Wonen in Barcelona: Eixample, Sarrià-Sant Gervasi & Les Corts-Eigendommen om te kopen in de metropool

Wonen in Barcelona: Bent u op zoek naar een woning aan zee, wilt u een vakantiehuis kopen en toch dicht bij een grote stad wonen? Dan is een woning in Barcelona ideaal voor u. In het volgende artikel maakt u kennis met de verschillende wijken van Barcelona. Waar is de beste plaats om te wonen? Hoe veilig zijn de gebieden? Waar zijn de beste restaurants en boetieks? Wat zijn de prijzen? Wij zullen al deze vragen hier beantwoorden. Begin uw zoektocht met uw makelaar en investeer in uw eigendom als een investering. Combineer de voordelen van het strand en de stad en neem een kijkje in Barcelona!

Ontdek hier meer over het populaire Spaanse eiland Mallorca en de meest gewilde woonwijken!

Stad en wijken van Barcelona: Leven in Spanje

Barcelona is een van de grootste steden van Spanje en staat bekend als een metropool. Inclusief de vele wijken wonen er in totaal meer dan 5,6 miljoen mensen in deze stad. Hier laten we u alles zien wat u moet weten over Barcelona, waar de hipste buurten zijn en de feiten over de hoofdstad van Catalonië. Ontdek waarom Barcelona zo populair is, niet alleen bij toeristen, maar ook bij de plaatselijke bevolking en nieuwkomers, en waar u het beste kunt wonen.

Barcelona op de kaart: metropool en miljoenenstad

Barcelona is een stad met meer dan een miljoen inwoners in Spanje, gelegen in het noordoosten van het land. De stad ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft een eigen luchthaven (BCN). Barcelona heeft een oppervlakte van 101,9 km² en er wonen 1,6 miljoen mensen in het centrum van de stad. Als de aangrenzende districten worden meegerekend, stijgt het inwonertal tot 5,6 miljoen. De grote stad is een metropool in Europa en is vooral bekend om zijn kunst- en architectuurscène. Onroerend goed in Barcelona is ook zeer gewild. Enerzijds zit u midden in het centrum van de stad en kunt u dus veel beleven en zien. Anderzijds ligt de stad direct aan zee, heeft zij typisch warme temperaturen en is daarom ideaal als tweede huis.

 • Bevolking: 1,6 m
 • Oppervlakte: 101,9 km²

Eixample, Sarrià-Sant Gervasi &Les Corts: Onroerend goed aan de kust

In het volgende artikel maakt u kennis met enkele van de bekendste en meest welvarende wijken van Barcelona. Wij laten u zien waar de beste plaatsen zijn om te wonen, hoe hoog de vastgoedprijzen zijn en voor wie welke wijk het meest geschikt is. Als u momenteel op zoek bent naar een vakantiehuis in Spanje, is een blik op de metropool Barcelona onvermijdelijk. Wij hebben het onderzoek voor u gedaan en alles gevonden wat u moet weten. Ontdek hier de meest prestigieuze wijken en hun bijzonderheden.

Eixample: exclusieve society, kunst & architectuurscene

Eixample is de tweede wijk van Barcelona en ligt in het midden van de stad. De wijk is bijzonder welvarend en valt op door de hoge prijzen voor villa’s, een exclusieve samenleving en indrukwekkende architectuur. Eixample is bijzonder modern en biedt eersteklas restaurants en designerwinkels. De ligging van de wijk is ook ideaal. Aan de ene kant kun je veilig en ongestoord wonen, en toch kun je snel op verschillende plaatsen komen. De luchthaven, de zee of de beroemde kathedraal zijn, afhankelijk van de locatie, slechts een paar minuten rijden met de auto en u bent ook snel verbonden met het openbaar vervoer. Eixample wordt steeds moderner en prestigieuzer. De kunst- en architectuurscène is zeer bekend en wie in deze wijk een pand bezit, heeft het goed voor elkaar.

Prijs voor een villa: 2 miljoen tot 3,5 miljoen.

Prijs voor een penthouse: 500.000 tot 2 miljoen.

Eixample: ideale locatie in het centrum van Barcelona

De wijk Eixample ligt in het centrum van Barcelona, naast wijken als Les Corts, Gràcia of Sant Martí. Eixample heeft een oppervlakte van 7,46 km² en in deze wijk wonen 268.190 mensen. De luchthaven van Barcelona (BCN) is ook gemakkelijk te bereiken en u bent er in 20 minuten met de auto of 35 minuten met het openbaar vervoer. De beroemde “La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulália” ligt ook op 7 minuten rijden met de auto. Dus Eixample is zeer centraal en als u eigenaar bent van een woning in dit gebied, kunt u alles in Barcelona zeer snel bereiken. Als u naar zee wilt, kunt u het dichtstbijzijnde strand in ongeveer 5 minuten bereiken en langs de promenade lopen.

 • Bevolking: 268.190
 • Oppervlakte: 7,46 km²

Bezienswaardigheden: Designerwinkels, restaurants en een bruisend nachtleven

Eixample is in de eerste plaats een uitstekende woon- en winkelbuurt in Barcelona en heeft veel te bieden. Naast enkele designerwinkels vindt u er echter ook een uitgesproken kunstscène, de beste restaurants en uitzonderlijke architectuur. Eixample wordt beschouwd als een zeer welvarende, veilige en vooral particuliere wijk. Als u hier een huis bezit, kunt u zich veilig en ontspannen voelen. Toch biedt de wijk een levendig nachtleven in trendy clubs en bars. Ook overdag is er veel te doen. Slenter door de grote straten, ga winkelen en bezoek een chique café. Met het uitgebreide aanbod van openbaar vervoer bent u altijd snel op verschillende plaatsen en zeer goed verbonden.

 • Veel designer winkels
 • Veilige, besloten buurt
 • Openbaar vervoer

Hier kunt u de Casa Mila zien, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Barcelona. Neem zelf een digitale foto en verken de straten.

Sarrià-Sant Gervasi: indrukwekkend uitzicht aan de rand van de stad

Sarrià-Sant Gervasi is een wijk in het noordwesten van de stad Barcelona en heeft een zeer groot gebied met veel groen te bieden. De plaats ligt nogal afgelegen van de drukte van het stadscentrum en is daarom ideaal voor ontspanning en recreatie. Als u een woning in deze buurt bezit, krijgt u veel meer aangeboden dan alleen een indrukwekkend uitzicht. Hier vindt u de privacy die u nodig heeft en kunt u tot rust komen na een drukke dag. Sarrià-Sant Gervasi is een zeer aangename plaats en heeft een hechte gemeenschap. Er wordt veel nadruk gelegd op goed met elkaar kunnen opschieten.

Prijs voor een villa: 1 miljoen tot 8,5 miljoen.

Op de kaart: in het noordwesten met veel groene ruimten

Sarrià-Sant Gervasi is een wijk van Barcelona gelegen in het noordwesten van de stad. De wijk heeft een oppervlakte van 20,09 km² en er wonen 148.000 mensen in dit deel van Barcelona. Het wordt omringd door Grácia en de woonwijk Horta-Guinardó. In tegenstelling tot Eixample ligt Sarrià-Sant Gervasi niet in het centrum van de stad, maar er een beetje buiten. Het grootste deel van het gebied is ook onbebouwd en er zijn veel groene ruimten. Afhankelijk van de locatie, duurt het 20-30 minuten met de auto om van deze wijk naar de luchthaven BCN te komen. Het dichtstbijzijnde strand ligt op iets meer dan 20 minuten afstand.

 • Bevolking: 148.000
 • Oppervlakte: 20,09 km²

Bezichtiging: exclusieve buurt, rustig en idyllisch

De stad Sarrià-Sant Gervasi wordt beschouwd als bijzonder rustig en idyllisch. Vooral in tegenstelling tot het drukke centrum van Barcelona, vindt u hier de rust en ontspanning die u nodig heeft na een drukke dag. In vergelijking met andere wijken is Sarrià-Sant Gervasi bijzonder groot en biedt het veel open ruimte en natuur. Vooral gepensioneerden voelen zich veilig en kunnen zich ontspannen in de grote woonwijk. De Tibidabo berg ligt hier ook. Als u deze beklimt, hebt u een indrukwekkend uitzicht over Barcelona en de wijde zee. U kunt ook de dag of avond doorbrengen in winkelstraten, cafés, bars of restaurants. In Sarrià-Sant Gervasi heb je veel opties.

Verken de stad en de prachtige omgeving zelf en krijg uw eigen indruk van de ontspannen sfeer die deze plaats uitstraalt.

Les Corts: welvarende zaken- en woonwijk

De wijk Les Corts is een zeer welvarende woon- en handelswijk in Barcelona en ligt in het noordwesten van het stadscentrum. Les Corts wordt beschouwd als een bijzonder veilige en besloten woonwijk en is daarom ideaal voor een woning in een grote stad dicht bij de zee. In deze buurt vindt u veel kantoorgebouwen en winkelvoorzieningen. Slenter door de winkels of breng de avond door in een restaurant. Het openbaar vervoer is ook zeer goed ontwikkeld in Les Corts en u kunt snel in alle delen van Barcelona komen.

Prijs voor een penthouse: 600.000 tot 1,6 miljoen euro

Les Corts op de kaart: dicht bij het stadscentrum en ideaal gelegen

Les Corts is de vierde gemeente van Barcelona, heeft een oppervlakte van 6,08 km² en er wonen ongeveer 83.000 inwoners in deze wijk. Les Corts ligt in het noorden van Barcelona en grenst aan wijken als Collblanc, Finestrelles en Eixample. U bereikt de luchthaven BCN in ongeveer 14 minuten met de auto of in iets minder dan 40 minuten met het openbaar vervoer. Afhankelijk van uw locatie in Les Corts, kunt u het dichtstbijzijnde strand van Barcelona in 20 minuten bereiken. Een ander voordeel voor alle voetbalfans is het Camp Nou stadion van FC Barcelona, dat ook in Les Corts ligt.

 • Bevolking: 83.000
 • Oppervlakte: 6,08 km²

Stadsbeeld: privé, veilig en veel recreatiemogelijkheden

Les Corts wordt vooral beschouwd als het zakencentrum van de stad Barcelona en is daarom omzoomd met wolkenkrabbers en kantoorgebouwen. Er zijn weinig kleine straatjes met boetiekjes in dit deel van de stad, maar er zijn wel twee grote winkelcentra. Zeer beroemd is onder meer het winkelcentrum L’illa, dat naar het voorbeeld van het Rockefeller Center in New York is gebouwd. Hier vindt u talloze designerwinkels en eetgelegenheden zoals sushi- en tapasbars.

Eixample, Sarrià-Sant Gervasi &Les Corts: Onroerend goed in Barcelona

Als u momenteel op zoek bent naar een woning in Spanje, moet u zeker eens kijken naar de miljoenenstad Barcelona op het Spaanse vasteland. Hier worden het leven aan zee en in de stad gecombineerd. Dit heeft vele voordelen en de verschillende buurten bieden optimale locaties voor singles, koppels, gezinnen of zelfs gepensioneerden. Als u een vakantiehuis aan zee wilt en toch van de drukte van een grote stad houdt, zult u dat in Barcelona zeker vinden.

 • Tip: Kijk eens naar onroerend goed op Formentera!

Conclusie, vergelijking & samenvatting: Waar kan ik het beste wonen?

Eixample: Hier vind je de rijkste bevolking van de stad. Deze buurt heeft veel te bieden. Naast een ongewone kunstscène is Eixample de thuisbasis van vele designerwinkels, restaurants van hoge klasse en unieke architectuur. Het is een zeer veilige en besloten buurt, maar toch zeer goed verbonden.

Sarrià-Sant Gervasi: Het is hier beslist rustiger en woningen in deze buurt liggen meer geïsoleerd van de drukte van het stadscentrum. Sarrià-Sant Gervasi is ook een zeer particuliere woonwijk met een hechte en exclusieve buurt. De plaats biedt een prachtig uitzicht en veel rust, evenals enkele designerboetieks en vele restaurants.

Les Corts: wordt beschouwd als een welvarende woon- en zakenwijk. Deze woonwijk wordt beschouwd als de veiligste van heel Barcelona. Als u hier een woning bezit, bent u dicht bij het stadscentrum en zeer goed verbonden. In Les Corts vindt u ook een groot winkelcentrum met veel designerwinkels en chique restaurants.