Wonen op Sylt: Vrijstaand huis, villa of stuk grond kopen in Krempen, List & Westerland – tips, prijzen per vierkante meter en meer!

Wonen op Sylt – discrete luxe, schilderachtige landschappen en maritieme haven flair maken Sylt een van de meest exclusieve plaatsen om te wonen in Duitsland. In geen enkele andere plaats in Duitsland kost een vierkante meter zo veel als hier. Terwijl het exclusieve Kampen in de smaak valt met zijn luxueuze flair, voelen gezinnen met kinderen zich aangetrokken tot de rustige Lijst. En ook de hoofdstad van het eiland, Westerland, heeft veel te bieden. Wilt u investeren in een onroerend goed in Sylt als kapitaalinvestering? Wilt u een huis kopen of een stuk grond? Kom dan hier alles te weten over de meest exclusieve wijken van Sylt, inclusief bezichtigingen, ligging, tips over prijzen per vierkante meter & Co!

Wonen op Sylt: eilandgevoel ontmoet luxe

Kunst, traditie, geschiedenis en cultuur – dit alles verenigt het mooiste eiland van Duitsland, Sylt. Het is niet alleen de thuishaven van de duurste straten in Duitsland, maar ook van menig beroemd gezicht uit de Duitse geschiedenis en popcultuur. Vakantiegangers, ondernemers en investeerders uit heel Europa reizen hier ook regelmatig naartoe om rust en stilte te vinden op het charmante Sylt. Bovenal is het de unieke combinatie van verfijnde luxe en ongerepte natuur die het eiland zijn flair geeft.

Sylt: Kaart & Ligging

Sylt ligt ten westen van de kust van Sleeswijk-Holstein en is onderverdeeld in zeven gemeenten:

 • Archsum
 • Keitum
 • Morsum
 • Munkmarsch
 • Rantum
 • Tinnum
 • Westerland

Populaire woonwijken: Kampen, Westerland & Co.

Als je denkt dat elk deel van Sylt hetzelfde is, heb je het mis. Het eiland is klein, maar het heeft veel te bieden. Niet elk deel van het eiland is hetzelfde. Terwijl het elitaire Kampen pure luxe naar het eiland brengt, schittert het district List in het noorden van Sylt met zijn rustige sfeer en adembenemende landschap. En als u op zoek bent naar een beetje stadse flair, dan is Westerland de place to be.

Leestip: Sylt: de duurste straten

Daarover zo dadelijk meer, maar hier alvast een kort overzicht:

Kampen: Prominente wijk vol glitter & glamour

Kampen is exclusief, discreet en gewild. Terwijl de luxe winkelstraat hier overdag uitnodigt tot flaneren, zijn ’s avonds de bars, restaurants en clubs een genot voor de nachtbrakers. Deze wijk is tot ver buiten de grenzen van Sylt bekend – zowel om zijn prominente bewoners als om de hoge prijzen per vierkante meter. Wie hier woont, mag zich gelukkig prijzen dat hij eigenaar is van een van de meest exclusieve eigendommen van het land.

 • Wonen in Kampen

Westerland: eilandhoofdstad met idyllische flair

In het centrum van Sylt ligt Westerland. Eilandhoofdstad, strandmetropool en cultureel centrum. Terwijl winkels, cafés en restaurants de promenade omzomen, nodigt het acht kilometer lange strand uit tot een wandeling. Het Sylt Aquarium neemt je mee op een reis door de oceanen en de Musikmuschel is een populaire ontmoetingsplaats die regelmatig muzikale hoogtepunten biedt.

 • Wonen in Westerland

Lijst: rustige woonwijk aan de kust van Sylt

List, gelegen in het noorden van Sylt, inspireert met zijn familiaire sfeer, de constante nabijheid van de kust en het schilderachtige landschap. Als u liever wat afstand neemt van het kleurrijke eilandleven, dan is List de plek voor u. De flair van de maritieme haven, de ontzagwekkende golven en de romantische vuurtoren vormen de flair van dit district.

 • Wonen in Lijst

Kampen: de duurste plaats in Duitsland

Kampen is niet alleen de meest exclusieve plaats om te wonen op Sylt – het is ook de duurste plaats om te wonen in Duitsland. Nergens kost een vierkante meter zoveel als hier. Kampen is elegant, discreet en populair. Eersteklas boetieks, beroemde nachtclubs en restaurants omzomen de straten. Het motto hier is: zien en gezien worden. De who’s who van Duitsland komt hier dan ook vaak opdagen en flaneert met een glas champagne langs de etalages van internationale luxemerken.

 • Wonen in Kampen

Huizen zijn hier het duurst en het meest gewild. Of het nu gaat om een vrijstaand huis of een twee-onder-een-kapwoning – als u hier in een huis wilt investeren, beginnen de prijzen bij 17.000 euro per vierkante meter. Flats, aan de andere kant, zijn veel goedkoper. Nieuwbouwflats kosten slechts 3.000 euro per vierkante meter, terwijl bestaande flats 14.000 euro kosten.

Vierkante meter prijzen: €17.000 tot €30.000/ m²

Kampen: Kaart & Ligging

De gemeente Kampen ligt in het midden van het eiland, tussen Noord-Sylt en Westerland. Sterker nog: Kampen herbergt de top 3 van duurste straten op het eiland – en daarmee natuurlijk ook de duurste straat van Duitsland. Bijvoorbeeld de Hobokenweg, de Heideweg en de Osterheideweg zijn hier thuis.

Bezienswaardigheden: wandelingen op het strand in alle weersomstandigheden

De kust is ook niet ver van Kampen. Als het kleurrijke leven in het centrum van het eiland te veel voor u wordt, kunt u zich altijd terugtrekken op een van de romantische stranden van Kampen. Glinsterende wadden, adembenemende kliffen en zachte golven – zie hier de magie van Kampen voor jezelf:

Westerland: mondain eilandcentrum vol cultuur

Als hoofdstad van het eiland geniet Westerland grote populariteit. Originele winkels en individuele cafés dragen bij tot de flair van de voetgangerszone. De muziekschelp op de strandpromenade is een populair ontmoetings- en cultuurpunt en het acht kilometer lange strand is zowel overdag als ’s avonds een genot. Ook het Sylt Aquarium, de Sylt Wave en het Syltness Centre zijn hier te vinden.

 • Wonen in Westerland

De prijzen variëren in het centrum van Sylt. Huizen zijn gemiddeld iets minder dan 4.000 euro duurder dan flats. Een huis dat 3 jaar oud of ouder is, kost iets minder dan 13.000 euro per vierkante meter. Ter vergelijking: een bestaande flat kost iets minder dan 9.000 euro per vierkante meter.

Vierkante meter prijzen: 7.000 tot 16.000 €/ m²

Westerland: Kaart en ligging

Westerland grenst in het noorden aan Kampen, in het zuiden aan Rantum en in het oosten aan Morsum. Het zijn vooral de vele stranden die hier de charme van de wijk uitmaken.

Bekijken: Romantische vrijstaande huizen op het platteland

De unieke charme van de idylle van Sylt is overal te vinden – ook in Westerland. Rieten huizen, goed onderhouden tuinen en exclusieve villa’s vormen hier het stadsbeeld. Een perfecte combinatie van stadsgevoel en natuur. Kijk zelf maar hier:

Lijst: Frisse zeelucht in het noorden van Sylt

Pittoreske zandduinen, zilte zeelucht en havenflair – dit alles draagt bij tot de charme van List. Terwijl de ontzagwekkende surfgolven in het westen van het district voor extra flair zorgen, is het oosten verrukkelijk met zijn kalme atmosfeer en glinsterend zand. Ook in het noorden aan de elleboog van het eiland: maritieme havenflair van een klasse apart.

 • Wonen in Lijst

List is overwegend een zeer goede tot middelmatige woonwijk. Dit komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Vooral eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen zijn te vinden in idyllische List. Als het om een bestaande woning gaat, kunt u verwachten ongeveer 9,472 euro per vierkante meter te betalen. Nieuw gebouwde huizen zijn nog duurder. Hier kost een vierkante meter 12.318 euro.

Prijzen per vierkante meter: 7.500 tot 20.200 €/ m²

Lijst: Kaart & Ligging

List is gelegen in het noorden van het eiland, ver van het centrum en omgeven door strand en zee. Dit is de plek voor hen die liever weg zijn van de drukte.

Bezienswaardigheden: Pittoreske kust in het noorden van Sylt

Als u in List woont, is de dichtstbijzijnde kust niet ver weg. Neem een virtuele rondleiding en zie de charme van de wijk voor jezelf:

Conclusie: Leven op Sylt

Sylt is terecht een van de meest exclusieve en gewilde plaatsen om te wonen in Duitsland. Het cult-eiland combineert niet alleen geschiedenis, traditie en cultuur, maar inspireert ook met zijn unieke combinatie van luxe en natuur, voorstedelijke flair en vakantiegevoel. Dit inspireert niet alleen gezinnen met kinderen, jonge stellen en professionals, maar ook ondernemers en investeerders uit heel Europa. Iedereen die hier een huis bezit mag zich gelukkig prijzen. Onroerend goed als kapitaalbelegging is zeer gewild op Sylt, maar slechts weinigen kunnen het zich veroorloven hier te wonen. Als u ook geïnteresseerd bent in een woning op Sylt, raden wij u aan contact op te nemen met de makelaar die u vertrouwt.