Wonen in Berlijn: Luxe woningen in Charlottenburg, Friedrichshain, Dahlem & Co. – Bezichtiging & prijzen per vierkante meter voor villa, appartement en grondstuk

Wonen in Berlijn – U wilt graag wonen en leven in de Duitse hoofdstad, maar weet nog niet waar? De wijken van Berlijn worden door hun inwoners ook wel Kieze genoemd. Terwijl Kreuzberg verrukt met zijn kleurrijke stadsleven, schitteren Dahlem, Grunewald en Schmargendorf met hun luxueuze eigendommen en prominente buren. Ook de wijken Prenzlauer Berg, Charlottenburg en Tiergarten maken indruk met hun nabijheid tot het stadscentrum en zeer goede infrastructuur. Wilt u investeren in een woning in Berlijn als kapitaalinvestering? Een woning kopen of een stuk grond kopen? Ga met ons mee op onze tour door Berlijn. Bovendien: alle prijzen per vierkante meter, alsmede informatie over locatie & Co. in één oogopslag! Terug naar Vastgoed Berlijn.

Wonen in Berlijn: luxe wonen in de hipste wijken van de hoofdstad

Berlijn is individueel, creatief en vol mogelijkheden. Meer dan 3,5 miljoen mensen hebben hun centrum van leven hierheen verplaatst. Sinds 2001 is Berlijn opgedeeld in twaalf verschillende districten. De nieuwe districtsstructuur heeft geleid tot een nivellering van de bevolkingscijfers. Hoewel alle wijken verschillen in hun flair en populariteit, zijn er binnen elke wijk populaire woonwijken te vinden.

Hier is een overzicht van de meest gewilde woonwijken in Berlijn:

 • Grunewald
 • Charlottenburg
 • Dierentuin
 • Dahlem
 • Schmargendorf
 • Prenzlauer Berg
 • Kreuzberg
 • Kurfürstendamm
 • Friedrichshain

Berlijn: Kaart en ligging

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”.

De populairste woonwijken in een oogopslag: Grunewald, Charlottenburg, Tiergarten & Co.

Voordat we de kenmerken van de wijken nader bekijken en een blik werpen op de omgeving van elke wijk, volgt hier een kort overzicht van de meest gewilde plaatsen om te wonen in Berlijn.

Leestip: Berlijn – De duurste straten

Grunewald: chique wijk vol pracht en praal

Grunewald inspireert met zijn hoge levenskwaliteit en discretie, gezinsvriendelijke infrastructuur en exclusief onroerend goed. Het leven in Grunewald is rustig. Deze wijk is dus niet alleen aantrekkelijk om te wonen voor rijke families en erfgenamen, maar ook voor ondernemers en investeerders die de exclusiviteit van de wijk op prijs stellen. Luxueuze villa’s omgeven door ongerepte natuur – Grunewald is een Berlijnse wijk als geen ander.

 • Wonen in Grunewald

Charlottenburg: begeerde woonwijk met koninklijke geschiedenis

Na een wandeling over de Kurfürstendamm kunt u zich snel terugtrekken in een van de vele cafés en restaurants. Maar in de zijstraten vindt u rustige, centraal gelegen luxeappartementen, zoals lofts en penthouses, waar u zich snel thuis voelt en zich snel door de stad kunt verplaatsen. Charlottenburg is een wijk waar mensen zich vestigen om de rest van hun leven door te brengen.

 • Wonen in Charlottenburg

Tiergarten: moderne stadswijk in het centrum

New York City heeft Central Park. Parijs heeft de Jardin du Luxembourg en Londen heeft Hayden Park. De Tiergarten in Berlijn is het Duitse equivalent en doet in niets onder voor zijn tegenhangers. Het plaatselijke district draagt ook dezelfde naam. In het centrum van Berlijn geniet Tiergarten een zeer goede reputatie als plaats om te wonen. De ligging is uniek, de levensstandaard is hoog en de infrastructuur behoort tot de beste van Duitsland.

 • Wonen in Tiergarten

Dahlem: Prachtige villawijk ver weg van de grote stad

Wie had verwacht dat een van de duurste woonlocaties van de stad zich eigenlijk niet in het centrum, maar een heel eind daarbuiten bevindt? De reden dat veel welgestelde Berlijners zich hier toch vestigen, is dat men dankzij de goede verbindingen toch snel in de stad kan komen.

 • Wonen in Dahlem

Schmargendorf: rustige wijk met voorstedelijke flair

Schmargendorf is bescheiden, burgerlijk en rustig. Vooral gezinnen met kinderen, werkende paren en ondernemers voelen zich hier aangetrokken. De prijzen van onroerend goed zijn redelijk, het stadsbeeld wordt gekenmerkt door de vele plaatselijke kerken en monumenten, en de levensstandaard is hoog.

 • Wonen in Schmargendorf

Prenzlauer Berg: Trendy wijk in het zuiden van Berlijn

Welgestelde gezinnen met kinderen waarderen de vele speeltuinen, groene ruimten en cafés. Jonge professionals genieten van het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, talrijke restaurants en boetieks. En wie in het weekend even afstand wil nemen van de stressvolle dagelijkse sleur, kan de nacht in dag veranderen in een van de vele trendy clubs. Prenzlauer Berg wordt al decennia lang beschouwd als de cultwijk bij uitstek van Berlijn, vooral met zijn charmante flats in oude gebouwen. Intussen heeft zelfs de who’s who van de Duitse beroemdheden het ontdekt.

 • Wonen in Prenzlauer Berg

Kreuzberg: kleurrijke wijk van contrasten

Sterren en sterretjes bouwen hun luxe villa’s in de Inselstraße. Dit draagt uiteraard bij tot het succes van de wijk ten zuiden van het stadscentrum. U vindt hier ook tal van culturele bezienswaardigheden, zoals het Joods Museum of het Duits Museum voor Technologie. Bovendien staat Kreuzberg bekend om zijn vele kleine, onafhankelijke cafés die de beste koffie van de stad bieden.

 • Wonen in Kreuzberg

Kurfürstendamm: leven in een van de meest exclusieve winkelstraten

De Kurfürstendamm wordt beschouwd als een van de meest historische straten van Duitsland. Iedereen voelt zich hier thuis – van nieuwsgierige toeristen en gezinnen met kinderen tot Duitslands bekendste gezichten uit film, televisie, muziek en sport. De Kurfürstendamm inspireert niet alleen door zijn toplocatie, maar ook door de vele boetieks van topklasse en de uitstekende gastronomie.

 • Wonen aan de Kurfürstendamm

Friedrichshain: Het verkennen van de East Side Gallery

Onroerend goed in Friedrichshain is super centraal en direct naast het stadscentrum. Naast het Ostbahnhof (Ooststation) is er natuurlijk de East Side Gallery, die voor de culturele factor zorgt en de wijk alleen maar aantrekkelijker maakt. Woonwijken met uitzicht op de Spree en nieuwe gebouwen met penthouses en lofts spreken een clientèle van hoge klasse aan.

Grunewald: groene wijk ver weg van de drukte van de grote stad

Grunewald is populair. Ooit bekend als een voormalige wijk van de rijken en de schonen, wint de wijk, ver weg van de drukte van de grote stad, opnieuw aan glamour en aantrekkingskracht. Zo wordt de chique wijk Grunewald gekenmerkt door een adembenemende natuur. De oevers van de Havel nodigen uit tot een wandeling en het plaatselijke bos is ideaal om te wandelen. Als je een pauze nodig hebt van het turbulente stadsleven, is dit de plek om te zijn. Hier vindt u meer informatie:

 • Wonen in Grunewald

Ooit bekend als een voormalige wijk van de rijken en de schonen, wint de wijk, ver weg van de drukte van de grote stad, opnieuw aan glamour en aantrekkingskracht. De vraag naar onroerend goed is hier bijzonder groot, maar het aanbod is laag. Dit komt ook tot uiting in de huidige aankoopprijzen:

Prijs per vierkante meter: 7.000 tot 14.000 €/m²

Grunewald: Kaart en ligging

In het westen van Berlijn ligt de chique wijk Grunewald. Terwijl het district in het westen grenst aan de rivier de Havel, liggen in het oosten de districten Halensee, Charlottenburg, Schmargendorf en Dahlem in het zuiden. Het plaatselijke bos en het grote aantal groene ruimten, parken, monumenten en bezienswaardigheden dragen ook bij tot de flair van de wijk.

Bekijken: Exclusieve eigendommen in de Königsallee

In de plaatselijke Königsallee bevinden zich de meest luxueuze panden van de wijk. Niet ver van de Hundekehlsee leidt de straat vanuit het Grünewald naar het centrum van de wijk.

Charlottenburg: aantrekkelijke woonwijk beleeft renaissance

Lange tijd werd de Berlijnse wijk Charlottenburg als ondergewaardeerd beschouwd. Intussen is het tij gekeerd. Rijke families, ondernemende erfgenamen en rijke investeerders hebben zich hier nu gevestigd. Vooral het noorden van Charlottenburg beleeft hier een ware renaissance. Niet alleen de adembenemende architectuur en historische monumenten kenmerken het stadsbeeld, maar ook de unieke mix van elegante koffiehuizen, luxueuze boetieks en ontzagwekkende herenhuizen van weleer. Als gevolg daarvan wordt Charlottenburg nu beschouwd als een echte trendy wijk en een van de populairste buurten van Berlijn. Lees hier meer:

 • Wonen in Charlottenburg

Flats zijn vooral populair in Charlottenburg. Ruime maisonnettes, exclusieve lofts of gerenoveerde flats in oude gebouwen – iedereen voelt zich thuis in Charlottenburg. Als u in een onroerend goed wilt investeren als kapitaalbelegging, kunt u prijzen per vierkante meter verwachten van tussen de 5.000 en 8.000 euro. Het wordt veel duurder in de buurt van Kurfürstendamm en Savignyplatz. Hier kan het tot 10.000 per vierkante meter kosten.

Prijs per vierkante meter: 5.000 tot 10.000 €/m²

Charlottenburg: Kaart & Ligging

Centraal gelegen in het westen van Berlijn ligt de populaire wijk Charlottenburg. De gewilde woonwijken Wilmersdorf, Schöneberg en Kreuzberg liggen ook vlakbij. Verder naar het westen aan de oevers van de rivier de Havel ligt Grunewald.

Bekijken: Luxueus wonen op de Savignyplatz

Savignyplatz is niet alleen een van de meest historische wijken van Charlottenburg, maar ook een van de meest exclusieve. Neem een kijkje te midden van de gezellige cafés en exclusieve boetieks.

Tiergarten: luxueus leven in het centrum van Berlijn

Als u het bijzonder centraal wilt hebben, dan kunt u natuurlijk altijd een woning kopen in een stadscentrum. Centraliteit is hier gegarandeerd en de waarde van het huis of appartement blijft zeer stabiel bij normaal onderhoud. De voordelen van een locatie in het stadscentrum zijn de vele uitgaansmogelijkheden en de nabijheid van het openbaar vervoer en veel van de economische centra van de stad.

 • Wonen in Tiergarten

De duurste woonwijken in Berlijn bevinden zich steeds meer in het centrum van de stad. De prijzen van onroerend goed zijn vooral hoog rond bekende bezienswaardigheden, omdat woonruimte meer dan gewild is. De reden hiervoor is natuurlijk de exclusieve sfeer rond de historische bezienswaardigheden en de nabijheid van belangrijke werkgevers zoals de Bundestag.

Prijzen per vierkante meter: 3.500 tot 10.000 €/m²

Tiergarten: Kaart & Ligging

Dicht bij de populaire woonwijken Grunewald, Schöneberg en Charlottenburg, ligt de wijk Tiergarten in het zuidwesten van Berlijn. In het noorden liggen niet alleen de Engelse Tuin en de grote Tiergarten, maar ook de rivier de Spree. Ook in de buurt: De populaire Kurfürstendamm.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door Berlijn Mitte

Het zijn niet alleen de vele monumenten en goed onderhouden groene ruimten die het verschil maken, maar ook de unieke mix van nieuwe en oude gebouwen die de woonwijk zijn flair geeft. Ga met ons mee op onze rondleiding door de Tiergarten.

Dahlem: Luxueuze villa’s & gewilde nieuwbouw

De rustige wijk net buiten de stad lijkt onopvallend, maar dit is waar de stedelijke elite van Berlijn samenkomt om hun luxeleven in besloten kring voort te zetten. De woonwijk is niet alleen goed met het openbaar vervoer verbonden met het stadscentrum, maar biedt ook de mogelijkheid voor rustige momenten ver weg van de drukte.

 • Wonen in Dahlem

Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door ontzagwekkende villa’s, de groene ruimten zijn altijd goed onderhouden en de prijzen van onroerend goed stijgen voortdurend. Nieuwgebouwde huizen zijn hier het goedkoopst. Deze kosten gemiddeld iets minder dan 2.345 euro per vierkante meter. Als u een flat of een huis wilt kopen dat meer dan drie jaar oud is, moet u veel meer betalen. Vooral voor bestaande huizen en nieuwbouwflats kunt u rekenen op een prijs van minstens 8.000 euro per vierkante meter.

Prijzen per vierkante meter: 6.000 tot 10.200 €/m²

Dahlem: Kaart en ligging

Deze ontspannen wijk aan de zuidwestelijke rand van Berlijn heeft veel te bieden. Enerzijds kunt u hier uw droomvilla vinden in de beste buurt en op een prachtige locatie. Anderzijds bevindt zich hier ook een campus van de Vrije Universiteit van Berlijn, wat betekent dat enkele kleinere restaurants en cafés hier een plekje hebben gevonden.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door de villawijk en de woonhuizen

Dahlem is misschien niet de thuishaven van de duurste woongebouwen in Berlijn, maar het gebied, bezaaid met villa’s en grote flatgebouwen, is zeker in de voorhoede als het gaat om luxe wonen in Berlijn. Hier vindt u immers woningen die met bijzonder veel moeite zijn ontworpen. Indrukwekkende huizen omzomen de straten van dit gebied en maken het tot iets heel bijzonders.

Voel je vrij om rond te kijken:

Schmargendorf: Gezinswijk met een hoge levensstandaard

Het leven en wonen in Berlijn verschilt van wijk tot wijk. Schmargendorf bijvoorbeeld, inspireert met zijn verzorgde stadsbeeld, rustige atmosfeer en voorstedelijke flair. De brede straat, die uitnodigt om koffie te drinken en te winkelen, de verscheidenheid aan culturele instellingen en de hoge levensstandaard maken Schmargendorf een van de meest aantrekkelijke plaatsen om te wonen in Berlijn. Als u hier een huis of appartement wilt kopen, kunt u rekenen op een hoge huuropbrengst en aanvaardbare prijzen per vierkante meter.

 • Wonen in Schmargendorf

De prijzen voor huur- en koopwoningen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Of het nu gaat om een ruim appartement in een oud gebouw, een exclusieve villa of een gerenoveerde bungalow. Dit maakt onroerend goed bijzonder aantrekkelijk als investering in Schmargendorf.

Prijzen per vierkante meter: 3.000 tot 6.000 €/m²

Schmargendorf: Kaart en ligging

Berlin-Schmargendorf ligt in het stadsdeel Charlottenburg en grenst aan Grunewald, Wilmersdorf en Halensee.

Bezienswaardigheden: Exclusieve villa’s op de Schmargendorfer Alleen

Terwijl de brede straat in het centrum van de wijk uitnodigt tot flaneren, inspireren de rustige hoekjes aan de rand met hun ontspannen flair en ongerepte natuur.

Prenzlauer Berg: Trendy wijk voor jong en oud

Prenzlauer Berg inspireert jong en oud, waardoor het de perfecte plek is om te wonen voor singles, koppels en gezinnen. De levenskwaliteit is er hoog, de eigendommen luxueus en het plaatselijke stadsleven kleurrijk en gevarieerd. De populairste woonwijken hier zijn de Kollwitzplatz en de straten rond het Volkspark. 5-sterrenrestaurants, exclusieve boetieks en goed onderhouden groene ruimten – dat is waar de trendy wijk Prenzlauer Berg voor staat.

 • Wonen in Prenzlauer Berg

Toegegeven: De prijzen in Prenzlauer Berg behoren tot de hoogste in de stad. Het kan moeilijk zijn om hier een betaalbare woning te vinden. Maar aan de andere kant zijn hier ook enkele van de meest exclusieve eigendommen in Berlijn te vinden.

Prijzen per vierkante meter: 3.400 tot 7.000 €/m²

Prenzlauer Berg: Kaart en ligging

Prenzlauer Berg ligt in het noorden van Berlijn, tegenover de populaire wijken Schöneberg, Kreuzberg en Charlottenburg. Dus niet alleen Berlijn Mitte ligt op korte rijafstand, maar ook de grootste monumenten en hipste hotspots van de stad.

Bezienswaardigheden: Luxe vrijstaande huizen & villa’s op Kollwitzplatz

Kollwitzplatz is een van de meest populaire plaatsen om te wonen in Prenzlauer Berg. Er zijn hier tal van gezellige koffiehuizen en kleine individuele boetiekjes. Ook de grootste monumenten van de stad zijn hier niet ver vandaan.

Kreuzberg: goed onderhouden groene ruimtes en kleurrijk stadsleven

Voor luxe onroerend goed in een rustigere woonwijk hoeft u niet ver van het centrum van Berlijn te gaan. In Kreuzberg vindt u woningen op toplocaties die niet alleen ruimte bieden, maar ook goed verbonden zijn en veel cultuur bieden. In slechts een paar minuten bent u overal waar u heen wilt dankzij het geweldige S-Bahn-netwerk van Berlijn, en u kunt ook ontspannen en even weg uit Berlijn en genieten van de groene, rustige omgeving.

De gemiddelde aankoopprijs voor een flat in Kreuzberg ligt tussen 4.200 en 9.300 euro/m² – vergelijkbaar met de gemiddelde prijzen per vierkante meter

Prijzen per vierkante meter: 4.000 tot 9.500 €/m²

Kreuzberg: Kaart & Ligging

Natuurlijk zijn er niet alleen mooie woongebouwen, maar ook musea en andere culturele centra, hier vindt u ook groene ruimten en het populaire Kreuzberg Sommerbad, een openbaar sponsbad in het midden van het park, dat vooral in de zomer populair is bij de bewoners van de deelgemeente. De gemoderniseerde Art Nouveau-gebouwen dragen ertoe bij dat u zich hier bijzonder thuis voelt.

Bezienswaardigheden: Charmante oude gebouwen dragen bij aan de flair

Hoe ziet het gebied rond Kreuzberg er precies uit? Parken, luxe flats en kleine cafés aan de kant van de weg, dat is wat de wijk in de binnenstad van Berlijn te bieden heeft. Afgezien daarvan zijn het niet alleen de meest uiteenlopende groepen mensen die het stadscentrum ontvlucht zijn die zich hier vertonen, maar ook de jonge gezinnen en stellen die naar dit deel van de stad zijn getrokken.

Bekijk hier zelf de charme van Kreuzberg:

Kurfürstendamm: Aantrekkelijke woonwijk in het hart van Charlottenburg

De Kudamm wordt beschouwd als een veilige plaats om te wonen met zeer goede verbindingen naar scholen, ziekenhuizen en culturele instellingen. Het grote aantal koffiehuizen, restaurants en boetiekjes zorgt voor een gevarieerd dagelijks leven en de zeer goede ligging maakt het mogelijk deel te nemen aan het kleurrijke stadsleven, terwijl de vele groene ruimten uitnodigen tot ontspanning.

 • Wonen aan de Kurfürstendamm

Toegegeven: De prijzen per vierkante meter liggen hier iets hoger dan in andere delen van de stad, maar de vele voordelen van wonen aan de Kurfürstendamm zijn het meer dan waard!

Prijzen per vierkante meter: 4.900 tot 11.000 €/m²

Kudamm: Kaart en ligging

Een van de beroemdste straten van Berlijn, de Kurfürstendamm (of Kudamm, zoals hij vaak liefkozend wordt genoemd), verbindt de twee wijken Charlottenburg en Grunewald. De verscheidenheid aan winkels, cafés, restaurants en attracties vallen in de smaak bij zowel inwoners als toeristen, terwijl de plaatselijke dierentuin uitnodigt tot een ontspannende middag ver weg van de drukte van de stad.

Bezienswaardigheden: Rondleiding over de Kurfürstendamm

Zin in een beetje sightseeing? Dankzij de goede infrastructuur van Berlijn is de Kurfürstendamm niet alleen gemakkelijk te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer, zoals bus en trein. U kunt ook op een ontspannen manier met de taxi van A naar B komen, hoewel u al goed voorbereid bent op een dag op de Kudamm te voet. Alle belangrijke winkels, eetgelegenheden en kantoren zijn te voet in minder dan een uur te bereiken. Ter vergelijking: met de auto duurt het maar 8 minuten.

Friedrichshain: woonwijk direct naast het stadscentrum

De wijk Friedrichshain grenst direct aan het stadscentrum van Berlijn en heeft een park en een kliniek. De ligging en de mogelijkheden zorgen ervoor dat eigendommen in dit deel van Berlijn bijzonder hoge aan- en verkoopprijzen hebben. Dit maakt ze ook tot een uitstekende investering, aangezien het onwaarschijnlijk is dat huizen en flats in de buurt van het stadscentrum in prijs zullen dalen. Uiteraard gelden ook hier de standaardvoorwaarden voor onroerend goed als belegging. Met andere woorden: Woongebouwen brengen constante exploitatiekosten met zich mee en mogelijk ook servicekosten.

Maar als het op de locatie aankomt, is onroerend goed in Friedrichshain in de perfecte positie om zijn waarde permanent te behouden en zelfs verder te stijgen. Daarom willen wij het district meer in detail voorstellen.

Aankoopprijzen appartementen: 3.800 tot 8.700 €/m²

Friedrichshain: Kaart & Ligging

Friedrichshain biedt veel verschillende locaties. U vindt er onder andere ook appartementen met uitzicht over de Spree. Naast scholen en kinderdagverblijven vindt u hier ook perfecte verbindingen met alle delen van Berlijn. Vooral het Ostbahnhof, dat in Friedrichshain ligt, zorgt ervoor dat u in een mum van tijd in alle delen van de stad kunt komen. Ook aan de dagelijkse behoeften is gedacht, met supermarkten binnen handbereik.

Bekijken: Loftwoningen in de trendy wijk

Flats in Friedrichshain zijn erg in trek. Daarom zijn er in de wijk steeds nieuwbouwprojecten voor woningen en bedrijfsruimten. Het is niet alleen het prachtige uitzicht over de Spree dat deze woonwijk zo aantrekkelijk maakt, maar ook de vele mogelijkheden op het gebied van onderwijs en cultuur die hier veel verschillende groepen aantrekken. Vooral singles, koppels en jonge gezinnen voelen zich aangetrokken tot deze levendige buurt.

Er is echter nauwelijks een groep die zich hier niet thuis voelt, want de mogelijkheden van Friedrichshain lopen uiteen van de East Side Gallery tot het Computer Game Museum. Het onderwijs wordt verstrekt in de vorm van verschillende gymnasia en beroepsscholen.

Conclusie: Welke buurt is de beste plek om te wonen?

Elk van de buurten heeft een unieke en individuele flair. Kreuzberg biedt een familiewoonomgeving met veel mogelijkheden voor jonge gezinnen en ouders met kinderen, en u kunt ook heel snel in het stadscentrum komen. Friedrichshain is niet ver weg en biedt net zulke spannende mogelijkheden. De verschillende wijken hebben hun eigen charme en iedereen zal hier wel iets van zijn gading vinden.

Charlottenburg-Wilmersdorf doet niet onder voor de andere twee wijken, maar de verandering is hier iets gemoedelijker. Daarom trekken gezinnen graag bij elkaar in de buurt, zodat verschillende generaties vreedzaam op dezelfde plek wonen. Mitte heeft de hartslag van de stad, jong, fris en levendig. Altijd veranderend en altijd achter de laatste trends aan. Zo zijn de mensen hier, maar bovenal vindt hier ook het grootste deel van het toerisme van de stad plaats, wat het leven hier tot een andere ervaring maakt.

Sommige van de beste verkoopprijzen kunnen worden bereikt in Dahlem, omdat het rustige gebied weg van de hartslag van de stad is populair bij veel rijke mensen als een retraite.

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijn vastgoedmarkt: overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis te stichten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als investering in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

 • Grunewald
 • Charlottenburg
 • Dierentuin
 • Dahlem
 • Schmargendorf
 • Prenzlauer Berg
 • Kreuzberg
 • Kurfürstendamm

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.