Verkoop landbouwgrond [jaar]: Bouwland, grond en andere, landbouwgrond

Landbouwgrond verkopen – U bent van plan landbouwgrond, bouwland, weiden en grasland van een landbouwbedrijf te verkopen. Ongeacht of het gaat om de verkoop van grond of een gedeeltelijke verkoop van de grond: veel voorkomende redenen voor de verkoop zijn ouderdom, het opgeven van het bedrijf of financiële druk, bijvoorbeeld door lopende financiering, hier of in een ander bedrijf. Soms moeten bedrijfsconstructies worden gestroomlijnd, soms is het “gewoon” een kwestie van overerving. De eerste vraag: Hoe werkt de verkoop? Waarop moet u letten bij de verkoop van landbouwgrond?

Agrar verkaufen [jaar]: Wiese, Feld, Acker & Co.

Misschien hebt u onze grote gids over de verkoop van grond al gelezen, of misschien hebt u meer specifieke gidsen gelezen, bijvoorbeeld over de verkoop van bosgrond.

Voor degenen die zich voor het eerst met de verkoop van grond bezighouden, rijst ongetwijfeld de vraag:

 • Hoe verkoop ik mijn landbouwgrond?
 • Met welke stap begin ik?
 • Wie adviseert mij, bereidt deskundige adviezen voor en Co.

Hier volgen enkele tips voor de verkoop van landbouwgrond, landbouwgrond en andere, meer gespecialiseerde grond. U kunt ook meer lezen over het proces, fouten en risico’s, en over belastingen bij de verkoop van grond.

Lukinski

 

Verkoop landbouwgrond [jaar]: Bouwland, grond en andere, landbouwgrond

Particulier verkopen of met een professional?

De vraag is vrij snel beantwoord. Er zijn verschillende parameters die de verkoopprijs beïnvloeden. Daartoe behoren bijvoorbeeld de taxatie van de grond, alsmede een solide en kapitaalkrachtig kopersnetwerk, maar ook onderhandelingsvaardigheden. Het gaat immers niet “zomaar” om een condominium, maar om complexere, agrarisch bruikbare grond, met alle toevoegingen over bodemkennis, prognoses en ontwikkelingsmogelijkheden.

Minimale inspanning, maximale winst

Landbouwgrond onderhands verkopen, bijvoorbeeld via onroerend goed portalen, is niet het beste idee.

 1. Wat doe je met al die verzoeken?
 2. Welke documenten, papieren en adviezen van deskundigen heeft u nodig?
 3. Wie stuurt informatie en belt voor vragen?
 4. Wie heeft werkelijk de kredietwaardigheid en de bereidheid om te kopen?
 5. Hoeveel bezoeken wilt u/moet u afleggen?
 6. Wie bereidt de onderhandelingen voor en voert ze?

Van kredietwaardigheid tot bezichtigingsafspraken en onderhandelingen: Tijd is geld. Dat is de reden waarom in dit land 70% + verkoopt met de hulp van professionals, zoals een makelaar.

Particulier verkopen?! Risico onderhandse verkoop

Tijd is een belangrijke factor. Als je niet onder druk staat om te verkopen, uitstekend. Dan kun je jezelf eventueel toestaan een of twee fouten te maken. Maar wie wil dat doen? Hier volgt een recent voorbeeld van een cliënt die zijn woning in Berlijn wilde verkopen. Privé.

Voorbeeld van landbouwgrond in het Berlijnse achterland

Hier is een voorbeeld van een cliënt die ons benaderde, een typisch geval. Het was een gebied in de omgeving van Berlijn dat verkocht zou worden. De fout in het kort: onderhandse verkoop zonder voldoende kredietcontrole of financieringsbevestiging van een bank. Het resultaat: maanden van uitstel en afstel.

De verkoper adverteerde privé op een bekend portaal. Prompt kwamen er veel berichten, maar bijna alle gesprekken liepen op niets uit. Weken gingen voorbij.

Fout: Onvoldoende kredietwaardigheid en verificatie

Na maanden werd er eindelijk iemand gevonden die de wil en de kredietwaardigheid had – zogenaamd. Dus na het bezoek ter plaatse, praten we over de financieringscheck door de bank van de koper en wachten we af. Weer gaan er een paar weken voorbij.

Dan, na nog een paar weken, krijgt u feedback van de koper of geïnteresseerde dat de financiering werd afgewezen door de eerste bank, dus vragen zij nu een tweede huisbank. Wacht jij maar.

Nadat nog enkele weken waren verstreken, had hij nog steeds geen bevestiging van financiering door een bank, geen voorlopig koopcontract en geen notarisafspraak.

Conclusie – druk en frustratie:

Plotseling is er meer en meer druk om te verkopen, en tegelijkertijd stijgt de frustratie.

Je zou niet geloven hoeveel particuliere verkopers dit overkomt.

Daarom wordt meer dan 2/3 van de percelen verkocht met een professional aan de zijde (makelaars en dergelijke).

Professionele grondhandel voor landbouwgrond

Voorbereiding is het allerbelangrijkste, zodat u geen maanden verliest bij de verkoop van A- en B-locaties, en zelfs geen jaren bij C-locaties.

Voorbereiding is de sleutel: zelfs met landbouwgrond

Maar het werk begint al veel eerder, wat nog een reden is waarom werken met een makelaar voordelig is.

Tip over de makelaarscommissie! Privé voorziet de wet momenteel in een 50/50 verdeling (koper, verkoper). In de commerciële handel kunt u ook 100% op de koper zetten.

Dus in principe, in de commerciële handel kost het je niet eens geld. Daarvoor krijgt u het netwerk als het gaat om een gerenommeerde makelaar.

 • Welke documenten en papieren heb je nodig?
 • Tot welke kopersgroepen richt u zich met de speciale woning?
 • Wilt u dat iedereen weet dat u uw landbouwgrond wilt verkopen?
 • Moet iedereen de waarde kennen (uw vermogensgroei)?

Discretie: buren, afgunst en concurrentie

Naast de factor tijd (= geld) is het voor veel verkopers van landbouwgrond ook belangrijk dat uw eigendom discreet, d.w.z. anoniem, wordt bemiddeld. Van concurrentie in de regio tot familie, de buren of zelfs het ontvangen van grote sommen geld. Er zijn verschillende redenen waarom een groot deel van de verkopers anoniem en discreet wil verkopen.

Persoonlijk netwerk: kopers en investeerders

Professionele handel in onroerend goed ziet er natuurlijk heel anders uit. Hier gaat het niet om marketing in onroerend goed portals, persoonlijke kopers worden aangesproken, investeerders, fondsen maar ook buitenlandse investeerdersgroepen.

Investeerders uit het buitenland: Winstgevend bedrijf

Buitenlandse investeerders voor een landbouwgebied? Ja! Velen zijn op zoek naar goede rendementen en kapitaalinvesteringen in dit land. Vanwege de aantrekkelijke opbrengsten in dit land, maar ook de goede bodemkwaliteit en waterkwaliteit (grondwater en waterbronnen) in het algemeen, zijn ook zeer veel investeerders uit binnen- en buitenland op zoek naar grond.

Het grote voordeel voor u als verkoper is dat het geld hier wat losser is dan in eigen land – simpel gezegd.

Centraal daarbij staat natuurlijk weer een gerenommeerd makelaarskantoor.

Exclusief is snel: vraag en aanbod

Nog een sterk voordeel voor u aan de verkoperskant:

Deals worden veel sneller gesloten.

Waarom? De eigendommen worden uitsluitend verhandeld en de aanbiedingen worden alleen gedaan aan particulieren. Deze exclusiviteit zorgt voor een tekort aan aanbod en verhoogt dus de vraag aan de kant van de klant.

Tijd is geld! Vooral vermogende klanten willen geen tijd verspillen

Tijdverlies, bijvoorbeeld, wanneer er meerdere belangstellenden zijn voor hetzelfde pand. Zaken moeten snel gedaan worden.

Zoek een makelaar: Gerenommeerd kantoor of uit de regio?

Overweeg daarom te werken met een regionale makelaar die doet wat iedereen doet: Adverteer uw landbouwgrond breed op alle onroerend goed portals. Daarna zullen honderden mensen schrijven, vele gesprekken worden gevoerd, e-mails worden geschreven, plus telefoongesprekken. Er gaat veel tijd voorbij, weinigen hebben echt de kredietwaardigheid, de wil, zoals eerder beschreven.

Het proces om een landbouwgrond te vinden duurt maanden, soms zelfs jaren.

Tijd is geld! De beleggers aanspreken

Hier is nog een psychologisch aspect dat u voordelen biedt bij off market trading:

Wanneer professionele investeerders of hun werknemers eigendommen op vastgoedportalen zien staan, rijst onmiddellijk de vraag: Waarom? Waarom heeft het pand geen koper gevonden? Niemand zou nog moeite doen voor dit eigendom. Er zijn tenslotte duizenden advertenties. Wie moet ze allemaal doorkijken?

Familiekantoren, vastgoedfondsen, enz.

Familiekantoren, vastgoedfondsen en anderen spreken dus rechtstreeks met gerenommeerde vastgoedkantoren en krijgen alleen exclusief vastgoed voorgeschoteld. Dan gebeurt alles heel snel.

In het gedeelte buiten de markt vindt u de grote familienamen, d.w.z. family offices, vastgoedfondsen, andere instellingen, die individueel en gericht worden benaderd, afhankelijk van het aankoopprofiel.

Dit alles wordt off market trading genoemd.

Verkopen van landbouwgrond: Procedure, belastingen en fooien

Wilt u meer weten over de verkoop van landbouwgrond? Neem dan een kijkje in onze gedetailleerde gids over het onderwerp verkoop van grond. Hier wordt gesproken over de concrete procedure in alle afzonderlijke fasen van het verkoopproces. U zult meer te weten komen over de typische fouten die worden gemaakt bij de verkoop en natuurlijk alles over belastingen bij de verkoop van grond.

Landbouwgrond / akker met bron

Verkoop van een waterbron – taxaties, makelaars, onderhandelingen, procedure en belastingen, er zijn ook veel vragen bij de verkoop van een waterbron. Is dit het juiste moment voor uw verkoop? En zo ja, wat is de meest effectieve manier om te verkopen? Water is een schaarse hulpbron. Hoewel meer dan 71% van het oppervlak van onze planeet uit water bestaat, zijn er steeds minder productieve, schone waterbronnen. Weinig aanbod, veel vraag: denk niet alleen aan regionale kopers, maar ook aan beleggingsfondsen en ja, zelfs aan levensmiddelenbedrijven. Hiervoor heeft u een makelaar met een exclusief netwerk nodig. Of u nu alleen eigenaar bent of een watercoöperatie heeft, maak hier kennis met de materie van de verkoop.

Loofbos, gemengd bos, naaldbos: Sell-bos

Loofbos, gemengd bos of zelfs naaldbos, bossen hebben een groot voordeel, zij bieden een regeneratieve grondstof. Tegelijkertijd bieden zij de exploitant geen winst op korte termijn, maar rendement op lange termijn. Veel eigenaars van bosgrond denken daarom niet als “typische” grondbezitters van onroerend goed en onroerend goed, vaak maken zij plannen voor generaties. Wist u dat zelfs snelgroeiende sparren in de natuur tot 600 jaar oud kunnen worden? Na 70-80 jaar worden ze geveld, hun stam is dan ongeveer 30 meter hoog. Kortom, er zijn vele parameters die de verkoop van een bosperceel beïnvloeden. Hoe kan ik mijn bos verkopen?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.