Wonen in Kreuzberg (Berlijn): Huis of appartement kopen – Bezichtiging, tips & prijzen per vierkante meter

Wonen in Kreuzberg – samen met Grunewald, Charlottenburg en Schmargendorf, is de historische wijk Kreuzberg een van de meest populaire plaatsen om te wonen in Berlijn. De wijk bekoort immers door haar extravagante mix van geschiedenis en cultuur en doet dus geenszins onder voor de wijken Tiergarten, Prenzlauer Berg en Dahlem. Wilt u investeren in onroerend goed als beleg ging, een huis kopen of een stuk grond kopen in het opkomende Kreuzberg? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in Kreuzberg. Ook: Een rondleiding door de meest historische hoeken van de wijk, evenals alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en grond – Welkom in Kreuzberg! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen in Kreuzberg: kleurrijke wijk van contrasten

Kreuzberg is de wijk van vrijheidslievende studenten en vrolijke kunstenaars. De unieke mix van Duitse geschiedenis en multiculturele flair is wat deze wijk zo charmant maakt. Kreuzberg is een wijk van contrasten. Oud en jong, conservatief en progressief-modern, oude gebouwen en nieuwbouw ontmoeten elkaar hier. Dit komt zowel tot uiting in het stadsbeeld als in het vastgoedlandschap.

Welkom in Berlijn: hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als een internationale mode-, kunst- en cultuurmetropool. Verhuizen naar Berlijn klinkt aantrekkelijk en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden en kansen. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad. Of u nu gaat winkelen op de Kurfürstendamm, een bezoek brengt aan de Brandenburger Tor of de geschiedenis gaat bekijken in de vele musea van Berlijn. Ook de historische waarde is onovertroffen. Berlijn heeft werkelijk alles!

Kreuzberg: Kaart & Ligging

De populaire wijk Kreuzberg ligt in het oosten van de stad tussen Friedrichshain en Schöneberg. De woonwijk kijkt terug op een bewogen en kleurrijke geschiedenis en wordt nog steeds beschouwd als een historische plaats die wordt gekenmerkt door culturele diversiteit, een kleurrijk stadsleven en adembenemende monumenten.

Plaatsen van belang: Checkpoint Charlie, Markthalle Neun & Techniekmuseum

Kreuzberg is de thuisbasis van enkele van de meest historische bezienswaardigheden van Berlijn. Het is de thuisbasis van Checkpoint Charlie, een van de belangrijkste voormalige grensovergangen in Europa, de Bergmannstraße in de buurt van het Viktoriapark wordt beschouwd als de ultieme boulevard vol unieke cafés, bars en boetieks, en de vele musea nodigen u uit op een reis door de Duitse geschiedenis.

De top tien ultieme bezienswaardigheden van Kreuzberg:

 • Checkpoint Charlie
 • Viktoriapark
 • Bergmannstraße
 • Markthal Negen
 • Duits Museum voor Technologie
 • East Side Gallery
 • Landwehrkanal
 • Joods Museum
 • Boxhagenplein

Beroemde buren: Til Schweiger, Jannik Schümann & Co.

Ook Duitse beroemdheden uit de film-, televisie-, muziek- en sportwereld hebben zich in Kreuzberg gevestigd. Acteursicoon Til Schweiger woonde korte tijd in de buurt van de Yorckstraße, Jannik Schümman, Thomas Heinze en Leslie Clio zijn verhuisd naar de hoek rond de Paul-Lincke-Ufer en ook Kida Khodr Ramadan heeft zijn geadopteerde thuis gevonden in Kreuzberg.

Voelt u zich aangetrokken tot de trendy wijk Kreuzberg? Hier kunt u rekenen op de volgende prominente buren:

 • Thomas Kretschmann
 • Til Schweiger
 • Patrick von Blume
 • Jannik Schümann
 • Thomas Heinze
 • Leslie Clio
 • Kida Khodr Ramadan

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Kreuzberg

Kreuzberg wordt beschouwd als een van de meest populaire plaatsen om te wonen in Berlijn. De lange geschiedenis van de wijk, de artistieke flair en de multiculturele charme maken deze buurt tot wat ze is. Straatkunst, originele tweedehandswinkels, culinaire hoogstandjes uit de hele wereld en het ene historische monument na het andere – volg ons op onze rondleiding door de populaire wijk.

Friedrichstraße rond Checkpoint Charlie

In het spoor van de Berlijnse Muur

Landwehr-kanaal: Tussen pompeuze herenhuizen en groene ruimtes

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter in Kreuzberg

Gerenoveerd appartement in een oud gebouw, ruime loft of exclusieve maisonnette – condominiums zijn bijzonder populair in Berlijn-Kreuzberg. Voor een bestaande flat die meer dan drie jaar oud is, kunt u rekenen op ongeveer 5.300 euro per vierkante meter. Voor nieuwe flats die minder dan 3 jaar oud zijn, zult u veel meer moeten betalen. Afhankelijk van de locatie betaal je al gauw meer dan 7.000 euro per vierkante meter. In principe geldt het volgende: indien renovatie of modernisering is uitgevoerd door ambachtslieden, architecten, enz. zal dit ook de koopprijs van het onroerend goed verhogen.

Leestip: Berlijn – De duurste straten

 • Een huis kopen (Nieuw): 2.345 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 5.318 €/m²
 • Appartement kopen (Nieuw): 7.395 €/m²

Conclusie: wonen in Kreuzberg

Het leven in Berlijn-Kreuzberg is vooruitstrevend, luidruchtig en kleurrijk. Geen wonder – het zijn tenslotte vooral jonge studenten en kunstenaars die zich hier thuis voelen. Het district is centraal gelegen. Flats zijn hier bijzonder populair. Hoewel ze hoger geprijsd zijn dan huizen, zijn ze ook centraler gelegen. Oude gebouwen en bestaande flats uit vervlogen tijden blijven het stadsbeeld van Kreuzberg kenmerken. Maar intussen komen er steeds meer nieuwbouwflats bij, waardoor er steeds meer woonruimte komt in een van de meest historische buurten van de stad. Wonen in Berlijn – Met een woning in Kreuzberg woont u niet alleen centraal, maar ook op een van de meest gewilde locaties in de stad.

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijn vastgoedmarkt: overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als belegging in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

 • Grunewald
 • Charlottenburg
 • Dierentuin
 • Dahlem
 • Schmargendorf
 • Prenzlauer Berg
 • Kreuzberg
 • Kurfürstendamm

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.