Wonen op Norderney: Vastgoed kopen op het Oost-Friese eiland – tips, bezichtigingen en prijzen per vierkante meter voor huis, flat & grond

Wonen op Norderney – als een van de zeven Oost-Friese eilanden, betovert het charmante Norderney met zijn sprookjesachtige stranden, unieke eiland flair en kleurrijke mix van natuur en cultuur, geschiedenis en moderniteit. Wilt u naar Norderney verhuizen en een huis of een stuk grond kopen? Wilt u investeren in een exclusieve eigen woning of in een onroerend goed als belegging? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen op Norderney, van de bekendste bezienswaardigheden tot prijzen per vierkante meter, toplocaties & co. – Welkom op Norderney!

Wonen op Norderney: Elegante eiland flair met een charmante voorstedelijke sfeer

Bent u op zoek naar een exclusief vakantiehuis, weg van de drukte van het vasteland? U wilt genieten van de frisse zeelucht, het fijne zandstrand en de romantische zonsondergangen? Privacy, rust en discretie zijn belangrijk voor u? Dan ben je aan het juiste adres! Leef op Norderney, leef met de getijden en voel de unieke vrijheid die alleen het eilandleven kan brengen. Over de mooiste woonwijken van het eiland zo dadelijk meer.

Norderney: Kaart en ligging

Norderney is een van de zeven bewoonbare Oost-Friese eilanden in Noord-Duitsland. Het eiland heeft een oppervlakte van 26,29 vierkante kilometer en strekt zich van oost naar west uit over 14 kilometer. Het breedste gedeelte van het eiland meet slechts 2,5 kilometer en ligt in het midden van het eiland.

Plaatsen van belang: Vuurtoren, lokaal museum, Cape & Co.

Bömmels Bimmelbahn nodigt u uit voor een twee uur durende verkenningstocht over het eiland, de vuurtoren en de windmolen schitteren als hoogtepunten in het landschap en het plaatselijke geschiedenismuseum is de perfecte plek voor een interessante en regenachtige middag. Norderney mag dan een klein eiland zijn, maar het heeft zoveel te bieden. Of het nu kunst, cultuur of geschiedenis is – het verveelt hier nooit.

Enkele van de meest populaire bezienswaardigheden zijn:

 • Bömmel’s kabelspoorweg
 • Norderney Vuurtoren
 • Windmolen Norderney
 • De Kaap
 • Wilhelm Dorenbusch Observatorium
 • Museum van de plaatselijke geschiedenis
 • Kurtheater Norderney

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Norderney

Natuur en amusement, voorstedelijke flair en romantische zandstranden – het eiland Norderney verenigt alles wat uw hart begeert. In het westen ligt de stad, het centrum van het eiland, in het noorden en zuiden schitteren fabelachtige zandduinen en ongerepte natuur, en het oosten van het eiland met zijn historische scheepswrak nodigt uit om ontdekt te worden. Ga met ons mee op onze rondleiding door het charmante Norderney.

Stadscentrum: ontspannen voorstedelijke flair en elegante boetieks

In het westen van het eiland ligt de stad met dezelfde naam, Norderney. Hier wonen niet alleen de meeste bewoners van het eiland, maar ook exclusieve cafés, kleine restaurants en elegante boetieks.

Ongerepte natuur: Adembenemende zandduinen in het noorden

Waarschijnlijk de mooiste zandduinen van Duitsland zijn te vinden in het noorden van het eiland – en ook een van de grootste duinen. Zie meer hier:

Wonen aan de kust: huis en appartement Fischerhafen

Woningen aan de kust zijn bijzonder populair. De frisse zeebries, het zachte geluid van de branding en het sprookjesachtige landschap maken het wonen hier aantrekkelijk.

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Norderney

Gerenoveerde loft, ruim strandhuis of exclusieve villa – iedereen kan zijn droomhuis in Norderney vinden. De beste wooncomplexen in Duitsland vindt u hier. Geen wonder, want Norderney staat samen met Sylt op de lijst van de meest exclusieve eilandresorts in de Bondsrepubliek. Vooral huizen ouder dan 3 jaar en nieuwbouwflats zijn erg in trek. Sommige nieuwbouwflats met uitzicht en moderne inrichting kosten al gauw meer dan 10.000 euro per vierkante meter.

Hier is een overzicht van alle prijzen per vierkante meter:

 • Een huis kopen (bestaand): 6.788 €/m²
 • Een huis kopen (Nieuw): 3.301 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 10.060 €/m²
 • Flat kopen (Nieuw): 10.555 €/m²

Conclusie: Leven op Norderney

Het Oost-Friese eiland inspireert niet alleen met zijn eilandflair en adembenemende natuur, maar ook met de nabijheid van het vasteland, de goede infrastructuur en de exclusieve vastgoedmarkt. Iedereen die hier een huis bezit mag zich gelukkig prijzen. Immers, woningen zijn zeer gewild en zijn meestal na 90 dagen al van de markt. Daarom raden wij u aan contact op te nemen met de makelaar die u vertrouwt. Een ervaren makelaar zal u niet alleen advies geven over het kopen van een onroerend goed, maar ook over financiën, belastingen en off market.