse partnerbank, die dan voor de financiering zal zorgen.

Maar maak je geen zorgen, ik kan je ook op dit gebied adviseren.

Contact en advies bij aankoop

U wilt kopen in Ibiza en bent op zoek naar een adviseur voor de aankoop en financiering van het onroerend goed? Geef me een belletje!

Koop een villa aan de Middellandse Zee

Leer hier meer Spaanse hotspots van de Middellandse Zee kennen.

Mallorca: het grootste balleaire eiland

Koop Villa Mallorca – Villa met zwembad, uniek uitzicht op Palma, afgelegen baaien of hotspots zoals Son Vida (buitenwijk van Palma) en Port Andratx, in het westen van het eiland. Mallorca is de kopersmagneet in het Middellandse-Zeegebied als het op onroerend goed aankomt. Er zijn veel hotspots, maar alleen dit eiland combineert “het grote stadsleven” met strand, natuur, zon en rust – in de afgelegen villawijken. Sommigen bezoeken het eiland al 5 of 10 jaar en weten precies in welk gebied van Mallorca zij willen kopen, anderen zijn nog steeds onbeslist over de juiste locatie in Mallorca.

Marbella: het “Miami van Europa” voor vele golfers

Villa in Marbella – Vooral voor golfliefhebbers is Marbella één van de hotspots in Europa. Velen noemen Marbella de “Maimi van Europa”. Een aangenaam tot warm klimaat het hele jaar door en bijna uitsluitend zonnig in alle seizoenen. Marbella wordt beschouwd als een van de hotspots in het Middellandse-Zeegebied, samen met de hotspots Mallorca en Ibiza. U wilt een villa kopen in Marbella? Ik neem u mee naar een van de zuidelijkste streken van Europa, verwend door de zon en het goede leven aan de Middellandse Zee.