Wonen in Südstadt (Keulen): Investeren in onroerend goed als kapitaalbelegging – prijzen per vierkante meter voor villa, appartement en stuk grond

Wonen in Südstadt – Of u nu naar muziek luistert bij het Eierplätzchen, gaat zonnebaden in het Volkspark of gaat schaatsen langs de Rijn – in Südstadt is er altijd wel een mogelijkheid om de tijd te doden. Cafés en restaurants nodigen uit tot smullen en laten u tot rust komen. Dat is precies de reden waarom woningen in de Südstadt van Keulen zo populair zijn, want iedereen wil hier wonen. Als u overweegt een woning te kopen als investering, kijk dan eens naar Südstadt in Keulen. Of het nu gaat om een huis, een appartement of een stuk grond, hier vindt u alle informatie over de mooiste plekjes van Keulen en de actuele prijzen van onroerend goed – welkom in Südstadt! Terug naar: Wonen in Keulen.

Wonen in Südstadt: levendige wijk in het hart van de stad

Vooral de laatste jaren is de Südstadt van Keulen steeds populairder geworden en veel mensen verhuizen naar dit deel van Keulen. Südstadt ligt ten zuiden van het stadscentrum van Keulen en grenst aan de Altstadt (oude stad) en de Neustadt (nieuwe stad). In Südstadt vindt u een verscheidenheid aan kleine winkeltjes, boetiekjes en leuke cafés en restaurants. Bovendien bent u van hieruit zeer snel in het centrum van de stad en kunt u flexibel reizen, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Welkom in Keulen

Keulen is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt in het westen van het land. De stad met meer dan een miljoen inwoners grenst direct aan de Rijn en ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de Nederlandse grens. Keulen heeft naast een bekende en indrukwekkende skyline veel te bieden en is erg in trek bij studenten, gezinnen of senioren. De stad heeft een oppervlakte van 405 km² en is onderverdeeld in verschillende districten. De mix van verschillende nieuwbouwprojecten en oude gebouwen maakt deze stad aan het water zo populair.

Hier is een kaart met Keulen:

Südstadt: Kaart en ligging

Zoals de naam van het district al doet vermoeden, ligt Südstadt in het zuiden van Keulen en grenst het aan de oostkant aan de Rijn. Vooral studenten worden hier aangetrokken, want in de Südstadt is onder meer de Technische Universiteit van Keulen gevestigd.

Hier is een deel van de Südstadt in Keulen.

Plaatsen van belang: Peace Park, Rhine & Co.

Er is veel te zien en te beleven in de Südstadt van Keulen. De Südstadt is divers, u kunt bijvoorbeeld langs de Rijn wandelen, door het kleine centrum slenteren of ’s middags in het Friedenspark in het groen genieten. Er zijn ook veel restaurants en cafés waar u overdag of ’s avonds tijd kunt doorbrengen, en de TH Köln is hier ook gevestigd, waardoor Südstadt vooral populair is bij studenten.

Hier zijn enkele van de top bezienswaardigheden in Südstadt.

  • Vredespark
  • Rijn
  • Severinstorburg
  • Restaurants
  • Cafés
  • Technische Universiteit Keulen

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door de Südstadt

De mensen in de Keulse Südstadt zijn divers en dat geldt ook voor de architectuur. Er is een mix van oude flats, villa’s en ook nieuwbouwflats. Deze wijk van Keulen is bijzonder populair bij studenten, omdat je niet direct in het centrum woont, maar toch alles wat je nodig hebt direct voor de deur hebt. De prachtige omgeving, met onder meer de vele cafés en winkels, draagt daar alleen maar aan bij.

Rijn Promenade: flaneren langs de waterkant

Winkelstraat in de Südstadt

Friedenspark: leven op het platteland

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter in Südstadt

In de Keulse Südstadt zijn met name de appartementen zeer gewild en populair. Aangezien het vooral studenten en jongvolwassenen zijn die naar dit deel van Keulen verhuizen, is er hier meer vraag naar voornamelijk oude flats dan naar villa’s of vrijstaande huizen. Als u een nieuw appartement in dit gebied wilt kopen, moet u rekenen op 3.762 euro per vierkante meter. Voor bestaande woningen ligt de prijs per vierkante meter rond de 3.762 euro, aangezien oude gebouwen bijzonder in trek zijn.

Hier zijn de prijzen per vierkante meter in een oogopslag:

  • Plat kopen (voorraad): €5.546
  • Een appartement kopen (nieuwbouw): €3.762

Conclusie

Wonen en leven in Keulen, dat is wat veel mensen willen. Of het nu gaat om een gemoderniseerd appartement in een oud gebouw, een exclusieve villa of een lucratief appartementsgebouw als investering, iedereen voelt zich thuis in de Keulse Südstadt. De buurt is veilig, de ligging is eersteklas en het prachtige stadsgezicht biedt niet alleen architectonische diversiteit, maar maakt ook de charme van de wijk uit. Om nog maar te zwijgen van de vele romantische cafés en culinaire hoogstandjes! Als u hier een flat wilt kopen, moet u rekening houden met iets hogere prijzen voor onroerend goed. Deze zijn hier bijzonder populair. Onze tip: neem contact op met de makelaar die u vertrouwt! Een ervaren makelaar zal u niet alleen bijstaan tijdens het aankoopproces, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering.

Keulen: vastgoed in de mediastad aan de Rijn

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Onroerend goed in Keulen

Vrijwel geen enkele andere grote stad in Duitsland biedt zoveel “ruimte voor verbetering”. Van de aankoopprijs tot de architectuur van het bestaande pand. Of het nu gaat om een flatgebouw, appartementencomplex of luxueuze loft met uitzicht op de Rijn. Keulen geniet al jaren een gestaag groeiende populariteit. De mooiste stad aan de Rijn heeft werkelijk voor elk wat wils. Vooral de statige oude gebouwen in Südstadt en het beroemde gebied rond Rheinauhafen zijn indrukwekkend.

Wonen in Keulen: Populaire wijken en buurten

De mediastad aan de Rijn biedt een gevarieerd stadsbeeld, dat voor iedereen de perfecte woonoplossing garandeert. Van luxe flat tot villa, er is werkelijk van alles. Met de hulp van de juiste makelaar kunt u ongetwijfeld uw droomhuis vinden – of het nu Südstadt, Marienburg of Hahnwald is – een woning als investering in Keulen loont altijd! Een van de grootste universiteiten van Duitsland zorgt voor een jong stadsbeeld en geeft de “Veedeln” hun onnavolgbare frisheid. Wilt u investeren in een woning als kapitaal investering in het charmante Keulen? Ontdek alles wat u moet weten over de meest gewilde woonwijken van de stad, inclusief tips over locatie, prijzen per vierkante meter & co! Naar het overzicht: Wonen in Keulen.

Huis, appartement en grond verkopen in Keulen

De verkoop van een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom. De kleurrijke mediametropool Keulen heeft veel te bieden: Terwijl Marienburg en Rodenkirchen verrukken door hun nabijheid tot de Rijn, bruist Neustadt van het stadsleven. Lindenthal, in het westen, maakt indruk met zijn rustige sfeer, en wie de voorkeur geeft aan exclusiviteit en prominentie kan zich vestigen in Hahnwald. U wilt uw woning in Keulen verkopen? Alles over het verkoopproces, de belangrijkste documenten en of u particulier of via een makelaar moet verkopen. Naar het overzicht: verkoop van onroerend goed in Keulen.