Een makelaar inhuren – advies en aanbeveling

Voordat u een bestelling plaatst en de verkoop van een woning of het zoeken naar een woning in professionele handen legt, moet u een goede makelaar vinden. Dit is niet moeilijk als u bij uw zoektocht een paar punten ter harte neemt en makelaars kiest met een hoog slagingspercentage en positieve referenties. Huren is mogelijk zonder veel tijd te besteden en u hebt de keuze met welke competenties en taken u een makelaar wilt inhuren.

Particuliere verkoop of makelaar?

Bij de verkoop van uw eigendom draagt de koper de commissiekosten voor de makelaardij. Dit is in het contract vastgelegd, evenals het bedrag van de commissie. Succesvol verkopen betekent weloverwogen en in uw voordeel beslissen, al op het moment dat u uw makelaar inschakelt. Kopers van onroerend goed zijn vooral online op zoek naar hun droomhuis. Dit alleen al is een reden om u te richten op online makelaars met een groot bereik.

Een makelaar inhuren van A-Z

Taken

In principe vervult een makelaar alle taken die belangrijk zijn voor en tijdens de verkoop- en verhuurfase. Hij stelt een exposé op, bepaalt de marktwaarde van uw eigendom, maakt reclame voor uw eigendom en fungeert vervolgens als tussenpersoon tussen u en belangstellenden. Terwijl het opstellen en publiceren van een advertentie een tijdrovende maar eenmalige taak is, maakt het beantwoorden van vragen van klanten deel uit van de dagelijkse werkzaamheden van een makelaar. Alles over de taken.

Checklist

Moet u uw woning particulier aanbieden of liever een makelaar inschakelen? Dit is de vraag waarmee iedere eigenaar te maken krijgt die wil verkopen of verhuren. Als u ervaring en veel tijd hebt, kunt u de talrijke taken zelf uitvoeren en uw eigendom particulier verhuren. Maar zonder voldoende knowhow wordt verkopen een grote uitdaging en kan het “snel boven je pet gaan”. Een professionele makelaar brengt u een aantal voordelen en zorgt ervoor dat u geen stress heeft tijdens het hele proces tot aan de overdracht van de woning. Hoe u een goede makelaar kunt herkennen en waar u op moet letten, leest u in de checklist. Leer alles over de checklist.

Handel

U hebt besloten uw handelspand te verkopen en bent op zoek naar een partner die de verkoop voor u kan uitvoeren? Met de verkoop van commercieel vastgoed zijn grote sommen geld gemoeid en de grootste deskundigheid bij het doorlichten van de potentiële koper. Alles over commercieel.

Land

Er is momenteel een enorme vraag naarbouwterreinen en open ruimten voor commercieel gebruik. Door het tekort aan aanbiedingen en de groeiende belangstelling voor grond, zijn de prijzen merkbaar gestegen. U kunt uw verkoop dus niet baseren op wat u voor de grond hebt betaald en tegen welke prijs u de grond hebt verworven. Als u dat doet, maakt u automatisch verlies en biedt u de grond ver onder zijn normale waarde aan. Meer over het stuk land.

Hotel verkopen

Als u een hotel wilt verkopen, is een professionele aanpak vanaf het begin van immens belang. Anders dan bij particulier gebruikt onroerend goed spelen de uitgebreide waardebepaling en de marketingstrategie een beknopte rol. Tot welke groep kopers moet uw aanbod zich richten? Welke voorwaarden zijn relevant in de huidige huurovereenkomst en welke reputatie heeft het hotel? Al deze aspecten zijn van invloed op de biedprijs en bepalen hoeveel interesse ervaren hoteliers in uw pand hebben. Meer informatie over het onderwerp hotelverkoop.

Kosten voor makelaars in onroerend goed

Als eigenaar hoeft u het uit kostenoverwegingen niet zonder een professionele makelaar te stellen. Terwijl bij huren het principe geldt dat de koper betaalt, maakt u geen kosten bij de verkoop van een huis via een makelaar. De commissie van de makelaar maakt deel uit van de bijkomende kosten van de aankoop, die door de koper moeten worden betaald. De kosten voor een makelaar omvatten alle toegewezen taken en dus de gehele organisatorische inspanning en afhandeling van de verkoop van het huis. Indien u daarentegen particulier verkoopt, ontstaan er talrijke kosten die door u moeten worden betaald. Meer informatie over de kosten.

Luxe eigendommen

Het is een feit dat kopers van luxe eigendommen zeer hoge verwachtingen hebben van het eigendom dat zij verkiezen en de presentatie ervan. Hier wisselen grotere sommen geld van eigenaar dan bij klassieke woningen in het “normale prijssegment”. Daarom moet u veel aandacht besteden aan het aanbod en het verkoopproces en vertrouwen op een makelaar die zijn weg kent in de verkoop van luxe huizen en flats. Meer over het onderwerp luxe.

Verkoop condominium

De verkoop van een condominium vereist een hele reeks andere documenten dan nodig zijn voor de verkoop van een huis. Aangezien de flat een eenheid in een meergezinsgebouw is, hebben potentiële kopers, naast de informatie over de flat, ook alle details nodig betreffende de vereniging van eigenaars en de notulen van de vergaderingen, de gemeenschappelijke voorzieningen en het overzicht van de onderhoudsreserves. Wij raden u aan de verkoop van uw appartement te laten uitvoeren door ervaren makelaars en fouten bij de presentatie of afhandeling van de verkoop te voorkomen. Alles wat je moet weten over het verkopen van een flat.

Appartement huis

In de traditionele zin is een appartementsgebouw een meergezinswoning die rendement genereert via huurbetalingen en daarom interessant is voor kapitaalinvesteerders. Als u de doelgroep van kapitaalinvesteerders wilt aanspreken, hebt u een groot contingent documenten nodig en moet u uw documenten volledig verstrekken. Belangrijke economische verklaringen, een prognose van de huurstijgingen en feiten over de marktwaarde van het onroerend goed vormen de basis van de beslissing in het geval van kapitaalinvesteringen. Leer alles over het flatgebouw.

Tips voor makelaars

U wilt een huis of appartement verkopen, hebt geen ervaring op de vastgoedmarkt en wilt koste wat kost fouten vermijden? Dan doet u er goed aan gebruik te maken van de uitgebreide diensten van een makelaar en de tijdrovende en ingewikkelde verkoop van uw woonhuis te vereenvoudigen. Wanneer u een vastgoedmakelaar inschakelt, hoeft u de verkoop van uw eigendom niet in uw planning op te nemen, aangezien alle taken rechtstreeks door uw makelaar worden overgenomen en in uw belang worden uitgevoerd.