Het verkopen van een waterbron: Procedure, taxatie, anonieme verkoop van land & bron

Verkoop van een waterbron – taxaties, makelaars, onderhandelingen, het verkoopproces en belastingen, er zijn ook veel vragen bij de verkoop van een waterbron. Is dit het juiste moment voor uw verkoop? En zo ja, wat is de meest effectieve manier om te verkopen? Water is een schaarse hulpbron. Hoewel meer dan 71% van het oppervlak van onze planeet uit water bestaat, zijn er steeds minder productieve, schone waterbronnen. Weinig aanbod, veel vraag: denk niet alleen aan regionale kopers, maar ook aan beleggingsfondsen en ja, zelfs aan levensmiddelenbedrijven. Hiervoor heeft u een makelaar met een exclusief netwerk nodig. Waterbronnen worden niet verkocht op onroerendgoedportalen, maar in de onroerendgoedsector buiten de markt om, rechtstreeks aan investeerders van uiteenlopende aard. Deze kleine gids is voor degenen die op het punt staan voor het eerst te verkopen. Of u nu alleen eigenaar bent of een watercoöperatie heeft, kom hier meer te weten over het onderwerp verkoop.

Eigendom en bron [jaar]: Doelgroepen in de verkoop

Waterbronnen zijn een gewild goed, en dat is een voordeel voor u als verkoper.

Kwaliteitswater als grondstof: marketing

Water is de grondstof van de toekomst. Nu al is de schaarste aan hulpbronnen zo extreem dat steden als Kaapstad in de zomer wekenlang verstoken blijven van een constante watertoevoer. Ook landen in Europa en delen van de VS hebben te kampen met watertekorten. Een goed moment om te verkopen. Want tegelijkertijd, is water het ultieme voedsel. Vrijwel elke andere vorm van voedsel bevat dit basisingrediënt. Water is verkrijgbaar in elke supermarkt, elk benzinestation, elk restaurant.

Bronnen drogen niet op. In tegenstelling tot andere grondstoffen, of het nu gaat om ijzererts, steenkool of olie, regenereren waterbronnen zich relatief snel via de mechanismen van de natuur. Dit speelt ook een rol bij de taxatie, of waardebepaling. Maar hierover later meer, in de voorbeeldberekening.

Rechtstreekse verkoop met ons: informatie over het debiet

U wilt uw bron verkopen, discreet en met kennis van zaken:

  • Drinkwater vanaf 1 miljoen liter / jaar – wachtlijst beschikbaar
  • Voorkeur: Drinkwater vanaf 1 miljard liter / jaar – wachtlijst beschikbaar
  • Aankoop in heel Europa
  • Kopen in de VS
  • Neem contact op met

Waardering: waarde bepalen

In de eerste plaats kunnen we de waarde van een waterbron niet met een eenvoudige formule beschrijven. Wij willen u echter een inzicht geven in de wijze waarop het eigendom zelf, maar vooral het potentieel van de bron wordt gewaardeerd, voor degenen die een dergelijke waterbron hebben geërfd en vrij onverwacht in het bezit zijn gekomen (genoemde erfenis, echtscheiding, schenking en andere ontwerpmogelijkheden).

Ook belangrijk: het deskundigenadvies wordt opgesteld door een deskundige. Hierover zo dadelijk meer.

Nu de vraag, hoe bereken je de waarde van een waterbron?

Hoe bereken je de waarde van een waterbron?

Voor een eerste benadering van de beoordeling moet de opbrengst van de bron gewoonlijk worden gebruikt in combinatie met de kwaliteit.

Opbrengst van de bron + kwaliteit van bodem / water + toegankelijkheid van het vervoer

Natuurlijk spelen nog veel meer factoren een rol, bijvoorbeeld de beroemde locatie, locatie! Locatie speelt altijd een rol in de onroerend-goedsector, natuurlijk ook hier als het gaat om vervoersverbindingen, d.w.z. infrastructuur en de nabijheid van afzetmarkten.

Wegens grote vraag: Dit is de ideale waarde (van bron tot levering [bottelen tot verscheping in de haven]).

Berekening: Bepaal potentieel (biedprijs)

Een bron met een hoog rendement is natuurlijk altijd een goed verkoopargument. Daarom wordt capaciteit ook als een belangrijke waardefactor beschouwd.

Als een waterbron in het rekenvoorbeeld 1,2 miljard liter per jaar oplevert en deze worden berekend tegen 2 cent per liter, gaat men al in de richting van een voorspelbare omzet van 3,6 miljoen.

Jaarlijks potentieel + ontwikkeling

Jaarlijks potentieel als basis:

  • Jaarlijkse opbrengst: 1,2 miljard
  • Prijs per liter: 2,0 cent (max)
  • Omzet: 3,6 miljoen

Een realistische biedprijs zou 3,6 miljoen zijn. Dit kan worden gerechtvaardigd op grond van de huidige gegevens over de produktiehoeveelheden, de waterkwaliteit en de prognoses voor de ontwikkeling van het gebied.

Maximale biedprijs: 3,6 miljoen

Waterbron kopers: Kredietwaardigheid, ervaring

Staten, beleggingsfondsen maar ook de grote voedselgiganten zijn op zoek naar goede waterbronnen. Dus de timing is precies goed! Expertise in verkoop en een exclusief, internationaal kopersnetwerk zijn belangrijk. Daarom is hier de hint nog eens:

Aan wie kunt u waterbronnen verkopen?

Zoals eerder gezegd, is de kring van kopers van zo’n speciaal voorwerp uiterst klein. Enerzijds moet men de persoon vinden die het nodige kapitaal inbrengt en die er tegelijkertijd belang bij heeft zelf over zoet water te kunnen beschikken.

Off Market: Discreet, anoniem en direct

Daarom vindt de verkoop van dergelijke bronnen gewoonlijk plaats via gespecialiseerde makelaars in gebieden buiten de markt. Hier, alleen persoonlijk, worden deze contacten geïnformeerd.

Voordelen: Bevestiging van financiering is beschikbaar, persoonlijk netwerk, discretie en anonimiteit, snel proces tot aan KV en notaris.

Deze taak wordt niet vervuld door traditionele makelaars, maar door zeer gespecialiseerde makelaars met directe toegang tot family offices, beleggingsfondsen en andere instellingen.

In dit hoge prijssegment is zelfs 5% schommeling een grote gok voor u, de verkoper. Als u de verkoop ingaat zonder expertise, zult u waarschijnlijk worden opgegeten tijdens de onderhandelingen – simpel gezegd. Dan hebben we het niet meer over 5%, maar over 10%, 15% of zelfs 20%.

Verkoop procedure: makelaar, taxatie, onderhandelingen

Wat is de procedure bij de verkoop? De verkoopfase kan het best worden vergeleken met de verkoop van een stuk grond.

Bij de verkoop van grond gaat het niet om de ontwikkeling, maar om de mogelijke ontwikkeling, d.w.z. het potentieel, zoals eerder bij de taxatie is beschreven. Tegelijkertijd hebben speciale onderzoeken een zeer bijzondere betekenis voor kopers van waterbronnen, bijvoorbeeld bodemonderzoeken.

Maar voordat we onderwerpen als bodemonderzoeken gaan behandelen, moet u beginnen met stap 1.

In grote lijnen verloopt de verkoop van een waterbron in 3 fasen: Voorbereiding, “marketing” en het afsluiten van de verkoop bij de notaris.

Stap 1 is dus de voorbereiding in de verkoop. Stap 2 is dan de marketingfase van de bron, hoewel het woord “marketing” hier niet verkeerd moet worden opgevat. Immers, in 99% van de gevallen verkoopt u buiten de markt om. Stap 3 is dan de verkoopverwerking.

Op alle drie de gebieden kunnen fouten worden gemaakt. Hoe vroeger in het proces een fout wordt gemaakt, hoe groter de impact. U kent vast het beroemde citaat over het “flapperen van de vleugels van de vlinder”.

Als u meer wilt weten over het onderwerp verkoop van grond, bijvoorbeeld omdat u nog nooit te maken hebt gehad met het onderwerp verkoop van grond of grond met bronnen, dan vindt u hier de basisprocedure, eenvoudig en gedetailleerd uitgelegd:

Belastingen op verkoop

In de regel geven wij u hier ook altijd informatie over de belastingen die verschuldigd zijn bij de verkoop van onroerend goed. Bijvoorbeeld, als u een typisch flatgebouw in Berlijn wilt verkopen. Wist u het al: Winsten zijn belastingvrij als u zelf 2 jaar in de ETW heeft gewoond… maar met een waterbron is het niet zo eenvoudig!

De parameters voor de verkoop van een waterbron zijn duidelijk individueler. Het gaat niet langer “alleen maar” om een stuk grond van 1000 vierkante meter dat braak ligt. Daarom verwijzen wij u graag naar ons algemene artikel over dit onderwerp.

Indien u precieze fiscale informatie wenst, gelieve ons te contacteren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.