Wonen in Tiergarten (Berlijn): Vastgoed kopen in Stadtmitte – Bezichtiging en prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en grond

Wonen in Tiergarten – Het leven in Tiergarten is exclusief, luxueus en ligt midden in de drukte van de grote stad. Wie het zich kan veroorloven hier te wonen, profiteert niet alleen van de toplocatie, maar ook van de zeer goede infrastructuur en de hoge levensstandaard. Deze trendy wijk staat bovenaan de lijst van de populairste woonwijken van Berlijn, samen met Schmargendorf, Charlottenburg, Grunewald en Kreuzberg. Wilt u ook investeren in een woning in Tiergarten? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in de chique, trendy wijk. Ook: Een rondleiding langs de mooiste hoekjes van de wijk, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en grond – Welkom in Tiergarten! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen in Tiergarten: luxueus wonen in het centrum van Berlijn

New York City heeft Central Park. Parijs heeft de Jardin du Luxembourg en Londen heeft Hayden Park. De Tiergarten in Berlijn is het Duitse equivalent en doet in niets onder voor zijn tegenhangers. Het plaatselijke district draagt ook dezelfde naam. In het centrum van Berlijn geniet Tiergarten een zeer goede reputatie als plaats om te wonen. De ligging is uniek, de levensstandaard is hoog en de infrastructuur behoort tot de beste van Duitsland.

Welkom in Berlijn: hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als een internationale mode-, kunst- en cultuurmetropool. Verhuizen naar Berlijn klinkt aantrekkelijk en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden en kansen. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad. Of u nu gaat winkelen op de Kurfürstendamm, een bezoek brengt aan de Brandenburger Tor of de geschiedenis gaat bekijken in de vele musea van Berlijn. Ook de historische waarde is onovertroffen. Berlijn heeft werkelijk alles!

Tiergarten: Kaart & Ligging

Dicht bij de populaire woonwijken Grunewald, Schöneberg en Charlottenburg, ligt de wijk Tiergarten in het zuidwesten van Berlijn. In het noorden liggen niet alleen de Engelse Tuin en de grote Tiergarten, maar ook de rivier de Spree. Ook in de buurt: De populaire Kurfürstendamm.

Plaatsen van belang: Overwinningszuil, Berlijns Aquarium & het kantoor van de Bondspresident

Een blik op de kaart maakt het duidelijk – de wijk Tiergarten heeft veel te bieden. En dat gaat veel verder dan de Botanische Tuin en de Tiergarten zelf. Zo bevinden zich hier niet alleen het kantoor van de Bondspresident, de Overwinningszuil en de Nieuwe Nationale Galerij, maar ook het openluchtmuseum Gaslamp in Berlijn en het Sovjet-Gedenkteken. Het is ook de thuisbasis van enkele van de duurste straten in Duitsland – en altijd een bezoek waard!

Enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in Tiergarten zijn:

 • Openluchtmuseum Gaslamp Berlijn
 • Bureau van de bondspresident
 • Huis van Wereld Culturen
 • Sovjet Gedenkteken
 • Overwinning Column
 • Nieuwe Nationale Galerij
 • Aquarium Berlijn
 • Landwehrkanal
 • Grote dierentuin
 • Botanische Tuin

Celebrity buren: Florian David Fitz, Kate Hall & Detlef D! Soost

Berlin Mitte is niet alleen de thuisbasis van vele historische monumenten en bezienswaardigheden. Menig beroemd gezicht uit film, televisie, muziek en sport heeft zich in de omgeving van de Tiergarten gevestigd. Actrice Claudia Mehnert, zangeres Kate Hall en haar man Detlef D! Soost en voetballer Christopher Trimmel wonen hier allemaal.

Dus de Tiergarten is de thuisbasis van de volgende Duitse beroemdheden:

 • Claudia Mehnert
 • Kate Hall
 • Detlef D! Soost
 • Christopher Trimmel
 • Florian David Fitz
 • Marius Müller-Westernhagen

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Tiergarten

Landwehrkanal, Siegessäule & Co – de aantrekkelijke wijk Tiergarten heeft veel te bieden. Niet alleen de vele monumenten en goed onderhouden groene ruimten maken indruk, maar ook de unieke mix van nieuwe en oude gebouwen geeft de woonwijk zijn flair. Ga met ons mee op onze rondleiding door Tiergarten.

Bendler Brug: Uitzicht over het Landwehr-kanaal

Großer Stern: Overwinningszuil in het centrum van de wijk

Oud gebouw ontmoet nieuw gebouw: Op weg in Tiergarten

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Tiergarten

Leven in Berlijn is niet alleen veel spannender dan in andere steden, maar ook een beetje duurder. De wijk Tiergarten in het bijzonder is bijzonder luxueus en exclusief. Flats zijn hier bijzonder populair. Of het nu gaat om een loft, een maisonnette of een flat in een oud gebouw: de prijzen van onroerend goed behoren hier tot de duurste van de stad. Wie in Tiergarten een flat wil kopen die meer dan drie jaar oud is, moet dus rekening houden met prijzen per vierkante meter tussen 3.500 en 8.500 euro. Nieuwbouwflats daarentegen zijn veel duurder. Hier kost een vierkante meter tussen de 5.800 en 10.000 euro.

Leestip: Berlijn – De duurste straten

Hier is een overzicht van de prijzen per vierkante meter voor huizen en flats:

 • Een huis kopen (Nieuw): 2.345 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 5.689 €/m²
 • Appartement kopen (nieuw): 7.517 €/m²

Conclusie: wonen in Tiergarten

Wie ervoor kiest om in en rond Tiergarten te wonen, profiteert niet alleen van de toplocatie van deze trendy wijk, maar ook van de hoge veiligheidsstandaard en de zeer goede kwaliteit van leven. Geen wonder dat de vastgoedmarkt hier floreert. Meer en meer mensen worden hier naartoe getrokken. Of het nu een klein gezin, ondernemer, investeerder of jonge professional is – iedereen voelt zich thuis in Tiergarten! De grote vraag komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Ze behoren tot de duurste in Berlijn. Dus als u hier een woning wilt kopen, zij het off market, via een onroerend goed portal, enz.

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijnse vastgoedmarkt: Overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als belegging in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. Wilt u uw appartement, uw appartementsgebouw of uw eigendom in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.