Villa Marbella kopen: waar te koop?! Tips voor kopers, villawijk + rondleiding makelaar

Villa in Marbella – Vooral voor golfliefhebbers is Marbella één van de hotspots in Spanje en Europa. Velen noemen Marbella het “Miami van Europa”. Aangenaam tot warm klimaat het hele jaar door en bijna uitsluitend zonnig in alle seizoenen. Samen met de hotspots Mallorca en Ibiza wordt Marbella beschouwd als een van de hotspots in het Middellandse-Zeegebied, vooral vanwege de vele, eersteklas golfbanen in Marbella. U wilt een villa kopen in Marbella? Ik neem u mee naar een van de zuidelijkste streken van Europa, verwend door de zon en het goede leven aan de Middellandse Zee.

Een villa kopen in Marbella?

Marbella is vooral aantrekkelijk voor wie houdt van een warm klimaat, de veiligheid van Europa en tegelijk een beetje “paradijs”. Er zijn meer dan twintig golfbanen alleen al in de onmiddellijke omgeving van Marbella. Nog een magneet voor velen die verslaafd zijn aan golf. Terwijl de keuze aan golfbanen op Mallorca en Ibiza relatief beperkt is, heb je hier alle terrein. Niet voor niets, het “Miami van Europa”.

Ervaar Marbella van Cala de Mijas tot de Golden Mile (Monte Paraíso), Nueva Andalucía, Benehavís, Estepona en Sontogrande.

De meest populaire zijn, natuurlijk:

 • Villa met zwembad
 • Villa bij de zee, of op zijn minst
 • Villa met zeezicht

Door de smalle kustlijn is een ander voordeel dat de meeste villa’s uitzicht op zee hebben en, met de warme temperaturen hier, bijna altijd ook op het zwembad.

De centrale voordelen in een oogopslag:

 • Mediterraan tot tropisch klimaat
 • Zelden onder 15° in de winter, graag 35° in de zomer
 • Hoge dichtheid van golfbanen tot aan Gibraltar
 • Slechts ~ 5 uur vliegtijd

Waar ligt Marbella? Locatie, aankomst en onthaal

Marbella ligt in de zuidelijkste hoek van het Europese vasteland, in het zuiden van Spanje, direct aan de Middellandse-Zeekust. De dichtstbijzijnde luchthaven in Málaga ligt op 40 minuten rijden met de auto. Dus om in Marbella te komen, moet je een dag reizen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mallorca, met villa in Son Vida, of in Ibiza, met villa in Sant Jesús.

Daarom wordt het meestal alleen aanbevolen voor diegenen die 1) een persoonlijke band met Marbella hebben of 2) echte golfliefhebbers zijn die veel tijd op de green willen doorbrengen, zelfs in de winter.

 • Het uiterste zuidwesten van Europa
 • Dicht bij Gibraltar, met goed zicht kun je de kustlijn van Afrika zien
 • 40 minuten van de dichtstbijzijnde luchthaven (Málaga)

Temperatuur en Klimaat: Cumbre Vieja

Cumbre Vieja is een grote berg aan de voet waarvan Marbella zich uitstrekt langs de kustlijn. De Cumbre Vieja heeft iets magisch over zich en houdt, zo lijkt het, de wolken tegen om over Marbella landinwaarts te trekken. Het beschermt de stad tegen te hoge temperaturen in het binnenland, tegen wolken, wind en weer.

Dankzij de Cumbre Vieja, heb je hier permanent goed weer. Zoals u ook uit de statistieken kunt zien.

Ø Lage temperatuur / Ø Hoge temperatuur ° C:

 • Winter (januari): 9 ° / 16 °
 • Zomer (augustus): 31 ° / 21 °

Bereikbaarheid vanaf de luchthaven: 30 minuten van Málaga

Van de luchthaven in Málaga naar het oude centrum van Marbella duurt het ongeveer 30 minuten met de auto. De compensatie: De weg voert je langs de kustlijn.

 • Reistijd: 40 min
 • Route: 51,2 km via AP-7

U wilt kopen in Mallorca en bent op zoek naar een aankoop (en upgrade) adviseur?

Bel me gewoon of schrijf me:

Villa Tour Marbella: De duurste wijken

Marbella is relatief klein in vergelijking met andere Spaanse hotspots aan de Middellandse Zee zoals Mallorca en Ibiza. Het is tenslotte geen eiland, maar een kuststrook. Uw tocht strekt zich dus uit over ongeveer 70 kilometer als u alle relevante plaatsen van Cala de Mijas tot Esetepona wilt aandoen.

Als u zich op Marbella stad wilt concentreren, hoeft u niet naar de buitenwijken te kijken. Maar wie op zoek is naar afzondering in plaats van het stadsleven, moet eens de hele streek van Cala de Mijas tot Esetepona doorrijden.

Op weg naar Marbella, komt u eerst door Mijas.

Cala de Mijas: Afgelegen, dichtbij vliegveld

In Cala de Mijas leerde ik een van de eerste villa’s in Marbella kennen, van een vriend. Het gebied ligt tussen Málaga en Marbella. Zoals u op de kaart kunt zien, heeft het een uitstekende ligging aan het strand. U zult echter minder villa’s direct aan het strand vinden. Zoals in heel Marbella liggen de villa’s altijd iets tegen de helling in plaats van direct aan het strand.

Voordelen van Cala de Mijas:

 • Weg van de drukte van de stad
 • Relatief rustige stranden (in vergelijking met Marbella)
 • Kleinere gemeenschap, snellere verbinding
 • Nabijheid van de luchthaven (slechts 20 minuten)

Villa, zwembad, uitzicht – wat nog meer?

Marbella Stad

Na Cala de Mijas bent u in Marbella stad. Voordat we een blik werpen op de dure villawijken, is hier een tip voor alle bezoekers, de “Oude Stad” van Marbella. Vervolgens rijden we naar Monte Paraíso, de zogenaamde “Gouden Mijl” van Marbella en Nueva Andalucía, een wijk van Marbella, richting Estepona.

 1. Old-Town voor Welkom
 2. Monte Paraíso: “Golden Mile
 3. Nueva Andalucía

Old-Town

Geen plaats voor villa’s, maar voor de oude stadsromantiek van Marbella. Vooral buiten het seizoen (late herfst, winter), heb je veel van de straten vrijwel voor jezelf en kun je genieten van de geweldige restaurants op 15°, 20°. Van hieruit kunt u ook rechtstreeks naar de eerste hotspot van Marbella, Monte Paraíso, de “Golden Mile”.

Cumbre Vieja op de achtergrond, bescherming achter de tribune (binnenlandse hitte, stormen, enz.)

Romantisch stadscentrum met een zuidelijke flair.

Monte Paraíso: De Gouden Mijl

Monte Paraíso: De “Golden Mile” ligt midden in Marbella. De wijk ligt aan de voet van de Cumbre Vieja (grote berg die naar het binnenland is gericht). Kleine straatjes kronkelen zich een weg naar de gated communities. Hier liggen de prijzen voor villa’s rond de 3 tot 15 miljoen, afhankelijk van de locatie en de architectuur.

Voordelen van Monte Paraíso:

 • Onmiddellijke nabijheid van de stad
 • Uniek uitzicht over Marbella
 • Exclusieve buurt

Voorbeeld van mijn villa’s in Marbella die u al kent van de omslagfoto. Wat vind ik zo leuk aan deze villa? Je ziet hier een nachthuis (links) en een daghuis (rechts). Op de voorgrond met zwembad en kunstmatige waterval, op de achtergrond (hier niet te zien) een meer dan 400 jaar oude olijfboom, die speciaal uit Italië hierheen is gebracht.

PS! U kunt deze villa kopen. Bekijk meer van deze villa en van Marbella hier:

Villa in de Golden Mile:

Nueva Andalucía: Golfclubs en jachthaven

In Nueva Andalucía heb je, naast alle voordelen, één ding in het bijzonder: veel golfbanen. Ik heb al over de Los Naranjos Golf Club geschreven in mijn tijdschrift. Puerto Banús (jachthaven) ligt ook hier in de wijk. Er

Voordelen van Nueva Andalucía:

 • Tal van goede golfclubs
 • Jachthaven Puerto Banús
 • Rechtstreeks in het centrum

Jachthaven: Puerto Banús

Apart vermeld, de jachthaven. Geen villa’s, maar wel enkele mooie penthouses en duplexen die hier af en toe op de markt verschijnen. Ideaal voor booteigenaars, natuurlijk.

Rondleiding door de jachthaven van Puerto Banús.

Benahavís: Villa’s in het “binnenland

Wil je het echt stil en afgezonderd? Dan mag u Benahavís niet overslaan op uw sightseeingtour in Marbella. Benahavís ligt ongeveer 10 minuten landinwaarts, afhankelijk van hoe je rijdt. Dus het is echt maar een klein stukje van Nueva Andalucía.

Locatie in / nabij Marbella:

Estepona: 30 minuten van Marbella

Als u niet direct in Marbella wilt kopen, is Esetepona een goede optie, slechts ongeveer 30 minuten met de auto langs de kust. Het vastgoedaanbod is hier wat beperkter, dus het kan zijn dat u wat tijd moet besteden aan het zoeken naar onroerend goed. In Marbella zelf vindt u bijna altijd interessante aanbiedingen, of het nu gaat om een villa, een historische finca of een duplex in de stad.

 • Reistijd (vanaf Marbella): 28 min
 • Route: 33,0 km, ook via AP-7

Route: Marbella naar Estepona.

Villa met zwembad in Estepona.

Sotogrande: Meer “Miami” is niet mogelijk

Mijn laatste tip is voor diegenen die op zoek zijn naar rust, echt rust, en die graag golf spelen. Grote banen links en rechts van de residentie of zelfs wonen direct aan de golfbaan, met een villa. Dit alles is mogelijk in Sotogrande, op drie kwartier van Marbella.

 • Reistijd (vanaf Marbella): 44 min
 • Route: 58,5 km, ook via AP-7

Eigen klimaat: winter / zomer vergelijking

De rit van 45 minuten heeft een effect op het klimaat, in de winter liggen de temperaturen al +1° / +2° hoger, op 11° tot 16°. Tegelijkertijd is het iets koeler in de hoogzomer, in augustus. In plaats van gemiddeld 31°, slechts 28° en dus veel aangenamer.

Vanuit Sontogrande kunt u de kust van Afrika al zien liggen en kunt u er zeker van zijn dat u op een bijzondere plek in Europa verblijft.

Route: Marbella naar Sotogrande

Tip! Onroerend goed in Marbella voor golfers

Mallorca is een paradijs voor golfers. Leer hier de mooiste golfbanen van Mallorca kennen.

 • Golfbanen in Marbella

U kunt ook eigendommen kopen direct aan of zelfs op individuele golfbanen. Van zeer comfortabele condominiums, tot villa’s. Alles wat je nodig hebt is een goede makelaar in Mallorca.

 • Koop een villa in Marbella

Golfbanen, bijna zoals in Miami of Hawaï.

Koop een villa aan de Middellandse Zee

Leer hier meer Spaanse hotspots van de Middellandse Zee kennen.

Mallorca: het grootste eiland van de Balearen

Koop Villa Mallorca – Villa met zwembad, uniek uitzicht op Palma, afgelegen baaien of hotspots zoals Son Vida (buitenwijk van Palma) en Port Andratx, in het westen van het eiland. Mallorca is de kopersmagneet in het Middellandse-Zeegebied als het op onroerend goed aankomt. Er zijn veel hotspots, maar alleen dit eiland combineert “het grote stadsleven” met strand, natuur, zon en rust – in de afgelegen villawijken. Sommigen bezoeken het eiland al 5 of 10 jaar en weten precies in welk gebied van Mallorca zij willen kopen, anderen zijn nog steeds onbeslist over de juiste locatie in Mallorca.

 • Koop een villa in Mallorca

Ibiza: eilandtour en villawijk

Villa in Ibiza – U wilt een villa kopen in Ibiza? Villa met zwembad, dicht bij het strand en/of vliegveld, rustig bij de baai of dicht bij de stad met alle shopping hotspots. Hier leert u de juiste en belangrijke delen van het eiland kennen. Ik heb ook een paar veelgestelde vragen van mijn klanten in het begin. Welke locatie is het kopen waard in mijn ervaring? Welke delen van het eiland beveel ik aan klanten aan? Zodat u een snel overzicht heeft van Ibiza, onderverdeeld in A, B en C locaties. Misschien kent u onze Lukinski vastgoedrating al, waarin we steden in Duitsland met meer dan 50.000 inwoners beoordelen, in 3 categorieën: Van goede A-locaties naar goedkopere C-locaties. Van Eivissa en de gated community in Es Cubells, tot Cala Vadella, tot Sant Antoni.

 • Koop een villa in Ibiza