Wonen in Dahlem (Berlijn): koop een huis, appartement & grond – de mooiste straten, prijzen per vierkante meter en tips

Wonen in Dahlem – De chique villawijk Dahlem is een van de meest luxueuze en exclusieve woonwijken in Berlijn, samen met Grunewald, Charlottenburg en Tiergarten. Als u hier woont te midden van prachtige groene ruimten en adembenemende villa’s, mag u zich gelukkig prijzen. Wilt u investeren in een woning in Dahlem als kapitaalinvestering? Ontdek alles wat u moet weten over wonen in een van de meest exclusieve wijken van Berlijn. Ook: Een rondleiding door de mooiste hoekjes van de wijk, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en kavels – Welkom in Dahlem! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen in Dahlem: Prachtige villawijk ver weg van de grote stad

De aantrekkelijke wijk Dahlem bekoort door zijn perfecte mix van idyllische rust en kleurrijke stadsdrukte. Toch is Dahlem een van de mooiste wijken van Berlijn: de straten zijn omzoomd met dennenbomen en de villa’s staan langs de kant van de weg in een ontzagwekkende pracht. De vraag naar onroerend goed is hier bijzonder groot. Geen wonder: Dahlem is immers perfect gelegen en biedt een hoge levensstandaard voor jong en oud.

Welkom in Berlijn: hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als een internationale mode-, kunst- en cultuurmetropool. Verhuizen naar Berlijn klinkt aantrekkelijk en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden en kansen. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad. Of u nu gaat winkelen op de Kurfürstendamm, een bezoek brengt aan de Brandenburger Tor of de geschiedenis gaat bekijken in de vele musea van Berlijn. Ook de historische waarde is onovertroffen. Berlijn heeft werkelijk alles!

Dahlem: Kaart en ligging

In het westen van de federale hoofdstad ligt Dahlem – een van de meest gewilde woonwijken van Berlijn. In het westen grenst het district Grunewald, in het noorden ligt de gewilde woonwijk Schmargendorf, in het oosten Steglitz en in het zuidwesten Zehlendorf.

Plaatsen van belang: Brücke Museum, Thielpark & St. Anne’s Dorpskerk

Dahlem is niet alleen de thuishaven van enkele van de meest exclusieve eigendommen van de stad, maar ook van een veelheid aan historische monumenten en bezienswaardigheden. In Dahlem bevinden zich niet alleen verschillende parken, zoals het Thielpark en het Dreipfuhlpark, maar ook een aantal musea.

De bekendste bezienswaardigheden in Dahlem zijn:

 • Bruggenmuseum
 • Geallieerd Museum
 • St. Anne’s Dorpskerk
 • Thielpark
 • Domein Dahlem
 • Dreipfuhlpark

Populair bij Duitse beroemdheden: Otto Hahn, Lise Meitner & Zarah Leander

Beroemdheden voelen zich thuis in Dahlem. Dit district kan terugkijken op een lange en bewogen geschiedenis. Niet alleen de Duitse wetenschappelijke grootheden Fritz Haber en Otto Hahn waren hier thuis, maar ook acteur Victor de Kowa en actrice Zarah Leander.

Deze prominente namen hebben ook vandaag nog hun stempel op Dahlem gedrukt:

 • Fritz Haber
 • Otto Hahn
 • Lise Meitner
 • Victor de Kowa
 • Zarah Leander
 • Karl Schmidt-Rottluff

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Dahlem

Van Clayallee tot Parcelliallee – de straten van Dahlem behoren tot de mooiste van de stad. Niet alleen is er de ene adembenemende villa na de andere, maar ook de appartementsgebouwen zijn heel wat. Ga met ons mee op onze tour door romantisch Dahlem. Ook: de aangrenzende botanische tuin!

Romantische voorstadse flair op Clayallee: villa, vrijstaand huis & co.

Botanische tuin en museum naast de Vrije Universiteit

Parcelliallee: Exclusieve percelen en veilige woonwijk

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Dahlem

Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door ontzagwekkende villa’s, de groene ruimten zijn altijd goed onderhouden en de prijzen van onroerend goed stijgen voortdurend. Zou je in Berlijn willen wonen? Gerenoveerd appartement in een oud gebouw, luxueus vrijstaand huis of exclusieve villa – iedereen kan zijn thuis vinden in Dahlem. Nieuwgebouwde huizen zijn hier het goedkoopst. Deze kosten gemiddeld iets minder dan 2.345 euro per vierkante meter. Als u een flat of een huis wilt kopen dat meer dan drie jaar oud is, zult u veel meer moeten betalen. Je kunt minstens 8.000 euro per vierkante meter verwachten voor gerenoveerde bestaande huizen, die een metamorfose hebben ondergaan met ambachtslieden en architecten, en voor nieuwbouwflats.

Leestip: Berlijn – De duurste straten

Hier is een overzicht van de prijzen per vierkante meter:

 • Een huis kopen (bestaand): 8.522 €/m²
 • Een huis kopen (Nieuw): 2.345 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 6.236 €/m²
 • Flat kopen (Nieuw): 8.373 €/m²

Conclusie: wonen in Dahlem

Wonen in Dahlem is luxueus, exclusief en discreet. Zij die hier wonen mogen zich gelukkig prijzen. Het kleurrijke leven in de grote stad is niet ver weg met de auto, de levensstandaard is hoog en de prijzen van onroerend goed stijgen snel. Wilt u een woning kopen in het historische Dahlem? Met de grote vraag en het geringe aanbod hebt u niet alleen geluk nodig, maar ook een zeer goede en ervaren makelaar. Veel van de deals hier vinden ook buiten de markt plaats. Als uw makelaar u ondersteunt bij het zoeken en de transactie, kunt u ook achterover leunen, ontspannen en met volle teugen genieten van het koopproces. Een echte win-win!

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijnse vastgoedmarkt: Overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als belegging in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.