Wonen in Marienburg (Keulen): Koop villa, appartement en grond – Bezichtiging, prijzen per vierkante meter & tips

Wonen in Marienburg – Wie van echte luxe houdt, vindt die in Marienburg. De villawijk met de golfclub en de oevers van de Rijn is de absolute toplocatie in Keulen. Wie over het nodige kleingeld beschikt en zichzelf respecteert, zal deel gaan uitmaken van de exclusieve bewoners van deze Keulse wijk. Onroerend goed is ideaal als investering en naast luxe villa’s vindt u hier natuurlijk ook vrijstaande huizen met tuin te koop. Wie in Keulen op zoek is naar een rijke voorstedelijke sfeer, vindt die zeker in Marienburg. Of u nu op zoek bent naar een huis, een appartement of een stuk grond, hier kunt u alles te weten komen over de mooiste hoekjes van Keulen en de actuele prijzen van onroerend goed – welkom in Südstadt! Terug naar: Wonen in Keulen.

Wonen in Marienburg: Groene wijk aan de Rijn

Marienburg is een welgestelde wijk in Keulen en ligt in het zuiden van de metropool. De wijk herbergt vooral grote vrijstaande huizen en villa’s en is daarom ideaal voor gezinnen en senioren. Marienburg heeft talrijke groene ruimten, parken en een golfbaan die eigendom is van de stad. Het is een ideale plek om te wonen en het ligt ook dicht bij de Rijn. Marienburg wordt beschouwd als een van de meest exclusieve wijken van Keulen en trekt steeds meer mensen aan. De ligging, dicht bij het centrum van Keulen, is ideaal en vooral leuk voor kinderen en forensen.

Welkom in Keulen

Keulen is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt in het westen van het land. De stad met meer dan een miljoen inwoners grenst direct aan de Rijn en ligt op ongeveer 1,5 uur afstand van de Nederlandse grens. Keulen heeft naast een bekende en indrukwekkende skyline veel te bieden en is erg in trek bij studenten, gezinnen of senioren. De stad heeft een oppervlakte van 405 km² en is onderverdeeld in verschillende districten. De mix van verschillende nieuwe en oude gebouwen maakt deze stad aan het water zo populair.

Hier is een kaart met Keulen:

Marienburg: Kaart en ligging

Marienburg is een stadsdeel van Keulen en ligt in het zuiden van de stad, achter Südstadt. Marienburg grenst aan de oostelijke stadsgrens aan de Rijn en in het westen aan het Keulse district Raderthal. In het zuiden van Marienburg ligt een groot groengebied met onder meer de Marienburg Golf Club.

Marienburg op de kaart:

Plaatsen van belang: Rijn Promenade, Südpark & Co.

Marienburg is een rustiger gebied, daarom is het zo populair bij gezinnen. De wijk biedt talrijke groene ruimten, waaronder een eigen golfbaan. Er zijn vele manieren om de dag door te brengen, zoals een wandeling langs de Rijn, een bezoek aan het vestingmuseum of het Südpark. In het zuiden van Marienburg is er ook een rozentuin met een grote verscheidenheid aan verschillende planten en rozen.

  • Marienburg Golf Club
  • Rijn Promenade
  • Vestingmuseum Keulen
  • South Park
  • KGV-Rosengarten

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Marienburg

Marienburg is iets rustiger dan de rest van Keulen, en de panden zijn er des te groter door. U vindt herenhuizen en villa’s in Marienburg, en dicht bij het centrum van de stad. Bovendien nodigen de straten en groene ruimten hier uit tot flaneren. Brede paden bieden ruimte voor auto’s, geven kinderen een plek om te spelen en dragen bij aan de flair van de buurt. De vele goed onderhouden groenzones en tuinen maken van Marienburg ook een van de meest gezinsvriendelijke wijken van Keulen.

Südpark: leven op het platteland

Golfbaan Marienburg: vrijetijdsvoorzieningen in Marienburg

Rijn Promenade: flaneren langs de waterkant

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter in Marienburg

in Keulen Marienburg is onroerend goed zeer gewild en populair, vandaar dat de vraag naar koopwoningen zeer groot is. Vooral oude flats, villa’s en vrijstaande huizen zijn meestal maar heel kort op de markt en sommige worden alleen buiten de markt verkocht. Als u hier een huis in een nieuwbouwflat wilt kopen, moet u rekenen op een prijs per vierkante meter van 3.164 euro, voor een bestaande flat op 5.308 euro en voor een nieuwe flat op 3.762 euro.

  • Koop een huis (nieuwbouw): 3,164€ /m²
  • Koop flat (bestaand): 5,308€ /m²
  • Koop een appartement (nieuwbouw): 3.762€/ m²

Conclusie: wonen in Marienburg

Wonen en leven in Keulen, dat is wat veel mensen willen. Met name Marienburg is een woonwijk waar vooral mensen die zich permanent in Keulen willen vestigen graag een woning kopen. De reden hiervoor is dat de wijk, ondanks zijn ligging dicht bij de stad, rustige straten en toegang tot groene ruimten biedt. Perfect voor een ontspannende wandeling na een stressvolle dag op het werk! Scholen, supermarkten en kleinere restaurants vormen verdere voordelen van deze luxueuze wijk. In slechts een paar minuten bent u vanuit Marienburg in het centrum van de stad en dus midden in de actie. Woonruimte in Keulen is erg in trek. Dit komt ook tot uiting in de huidige vastgoedprijzen in Keulen. Onze tip: neem contact op met de makelaar die u vertrouwt! Een ervaren makelaar zal u niet alleen bijstaan tijdens het aankoopproces, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering.

Keulen: vastgoed in de mediastad aan de Rijn

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Onroerend goed in Keulen

Vrijwel geen enkele andere grote stad in Duitsland biedt zoveel “ruimte voor verbetering”. Van de aankoopprijs tot de architectuur van het bestaande pand. Of het nu gaat om een flatgebouw, appartementencomplex of luxueuze loft met uitzicht op de Rijn. Keulen geniet al jaren een gestaag groeiende populariteit. De mooiste stad aan de Rijn heeft werkelijk voor elk wat wils. Vooral de statige oude gebouwen in Südstadt en het beroemde gebied rond Rheinauhafen zijn indrukwekkend.

Wonen in Keulen: Populaire wijken en buurten

De mediastad aan de Rijn biedt een gevarieerd stadsbeeld, dat voor iedereen de perfecte woonoplossing garandeert. Van luxe flat tot villa, er is werkelijk van alles. Met de hulp van de juiste makelaar vindt u ongetwijfeld uw droomhuis – of het nu Südstadt, Marienburg of Hahnwald is – een woning als investering in Keulen loont altijd! Een van de grootste universiteiten van Duitsland zorgt voor een jong stadsbeeld en geeft de “Veedeln” hun onnavolgbare frisheid. Wilt u investeren in een woning als kapitaal investering in het charmante Keulen? Ontdek hier alles over de meest gewilde woonwijken van de stad, inclusief tips over locatie, prijzen per vierkante meter & co! Naar het overzicht: Wonen in Keulen.

Huis, appartement en grond verkopen in Keulen

De verkoop van een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom. De kleurrijke mediametropool Keulen heeft veel te bieden: Terwijl Marienburg en Rodenkirchen verrukken door hun nabijheid tot de Rijn, bruist Neustadt van het stadsleven. Lindenthal, in het westen, maakt indruk met zijn rustige sfeer, en wie de voorkeur geeft aan exclusiviteit en prominentie kan zich vestigen in Hahnwald. U wilt uw woning in Keulen verkopen? Alles over het verkoopproces, de belangrijkste documenten en of u particulier of via een makelaar moet verkopen. Naar het overzicht: verkoop van onroerend goed in Keulen.